Αγορά ραδιοενισχυτή A/V ~500 ευρώ

gtob78

New member
16 May 2010
57
Κατ' αρχάς καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα την γνώμη σας για την αγορά ραδιοενισχυτή A/V γύρω στα 500 ευρώ. Εννοείται ότι πρίν την αγορά θα προσπαθήσω να τους ακούσω όλους σε κάποιο μαγαζί αλλά θα με ενδιέφερε μια επιπλέον γνώμη.

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω κάτι που παρατήρησα τις τελευταίες μέρες ψάχνωντας. Συγκεκριμένα στους ενισχυτές της DENON παρατήρησα ότι όποτε βγαίνει κάποιο καινούργιο μοντέλο αυτός συνήθως είναι χειρότερος σε ότι αφορά το θέμα εισόδων-εξόδων ήχου και εικόνας. Καταλαβαίνω σε κάποιο βαθμό ότι για να κρατήσουν την τιμή στο ίδιο επίπεδο και να προσφέρουν κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά αναγκάζονται να κόψουν από κάπου αλλά αυτοί το έχουν παρακάνει!

Συγκεκριμένα το μοντέλο 1911:

http://www.denon.co.uk/site/popup/index.php?p=ansicht&Pid=445

απ'οτι βλέπετε δεν έχει ούτε preout για σύνδεση κάποιου τελικού αλλά ούτε και ext. in για σύνδεση εξωτερικού αποκωδικοποιητή ήχου, εκτός από αυτό οι συνδέσεις εικόνας και ήχου είναι οι λιγότερες δυνατές.

σε σύγκριση με τον 1910

http://www.denon.co.uk/site/popup/index.php?p=ansicht&Pid=414

ο οποίος έχει ext. in και κάποιες εισόδους παραπάνω για video

τον 1909

http://www.denon.co.uk/site/popup/index.php?p=ansicht&Pid=388

ακόμα περισσότερες συνδέσεις audio-video

και τέλος τον 1908

http://www.denon.co.uk/site/popup/index.php?p=ansicht&Pid=337

ο οποίος έχει ότι μπορείς να χρειαστείς (preout, ext in monitor out για όποια πηγή θες κτλ κτλ)

Επίσης να επισημάνω ότι ο 1911 και 1910 το μόνο στο οποίο ουσιαστικά διαφέρουν είναι το HDMI 1.4 (σιγά το κόστος...)

Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω κάτι εναντίον της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά αυτή μου κίνησε την προσοχή παρατηρώντας κατά τύχη τα χαρακτηριστικά παλιότερων μοντέλων της.

Οι ενισχυτές που κοιτάζω είναι οι:

Denon AVR-1911
Onkyo TX-SR608
Pioneer VSX-920
Yamaha RX-V667

Άν έχετε να μου προτείνεται κάποιον από τους παραπάνω (εντυπώσεις κτλ) ή κάποιον αλλό που δεν έχω συμπεριλάβει παρακαλώ πείτε μου!

Εγω θα επελεγα yamaha,βεβαια δε μας λες τη ηχεια θα συνοδεψουν.
Σε αυτη την κατηγορια πιστευω πως ειναι best buy.

Πιστεύω ότι δεν θα δεις μεγάλες διαφορές στα μοντέλα που έχεις καταλήξει και είναι φυσικά πολύ καλά - ίσως τα καλύτερα στη κατηγορία τους.

Σαν Yamahaκιας "ψηφίζω" τον 667. έχει κυκλοφορήσει όμως στην αγορά? Δεν τον έχω δει σε κάποιο site...

Και εγώ στην ίδια αναζήτηση είμαι Με χαλάει που οι Denon "ελαφραίνουν" καθε χρόνο αν και ο 1910 είναι κορυφή για τα λεφτά του.

Εγώ θα σου πρότεινα 608 Καλύτερος απο τον 607 λίγα περισσότερα ρεύματα , δέν ζεσταίνεται , THX , όλα αυτά 450 απο Γερμανία
Στην τιμή αυτή δεν νομίζω να έχει αντίπαλο

Ενα μικρο offtopic

Mπορουμε να βαλουμε σε εναν ενισχυτη οπου ο κατασκευαστης θελει αντισταση ηχειων 6-16 ηχεια των οποιων η αντισταση κατεβαινει μεχρι τα 4 , η μπορει και παρακατω ? (απο τα επισημα στοιχεια του δικου τους κατασκευαστη 4-8 ohm )

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά ραδιοενισχυτή A/V ~500 ευρώ

Πιστεύω ότι δεν θα δεις μεγάλες διαφορές στα μοντέλα που έχεις καταλήξει και είναι φυσικά πολύ καλά - ίσως τα καλύτερα στη κατηγορία τους.

Σαν Yamahaκιας "ψηφίζω" τον 667. έχει κυκλοφορήσει όμως στην αγορά? Δεν τον έχω δει σε κάποιο site...

Καλημέρα. Νομίζω πως πρώτα προσπαθούν να σπρώξουν το στοκ από τις προηγούμενες σειρές.

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας. Για να μην σας επηρεάσω δεν το ανέφερα στo πρώτο post αλλά κι εγώ ανάμεσα σε yamaha και onkyo είμαι (με μια μικρή κλίση προς τον onkyo). Η πλαστική μετώπη που έχει ο pioneer πιστεύω πως είναι απαράδεκτη ακόμα και για μικρότερη κατηγορία τιμής και ο denon έχει ελάχιστες εισόδους και εξόδους.

οι τελευταιοι "μικροι" denon δεν εχουν και τις καλυτερες κριτικες ειδικα σε θεμα ενισχυσης/τροφοδοτικου.
Αν σου αρεσει ο ονκυο , καλυτερα να τον προτιμησεις σε σχεση με τον denon.

Μάλλον προς τον onkyo θα καταλήξω.

Ξέχασα να πώ πως για ηχεία δεν έχω αποφασίσει ακόμα γιατί τα θεωρώ πιό δύσκολη αγορά. Αν πάρω τον ενισχυτή θα αρχίσω να ψάχνω και για ηχεία!!

ρε παιδια να ρωτησω κ εγω κατι σχετικα σε αυτο το θεμα.επειδη κ εγω ψαχνω ενυσχητη αλλα λογο χαμηλου μπατσετ αλλα κ μικρου υψους στο ραφι της τηλεορασης γυρω στα 20 εκατοστα,εχω καταληξει στις εξης επιλογες. 1.ONKYO 508, αγορα απο Γερμανια μου βγαινει μαζι με τα μεταφορικα γυρω στα 310 με 320 ευρω και 2.PIONEER 520, αγορα απο εδω γυρω στα 330 ευρω.Ποιον απο του δυο θα επιλεγατε και γιατι; Εγω επειδη δεν σκαμπαζω κ πολλα κ δεν εχω ακουσει ουτε ONKYO ουτε PIONEER και δεν νομιζω να τα καταφερω να ακουσω καποιον απο τους δυο.

παιδιά onkyo pioneer yamaha denon είναι μια χαρά όλοι....κοίταξε μόνο τις συνδέσεις που θές να έχει και τα watt που θές ανα κανάλι ....

είναι πολύ δύσκολο σε αυτές τις εταιρίες να βρείς ένα ''προβληματικο'' μοντέλο...