Αγορά Samsung BD-D5500. Αξίζει...;

costgeorg

New member
31 January 2010
30
Έχω μια τηλεόραση Samsung 40'' B650 και με έχει βολέψει απίστευτα ο ενσωματωμένος media player που έχει (με εξαίρεση φυσικά το ότι δεν παίζει ήχο DTS).
Τον τελευταίο καιρό όμως δεν παίζει αρκετά αρχεία .mkv κυρίως 1080p αλλά και κάποια 720p. Μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι αυτό οφείλεται κυρίως στη κωδικοποίηση (ή κάτι τέτοιο, sry δεν συγκράτησα την ορολογία) των αρχείων, στην ουσία δλδ δεν τα υποστηρίζει ο player της τηλεόρασης (όπως και με το DTS).
Σκεφτόμουν λοιπόν να αγοράσω ένα blu-ray player προκειμένου να ικανοποιήσω και την περιέργεια μου (μιας και ποτέ δεν ήμουν κάτοχος blu-ray και δεν έχω δει ακόμα ταινία από blu-ray:blush:) αλλά και να καλύψω το κενό που αρχίζει να παρουσιάζεται με τον player της τηλεόρασης. Kατέληξα στον Samsung BD-D5500
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...msung-BD-D5500-Blu-ray-3D-Player-BD-D5500.htm

Μπορείτε να μου πείτε αν θα με καλύψει για αυτά που ζητάω δηλ.
1. Επιτέλους να μπορώ να παίζω τις ταινίες που έχω από το USB του blu-ray με DTS ήχο (και να μην χρειάζεται να τον μετατρέπω σε AC3);
2. Nα παίζει όλα τα αρχεία video μέσω του usb.
3. Ως blu-ray player; Αξίζει τα λεφτά του.

Να σημειώσω ότι έχω το wi-fi stick της samsung οπότε θα μπορέσω να το αξιοποιήσω και με το εν λόγω blu-ray.

ΥΓ: Όπως είπα δεν έχω δει ποτέ ταινία από blu-ray. H διαφορά στη ποιότητα εικόνας θα είναι μεγάλη σε σχέση με τα αρχεία 1080p που παίζω από το usb?

Γεια σου φίλε. Προσωπικά κι εγώ δεν έχω δει ποτέ ταινία από bluray disc για να σου απαντήσω ξεκάθαρα. Αυτό που μπορώ να πώς μόνο αν έχεις σκοπό να νοικιάζεις δισκάκια αξίζει η αγορά του ή αν έχεις ήδη πολλές ταινίες DVD και θέλεις να τις δεις σε καλύτερη ποιότητα. Και κάτι άλλο. Πολύ λίγοι bluray players υποστηρίζουν δίσκους NTFS κάτι που σημαίνει πως δε θα μπορείς να δείς mkv>4GB. Ίσως να το κάνουν κάποιοι ακριβότεροι. Σε άλλη περίπτωση προτίμησε κάποιον media player, για να μην ανησυχείς ούτε για DTS, ούτε για τίποτα, π.χ. http://www.skroutz.gr/s/278562/Western-Digital-WD-TV-Live-WDBAAP0000NBK.html.

Re: Απάντηση: Αγορά Samsung BD-D5500. Αξίζει...;

Πολύ λίγοι bluray players υποστηρίζουν δίσκους NTFS κάτι που σημαίνει πως δε θα μπορείς να δείς mkv>4GB.

Δηλ. αν καταλαβαίνω καλά με το blue-ray δεν θα παίζω ούτε τα αρχεία που παίζει τώρα η τηλεόραση;
Thanks για την πληροφορία, θα το ψάξω και στο net αν αυτό ισχύει και για τον BD-D5500. Επειδή την αγορά blue-ray δεν βλέπω να την γλυτώνω (τώρα δεν έχω ούτε DVDplayer) είπα μήπως έβρισκα κάποιο που να έπαιζε χωρίς πρόβλημα και τα υπόλοιπα αρχεία μπας και γλυτώναμε την αγορά εξωτερικού media player.

Το γενίκευσες λίγο! Δε θα τρέχεις τα αρχεία mkv από εξωτερικό δίσκο διαμορφωμένο σε NTFS. Σε avi π.χ. δε θα'χεις πρόβλημα. Κάνε μια έρευνα και μέσω skroutz να δεις τί παίζει. Από reviews που έχω δεί μόνο ο LG BD390 υποστηρίζει NTFS αλλά είναι παλιό μοντέλο και δε ξέρω αν τον βρείς. Με λίγα λόγια θέλει ψάξιμο η δουλειά για Bluray.

Και εγώ πήρα το Samsung BD 6900 αλλά απέτυχα, θέλει media player και κάλο για να παίζουν όλα, τα φτηνότερα καλά είναι Pop corn 210 και το Dune HD Smart H1.

Και εγώ πήρα το Samsung BD 6900 αλλά απέτυχα, θέλει media player και κάλο για να παίζουν όλα, τα φτηνότερα καλά είναι Pop corn 210 και το Dune HD Smart H1.

Βλέπεις σημαντική διαφορά στην ποιότητα της εικόνας μεταξύ blue-ray ταινίας και αρχείου βιντεο στα 1080p μέσω media player?

Υπάρχουν καλύτερα Blue Ray από MKV και χειρότερα, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως παίζει καλύτερα από την προηγούμενη γενιά Blue Ray και κάνει αναβάθμιση των DVD σε 1080 που σημαίνει πως παίζει τα DVD πολύ καλύτερα.
Το σίγουρη είναι αυτό που λέει και ο Κώστας οι διαφορές φαίνονται στις πολλές ίντσες.

Απάντηση: Re: Αγορά Samsung BD-D5500. Αξίζει...;

Αν και έναν χρόνο μετά, να ρωτήσω... τι δεν σου άρεσε στην συσκευή?
Κοιτάω το BD-D5500.