Αγορά ψηφιακού δέκτη με δυνατότητα 5.1 μέσω HDMI

NikosD

Established Member
20 April 2011
217
Είμαι σε αναζήτηση ψηφιακού δέκτη HD με δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου 5.1 είτε με εσωτερικό decoding είτε καλύτερα με pass-through μέσω HDMI.

Ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για σύνδεση HDMI και μόνο, όχι οπτική ή ομοαξονική, ώστε να συνδέσω τον δέκτη σε εξωτερικό AVR με εισόδους HDMI με ένα μόνο καλώδιο HDMI και για εικόνα και για ήχο 5.1.

Υπάρχει κάποιος δέκτης που να υποστηρίζει 5.1 ήχο μέσω HDMI, είτε από ταινίες matroska (Dolby Digital, DTS), είτε από ERT-HD (δεν έχει ακόμα 5.1 αλλά είναι στο πρόγραμμα)

Από HD Audio (Dolby Digital Plus, TrueHD, DTS-HD HRA, DTS-HD MA) πως πάμε ?

Αναμένω τα σχόλια σας.

Είμαι σε αναζήτηση ψηφιακού δέκτη HD με δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου 5.1 είτε με εσωτερικό decoding είτε καλύτερα με pass-through μέσω HDMI.

Ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για σύνδεση HDMI και μόνο, όχι οπτική ή ομοαξονική, ώστε να συνδέσω τον δέκτη σε εξωτερικό AVR με εισόδους HDMI με ένα μόνο καλώδιο HDMI και για εικόνα και για ήχο 5.1.

Υπάρχει κάποιος δέκτης που να υποστηρίζει 5.1 ήχο μέσω HDMI, είτε από ταινίες matroska (Dolby Digital, DTS), είτε από ERT-HD (δεν έχει ακόμα 5.1 αλλά είναι στο πρόγραμμα)

Από HD Audio (Dolby Digital Plus, TrueHD, DTS-HD HRA, DTS-HD MA) πως πάμε ?

Αναμένω τα σχόλια σας.

Εχω coaxial και optical DTS/DD5.1 receiver. Όταν ο ήχος είναι ψηφιακός DD5.1 δεν μεταφέρεται μέσο και του HDMI??????

To HDMI ως δυνατότητα μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα Video 3D, 8κάναλο ήχο HD lossless και data δικτύου 100Mbps.

Δεν είναι εκεί το θέμα.

Το θέμα είναι οι συγκεκριμένοι ψηφιακοί δέκτες TV που είναι και Media Players, τι δυνατότητες έχουν σε σχέση με το HDMI.