ΑΓΟΡΑ samsung 40A786

The LE40A786’s video processing is average. The diagonal interpolation (video jaggies reduction) is somewhat effective, although we’ve seen better. And, it correctly detects both 2-2 (PAL) and 3-2 (NTSC) film cadences. Scaling was rather blurry and undefined. We expect most people will have their own Upscaling DVD player to make all of these points moot, however.

Αυτο σου φαινεται για καλυτερο δηλαδη?

Βεβαια μην συγκρινουμε τα αποτελεσματα που εχει μια τηλεοραση στα ειδικα τεστ με την εικονα που βλεπουμε σε καθημερινη χρηση.

Η W4000 που εχω εχει φοβερη εικονα με DVD ακομη και μεσω ενος Sony NS38 που εχω το οποιο δεν εχει καν HDMI αλλα scart.

O λογος που δεν παιρνω καλυτερο ειναι οτι ακομη και ενα PS3 ενος φιλου που ειχα συνδεσει για να κανω δοκιμες δεν εκανε καλυτερο upscale απο την ιδια την τηλεοραση. Ασε που εχω και δυο μικρα παιδια και βαζουν να δουν DVD μονα τους και θα το διαλυσουν καμια ημερα , ηδη εχουν σπασει κανα δυο DVD επειδη πηγαν να κλεισουν το πορτακι με το δισκακι τοποθετημενο στραβα.

LE40A786R2F
Παιδια την προσγειωσα στο σαλονι μου χθες το βραδυ
Ενα πραγμα θα σας πω απλα το μαυρο της ειναι και πολυ μαυρο

Καλοριζικη η TV. θα ηθελα την πρωσοπικη σου γνωμη για την samsung 40A786
μιας και σκεφτομαι να αγορασω την τηλεοραση.
Μηπως εχεις παρατηρηση τυχων προβληματα ?

Έχοντας αγοράσει την 956 ( που από οσο γνωρίζω φορα το ιδιο πανελ με την 786) πιστεύω πως θα μεινεις απόλυτα ικανοποιημένος .
Θεωρώ την 786 πολύ καλη επιλογή καθώς ( οσον αφορα την εικόνα ) εχει ακριβώς τα ιδια θετικά τεχνικα χαρακτηριστικά με την 956 με την οποία μετα από δυο μέρες συμβίωσης είμαι απόλυτα ευχαριστημένος..
Για την 956 θα γραψω αναλυτικά τις επομενες μερες και εχω πολλα εντυπωσιακά να καταθέσω…

Έχοντας αγοράσει την 956 ( που από οσο γνωρίζω φορα το ιδιο πανελ με την 786) πιστεύω πως θα μεινεις απόλυτα ικανοποιημένος .
Θεωρώ την 786 πολύ καλη επιλογή καθώς ( οσον αφορα την εικόνα ) εχει ακριβώς τα ιδια θετικά τεχνικα χαρακτηριστικά με την 956 με την οποία μετα από δυο μέρες συμβίωσης είμαι απόλυτα ευχαριστημένος..
Για την 956 θα γραψω αναλυτικά τις επομενες μερες και εχω πολλα εντυπωσιακά να καταθέσω…

Καλοριζικη!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είδα την 40" με τα led και μου φάνηκαν πολύ "ψεύτικα" τα χρώματα. Λάθος έκανα;

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ samsung 40A786

Καλοριζικη!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ναι σαι καλα...

Είδα την 40" με τα led και μου φάνηκαν πολύ "ψεύτικα" τα χρώματα. Λάθος έκανα;
Δεν μπορείς να γνωρίζεις πως εχει ρυθμιστεί ( και αν εχει ρυθμιστεί ) για να βγαλεις τέτοιο συμπέρασμα...
Το ευτύχημα ειναι πως στον τομεα των ρυθμιστικών χρώματος η συγκεκριμένη τηλεόραση ειναι υπερ-εξοπλισμένη σε σημείο να την ζηλέψουν ακόμα και βιντεοπροβολείς..

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ samsung 40A786

Ναι σαι καλα...

Δεν μπορείς να γνωρίζεις πως εχει ρυθμιστεί ( και αν εχει ρυθμιστεί ) για να βγαλεις τέτοιο συμπέρασμα...
Το ευτύχημα ειναι πως στον τομεα των ρυθμιστικών χρώματος η συγκεκριμένη τηλεόραση ειναι υπερ-εξοπλισμένη σε σημείο να την ζηλέψουν ακόμα και βιντεοπροβολείς..

Εδώ και κάποιες ρυθμίσεις μήπως και θέλεις να της δοκιμάσεις

http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/883233-samsung-le-a780-series-led-part-2-a-4.html

http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/794082-samsung-le-a780-series-led-64.html

Αν της δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις .............

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ samsung 40A786

Yperion help..................για το firmware Update που δινει η
samsung ,εχει καποιες βελτιώσεις ? Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί ? και αν πρεπει να γίνει απο τεχνικο?

Αν δεν εχεις καποιο προβλημα με την τηλεοραση δεν χρειαζεται να κανεις update , συνηθως τα update βελτιωνουν δευτερευοντα πραγματα που δεν φαινονται καν.-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ samsung 40A786

Αν δεν εχεις καποιο προβλημα με την τηλεοραση δεν χρειαζεται να κανεις update , συνηθως τα update βελτιωνουν δευτερευοντα πραγματα που δεν φαινονται καν.-bye-

Ευχαριστώ την απάντηση :a0210:

Οι εταιρειες νομιζουν οτι με sharpness και φωτεινοτητα στο τερμα καθως και με υπερκορεσμενα χρωματα θα εντυπωσιασουν τον υποψηφιο αγοραστη.

Το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι (ειδικα οσοι ειναι ασχετοι με τον χωρο) οντως εντυπωσιαζονται και αγοραζουν την λαθος ρυθμισμενη σε σχεση με μια ποιο "σωστη".

Οντως,πριν απο λιγο ειδα απο κοντα τη 40ρα Α786 και πραγματι τα χρωματα ηταν απο υπερρεαλιστικα εως καρτουνιστικα.Ενω το υλικο ηταν για ενα χειμερινο τουριστικο θερετρο,το λευκο του χιονιου,οι διαβαθμισεις του μαυρου/γκρι,οι τονοι του δερματος,τα παντα ολα ηταν λαθος σε σημειο που νομιζα οτι (ξανα)εβλεπα το Kung-Fu Panda

Καποιος να πυροβολησει οσους επινοουν τις εργοστασιακες ρυθμισεις demo και με οσες σφαιρες περισσεψουν τους υπαλληλους στις εκθεσεις που δεν προσπαθουν να τις "στρωσουν" λιγακι.

PS.Καλα τι τεραστιο bezel ειναι αυτο που εχει?!Φερτε το πριονι...

Last edited:
εξακολουθώ όμως να έχω απορία:
1) Γιατί η συγκεκριμένη (με τα led) είναι ρυθμισμένη έτσι και οι άλλες (πχ 656) όχι; Σίγουρα φταίνε οι ρυθμίσεις;
2) Αν πειράξω τις ρυθμίσεις θα βελτιώσω και το χρωματικό εύρος ή μήπως ο επεξεργαστής είναι για φάπες;

δηλαδή θα μπορέσω να την "φέρω" περίπου στα γλυκά (κίτρινα) χρώματα της philips;