Αγορα (ραδιο)ενισχυτη!

hypno

New member
19 May 2013
3
Γεια σας,
Βρηκα 2 ηχεια Bose 501 series 3 τα οποια ειναι ακρως λειτουργηκα. Προδιαγραφες 8 οhm 20watt rms-100watt rms ανα ηχειο.
Τι ενισχυτη θα πρεπει να αγορασω ωστε να τα συνοδεψω και να αξιοποιουντε οι δυνατοτητες τους?! Σκοπεθω να τον συνδεσω στην καρτα ηχου του υπολογιστη μεσω οπτικου καλωδιου rca.

Ευχαριστω εκ των προταιρων
tongue.gif

Για να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές τους μην πάρεις ραδιοενισχυτή. :p

Έναν καλό μεταχειρισμένο ενισχυτή όπως nad,rotel,marantz,κοστίζουν λίγα χρήματα και δίνουν πολλά.
Αν σ'ενδιαφέρει και το ράδιο βρίσκεις στα μεταχειρισμένα,πάντα μ'ελάχιστα χρήματα!

HTML:
Τα ηχεια αυτα ηταν του Παππου μου, κοστιζαν πολλα οταν τα αγορασε μαζι με το υπολοιπο Ηι-Fi συστημα.Μαζι με αυτα πηρα σε ξεχωριστα κομματια ισοσταθμιστη- ραδιο-κασετοφωνο και εναν ρυθμιστη φωτων. Ενισχυτη και pickup τα εχει ο θειος μου και ψαχνω ενισχυτη να αγορασω αυτη τη στιγμη ! Ειμαι αδαης οσον αφορα το τι πρεπει να αγορασω ! Να κοιταξω για εναν στερεο ολοκληρωμενο ενισχυτη που να δινει 100watt rms /εξοδο?

Last edited:
το ποσό που μπορεις ή εχεις σκοπο να διαθεσεις??
(οπτικου καλωδιου rca) αν καταλαβα καλα εννοεις coaxial? μονό rca συνηθως πορτοκαλι χρωμα...

http://www.xtz.se/en/products/electronics/class-a100-d3-svart καλος ενισχυτης με καλα ρευματα και εισοδους coaxial που θες να συνδεσεις τον υπολογιστη σου.

Μεχρι 400 Ευρω διαθετω , σαφως αν υπαρχει κατι πιο οικονομικο θα προτιμηθει!

Απάντηση: Re: Αγορα (ραδιο)ενισχυτη!

HTML:
Τα ηχεια αυτα ηταν του Παππου μου, κοστιζαν πολλα οταν τα αγορασε μαζι με το υπολοιπο Ηι-Fi συστημα.Μαζι με αυτα πηρα σε ξεχωριστα κομματια ισοσταθμιστη- ραδιο-κασετοφωνο και εναν ρυθμιστη φωτων. Ενισχυτη και pickup τα εχει ο θειος μου και ψαχνω ενισχυτη να αγορασω αυτη τη στιγμη ! Ειμαι αδαης οσον αφορα το τι πρεπει να αγορασω ! Να κοιταξω για εναν στερεο ολοκληρωμενο ενισχυτη που να δινει 100watt rms /εξοδο?

Δεν χρειάζονται 100βατ,μπορείς και με πολύ λιγότερα,αρκεί να είναι ποιοτητικά,σε προηγούμενα πόστ σου αναφέρω που να εστιάσεις την προσοχή σου!
Τον ισοσταθμιστή τον ξεχνάς αν το ζητούμενο είναι η ποιότητα.

Αφου βλέπω θες κάτι οικονομικό να κάνεις τη δουλειά σου και να έχει και ραδιόφωνο, μια οικονομική λύση είναι ο Pioneer SX-20.

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/SX-20-K/page.html

Μια και τον έχω δoκιμάσει, βρίσκω μειονέκτημα τις λίγες εισόδους. Έχει Phono για το πικάπ σου και πλήρες τηλεχειριστήριο.
Από ήχο, τα 100 ονομαστικά watt ανά κανάλι μοιάζουν με καμία 70αριά στην πραγματικότητα, αλλά είναι υπέραρκετά.
Και σε ήχο δεν είναι κακός. Μια χαρά θα σε καλύψει. Έχει μέχρι και λειτουργία ψευδοσαράουντ.
Αυτά για τον απολύτως οικονομικότερο ραδιοενισχυτή από γνωστό κατασκευαστή.

Last edited: