Αγορά ραδιοφώνου μέχρι 200 euro (αξίζει;)

λιοιπον
ο κυρ λεφτερης σε καποια φαση με ενα απο τα σετ της μαρκ μου λεει θα χτυπησω ραδιο
-καντο του λεω μονο βρες γερο τοιχο για κεφαλιες
-χτυπαει τηλεφωνο ελα να δεις τι πηρα
-παω
ενα σεκιερα σεκοντ χεντ βεβαια σε τιμη στρατοσφαιρικη
δεν λεω καλα επαιζε αλλα πολλα τα λεφτα ρε παιδακι μου
βεβαια απο τα λιγα ραδια που εχω ακουσει ηταν το μονο που επαιζε τοσο απιστεφτα
δεν ξερω αν καποιος αξιζει να δωσει τρελλα λευτα για ραδιο
εκτος αν δεν τον νοιαζει
μεχρι 300 μαξ για μενα
τελικα το πουλησε το ραδιακι ( ο κυρ λεφτερης παντα)

Νομίζω ότι ενας καλός αναλογικός δέκτης θα κάνει τη δουλειά που θέλεις.

Re: Απάντηση: Αγορά ραδιοφώνου μέχρι 200 euro (αξίζει;)

Τι είναι το DAB και που να ψαξω για παλιο αναλογικο δεκτη;

DAB λοιπον ψηφιακο ραδιοφωνο και επειδη ειμαι και εγω στην διαδικασια αγορας tuner θα σου πω τι στοιχεια εχω. Η Ελλαδα εχει υπογραψει τη νορμα για το DAB ξεκινωντας δοκιμαστικες εκπομπες τον φεβρουαριο του 2009 και θα περασει μονιμα στη νεα μεταδοση το 2012. Αυτο σημαινει οτι απο το 2012 τερμα τα FM...οι παλιοι δεκτες πανε για πεταμα. Το ψηφιακο ραδιο θα προσφερει πολλες συνοδες πληροφοριες στους νεους δεκτες αλλα και ηχητικη ποιοτητα επιπεδου cd στη μουσικη και ταυτοχρονα 10πλασιο χωρο για σταθμους απο οτι τωρα. Που ειναι η παγιδα.... για να δουλεψει το ψηφιακο ραδιο θελει ειτε δορυφορικη καλυψη (ποσοι αληθεια εχουν ή θα παρουν πιατα για να ακουνε ραδιο?) ή επιγεια με την προυποθεση να ειναι ο πομπος σε υψηλοτερη θεση του δεκτη ( θελεις απειρους πομπους και παλι ενα μεγαλο κομματι ορεινων περιοχων δεν θα εχουν ληψη). Και ακομα δεν εχει αποφασισθει πως θα υλοποιηθει το νεο μεσο. Δηλαδη μπαχαλο... απο τη μια θα ειμαστε υποχρεωμενοι να σταματησουμε την αναλογικη εκπομπη ραδιοφωνου και ειμαι σιγουρος οτι ακομα δεν θα εχουμε ολοκληρωσει την υποδομη για πληρη καλυψη με ψηφιακο σημα στη χωρα.
Μεσα σε αυτο το μπαχαλο λοιπον οσοι θελουν να παρουν δεκτη τωρα ειναι σε διλημμα... Τι κανεις λοιπον ... ειτε παιρνεις εναν απλο αναλογικο δεκτη σε τιμη που να σου επιτρεψει τον παροπλισμο σε μερικα χρονια ( ο Project ειναι μια καλη περιπτωση ή εμπασει περιπτωσει ενας δεκτης οχι ακριβοτερος απο 150 ευρω) ή παιρνεις απο τωρα εναν δεκτη με συνδυασμο των δυο δυνατοτητων... σε αυτη την περιπτωση προτεινω τον Cambridge Audio 640V2 με DAB και FM ληψη. Ποιοτικο ηχο, κατασκευη και εμφανιση με DAC Wolfson 24/192 οπως στο αντιστοιχο cd player και τιμη στα 450 ευρω.
Με δεδομενο τωρα οτι δεν υπαρχουν πανω απο 3-4 αξιολογοι σταθμοι προς το παρον και το DAB θα φερει αυξημενο κοστος υλοποιησης στους σταθμους, διπλασιους σταθμους ,αρα μεγαλυτερο ανταγωνισμο, αρα μειωμενα εσοδα (ηδη οι εταιρειες διαμαρτυρονται για αυτη την προοπτικη) στο μελλον θα εχουμε πολλους κακης μουσικης επενδυσης σταθμους αρα δεν θα προχωρουσα σε εναν ακριβοτερο δεκτη γιατι θα πηξουμε στα τζιγκλς με διαφημισεις και δεν ξερω ανα θα εχουμε και αυτους τους 3-4 σταθμους αυριο.

Δηλαδή έστω και αγοράζει κάποιος έναν δέκτη με δυνατότητα DAB. Ακόμα και να βγουν σταθμοί με DAB, δεν πρόκειτε να μπορέσει να τους ακούσει, αν δεν αγοράσει πιάτο? Και καλά το πιάτο δεν είναι ακριβό. Με 100 Ευρώ και κάτι καθάρισες. Αλλά το πιάτο θα συνδέεται απ' ευθείας με τον δέκτη ή θα θέλει και κάτι άλλο ενδιάμεσο? Ο δέκτης της Cambridge για παράδειγμα μπορεί να κάνει την αποκωδικοποίηση του σήματος?

Και κάτι ακόμα. Στα αυτοκίνητα τι θα γίνει? Θα έχουμε ένα πιάτο ο καθ' ένας στην οροφή? Μάλον στο κεφάλι μας να βάλουμε ένα ο καθ' ένας λεω 'γω με αυτούς που μπλέξαμε στο ελλαδιστάν.

Κάτι μου λέει πάντως ότι δεν θα εφαρμοστεί.

Προφανως η μεταδοση θα ειναι και δορυφορικη και επιγεια (στις Ευρωπαικες χωρες, απο οσο ξερω θα ειναι αποκλειστικα δορυφορικη στην Αμερικη). Οσοι εχουν πιατο θα εχουν φανταζομαι καλο σημα. Ολα τα ψηφιακα ραδιο θα εχουν δυνατοτητα ληψης του σηματος. Για την επιγεια τωρα εντος αστικων κεντρων δεν θα υπαρχει προβλημα στα ορεινα ομως... Τωρα για τα ραδιο των αυτοκινητων πανε για πεταμα. Θελουμε καινουρια με DAB ληψη (η κεραια δεν ειναι προβλημα τα συγχρονα GPS εχουν ενσωματωμενη κεραια αψογη).
Το προβλημα ειναι οτι η χωρα εχει υπογραψει την κοινοτικη οδηγια και θα το εφαρμωσει θελει δεν θελει (που θελει δηλαδη γιατι θα πουλησει τις συχνοτητες απο την αρχη αρα εσοδα και νεοι παικτες στο πολιτικο παιχνιδι των media).

Η NAD εχει βγαλει ενα modulator για DAB ληψη το οποιο συνδεεται με τις συσκευες της εταιρειας... φανταζομαι οτι σιγα σιγα ολες οι εταιρειες θα βγαλουν αναλογα προιοντα. Δεν θα ειναι φθηνα βεβαια (το συγκεκριμενο εχει περιπου 280 ευρω). Με δυο λογια θα μας σπρωξουν ολους σε αγορα νεων ραδιο για το σπιτι και το αυτοκινητο.

μμμ.... το κατάλαβα τώρα. Ναι μάλον έτσι θα είναι, δεν θα χρειάζεται πιάτο, γιατί και ψηφιακά κανάλια υπάρχουν, αλλά τα πιάνουμε με τις αναλογικές κεραίες μας, απλά θέλουμε τον αποκωδικοποιητή.

Thanks

Άρα αυτό που είπες. Ή παίρνεις ραδιόφωνο με DAB από τώρα, ή ένα φτηνο τώρα και περιμένεις 2-3 χρόνια για να πέσουν οι τιμές στα ραδιόφωνα με DAB.

Άρα αυτό που είπες. Ή παίρνεις ραδιόφωνο με DAB από τώρα, ή ένα φτηνο τώρα και περιμένεις 2-3 χρόνια για να πέσουν οι τιμές στα ραδιόφωνα με DAB.

Σε αυτο το διλημμα ειμαι και εγω...

Αν δεν υπηρχε ο Εν Λευκω και σε καποιες εκπομπες το Τριτο δεν θα ασχολιομουν καθολου με το ραδιοφωνο

Σε 2-3 χρόνια, εκτός του ότι θα πέσουν οι τιμές, μπορεί να έχουν βγεί και καλύτερα DAC, επομένος κατά πάσα πιθανότητα χαμένος θα βγεις. Αν δεν έχεις ραδιόφωνο, πάρε ένα σαν το project τώρα και σε 3 χρόνια το ξαναβλέπεις.

Αν μπουν όλοι οι σταθμοί σε DAB θα ελευθερωθούν τα FM από τη σαβούρα, θα αποκτήσουν συχνότητες πάλι οι "πειρατές" και θα ξεκινήσουμε πάλι να ακούμε καλές εκπομπές! :grinning-smiley-043

Αν μπουν όλοι οι σταθμοί σε DAB θα ελευθερωθούν τα FM από τη σαβούρα, θα αποκτήσουν συχνότητες πάλι οι "πειρατές" και θα ξεκινήσουμε πάλι να ακούμε καλές εκπομπές! :grinning-smiley-043

Η εκπομπη στα FM δεν θα ειναι πια παρανομη μονο απο την Ελληνικη νομοθεσια αλλα και απο την Ευρωπαικη. Ασε που θα το βαλουν στον αντιτρομοκρατικο νομο και ποιος σε γλυτωνει μετα...

Στήσε καμία μεγάλη CX αθωράκιστη και να δούμε αν θα πλησιάσει κανείς να τη βγάλει από τη πρίζα... :BDGBGDB55: