Αγορά ραδιοενισχυτή και ηχείων

adeios

New member
22 February 2016
4
Καλησπέρα ,

το budget είναι 400 , αλλά μπορεί να ανέβει και στα 500 αν αξίζει . Το σύστημα θα είναι 2.0 και θα παραμείνει εκεί. Τα ηχεία να είναι τουλάχιστον 100w και κολώνες.

Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες, επειδή δεν κατάλαβα για να είμαι ειλικρινής, θες ραδιοενισχυτή a/v αλλά θα αξιοποιήσεις μόνο τη δικάναλη ακρόαση; Γράφεις για ραδιοενισχυτή, θες δηλαδή ραδιόφωνο; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος τι ακριβώς θες, ποιος είναι ο χώρος σου, οι προτιμήσεις σου στη μουσική για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε, αν η αναζήτησή σου αφορά δικάναλη ακρόαση το καλύτερο θα ήταν να μεταφέρω εκεί το θέμα σου προς καλύτερη εξυπηρέτησή σου, εδώ η κατηγορία αφορά τον πολυκάναλο ήχο.

Last edited:
Adeios καλησπέρα και καλώς όρισες στην παρέα μας! Τι χώρο θες να "γεμίσεις" με ήχο με το εν λόγω σύστημα και ποιες οι απαιτήσεις σου από την ποιότητα του ήχου;

Καλησπέρα σας κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν είναι για μένα το σύστημα . Είναι για φίλο που δεν ασχολείται με τον ήχο , απλά θέλει 2 ηχεία και έναν ενισχυτή για όταν θέλει να ακούσει λίγο μουσική (σπάνια) . Πρότεινα ραδιοενισχυτή για να μην χρειαστεί να αγοράσει εξωτερικό ραδιόφωνο και λόγω συμπάθειας στη yamaha . Αν θεωρείτε ότι πρέπει να μεταφερθεί , ας μεταφερθεί .

Ενισχυτή κι εγώ αυτόν έλεγα , για ηχεία κοίταζα τα Wharfedale Vardus VR-300 . Έχει κανείς άποψη; Γιατί με αυτά που πρότεινες ανεβαίνουμε πολύ μιας και θα χρειαστούν και βάσεις . Επίσης , θέλει γκάζια :p .

Ενισχυτή κι εγώ αυτόν έλεγα , για ηχεία κοίταζα τα Wharfedale Vardus VR-300 . Έχει κανείς άποψη; Γιατί με αυτά που πρότεινες ανεβαίνουμε πολύ μιας και θα χρειαστούν και βάσεις . Επίσης , θέλει γκάζια :p .

Ποιο θέλει γκάζια; Το Dali; Ποιο μικρό φορτίο είναι για τον ενισχυτή, αυτά που εσύ λες θα τον ζορίσουν πιστεύω, αν και φαίνεται να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά τα wharfedale έχουν περισσότερες μονάδες κι έχουν μια ταυτότητα προς το σκοτεινό στον ήχο τους, με τα Dali, προσωπική άποψη, θα ευχαριστηθεί καλύτερα τη μουσική του.

Το διατύπωσα λάθος , σορρυ :p . Ο φίλος θέλει γκάζια κι αφού δεν θα υπάρξει και sub , τα bookshelf μου φαίνεται ότι θα είναι πολύ "λίγα" . Επίσης , ο yamaha κατεβασμένος στα 4 ohms βγάζει 140 watt στο κανάλι , γιατί να μην μπορεί να οδηγήσει άνετα τα vardus ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Wharefale μην παρεςι τα vardus τα εχω ακουσει και δεν μου αρεσαν καθολου, απο αυτην την εταιρια θα σου ελεγα καλυτερα να παρεις αυτα: https://www.skroutz.gr/s/340895/Wharfedale-Diamond-10-2.html

Δεν έχω κόλλημα με wharfedale , είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση .

Το διατύπωσα λάθος , σορρυ :p . Ο φίλος θέλει γκάζια κι αφού δεν θα υπάρξει και sub , τα bookshelf μου φαίνεται ότι θα είναι πολύ "λίγα" . Επίσης , ο yamaha κατεβασμένος στα 4 ohms βγάζει 140 watt στο κανάλι , γιατί να μην μπορεί να οδηγήσει άνετα τα vardus ;

Εχεις ακούσει τα συγκεκριμένα Dali; Την πάτησα σε κατάστημα ακούγοντας τον ήχο νόμιζα ότι έπαιζε κανένα ηχείο των 1000 ευρώ με δύο γούφερ 8ιντζα, έτσι ακουγόταν κι όταν το είδα δεν το πίστευα, αν μπορεί ο φίλος να πάει να το ακούσει θα ήταν το καλύτερο, ό,τι και να λέμε εμείς είναι καθαρά υποκειμενικό.

Τα Vardus είναι στα 6 Ohm άλλα άκουσε τα αν μπορείς πρώτα σε σχέση με αυτά που σου προτείναμε, πιστεύω θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά. Το θέμα με τα Watt είναι λίγο πολύπλοκο με την έννοια ότι watt από watt διαφέρουν. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, π.χ είναι Rms; είναι σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων; τι παραμόρφωση μετράει ο κατασκευαστής; τι είδους μετασχηματιστή έχει ο ενισχυτής κτλ. Όλα τα παραπάνω έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα του ήχου και δεν μπορείς να βασιστείς απλά στην σκέτη αναγραφή των Watt διότι ο κάθε κατασκευαστείς τα μετράει όπως τον βολεύει (όπως το contrast στις τηλεοράσεις ένα πράμα). Για τις εντάσεις παίζει ρόλο κυρίως η ευαισθησία των ηχείων. Αν θες και έχεις τον χρόνο ψάξε λίγο στο google το θέμα για να ενημερωθείς ακόμα παραπάνω. Δυστυχώς τα κολονάτα ηχεία δύσκολα οδηγούνται έτσι όπως πρέπει από ενισχυτές ακόμα και τριπλάσιου κόστους από αυτόν που θέλεις να πάρεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν τα συνδέσεις δεν θα παίζει μουσική...απλά δεν θα ακούς το ηχείο έτσι όπως είναι ικανό να ακουστεί πραγματικά και θα κινδυνεύεις ακόμα και να το κάψεις αν δυναμώσεις πολύ την ένταση.