Αγορά προτζέκτορα

theodosis5

New member
29 March 2008
11
Σας χαιρετώ όλους

και ζητώ τα φώτα σας

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα προτζέκτορα που:

-να μπορώ να τον μεταφέρω συχνά στην τάξη μου (καθώς είμαι δάσκαλος), όπου δεν υπάρχει πάντα η κατάλληλη συσκότιση και η προβολή θα γίνεται από απόσταση λίγων μέτρων
-να μπορώ να δω μια ταινία και οι φίλοι που κάλεσα να φύγουν ενθουσιασμένοι από αυτό που είδαν (έστω λίγο)

Εν ολίγοις: ποια τεχνικά χαρακτηριστικά να προσέξω (και τεχνολογία), ποιες τιμές τους ορίζουν το μέτρο , έναν καλό προτζέκτορα δηλαδή,ποιες μάρκες θεωρούνται "καλές";

Και τέλος: έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να παραγγείλω κάτι από Αμερική (amazon π.χ.), όπου λόγω ισοτιμίας νομίζω αξίζει η ευκαιρία και ίσως κάποιες μάρκες (ποιες;) είναι φθηνότερες. Με ένα ποσό 500-700 ευρώ δηλαδή 750-1000 δολάρια έχω ελπίδες;

υ.γ.: αληθεύει ότι το "πανί" όπου προβάλλουμε πα'ιζει σχεδόν το ίδιο σημαντικό ρόλο με το μηχάνημα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δυνατότητα πληροφόρησης που μας δίνετε :afro:

Καλησπερα και καλως ηρθατε στο φορουμ κυριε Δασκαλε -bye-

Πιστευω θα σας βοηθησει πολυ το παρακατω thread που ειχα ανοιξει κι εγω πριν απο λιγο καιρο για να βοηθησω εναν γνωστό μου που χρειαζονταν φορητο προτζεκτορα και ικανοποιητικη εικονα ταυτοχρονα ΚΑΙ για χρηση ταινιών....:grandpa:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22990

Για ό,τι αλλο χρειαστειτε εδω ειμαστε...:drummer:

Διονύση με βοήθησες αρκετά..

Μια ερώτηση: ο γνωστός σου τι έκανε τελικά; πήρε τελικά τον optoma hd 65; και τι γνώμη εχει;

Σας χαιρετώ όλους

και ζητώ τα φώτα σας

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα προτζέκτορα που:

-να μπορώ να τον μεταφέρω συχνά στην τάξη μου (καθώς είμαι δάσκαλος), όπου δεν υπάρχει πάντα η κατάλληλη συσκότιση και η προβολή θα γίνεται από απόσταση λίγων μέτρων
-να μπορώ να δω μια ταινία και οι φίλοι που κάλεσα να φύγουν ενθουσιασμένοι από αυτό που είδαν (έστω λίγο)

Εν ολίγοις: ποια τεχνικά χαρακτηριστικά να προσέξω (και τεχνολογία), ποιες τιμές τους ορίζουν το μέτρο , έναν καλό προτζέκτορα δηλαδή,ποιες μάρκες θεωρούνται "καλές";

Και τέλος: έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να παραγγείλω κάτι από Αμερική (amazon π.χ.), όπου λόγω ισοτιμίας νομίζω αξίζει η ευκαιρία και ίσως κάποιες μάρκες (ποιες;) είναι φθηνότερες. Με ένα ποσό 500-700 ευρώ δηλαδή 750-1000 δολάρια έχω ελπίδες;

υ.γ.: αληθεύει ότι το "πανί" όπου προβάλλουμε πα'ιζει σχεδόν το ίδιο σημαντικό ρόλο με το μηχάνημα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δυνατότητα πληροφόρησης που μας δίνετε :afro:

Συνάδελφε, καλησπέρα!
Κι εμείς αυτό τον καιρό συζητάμε την αγορά ενός προβολέα για το σχολείο μας.
Να αναφέρω εδώ οτι η πρώτη μου επαφή με προβολείς ήταν πάλι μέσα από τη δουλειά όπου είχαμε αγοράσει πριν μερικά χρόνια έναν lcd προβολέα σονυ. Tον είχαμε συνδέσει με υπολογιστή γυρίζαμε ένα χάρτη ανάποδα και κάναμε τη δουλειά μας.
Άρεσε πάρα πολύ στα παιδιά.
Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η φωτεινότητά του για να μπορεί να παίζει ικανοποιητικά και σε χώρο που δεν έχει καλή συσκότιση.
Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι ο epson TW700. Το κόστος του είναι περίπου 850 .

http://www.skroutz.gr/s/5364/Epson-EMP-TW700-3LCD.html

Μια άλλη επιλογή είναι ο panasonic AX200. Είναι όμως λίγο πιο ακριβός.
Αυτοί οι δύο προβολείς μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα και για το σπίτι,

http://www.skroutz.gr/s/30574/Panasonic-PT-AX200E-LCD.html?keyphrase=panasonic+AX200

παίζουν πάρα πολύ καλά ταινίες για HC.

Υπάρχουν και πιο φτηνές επιλογές όπως κάποια μοντέλα της benq και optoma που είναι με χαμηλότερη ανάλυση αλλά αρκετό φως και θα μπορούσαν εξίσου καλά να χρησιμοποιηθούν στο σχολείο, δεν είναι όμως τόσο ποιοτικοί για χρήση ΗC.

Παιδιά καλή σας μέρα. Και εγώ συνάδελφος είμαι (καθηγητής ΔΕ) και προτίμησα πριν 2 περίπου χρόνια για χρήση στο σχολείο και σύνδεση με Η/Υ έναν BenQ με ανάλυση 1024χ768 και 2000 lumens. Για παρουσιάσεις είναι πολύ καλός, τον χρησιμοποιώ καθημερινά και είμαι ευχαριστημένος. Όχι όμως και για ταινίες...
Και ένα κοντινό σχολείο της περιοχής μου πρόσφατα πήρε τον BenQ 620c γύρω στα 700 γιούρια περίπου, και είναι πολύ καλός συνολικά. Καλύτερος από τον "δικό" μου σε όλα και διαθέτει και DVI είσοδο!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

και ενα αλλο θεμα ειναι οτι θα τον κουβαλαω συχνα απο το σπιτι στην ταξη και παλι πισω

Ο optoma hd65 ειναι πιστευω ο προβολεας που χρειαζεσαι.Πολυ μικρος σε διαστασεις, εξαιρετικη εικονα, πολυ φωτεινος και σε φοβερη τιμη.

Ευχαριστω ολους για το χρονο σας.

Δεν ειναι αυτονοητο παντα οτι αυτος που εχει γνωση για κατι τη μοιραζεται.

Ομως η ολη φιλοσοφια των φορουμ αυτων, αποδεικνυει πως τελικα δε χρειαζεται κανεις να ξοδευει χρονο χρημα ενεργεια, χωρις βεβαιο αποτελεσμα παντα, αλλα υπαρχει και η λυση των "κοινοτητων" αυτων του ιντερνετ που μποερει καοιος ακομα και ασχετος να σχηματισει μια εικονα.

Καλη συνεχεια