Αγορά Samsung QE65Q70D για PS5 και ταινίες από τις γνωστές πλατφόρμες

newbie

AVClub Addicted Member
2 January 2021
1,648
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλησπέρα και στην εδώ παρέα

Προσανατολίζομαι στην αγορά της Samsung QE65Q70D (887€-1099€) σε αντικατάσταση μιας Hisense 55", η οποία μας «άφησε» 6 μήνες μετά την λήξη της εγγύησης, χωρίς δυνατότητα επισκευής.
Η πρόβλεψη αγοράς είναι για την BF, με την ελπίδα κάποιας καλύτερης τιμής.

Απόσταση κύριας θέασης : ~ 3m
Θέση θέασης: Απέναντι
Συνθήκες περιβάλλοντος: Χαμηλός φωτισμός (φως σαλονιού με λάμπες led 2600K)
Κύρια χρήση: 80% PS5 από παιδί 12 ετών και ταινίες από τις γνωστές πλατφόρμες.
Πηγές: ?
Απαιτήσεις σε ποιότητα: Τις καλύτερες, λόγω παιδιού σε συνδυασμό με PS5.
Απαιτήσεις άλλες: Σύνδεση με SONY 5.1, με WI και με ενισχυτή (παλιός ενισχυτής YAMAHA με optical αλλά χωρίς HDMI)
Προϋπολογισμός : 1.000€ χωρίς δυνατότητα παραμικρής αύξησης
Προηγούμενη τηλεόραση :
55" LED 4K

Σε περίπτωση που ανατραπούν τα οικονομικά δεδομένα μέσα στον επόμενο μήνα, σκέφτομαι σαν εναλλακτικές τις παρακάτω:

UE65DU7172
https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/samsung-led-tv-65du7172-65-4k-ultra-hd_4439279

UE65DU8072
https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/samsung-led-tv-65du8072-65-4k-ultra-hd_4439333

UE65DU8572
https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/samsung-led-tv-65du8572-65-4k-ultra-hd_4439392

Κάθε βοήθεια πολύτιμη, αλλά θερμή παράκληση, τυχόν αναφορά σε τεχνικούς όρους να είναι σε επίπεδο αρχάριου 😁. Επίσης, μας ενδιαφέρει μόνο SAMSUNG

Ευχαριστώ
Στέλιος

Την είδα σήμερα από κοντά για κανα 20λεπτο και μου άρεσε. Πολύ γρήγορη και ωραίος ήχος τουλάχιστον στο σαλόνι που έπαιζε. Μπορεί να την δω ξανά με PS5 το βράδυ αν ξαναπάω στον φίλο μου σήμερα. Σε σχέση με την C805 55'' που έχω μου φάνηκε πιο καλή ποιότητα.

• Like
Reactions: newbie
Προσανατολίζομαι στην αγορά της Samsung QE65Q70D (887€-1099€) σε αντικατάσταση μιας Hisense 55", η οποία μας «άφησε» 6 μήνες μετά την λήξη της εγγύησης, χωρίς δυνατότητα επισκευής.
Η πρόβλεψη αγοράς είναι για την BF, με την ελπίδα κάποιας καλύτερης τιμής.

Εφόσον θέλετε μόνο samsung, βλέπεις στα 1000 ευρώ ποια είναι η μεγαλύτερη σειρά που μπορείς να πάρεις και πας εκεί.

Η Q70D είναι λίγο κάτω από τα 900€.

Εφόσον θέλετε μόνο samsung, βλέπεις στα 1000 ευρώ ποια είναι η μεγαλύτερη σειρά που μπορείς να πάρεις και πας εκεί.

Η Q70D είναι λίγο κάτω από τα 900€.

Καλησπέρα και ευχαριστώ που ασχοληθήκες.

Υπήρξαν καινούργια δεδομένα όσον αφορά την επισκευή. Η απάντηση του επίσημου service της αντιπροσωπίας, ήταν πως είναι αδύνατη η επισκευή λόγω του ότι δεν υπάρχει τρόπος να ανοιχτεί η τηλεόραση. Δηλαδή είναι κολλήμένη, χωρίς βίδες!!!! Αν ήταν εντός εγγύησης θα γινόταν αντικατάσταση, εκτός εγγύησης στην ανακύκλωση.
Προφανώς και απογοητεύτηκα από την HISENSE. Πως είναι δυνατόν να βγάζει μοντέλα που δεν επιδέχονται επισκευή;

Στην συνέχεια άρχισα να ψάχνω για ανεξάρτητα καταστήματα επισκευής τηλεοράσεων. Και εδώ υπήρχε απογοήτευση. Κάποια γνώριζαν το μοντέλο, οπότε μου έλεγαν ότι δεν επισκευάζεται και κάποια άλλα ότι δεν ασχολούνται με HISENSE.
Λίγο πριν τα παρατήσω και πάω και την αφήσω έξω από την αντιπροσωπεία, επικοινώνησα με κάποιο κατάστημα στο Κορυδαλλό. Ευχάριστη έκπληξη. Αμεσότητα στην επικοινωνία, τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω viber. Ο έλεγχος ήταν δωρεάν και σε περίπτωση μη επισκευής, αναλάμβαναν την ανακύκλωση. Δεν είχα να χάσω κατι, οπότε την πήγα. Όταν την είδε ο τεχνικός, συμφώνησε με το επίσημο service οτι δεν ανοίγει μεν, αλλά μπορεί να το προσπαθήσει εφόσον αποδεχθώ την περίπτωση καταστροφής της οθόνης. Εννοείται ότι συμφώνησα. Τελικά ο τεχνικός κατάφερε να την ανοίξει και να αλλάξει τα back lights.
Εδώ και 3 ημέρες η τηλεόραση είναι στο σπίτι και παίζει. Συγκρατημένα αισιόδοξος και σε αναμονή μεγαλύτερου χρόνου λειτουργείας, ώστε να έχω πιό σαφή εικόνα.

Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου.
Αν θέλεις γράψε και το κατάστημα σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν και άλλοι παρόμοιο θέμα να υπάρχει ως data point.

Από εκεί και πέρα, μακάρι να παραμείνει λειτουργική για μεγάλο χρονικό διάστημα και να τη χαρείτε εκ νέου.

Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου.
Αν θέλεις γράψε και το κατάστημα σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν και άλλοι παρόμοιο θέμα να υπάρχει ως data point.

Από εκεί και πέρα, μακάρι να παραμείνει λειτουργική για μεγάλο χρονικό διάστημα και να τη χαρείτε εκ νέου.

Το κατάστημα είναι το fixitv.
Η πρώτη θετική εντύπωση, είναι η φιλικότητα. Νέα παιδιά και αναλυτικότατοι στην περιγραφή επισκευής. Δείχνουν να έχουν πάθος με αυτό που κάνουν.
Η ενημέρωση κατά την διάρκεια της επισκευής, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.
Η επισκευή καλύπτεται με εγγύηση 6 μηνών.
Διαθέτουν υπηρεσία παραλαβής/παράδοσης (με κόστος).
Στα συν, ο δωρεάν τεχνικός έλεγχος.

Παρεμπιπτόντως, εκτός από τηλεοράσεις προς επισκευή, υπήρχε και ένας σημαντικός όγκος διαφόρων μηχανημάτων. Ενισχυτές, πικαπ, ραδιόφωνα, ηχεία κτλ