Αγορά Roister HT-4000 ή κεντρικού και sub με υπάρχονται ηχεία;

racer

AVClub Addicted Member
2 February 2009
2,912
Rotterdam
Καλησπέρα.

Πριν 2 μέρες μου ήρθε ο h/k 255 και έστησα πρόχειρα ένα 4.0 σύστημα με 4 -παλιά - Sony ηχεία που ήδη είχα, από παλαιότερα ηχοσυστήματα. Πριν έρθει ο ενισχυτής, το είχα ψάξει και είχα καταλήξει στα Roister HT-4000.. όμως.. το θέμα είναι ότι ο ήχος από τα υπάρχοντα ηχεία μου αρέσει! :slapface:

Τα ηχεία είναι αυτά που φαίνονται στις φωτό:

Τα μπροστινά >>

Και τα πίσω >>

Και εδώ έρχεται το ερώτημα.. Τι κάνω; Κάτι μου λέει ότι ο ήχος από τα Roister (χωρίς το κεντρικό τους και το sub) δε θα είναι και πολύ καλύτερος. Δε μπορώ όμως να τα ακούσω από κοντά, αλλά λογικά ούτε εσείς θα έχετε άποψη για τα Sony μου.. Να πάρω τα Roister ή ένα κεντρικό και ένα sub με κόστος μέχρι 350-400 ; Αν ναι, μπορείτε να μου προτείνετε κάτι; -bye-

Last edited:
Καταρχήν χωρίς το sub είναι σίγουρο οτι δεν θα ακουσεις καλα τα roister αφού θα σου λείπουν εντελώς οι χαμηλές (γιατί κάνεις τετοια σύγκριση?)
τα μπροστικά σου sony φαίνονται γομάρια!!! Έχουν μεγάλο όγκο και είναι απο νοβοπαν. Αρα και οι μεσαίες σου μάλλον θα είναι πιο εντυπωσιακές στα sony.
Στις υψηλες τα roister μάλλον θα υπερέχουν λογω καλύτερης ποιότητας μεγαφώνων (απλές εκτιμήσεις μόνο). Τώρα...όλα εξαρτώνται απο το είδος μουσικής που ακούς και απο το αυτί σου...
Αλλα πιστεύω οτι η σύγκριση που προασπαθείς να κάνεις είναι άστοχη! δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα!
όσο για την εναλλακτική σου: Το Sub το έχεις ανάγκη?

Re: Απάντηση: Αγορά Roister HT-4000 ή κεντρικού και sub με υπάρχονται ηχεία;

Καταρχήν χωρίς το sub είναι σίγουρο οτι δεν θα ακουσεις καλα τα roister αφού θα σου λείπουν εντελώς οι χαμηλές (γιατί κάνεις τετοια σύγκριση?)

Το λέω γιατί έχω την εντύπωση ότι το sub καλύπτει τις αδυναμίες των κακών ηχείων, δεν ξέρω όμως κατά πόσο ισχύει αυτό. Πχ πριν λίγες μέρες δοκίμασα τα Logitech X-230 στον υπολογιστή μου. Με το sub τους σε μεγάλη ένταση, μου άρεσε αρκετά ο ήχος τους, με το sub τους όμως τέρμα χαμηλωμένο, σαν να μην υπήρχε δηλαδή, δε μου άρεσαν καθόλου..

Στις υψηλες τα roister μάλλον θα υπερέχουν λογω καλύτερης ποιότητας μεγαφώνων (απλές εκτιμήσεις μόνο). Τώρα...όλα εξαρτώνται απο το είδος μουσικής που ακούς και απο το αυτί σου...

Μουσική δεν ακούω πάρα πολλή.. Περισσότερο ταινίες βλέπω και παίζω παιχνίδια από το PS3.

όσο για την εναλλακτική σου: Το Sub το έχεις ανάγκη?
Δεν ξέρω.. χρειάζεται; :ADFADF1:. Έχω διαβάσει ότι το κεντρικό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο..

Δεν γίνεται τα συγκεκριμένα ηχείανα μην τα παντρέψεις με sub....απλά δεν γίνεται.

Για τα Sony λες;

Χθες έβαλα ένα πραγματικά κακό ηχείο για κεντρικό. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό, κατάλαβα τη σημασία του κεντρικού. Γι' αυτό και θα πάρω ένα καλό κεντρικό για τώρα. Βρήκα το Klipsch RC-62 στα 330 από Γερμανία. Καλό είναι; Τα Kef iQ60 και B&W HTM62 στην Ελλάδα έχουν ~350 , όσο είναι η τιμή του Klipsch RC-52 δηλαδή.

Απάντηση: Re: Αγορά Roister HT-4000 ή κεντρικού και sub με υπάρχονται ηχεία;

Χθες έβαλα ένα πραγματικά κακό ηχείο για κεντρικό. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό, κατάλαβα τη σημασία του κεντρικού. Γι' αυτό και θα πάρω ένα καλό κεντρικό για τώρα. Βρήκα το Klipsch RC-62 στα 330 από Γερμανία. Καλό είναι; Τα Kef iQ60 και B&W HTM62 στην Ελλάδα έχουν ~350 , όσο είναι η τιμή του Klipsch RC-52 δηλαδή.

Εχει μαλιάσει η γλώσα μου να λέει ότι η αξία ενός καλού κεντρικού σε ένα home cinema που θέλει να σέβεται το ονομά του είναι Τεράστια!!!
Σκεφτείτε απλά ότι το 70+ % της συνολικής πληροφορίας μιάς ταινίας, είναι γραμμένη γιά το κεντρικό ηχείο!!!

Οσο γιά το RC32 συμφωνώ χωρίς κανέναν ενδοιασμό, όμως με ποιά κυρίως ηχεία θα το παντρέψεις;

Με αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες για τώρα, πιθανότατα στο μέλλον όμως θα τα αλλάξω. Από τη στιγμή που θα έχω Klipsch, είναι άκυρο να βάλω πχ B&W κολώνες μπροστά ε;

Με αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες για τώρα, πιθανότατα στο μέλλον όμως θα τα αλλάξω. Από τη στιγμή που θα έχω Klipsch, είναι άκυρο να βάλω πχ B&W κολώνες μπροστά ε;

Τo Klipsch θα τo παντρέψεις μόνον με Klipsch,τουλάχιστον σε εμπρός ηχεία.Μην σκέφτεσαι κάτι διαφορετικό.-bye-

OK.. το παρήγγειλα από http://www.hifisound.de/. Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή και να πάνε όλα καλά. Ευχαριστώ :smile::afro:

Πολύ καλή επιλοή έκανες και θα το δείς....καλώς να το δεχθείς λοιπόν,και περιμένουμε εντυπώσεις.

Ήρθε χθες.. :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Έχει ωραίο ήχο (δεν έχω όμως εμπειρία από άλλο κεντρικό για να συγκρίνω) και γενικά όλο το σύστημα παίζει καλύτερα τώρα.. Το auto setup του 255 μου ανέβασε υπερβολικά το μπάσο και το χαμήλωσα λίγο. Τώρα αναρωτιέμαι.. τι διαφορά να κάνει ένα sub; :slapface::grandpa:

Τώρα αναρωτιέμαι.. τι διαφορά να κάνει ένα sub;

Πολύ μεγάλη. Μόλις πάρεις sub θα καταλάβεις.....

Υ.Γ. Βλέπω καλά στην φωτογραφία;;;;
Εχεις βάλει την τηλεόραση πάνω στο γυάλινο ράφι το οποίο εδράζεται πάνω στο κεντρικό ηχείο;;;;;

Δεν ήταν έτσι πριν έρθει το ηχείο. Αν δεις καλά, φαίνονται κάποιες βίδες. Εκεί υπήρχαν ποδαράκια, πάνω στα οποία πατούσε το γυαλί. Παρήγγειλα μεγαλύτερα, για να χωράει το ηχείο και να αφήνει και λίγο αέρα από πάνω του. Σιγά μην το άφηνα έτσι :p

δοκίμασε να βάλεις κάποιο μονωτικό υλικό μεταξύ κεντρικού και επίπλου - ας πουμε μικρά τσοχάκια σας αυτά που βαζουμε στις καρέκλες.
Επίσης για τα μπροστινά ηχεία προτείνω βάσεις για απομάκρυνση απο το δαπεδο, 20-40 εκατοστά υψος

Στο πακέτο του ηχείου είχε κάτι αυτοκόλλητα ποδαράκια (σαν μπίλιες) και τα έβαλα στις 4 άκρες. Θα το ψάξω για τις βάσεις :)