Αγορά προτζέκτορα αφου τα έπαιξε ο παλιός...

kavouras5

New member
3 May 2010
64
Καλησπέρα σας παιδιά...

Εως τώρα είχα βολευτεί με εναν παλιό προτζέκτορα που είχα, τον viewsonic pj315D. Παλιός προτζέκτορας, αλλα με βόλεψε μια χαρά παρότι είχε μικρή ανάλυση(800χ600).
Πλέον δε δουλεύει και θέλω να πάρω κάποιον άλλο καλύτερο...

Τα δεδομένα μου είναι τα εξής-
1.Βλέπω μόνο ταινίες, οπότε ψάχνω για 16:9 προτζέκτορα.
2.Οι ταινίες που βλέπω είναι κυρίως dvdrip, αλλα ορισμένες φορές μπορεί να δω και Blue-ray αλλα ανάλυσης μέχρι 720p γιατι παραπάνω δεν τα σηκώνει ο υπολογιστής μου, οπότε ψάχνω με ανάλυση 720p.
3.Το οικονομικό εως 800 ευρώ περίπου.
4.Προβάλω σε τοίχο χωρίς πανί.Εως τώρα ο viewsonic ήταν μια χαρά στον τοίχο φαντάζομαι λόγω της μεγάλης φωτεινότητάς του?. Άρα χρειάζομαι πάλι κάποιον με μεγάλη φωτεινότητα?
5.Η απόσταση του προτζέκτορα απο τον τοίχο είναι 3,3 μέτρα. Η μέχρι τώρα εικόνα που μου έδινε ήταν πλάτος 1.65 και ύψος 1.25. Πιστεύω είναι ιδανική για το χώρο μου.
6.Με τη DLP έβλεπα το rainbow αλλα ποτέ δε με ενόχλησε...Τους LCD δεν τους έχω δει ποτέ οπότε δεν έχω γνώμη...Γενικά πάντως δεν θα με πειράξει όποια τεχνολογία και να έχει...
Γενικότερα θα έλεγα οτι δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις απο τον προτζέκτορα, αφου ο αρχαίος viewsonic με κάλυπτε πλήρως και ήταν φορές που με εντυπωσίαζε η εικόνα όταν έβλεπα ενα blue-ray...
Δηλαδή δεν θα ήθελα να δώσω παραπάνω χρήματα για να έχω κάποια μικρή λεπτομέρεια/τελειότητα παραπάνω...

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας...

Last edited:
Καλησπέρα φίλε μου...Πιο άμεση απάντηση δε γινεται!! :)

Η απόσταση θέασης είναι περίπου 3 μέτρα.
Υπάρχει πολύς χώρος ακομα για να μεγαλώσει η οθόνη και σε πλάτος και σε ύψος...Μονο που δεν ξέρω αν θα είναι πολύ μεγάλη για την απόσταση θέασης...

Απάντηση: Re: Αγορά προτζέκτορα αφου τα έπαιξε ο παλιός...

Καλησπέρα φίλε μου...Πιο άμεση απάντηση δε γινεται!! :)

Η απόσταση θέασης είναι περίπου 3 μέτρα.
Υπάρχει πολύς χώρος ακομα για να μεγαλώσει η οθόνη και σε πλάτος και σε ύψος...Μονο που δεν ξέρω αν θα είναι πολύ μεγάλη για την απόσταση θέασης...

Ο καθένας έχει τα δικά του στάνταρντ θέασης, αλλά, θα έλεγα ότι 90-95 ίντσες από αυτή την απόσταση, θα ήταν μια χαρά. Προσπάθησε να βγάλεις τελείως την εικόνα του προηγούμενου προβολέα από το μυαλό σου διότι σχεδόν ό,τι και να πάρεις σήμερα, θα απέχει 10 στάδια από αυτό που έχεις συνηθίσει (προς το καλύτερο εννοείται...).

Για το βάψιμο του τοίχου, μπορείς να ρίξεις μια χαρά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100539-Βαψιμο-τοιχου-για-οθονη

Επίσης, μπορείς να παρακολουθήσεις το νήμα του Benq 1070 όπου τα παιδιά θα γράψουν εντυπώσεις από τον νέο προβολέα.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...

Κοιταζοντας το http://www.projectorcentral.com/home-theater-multimedia-projectors.htm?sort=12#1 βρήκα αυτή τη λίστα με τους κορυφαίους προτζέκτορες.
Πιστεύεις οτι είναι αξιόπιστη η λίστα?
Πχ εντόπισα τον optoma HD67N στα 560 ευρώ http://www.skroutz.gr/s/297603/Optoma-HD67N.html?keyphrase=optoma+hd67 ,βέβαια έχει 3D το οποίο δε με ενδιαφέρει,
τον BenQ W710ST στα 630 ευρώ http://www.skroutz.gr/s/383568/BenQ-W710ST.html?keyphrase=W710ST (και αυτός έχει 3D...όλοι έχουν?)
τον Optoma HD230X στα 760 ευρώ
και τελευταίο αυτόν που αναφέρεις τον BenQ W1070 στα 810 ευρώ.

Οι δύο τελευταίοι είναι 1080p.
Πιστεύεις οτι αξίζει η διαφορά των 250 ευρώ, ή απλά με τον HD67N θα είμαι καλυμμένος?(Όπως είπα δεν έχω και πολλές απαιτήσεις απο τον προτζέκτορα)...

Απάντηση: Re: Αγορά προτζέκτορα αφου τα έπαιξε ο παλιός...

Οι δύο τελευταίοι είναι 1080p.
Πιστεύεις οτι αξίζει η διαφορά των 250 ευρώ, ή απλά με τον HD67N θα είμαι καλυμμένος?(Όπως είπα δεν έχω και πολλές απαιτήσεις απο τον προτζέκτορα)...

Aυτο θα το κρινεις εσυ αναλογως των οικονομικων σου. Μιας και αγοραζεις νεο προβολεα, ειναι κριμα πλεον να μην εχεις εναν full hd.
Καποια στιγμη, ισως ανοιξεις παραπανω ιντσες, και θα δεις οτι με εναν συγχρονο προβολεα, οταν τον τροφοδοτησεις με υψηλοτερης αναλυσης και bitrate εικονα θα εισπραξεις ακομα καλυτερη εικονα απο αυτη που ειχες συνηθισει.

Πιστευω οτι αξιζει μια διαφορα χρηματων για να πας σε 1080p προβολεα. (Αρκει να τον ταιζεις και με καλα βιντεο)

Δεν είναι άσχημα τα μηχανήματα που διάλεξες...κάθε άλλο. Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση των μεταχειρισμένων προβολέων (σε καλή κατάσταση φυσικά) αν θέλεις να μείνεις στα 5-6 κατοστάρικα. Εκτός και αν δεν θέλεις να πας σε μεταχειρισμένο.

Προτιμώ να πάρω καινούριο μηχάνημα, γιατι εχω τραβήξει πολλά με μεταχειρισμένα...
Θα ρωτήσω και στο νήμα με τον BENQ 1070 πόσο τελικά τον αγόρασαν, γιατι εχω διαβάσει τόσες σελίδες αλλα δεν κατάλαβα
την τελική τιμή...
Ίσως αν τον βρω σε καλή τιμή να πάω σε αυτόν αφου έχει και τόσο καλές κριτικές...

Με την ευκαιρια να ρωτησω με τη σειρα μου
LED προβολεας κανει για ταινιες σε σκοτεινο χωρο? και ποια πρεπει ναναι η ελαχιστη φωτεινοτητα για 80-90"?
επισης το 3D που αναφερουν ειναι το "καλο¨ με τα απλα γυαλια κινηματογραφου?