αγορα προτζεκτορ μεχρι 400 ευρω

Θα συμφωνήσω και εγώ. Μείνε ζεστός, μάζεψε λεφτά και πάρε τον w1070.

Επειδή βλέπω ότι προτείνετε κατά κόρον τον w1070 ως entry level θα ήθελα να ρωτήσω με απελπισία για να καταλάβουμε και εμείς που δεν έχουμε δει συγκριτικά πολούς προβολείς:

Πόσο και σε τι (εκτός από τα οφθαλμοφανή χαρακτηριστικά στις τεχνικές προδιαγραφές) δηλαδή είναι καλύτερος από ένα DLP των 400-450Ε για να πει κανείς ότι αξίζει τα διπλά λεφτά;

Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι μέχρι τα 1000 αυτοί που ξεχωρίζουν είναι κυρίως ο benq 1070 και ο optoma hd25. Απο τη στιγμή που ο φίλος έφτασε τα 600 εγώ στη θέση του πολύ απλά θα έκανα λίγη υπομονή ώστε να φτάσω τον benq (+180 ) ο οποίος θεωρείται επιλογή υψηλού value for money. Το κατά πόσο αυτή η χρηματική διαφορά μεταφράζεται και σε απόδοση υπάρχουν πιο γνώστες απο εμένα τεχνικά για να το απαντήσουν.

Απάντηση: Re: αγορα προτζεκτορ μεχρι 400 ευρω

πιστευω με τον acer h5370bd θα μεινω ευχαριστημενος εσεισ τι πιστευετε ?

O 5370bd είναι σχετικά νέο μοντέλο, δε νομίζω να βρεις πολλές γνώμες. Ψάξε γνώμες από κατόχους του παλαιότερου 5360bd (αυτό μόνο στην περίπτωση που έχεις βάλει ταβάνι τα 600 ευρώ και δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση που σου πρότειναν τα παιδιά).

Θεωρώ όμως ότι και μόνο για τη διάρκεια των 6000 ωρών της λάμπας του BenQ, αλλά και την FullHD ανάλυση, αξίζει η υπέρβαση! Καμία σχέση με τα μοντέλα που κοίταζες αρχικά!

Επειδή βλέπω ότι προτείνετε κατά κόρον τον w1070 ως entry level θα ήθελα να ρωτήσω με απελπισία για να καταλάβουμε και εμείς που δεν έχουμε δει συγκριτικά πολούς προβολείς:

Πόσο και σε τι (εκτός από τα οφθαλμοφανή χαρακτηριστικά στις τεχνικές προδιαγραφές) δηλαδή είναι καλύτερος από ένα DLP των 400-450Ε για να πει κανείς ότι αξίζει τα διπλά λεφτά;

Ανάλυση, ρυθμίσεις, καλύτερη απόδοση στην εικόνα κοντά στα πρότυπα, εν ολίγοις, προσανατολισμός Home Cinema κατάστασης. Οι DLP των 300-400 ευρώ είναι συνήθως για Data καταστάσεις (τσιπ, ανάλυση, φακούς, φώτα, συνδέσεις κ.λ.π.).

παιδια βρηκα στο ebay.gr πολλη φθηνεσ επιλογεσ με full hd ειναι κινεζικα ή κανονικα γιατι εχουν αρκετη διαφορα

Απάντηση: Re: αγορα προτζεκτορ μεχρι 400 ευρω

παιδια βρηκα στο ebay.gr πολλη φθηνεσ επιλογεσ με full hd ειναι κινεζικα ή κανονικα γιατι εχουν αρκετη διαφορα

Όχι απλώς δεν είναι Full HD, αλλά συνήθως έχουν ανάλυση 640x480. Μακριά!
Όταν κοιτάς για προβολέα, θα κοιτάς για native resolution, όχι για maximum. Αυτοί οι απατεώνες (γιατί περί τέτοιων πρόκειται) διαφημίζουν Full HD, αλλά όταν δεις τα χαρακτηριστικά τους γράφουν native resolution: 800x600!

Last edited:
Εξαρταται τη μαρκα/μοντελο. Και στην Ελλαδα οπως ειδες βρισκεις προβολεις με 3-4 κατοσταρικα.
Επισης με την αγορα ενος προβολεα, να υπολογιζεις και την εγγυηση.
Αλλοι δινουν 1 ή 2 χρονια και οι επισημες αντιπροσωπειες συνηθως 3 χρονια.

Σιγουρα βρισκεις προβολεα και με 600 ευρω π.χ. benq w703d, που ομως ειναι 720p και οχι 1080p.
Επισης μια εναλλακτικη ειναι να στραφεις σε μεταχειρισμενο. Πλεονεκτημα θα ειναι οτι μπορεις να αποκτησεις με λιγοτερα χρηματα καλυτερη εικονα, μειονεκτημα η χρηση λαμπας και εγγυηση που θα εχει μειωθει χρονικα.

Παντως αυτη τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη η καλυτερη επιλογη σε dlp για vfm ειναι ο benq w1070 και ο optoma hd25.
Αν δεν εχεις προβλημα να αγορασεις απο εξωτερικο (με οτι αυτο συνεπαγεται) ισως μπορουσες να τους βρεις και φθηνοτερα. (μαλλον ομως με μικροτερη εγγυηση)

Νομίζω ότι οι καλύτερες value for money επιλογές που έχεις είναι ή 1) να βάλεις παραπάνω χρήματα και να πας στον 1070 που προτάθηκε ή 2) να ρίξεις μια ματιά στις αγγελίες για μεταχειρισμένο (πήρε το μάτι μου μια αγγελία για τον acer 5360bd σε τιμή χαμηλότερη από 400 ευρώ).

Επίσης είχαν πολύ πλάκα τα χρόνια που έσκαγαν μύτη κάτι αμύθητης αξίας, ασύλητα μπαούλα 50"-back-projection tv's έτσι για να αποδίδουν με κορυφαία ποιότητα εικόνας την παραμικρή λεπτομέρεια των -ο θεός να τις κάνει- 576 γραμμών των VHS, άντε και στην καλύτερη περίπτωση κανενός πανάκριβου Laser Disk...
Sorry για το off-topic αλλά δεν κρατήθηκα...

Επί του θέματος, οκ καταλαβαίνω το σκεπτικό και ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις επί του w1070, είναι λογικό πάντως να χρειάζεται ζύγισμα μια αγορά όταν πηγαίνεις στα διπλά χρήματα.

Last edited:
off topic-τα κουτιά πάντως τότε, είχα αγοράσει μια 55άρα PHILIPS οπίσθιας 1.500.000, είχαν το 1/3 μιας πλάσμα 42'' (το 2001) που κόστιζε 12.000 ευρώ και με σήμα από καλό dvd με καλή σύνδεση τις βάζαν κάτω για πλάκα...

Κρίμα που δεν έχει like button το forum να πατήσω! Αν και πήγες λίγο πιο πρόσφατα μετά το 98/99 που εμφανίστηκαν τα DVD στην Ελλάδα όντως άξιζε.

Για βάλε εποχές όμως 95-96 που η πραγματικότητα ήταν VHS/VCD(!)/LD...

Τέλος πάντων sorry για το off topic, καμία πρόθεση να καταστρέψω το θέμα του topic δεν υπάρχει, απλά είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα της πορείας στην Ελλάδα...

Κανένα thread γι αυτό δεν υπάρχει;

παιδια στο eshop εχει μια προσφορα για το ACER U5200 3D READY ειναι καλο? τα χαρακτιριστικα για τα λεφτα που κανει 419 μου φαινεται καλο , ειναι ευκαιρια??

παιδια στο eshop εχει μια προσφορα για το ACER U5200 3D READY ειναι καλο? τα χαρακτιριστικα για τα λεφτα που κανει 419 μου φαινεται καλο , ειναι ευκαιρια??

Εδω εγινε ολοκληρη συζητηση για το γιατι πρεπει να παρεις FUll HD και οχι 720p και τωρα αναφερεις εναν ακομα πιο κατω XGA (1024 x 768). Ο οποιος ειναι και εντελως short throw(77" εικόνα από 13 εκατοστα αποσταση) και μονο για παρουσιασεις(σχολικη ταξη, επιχειρησεις κλπ). Αν ειναι το μονο κριτηριο τα χρηματα τοτε παρε οποιον να ειναι γιατι καλη εικονα δεν θα δεις αφου οπως σου εξηγησαν πιο πανω σε αυτη την τιμη οι προβολεις δεν ειναι για χρηση cinema αλλα για παρουσιασεις. Μπορει πρακτικα να μην σε νοιαζει και απλα να θελεις μια μεγαλη οθονη οποτε παρε τον πιο φθηνο.

Αν θες να δεις ομως σινεμα και δεν σε επηρεαζει το RBE(rainbow effect, διαβασε να δεις τι ειναι) τοτε κοιτα απο Acer H5370BD και πανω. Επιμενω για το RBE γιατι ο Acer H5370BD εχει χρωματικο τροχο στα 2Χ RGBCMY που με λιγα λογια δεν κανει για ατομα που ειναι ευαισθητα στο RBE. Αν δεν εισαι δεν θα εχεις προβλημα. Αν μιλας αγγλικα δες εδω για review.

Αυτη την στιγμη οι πιο φθηνοι προβολεις που θα σου δωσουν μια σωστη κινηματογραφικη εμπειρια με Full HD και το λιγοτερο δυνατο RBE ειναι οι Benq 1070 και Optoma HD25. Μιλαμε για VFM(value for money). Αν τα χρηματα ειναι παρα πολλα δες σε 720p αλλα οσο πιο κατω τοσο και μεγαλωνει το ρισκο εσυ η καποιος απο την οικογενεια σου να βλεπει τα ουρανια τοξα(RBE) κατα την προβολη.

Last edited:
ευχαριστω για το ενδιαφερον σας , απλα ξεκινησα πολυ ερασιτεχνικα , οπωσ το ειπεσ να βλεπω μια ταινια σε μεγαλη οθονη και ειχα ενα μπατζετ 400 και διαπιστωνω οσο το ψαχνω να καταληγω οτι πρεπει να ανεβω. πηγα και ειδα να παιζει το οπτομα 600χ και σε μικρη αποσταση θεασης και περιπου 100¨ ιντσες επαιζε καλα και για αυτο ρωτουσα για το αcer .
ποση διαφορα κανει ο full hd απο το hd ready την καταλαμβαινεις?

Για μένα δεν υπάρχει συζήτηση, τσεκάρεις μεταχειρισμένα, παίρνεις ό,τι καλύτερο μπορείς με 400 , κράτα τα 200 για λάμπα σχετικά σύντομα αν το λιώνεις - αν και πέρασε το καλοκαίρι ;)