Αγορά πρώτου HTPC

jbillnick

New member
28 May 2011
4
Γειά σας νέο μέλος στη παρέα. Αποφάσισα να αγοράσω ένα HTPC, αλλά επειδή είμαι άσχετος με το θέμα αποφάσισα να ζητήσω τη βοήθεια σας. Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δε με απασχολεί να παίζει παιχνίδια (να ναι καλά το xbox) όπως επίσης δε με απασχολεί το 3D. Με ενδιαφέρει μόνο ένα σύστημα που θα εκτελεί βασικά προγράμματα (π.χ. Office), θα δουλεύει υπερωρίες σαν κατεβαστήρι και θα παίζει Blu ray, mkv κτλ. Το κόστος θα ήθελα να είναι γύρω στα 600 ευρώ και αν γίνεται όλα τα εξαρτήματα να είναι από το ίδιο μαγαζί ώστε να κάνουν και τη συναρμολόγηση. Τέλος η οθόνη μου είναι η LG M2362D.

Μαγαζί απο Θεσσαλονίκη η αθήνα;
Καμία άλλη απαίτηση;
Μέγεθος m-atx η mini;
Bluray θες ;
Τι αρχεία παίζεις κυρίως;

Μαγαζί από Αθήνα.
Μέγεθος m-atx.
Blu ray έχω από τον παλιό μου υπολογιστή το LG CH10LS20.
Αρχεία κυρίως avi και mkv.
Από απαιτήσεις αν εννοείς συγκεκριμένες μάρκες όχι.

Μπορείς να περιμένεις κανα μηνα για να δουμε τους νεους AMD
η θες οπωσδηποτε τωρα και να πας σε intel?

αν και με περιορίζει πάρα πολύ το ένα μαγαζί.
ενα ωραίο πακετάκι απο μαγαζί στην Αθήνα.

ειμαστε στα 410 ευρώ (bluray ειπες εχεις).
τα υπολοιπα ριχτα οπου θες.
SSD/ τηλεκοντρόλ/ξεχωριστή κάρτα για παιχνίδια/πιο ακριβό κουτί ισως/καρτα για wifi/ καρτα τηλεορασης

... εσυ ξερεις

Portioli το συγκεκριμενο κουτι χωραει low profile καρτα ?και αν ναι , με το τροφοδοτικο που εχει το θεωρεις επαρκες να σηκωσει Br-rom + SSD + καρτα γραφικων ? ρωταω γιατι το ειχα στο ματι αυτο

η ιδεα ειναι καθαρα απο τα setup που βλέπω στο AVS.(το sticky του Αssasin)
έχω δει πολλα σετ-απ (Sb+H67+ssd+HDD+BD) με τροφοδοτικά Antec και Rosewill 150Watt.

πιστευω ενα 220άρι Thermaltake (μιας και η εταιρία φτιάχνει και μόνη της τροφοδοτικά) θα είναι πιο δυνατό και σοβαρό απο τα αντιστοιχα Antec & Rosewill 150αρια . (Αν και η Antec φτιαχνει καλα τροφοδοτικα αλλα δεν τα φερνει κανεις Ελλαδα).
Για την κάρτα δεν μπορώ να σου πω.
Βασικά δεν θα έβαζα κάρτα χωρίς σοβαρό τροφοδοτικό,
Low Profile δεν είχα ποτέ οπότε δεν ξερω και τι ρευμα θελουν

Graphics and Sound: Sapphire Radeon HD 5450 Fanless -
Since Wolfdale doesn't have built in HD Graphics you'll need one. This will play and bitstream all HD video and audio formats. Has HDMI. Quiet without a fan and idles at about 6 watts of power.

Why won’t I need a bigger PSU? 300-400 watts seems awfully small, doesn’t it?
No. Your HTPC will draw only 40-60 watts even at load. So to spend more money on a larger PSU is a waste, imo. Many people on AVS use a PICO system which has 120 watts or so without difficulty.

δεν νομίζω να μην ισχυουν αυτα

απο το AVS είναι

Last edited:
αυτα εδω τα nmedia που τα ζητούσε και κάποιος άλλος σε ενα αλλο νήμα
πουλάνε πολύ Αμερική αλλα δεν τα βρίσκω πουθενά Ευρωπή

Εφαγα τον κοσμο να βρω κανενα review για να δω αν χωραει καμμια εξωτερικη καρτα το element Q δεν βρηκα τιποτα.Μαλλον δεν χωραει.Καλη λυση ειναι και το sugo 05 , αν και το αδικουν οι φωτο (το εχω δει απο κοντα).
Γενικα μου δινεται η αισθηση οτι στην Ελλαδα στις καλες και εξυπνες λυσεις (αρα φτηνες) ειμαστε κατι χρονια πισω.Προτιμουν να φερουν πανακριβα κουτια , ή παμθηνα και παντελως αγνωστα..

τελικα χωραει low profile καρτα-επικοινωνησα με καποιον που τα φερνει , και ειπε ναι. Το θεμα ειναι οτι ξεφυγα εγω :p λιγο χαλαρωσα , και εφτασα τα 700 ευρω για πλακα :D
Μ/Β acrock mini itx - cpu I3 , nvidia Gt-440, SSD 60GB ,+ ψυχτρα + 4Gb ram + slim BR LG + κουτι = ~700

Πάντως αυτό το θέμα με το κουτί με ενδιέφερε και μένα,

Είμαι έτοιμος για παραγγελεία

2100 i3
Mobo
Ram

Κ αγόρασα

5670
Και ένα σκληρό 1gb.

Αν το κουτί με το τροφοδοτικό σηκώνει το παραπάνω σύστημα,
Το αγοράζω άμεσα.

Το αντέχει?