αγορα samsung 55 550-700 ευρω

Την Sony την κοίταξα.. Λένε ό,τι δεν είναι τοτε σπουδαίο σαν πάνελ.. Απλά έχει μερικά έξτρα. Όπως Android.. Τώρα για την Samsung θα εννοείς την 7402.. Λογικά θα έχει το ίδιο panel με την 7102.. Οπότε αν είναι να πληρώσω voice control και τέτοια.. Όχι δεν τα δίνω.. Σήμερα θα πάω να ρίξω μια ματιά... Σειρά ΝU και φυσικά Q6.. Παντού όπου διαβάζω για την Q6 λένε τα καλύτερα.. Το καινούργιο μοντέλο δεν θα έχει μεγάλες διαφορές και θα είναι 1500+.. Το μόνο ότι δεν είναι σε σούπερ προσφορά.. 950.. Κάπου στα 1000 παίζει εδώ και καιρό..

Τι εννοείς δεν είναι τίποτα σπουδαίο σαν πάνελ ; (Για την Sony xe85)
Έχει wide colour gamut, va, 100hz, και πολύ καλή φωτεινότητα για μοντέλο που δεν έχει local dimming.

Μια χαρά πάνελ έχει. Πολύ καλή κίνηση (ως εξαιρετική για αθλητικά), ακριβέστατα χρώματα,
φωτεινότητα που υπερκαλύπτει το SDR, και καλή τιμή τώρα στα τελειώματα.
Από Q7 και πάνω αν θες καλύτερη (εντυπωσιακώτερη) τηλεόραση.
Μη διανοείσαι να τη συγκρίνεις με φετινά μοντέλα samsung που δεν είναι QLED.
Ολα είναι δυό τρία ράφια πιο κάτω, τι να λέμε τώρα edge led 50 hz;;; :grandpa:

Άσε τις NU, μόνο τη NU8002 κοιτάς, αλλά κι αυτή κουτσουρεμένη είναι σε σχέση με το περσινό MU8002.
Και φυσικά όχι καλύτερη απ' την xe8596 xe8577...

Λοιπό για την sony 8596 διάβασα review σε καλύτερο site. Λένε ότι μοιάζει με μοντέλο με αρκετά παραλαμβάνει χρήματα.. Τέλεια χρώματα.. Ζωντανά.. Τέλειο μαύρο.. Το μόνο λέει που πρέπει να κάνεις μια παραχώρηση είναι η φωτεινότητα.. Δεν ειναι ιδιαίτερα φωτεινή..και μοιάζει λίγο φτηνιαρα..

Παρόλα αυτά λέει πάρα πολύ καλά λόγια αν αναλογιστεί κάνεις ότι τότε έκανε κιόλας 1500 λίρες

Εδω το review.. https://www.trustedreviews.com/reviews/sony-kd-55xe8596-performance-and-verdict-page-2

Θα της ρίξω μια ματιά.. Αν και όπως είπα έχω κόλλημα με την φωτεινότητα.. Νομίζω έχει 400 nits φωτεινότητα.. Ακομα και μια Philips του 2007 που πήρα έχει 550

Τωρα για την Q7 αν πέσει στο διάβα μου θα βγάλω σταυρό και θα της πω απεταξαμην..! Γιατί έχω μια μούρλα με τις τηλεοράσεις.. Έχω ακόμα μια 42 pfl9732d που είχα δώσει 2400.. Φανταστική τηλεόραση ακόμα.. Αλλά πλέον δεν είμαι εργένης.. Έχω πετάξει ότι θα δώσω 650.. Τώρα στα 1000.. Θα πέσει παντοφλια αλλά νομίζω αξίζει.. .. Q7 είναι τηγανιά.. Δεν παίζουν με αυτά..

Εδώ και ένα συγκριτικό με την Q6.. αν και η Q6 που είναι στο συγκριτικό πρέπει να είναι το 2018 μοντέλο..

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q6fn-vs-sony-x850e/623/423#usage*4854!threshold*0.1

Είναι πολύ καλή η Sony.. Αξίζει προσοχής.. Και σίγουρα θα της ρίξω μια ματιά..

Απλα είναι θέμα και το τι ψάχνει ο καθένας.. Και νομίζω εκεί πρέπει να επικεντρωθεί κάνεις.. Βλέπω σχόλια δηλαδή και σε amazon.. Και ο άλλος έβαζε κακή βαθμολογία γιατί βλέπει Netflix και έχει αργό streaming.. Και έβαλε ένα αστεράκι.. Ενώ μια άλλη τηλεόραση λέει με το ίδιο ίντερνετ βλέπει κανονικά.. Το καταλαβαίνω ότι για αυτόν είναι πολύ σημαντικό.. Για μένα ας πούμε θα ήταν αδιάφορο..

Είμαι ένας άνθρωπος που ακόμα και στο κινητό μου μέρα νύχτα εχω φουλ φωτεινότητα.. Και στις Samsung τηλεοράσεις μου δυναμική εικόνα.. Είναι αυτό φυσιολογική εικόνα? Σαφώς και όχι.. Αλλά εφόσον αφού εμένα αυτό το αφύσικο μου αρέσει γιατί να να μην το βάλω..

Ειδα κάτι video με την Q6 και το έλεγε και ο τύπος του βίντεο.. Ότι τα χρώματα είναι πολύ έντονα...αφυσικα έντονα αλλά ωραία.. Εμένα αυτό που αρέσει.. Αυτό το oversaturated με φουλ κορεσμό..

Οπότε εφόσον είμαι τύπος που μου αρέσει το πολύ φωτεινό.. Νομίζω η Q6 είναι ότι πιο κοντά στα θέλω μου και στο budget μου .. Χωρίς βέβαια να αποκλείσω και της NU αλλά και την sony..

H q6 είναι καλύτερη επειδή ήδη έχεις την 55H6400, και με την σειρά NU διαφορά μεγάλη δε θα δεις...
αν είχες καμιά χειρότερη ή με λιγότερες ίντσες θα είχε νόημα.

Πάντως η Sony έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα τόσο απο την Samsung UE55NU7100 όσο και από την Samsung UE55MU7002.

Κάτι άλλο τώρα.. Επειδή το απογευματάκι θα ξεκινήσω την βόλτα μου.. Έχουμε κάποια μαγαζιά που ο προϊστάμενος συνήθως είναι πιο συζητήσιμος?.. Θα πάω σίγουρα Καλλιθέα πλαίσιο.. αλλά θυμάμαι και κάποια άλλα μαγαζιά κωτσοβωλο και media είχαν μια ευελιξία στο μετρητά.. Γιατί έχω πάει και σε κάποιους.. Και να λένε δεν μπορώ να κάνω κάτι.. Πόσο λέει 2.003 ευρώ..? 2.003 ευρώ θέλουμε.. Και σε τέτοια πόσα.. Φυσικά τέτοια μαγαζιά.. Πήραν το τελικό του ποσού σε είδος από μένα..

Λοιπόν έκανα την γύρα μου.. Q6 2017 μοντέλο δεν υπάρχει κλειστό κουτί.. Όλα έκθεση.. Δίπλα δίπλα με NU 7100 και η Nu της έριχνε στο κεφάλι.. Πήγα σε 4 καταστήματα.. Μάλιστα πήρα και κοντρολ για να δω τις ρυθμίσεις.. Λέω δεν μπορεί θα είναι δυναμικη εικόνα και η Q6 τυπικό.. Κανονικά δυναμικό ήταν.. Εικόνα για μένα πολύ μέτρια για τα χρήματα αυτά.. Mu 8000 της έριχνε στο κεφάλι κατά πολύ.. Προσωπικά δηλαδή είτε πας σε NU 7102 και μενεις χαμηλά.. Μετά σε 8 000 και μετά αν μπορείς Q7. Q6 δεν αξίζει..

Πήγα και στοκ house.. Είχε μια Q6.. 710.. και 600 την έπαιρνες πιστεύω.. Δεν ασχολήθηκα να δω τι έχει.. Γιατί τελικά δεν μου άρεσε..

Είχε μια Q7 στα 624 η οποία είχε μια χαρακιά πάνω αριστερά και μέση προς τα κάτω.. Και ακόμα Σαν δαχτυλιές εσωτερικές αλλά δεν έφευγαν.. Αν δεν στο έλεγαν νομίζω κάνεις δεν θα το έβλεπε ίσως.. σε μαύρο φόντο.. Η εικόνα της καμιά σχέση με την Q6.. παρά πολύ καλή..

Και πάμε και στον πρωταγωνιστή.. Δεξιά της υπήρχε μια LG OLED 55C7V 55.. Αν και είμαι Samsungakias η εικόνα της LG ήταν φανταστική.. Φοβερά χρώματα.. Τις περισσότερες φορές καλύτερη από την Q7 δίπλα της.. Βέβαια το άσπρο της πολύ μέτριο.. Έχανε πολύ στο λευκό.. 950.. Του λέω τι παίζει εδώ.. Μου λέει ο τυπάς εκεί κοίτα μου λέει αυτές ήταν εκθεσιακες και επειδή παίζανε μέρα νύχτα.. Τις στείλαμε μέσα στην εγγύηση για αλλαγή πάνελ.. Έχω και μια μέσα μου λέει με την ζελατίνα πάνω..

Την φέρνει.. Του λέω σύνδεσε την με τον υπολογιστή και βάλε άσπρο φόντο.. Το κάνει.. Τίγκα στο ghosting.. 10 διαφορετικές εικόνες από πίσω..αλλαγή πάνελ του λέω και έχει τίγκα ghosting?

Θες μου λέει να δούμε και αυτή που παίζει? Του λέω ας τι δούμε.. Αυτή δεν φαινόταν ναι
έχει κάτι.. Όμως σε ένα προσεκτικό ψάξιμο είδα ότι η μία γωνία τής έχει φάει χτύπημα.. Έχει φύγει ελαφριά το τζάμι από το πλαίσιο.. Δέν έχει ράγισει.. Πρέπει να πας κοντά για να το δεις.. Αλλά σίγουρα ο τύπος δεν έλεγε αλήθεια.. Πότε δεν είχε αλλαχθεί το πάνελ.. Προφανώς η μία πήγε για το ghosting.. Και η άλλη για τους χτύπημα..

Οπότε αξίζει στα 850 η LG OLED 55C7V 55 με το μικρό χτυπήματακι από stock house ή να πάω σε κάτι safe?

Τετοια εικόνα με 850 δεν θα βρείς και το πιθανότερο είναι η χτυπημένη να έχει λίγες ώρες λειτουργίας γιατί με τον τρόπο που χειρίζονται τις εκθεσιακές, δεν είναι θέμα αν αλλά πότε θα παρουσιάσουν burn in.
Αμα είναι να γλιτώσεις 400 για ένα χτυπηματάκι
ακούγεται καλό deal

ΑΛΛΑ... αυτό είναι ένα ρίσκο που εσυ θα πάρεις, είναι εύκολο για εμάς να κανουμε μαντεψιές απο το πληκτρολόγιο, αλλά εσύ θα τζογάρεις τα λεφτά σου!

Δεν είναι εύκολο να ξέρεις το ιστορικό της συσκευής και ούτε οι υπάλληλοι του στοκ ξέρουν.

Αφού λοιπόν δεν γνωρίζεις όλα τα στοιχεία για να πάρεις την απόφαση,ουσιαστικά θα αποφασίσεις αν θα τζογάρεις ή όχι

Εφόσον δεν έχει burn in.. Δεν ειναι στο χέρι μου αν θα αποκτήσει από εδώ και πέρα? Ξέρω ότι το burn in μένει με την στατική εικόνα.. Αν το πάνελ έχει παίξει αρκετές ώρες είναι πιο εύκολο να το πάθει?

Για το χτυπήματακι δεν το συζητώ καν ότι αξίζει τα - 400.. Απλά τό θέμα είναι πόσες ώρες έχει στην πλάτη της.. Μπορεί να έπαιζε μέρα νύχτα και άπλα να την κοπανησαν κιόλας..

Αφου είδες την οθόνη και είναι πεντακάθαρη, εσύ με οικιακή χρήση και προσοχή δεν θα έχεις θέμα.

Αν όμως έχει γράψει χιλιάδες ώρες θα πρέπει να υπολογίσεις την φθορά της συνολικά (τροφοδοσία, μητρική, πανελ)

Ναι αυτό σκεφτόμαι και εγώ.. Ειμαι στα καρφιά να την πάρω ή όχι.. Από την μία η εικόνα της είναι καταπληκτική για τα χρήματα αυτά.. Από την άλλη είναι πολύ πιθανό νά έχει παίζει από πέρυσι 12 ώρα.. Συν ότι είναι στοκ.. Γιατί είναι στοκ? Για το σημάδι ή και για κάτι άλλο.? Οι περισσότεροι έχουν άσχημη εμπειρία από στοκ house.. Είναι Καλύτερα δηλαδή να βρεις μια μεταχερισμενη.. Που το μήνα δεν θα έχει 100-150 ώρες λειτουργίας λογικά..

αν με κάποιο τρόπο πάρεις 5ετη εγγύηση δωρεάν η σε χαμηλή τιμή πχ 100 ευρώ τότε αξίζει για μένα.
Με τα στοκ κομμάτια δεν έχω καταλάβει τι παίζει με την εγγύηση . Δηλαδή μπορεί να παίζουν ένα χρόνο και όταν την πάρεις να έχεις αλλά 2 σύνολο 3; Το επιτρέπουν αυτό οι αντιπροσωπείες;

Ναι αυτό σκεφτόμαι και εγώ.. Ειμαι στα καρφιά να την πάρω ή όχι.. Από την μία η εικόνα της είναι καταπληκτική για τα χρήματα αυτά.. Από την άλλη είναι πολύ πιθανό νά έχει παίζει από πέρυσι 12 ώρα.. Συν ότι είναι στοκ.. Γιατί είναι στοκ? Για το σημάδι ή και για κάτι άλλο.? Οι περισσότεροι έχουν άσχημη εμπειρία από στοκ house.. Είναι Καλύτερα δηλαδή να βρεις μια μεταχερισμενη.. Που το μήνα δεν θα έχει 100-150 ώρες λειτουργίας λογικά..

Τζάμπα ψάχνεις λογική, σου είπα είναι τζόγος!!

Σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά καταστήματα, το Π έχει Stockhouse, όπου εκεί πάει ότι φύγει απ το κατάστημα αλλά και ότι στείλει η κεντρική αποθήκη επισκευασμένο / χτυπημένο κλπ.

Αρα μπορεί να έχει 2 ίδιες τηλεοράσεις δίπλα δίπλα με ένα μικρό χτύπημα, η μία να έπαιξε 7.000 ώρες σε κατάστημα και μόλις την κατέβαζαν να τους έπεσε και η άλλη να παραδώθηκε καινούργια σε πελάτη να έπεσε στους μεταφορείς και ο πελάτης να την επέστρεψε πριν κάν τη βάλει στην πρίζα.
Αυτό δεν το ξέρουν δε ούτε αυτοί που εργάζονται μέσα, καθώς τις παρέλαβαν και τις δύο απο το κεντρικό σέρβις που πήγαν για έλεγχο ορθής λειτουργίας!!

Μάλιστα.. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες..Ειχα ψηθεί πολύ.. Τι ψηθεί δηλαδή.. Ναι του είχα πει.. Στο τεστ τα χαλάσαμε.. Όπου εκεί κατάλαβα ότι η ιστορία ότι αυτές οι δύο είχαν burn in και μόλις ήρθαν από αντικατασταση πάνελ ήταν ένα μεγάλο ψέμα..

Όπως τα λες είναι.. Ιδέα δεν έχουν τι έχουν και τι είχαν.. Ότι τους κατέβει στην κεφάλα τους λένε.. Είναι τζόγος.. Μπορεί να είναι αυτό το μικρό χτυπήματακι η αιτία ή αυτό και κάτι άλλο που δεν βρήκα.. Και θα μπλέξω στα πήγαινε έλα και στα τηλ..

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι 9/10 μοντέλα που τα έχουν με έκπτωση είναι εκθεσιακα.. Καρά λιωμένα δήλαδη.. Οπότε ουσιαστικά είναι κοροϊδία εκπτώσεις..