ΑΓΟΡΑ REPITER

dimitris.40

Established Member
Καλημέρα σε όλους τους φίλους του εξαίρετου αυτού FORUM.Δεν ξέρω αν άνοιξα το σωστό νημα κ δεν ξέρω αν το άνοιξα εκει που πρέπει.Εχω ασύρματο RUTER στο σπίτι κ σύνδεση INTERNET.Σήμα απο το παραπάνω μηχάνημα εχω κ στο 2ο όροφο κ στο ισόγειο κ ετσι λειτουργώ τον υπολογιστή έχοντας κ στους 2 ορόφους INTERNET.Το προβλημά μου είναι οτι στο υπόγειο του σπιτιού που εχω τον προσωπικό μου χώρο δεν φτάνει το σήμα του INTERNET απο το ασύρματο RUTER με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή.Μήπως γνωρίζει κάποιος φίλος τι θα μπορούσα να κάνω για να έχω σήμα INTERNET κ στο υπογείο????Ακουσα κάτι για REPITER κ δενγνωρίζω καθόλου ποιο είναι αυτό το μηχάνημα ποιας εταιρίας κ τι ακριβώς κάνει.Θα είναι κατάλληλο για την δουλειά που το χρειάζομαι υπάρχει κάτι αλλο που θα μπορούσα να αγοράσω για να μου αναμεταδειδει το σήμα INTERNET στο υπόγειο??????Αν ξέρει κάποιος φίλος συνφορμήτης ας με βοηθήσει....Σας ευχαριστώ πολύ όλους να είστε όλοι καλά.Περιμένω απαντήσεις σας.

Ευχαριστώ για την απαντησή σας δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζομαι αλλά αυτο που προτείνεις δεν γράφει κάπου για λειτουργία REPEATER κ αν το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να ενυσχίσει το υπάρχων σήμα απο το RUTER όπου κ αυτό βρίσκετε στο 1ο όροφο του σπιτιού.Που θα πρέπει να τοποθετήσω το παραπάνω REPEATER σε ποιόν όροφο εννοώ για να φτάνει το σήμα INTERNET στο ημιυπόγειο??????Εχω δεί κάποια στο πλαίσιο που αναφέρουν κ λειτουργία REPEATER αλλά δεν γνωρίζω πως να τα περάσω εδώ μέσα για να τα δείτε!!!!!!Μήπως τα παραπάνω μηχανήματα ειναι ποιό κατάληλλα,μια κ αναφέρουν την παρπάνω λειτουργεία?????Περιμένω την πολύτιμη βοηθειά σας.Να είστε όλοι καλά κ ευχαριστώ τον φίλο για την απαντησή του.

Αυτό που σου προτείνει ο φίλος mitsos185 θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις, δηλαδή λαμβάνει το ασύρματο σήμα και το αναμεταδίδει, μεγαλώνοντας έτσι το εύρος του σήματος.

Ευχαριστώ παιδιά για την βοηθειάσας το ruter ειναι στο 1ο όροφο του σπιτιου σκέφτομαι να το κατεβάσω στο ισόγειο κ μετα ενσύρματα με καλώδιο UTP 5 απο τις εξόδους του RUTER που έχει 3 αν δεν κάνω λάθος να δώσω 1 γραμμη ETHERNET στο υπογείο κ 1 στο πρώτο όροφο κ εκεί να βάλω τα REPEATER οπου αυτα θα παίρνουν σήμα INTERNET απο το υπάρχων RUTER που θα είναι τοποθετημένο πλέον στο ισογειο.Δεν ξέρω κατα πόσο ειναι σωστή η σκεψη μου φυσικα για να περαστεί το καλώδιο UTP μεσα απο τον τοίχο εχει πολύ φασαρία αλλά υπάρχει κάποια αναμονή στον τοίχο που ίσως καταφέρω να το περάσω κ στο 1ο όροφο κ στο υπογειο.Για πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας μιας κ οι γνώσεις σας ειναι πολύ περισσοτερες απο την δική μου θα ειναι σωστή η επιλογή που σκέφτομαι να κάνω?????Σας ευχαριστώ όλους παρα πολύ για την βοηθειά σας.

Μπορείς να σκεφτείς και τη λύση Homeplug. Πχ αυτό

Το ένα το ενώνεις με ethernet με το router σου και το βάζεις στη πρίζα.
Το άλλο το βάζεις στη πρίζα στο υπόγειο και με ένα ethernet καλώδιο το ενώνεις με τον υπολογιστή σου και έχεις internet κι εκεί.