Αγορά πρώτου προβολέα

georgiou.cr

New member
22 February 2009
97
Καλησπέρα σας. Δεν γνωρίζω σχετικά με προτζέκτορες και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Θέλω να αγοράσω έναν για το σπίτι μου μόνο για ταινίες γιατί η τηλεόραση που έχω είναι 26" και δεν εχω χώρο για μεγαλύτερη. θα ήθελα να είναι 16:9 με ανάλυση μάλλον 1024i . Για την ανάλυση τι λέτε? Θα με καλύψει και μικρότερης ανάλυσης 720p ? Επειδή θα ψάξω σίγουρα για μεταχειρισμένο θα ήθελα μερικες πληροφοριες για το τι πρέπει να κοιτάξω τόσο στον προτζέκτορα όσο και στο πανί. Με ενδιαφέρει η γνώμη σας γύρω από ανάλυση (720p ή 1024i), ώρες λάμπας (πόσες το μέγιστο), διάσταση πανιού (πάνω από 96" ? ), καλες εταιρίες κα. Το budget που θα κινηθω είναι γύρω στα 450+ για τον προβολέα και 100+ για το πανί. Είναι αρκετά? Να αναφέρω ότι σχετικά με τις αποστάσεις ο προτζέκτορας μπορεί να τοποθετηθεί στα 4-5 μέτρα από την οθόνη ή και λιγότερο και η απόσταση θέασης είναι περιπου 2,5 μέτρα. Περιμένω απαντήσεις και σχόλια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Οι high definition αναλύσεις είναι 720 και 1080.μπορείς να αποφύγεις την λύση του μεταχειρισμένου αν πας σε entry level projectors όπως ο benq 600,o acer 5360 ή o lg ah215.και τα 3 αυτά μηχανάκια έχουν ανάλυση 720p και οι τιμές τους κυμαίνονται στα 600
Ένας καλύτερος projector από τους παραπάνω είναι ο Epson tw700 αλλά κάνει 750 .

Φυσικά αν πας σε μεταχειρισμένο με τα ίδια λεφτά θα πάρεις κάτι καλύτερο

Απλός να έχεις στο νου σου ότι οι 3 πρώτοι που αναφέρω είναι τεχνολογίας dlp και εκεί υπάρχει το φαινόμενο του rainbow effect που αν το βλέπεις είναι πολύ ενοχλητικό.θα πρέπει σίγουρα να πας σε κάποιο μαγαζί να δεις από κοντά μόνος σου.

Ένα πράγμα το οποίο θα πρέπει να προσέξεις είναι η τοποθέτηση του προβολέα.
Εδω http://www.projectorcentral.com/projection-calculator.cfm θα βρεις ανά μάρκα και μοντέλο τις δυνατότητες τοποθέτησης ανάλογα με το zoom που διαθέτει το κάθε μοντέλο. Π.χ. ένας προβολέας πρέπει να έχει μεγάλο zoom για να προβάλει σε πολλές ίντσες από κοντινή απόσταση

Οι projectors είναι κάτι που δεν παίρχνεις εύκολα μεταχειρισμένο, καθώς ο προηγούμενος μπορεί να τον είχε σε σκονισμένο περιβάλλον, να κάπνιζε στο χώρο κλπ, οπότε ο projector να έχει χάσει απεπανόρθωτα φωτεινότητα / ευκρίνεια.

Βέβαια οι απαιτήσεις του καθενός είναι διαφορετικές. Μια μέση λύση έχει budget 1500 για projector και 800 για πανί.

Οι projectors είναι κάτι που δεν παίρχνεις εύκολα μεταχειρισμένο, καθώς ο προηγούμενος μπορεί να τον είχε σε σκονισμένο περιβάλλον, να κάπνιζε στο χώρο κλπ, οπότε ο projector να έχει χάσει απεπανόρθωτα φωτεινότητα / ευκρίνεια.

Βέβαια οι απαιτήσεις του καθενός είναι διαφορετικές. Μια μέση λύση έχει budget 1500 για projector και 800 για πανί.

800 για πανί; Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός;

Υπάρχουν πανιά με 100 και με 10000

Η επιλογή του πανιού πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες του χρήστη (budget + εμπειρία).
Imho δεν έχει νόημα να βάλεις έναν benq600 να παίξει σε ένα lumene των 2500

Αν ένας υποψήφιος αγοραστής έχει budget 800 σύνολο σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρει καθόλου projector?:ernaehrung004:

Δηλαδή πιστευεις πραγματικά ότι η αγορά ενός μεταχειρισμένου προβολέα είναι σφάλμα?

Οι high definition αναλύσεις είναι 720 και 1080.μπορείς να αποφύγεις την λύση του μεταχειρισμένου αν πας σε entry level projectors όπως ο benq 600,o acer 5360 ή o lg ah215.και τα 3 αυτά μηχανάκια έχουν ανάλυση 720p και οι τιμές τους κυμαίνονται στα 600
Ένας καλύτερος projector από τους παραπάνω είναι ο Epson tw700 αλλά κάνει 750.

Φυσικά αν πας σε μεταχειρισμένο με τα ίδια λεφτά θα πάρεις κάτι καλύτερο

Απλός να έχεις στο νου σου ότι οι 3 πρώτοι που αναφέρω είναι τεχνολογίας dlp και εκεί υπάρχει το φαινόμενο του rainbow effect που αν το βλέπεις είναι πολύ ενοχλητικό.θα πρέπει σίγουρα να πας σε κάποιο μαγαζί να δεις από κοντά μόνος σου.

Επειδή ψωνίζω συχνά απο internet αν είναι να δώσω πραγματικά 750Ε αγοράζω τον BenQ W1000 DLP καινούργιο που είναι και Full-HD. Δεν θέλω να δώσω όμως τόσα χρήματα από τη στιγμή που δεν ξέρω καν να τον χρησιμοποιώ. Σου είναι εύκολο να μου προτείνεις μερικά μοντέλα HD-Ready τα οποία είναι αρκετά καλά να ρίξω μια ματιά σε τι τιμές είναι καινούργια σε Γερμανία-Αγγλία ? Ο Panasonic PT AE900E τι σου λέει?

Last edited:
O Panasonic που αναφέρεις είναι μοντέλο του 2005.δεν τον έχω δει να παίζει οπότε δεν μπορώ να σου πω την γνώμη μου.

Τα μηχανάκια που έχω δεί σε hd-ready και ήταν πολύ καλά είναι ο Panasonic PT-AX200E και ο Epson EMP-TW700 τα οποία είναι βέβαια 3-4 χρόνων μοντέλα αλλα σε κάποιον που δεν έχει εμπειρία και τρελές απαιτήσεις νομίζω τον καλύπτουν πλήρως.Αυτό βέβαια είναι η δική μου προσωπική άποψη οπότε καλό θα είναι να περιμένεις να μπουν και οι ειδήμονες να σου απαντήσουν πιο εμπεριστατωμένα.-bye-

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου προϊόντος θέλει πάντα ιδιαίτερη προσοχή. Τι να πει κάποιος που αγοράζει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και χαλάει τόσα λεφτά; Συνήθως την κατάσταση και την καταπόνηση την καταλαβαίνεις, ποτέ όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Αν δεν θες να ρισκάρεις το πληρώνεις. Είναι απλό.

Υπάρχουν πανιά με 100 και με 10000

Η επιλογή του πανιού πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες του χρήστη (budget + εμπειρία).
Imho δεν έχει νόημα να βάλεις έναν benq600 να παίξει σε ένα lumene των 2500

Αν ένας υποψήφιος αγοραστής έχει budget 800 σύνολο σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρει καθόλου projector?:ernaehrung004:

Είναι σαν να λέμε ότι κάποιος που δίνει 3000 δεν πρέπει να πάρει αυτοκίνητο.

Την εμπειρία μπορείς να την αποκτήσεις και με ένα αξιοπρεπές σετάκι, δεν χρειάζεται να ξοδεύεις άδικα αλλάζοντας 3 πανιά και 3 projectors μέχρι να βρεις αυτό που αρχικά θα ήθελες.

Να δώσω 800Ε για FULL HD απο εξωτερικό ή να ψάξω για HD-Ready με τα μισά λεφτά? Η διαφορά θα είναι εμφανέστατη ή μόνο σε bluray ταινίες?

Το καλύτερο θα ήταν να πας να δεις live σε κάποιο κατάστημα full hd και hd ready και να βγάλεις συμπέρασμα.

Το καλύτερο θα ήταν να πας να δεις live σε κάποιο κατάστημα full hd και hd ready και να βγάλεις συμπέρασμα.

Η γνώμη σου ποιά είναι ? Εσυ θα έχεις σίγουρα μεγαλύτερη εμπειρία απο μένα. Είναι οι διαφορές εμφανείς σε σήμα από bluray , TV , XBOX ?

Imo oι διαφορές είναι μικρές όταν μιλάμε για μηχανάκια ίδιας τιμής. μερικές φορές οι διαφορές είναι ακόμα και δυσδιάκριτες.

Τεράστιο ρόλο παίζει το υλικό που θα χρησιμοποιείς. Θα σου πω απλά ότι προβολέας 720p με υλικό 720p (π.χ. ματρόσκες ,ξέρεις από που..) ´παίζει καλύτερα από προβολέα 1080p με υλικό DVD.
Προσωπικά έχω προβολέα 720p (πενταετίας) και παίζω αντίστοιχο υλικό και η εικόνα του είναι πεντακάθαρη.
Εφόσον είσαι νέος στο άθλημα θα πρότεινα να πάρεις κάποιον 720p π.χ. BenQ600 ,Epson tw700 και αργότερα που θα μπεις στα κόλπα θα μπορείς να επιλέξεις κάποιον καλύτερο μόνος σου. Προσωπικά παρόλο που έχω τον προβολέα μου 3 χρόνια (τον είχα αγοράσει μεταχειρισμένο) δεν χρειάστηκε να τον αλλάξω γιατί η εικόνα του με ικανοποιεί ακόμη και σήμερα.

Το budget που θα κινηθω είναι γύρω στα 450+ για τον προβολέα και 100+ για το πανί. Είναι αρκετά?

Όχι, δεν είναι αρκετά, και δεν το λέω για να προσβάλλω το budget σου, αλλά, αν σκεφτείς ότι σε αυτά τα λεφτά παίρνεις δεν παίρνεις μια 42άρα πλάσμα, τότε καταλήγεις ότι είναι αντικειμενικά λίγα.

Σ' αυτά τα χρήματα καλό είναι να κινηθείς σε μεταχειρισμένο. Κατά καιρούς βγαίνουν στο φόρουμ προβολείς τεφαρίκια σε άριστη κατάσταση. Σίγουρα ένας καλομεταχειρισμένος προβολέας, ακόμα και τριετίας, θα σου δώσει καλύτερη εικόνα απ' ό,τι καινούργιο αγοράσεις με 450 Ε.

Digital Versus: How long can we expect to have to wait to see tri-LCD 3D projectors?

FH: There won't be any 3D Epsons in the first half of 2010. The first announcements will come at IFA, with, if all goes well, availability around November 2010.

Περίμενε ακόμα λίγο έρχονται οι 3d σε τιμές που θα προσιτές. Ας υπάρχει η δυνατότητα να παίξει 3d και ας μην παίξει ποτέ. Πιστεύω με το νέο έτος θα έρθουν πολλά νέα μοντέλα και θα υπάρξει και ξεστοκάρισμα των παλαιών, π.χ. το πλαίσιο έβγαλε τον LG AF 115 1199 ευρώ.