Αγορά Samsung UE37C6000 ή Philips 37PFL7605H ?

esteban

New member
24 December 2010
8
Καλησπέρα, είμαι νέος στο φορουμ και ήθελα τις συμβουλές σας για αγορά 37'' LED TV.

Ύστερα από έρευνα αγοράς κατέληξα να αγοράσω 37 ιντζών
(περιορίζομαι στο πλάτος <92εκ), LED τηλεόρασης στα 100Ηz.

Είμαι ανάμεσα στην Philips 37PFL7605H LED TV 37'
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...hilips-37PFL7605H-LED-TV-37-37PFL7605H-12.htm

http://www.philips.gr/c/televisions...8824CE6945CA79A9.app101-drp2?t=specifications

και την Samsung UE37C6000 LED TV 37''
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/SAMSUNG-UE37C6000-LED-TV-37-UE37C6000.htm

http://www.samsung.com/gr/consumer/...dex.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

Με μια πρώτη ματιά η Samsung εντυπωσιάζει για το πάχος της, τα έντονα χρώματα και η Philips για το ambilight και την πρόσοψη από αλουμίνιο.
Οι τιμές είναι πάνω κάτω ίδιες (800εε).

Τα μειονεκτήμα της samsung που βρήκα είναι:
- Ηχός (λόγω του μικρού πάχους, πρόβλημα στο μπάσο και στην καθαρότητα των διαλπόγων)
- Αξιοπιστία (χειρότερο τροφοδοτικό απο philips και πιθανα προβλήματα μετά την εγγύηση)

Τα μειονεκτήμα της philips που βρήκα είναι:
- Media player (κόμπλες ως προς τον ήχο στην αναπαραγωγή mkv και avi αρχείων)
- Λειτουγικότητα (πιο δύσχρηστο τηλεχειριστήριο)
- Black level (μου φάνηκε να χάνει σε σκοτινές σκηνές έναντι της samsung)

Προσωπικά τα χρώματα της Samsung (έντονο κόκκινο) με ελκύουν περισσότερο, αν και είναι πιο εξωπραγματικά (όχι οτι με χαλάει η philips)...

Hθελα να ρωτήσω, πέρα από την υποκειμενική άποψη των χρωμάτων, ποια προτίνεται από τις 2 δεδομένου ότι ενδέχεται να μην αγοράσω ηχεία 5.1 σε αυτήν την φάση...

για το τελευταιο που εγραψες για τον ηχο εχω να πω οτι απο την samsung LE40C650 που πηρα σημερα και εχοντας συνδεση πανω και 5.1 πρεπει οταν ανοιγω τα 5.1 να κλεινω τα ηχεια της τηλεορασης γιατι και με τα δυο ακουγονται τα ηχεια της tv σαν αντιλαλος των 5.1 αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα γιατι τα 5.1 ειναι μια χαρα και μονα τους

καμμια απο τις 2 δεν ειναι καλες επιλογες.
Στα ιδια χρηματα βρισκεις καλυτερες...

δες τις LE40C650/LE40C653
LE46C650

καμμια απο τις 2 δεν ειναι καλες επιλογες.
Στα ιδια χρηματα βρισκεις καλυτερες...

δες τις LE40C650/LE40C653
LE46C650

Φίλε, οπως είπα ενδιαφέρομαι να έχει πλάτος max92cm=>37''. Aπό αυτές που λές η 650 βγαίνει σε 37'' (80εε φρηνότερη από τις led)...

Σε τι πράγμα ακριβώς είναι καλύτερες??έχει πιο φυσικά χρώματα από την 6000 ή καλύτερο επεξεργαστή?Το οτι συνδέεται με το internet δεν το θεωρώ σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτή την φάση....

Re: Απάντηση: Αγορά Samsung UE37C6000 ή Philips 37PFL7605H ?

για το τελευταιο που εγραψες για τον ηχο εχω να πω οτι απο την samsung LE40C650 που πηρα σημερα και εχοντας συνδεση πανω και 5.1 πρεπει οταν ανοιγω τα 5.1 να κλεινω τα ηχεια της τηλεορασης γιατι και με τα δυο ακουγονται τα ηχεια της tv σαν αντιλαλος των 5.1 αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα γιατι τα 5.1 ειναι μια χαρα και μονα τους

Ο ήχος της παλεύεται όταν παίζει τηλεόραση? ..ή πρέπει να παρω οπωσδήποτε σύστημα ήχου άμεσα?

Σε τι πράγμα ακριβώς είναι καλύτερες??έχει πιο φυσικά χρώματα από την 6000 ή καλύτερο επεξεργαστή?Το οτι συνδέεται με το internet δεν το θεωρώ σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτή την φάση....

O επεξεργαστης και τα χρωματα ειναι τα ιδια εχει ομως μεγαλυτερη γωνια θεασης και καλυτερη ομοιομορφια (λιγοτερες πιθανοτητες για clouding και αλλα φαινομενα που εχουν οι Edge LED).

Edge-LED_More1.jpg

Aυτη ειναι η διαφορα. Η μια εχει λαμπες CCFL πισω απο την οθονη η αλλη εχει Λεντακια στην περιφερεια.

O επεξεργαστης και τα χρωματα ειναι τα ιδια εχει ομως μεγαλυτερη γωνια θεασης και καλυτερη ομοιομορφια (λιγοτερες πιθανοτητες για clouding και αλλα φαινομενα που εχουν οι Edge LED).

Aυτη ειναι η διαφορα. Η μια εχει λαμπες CCFL πισω απο την οθονη η αλλη εχει Λεντακια στην περιφερεια.

Δηλαδή το θέμα είναι οτι προτιμόνται oι LCD που δεν έχουν LED έναντι αυτών που έχουν LED, αν κατάλαβα καλά...

Πάντως στην περίπτωση που αρέσουν στα μάτι μου οι LCD με edge LED (υποκειμενικά πάντα), ποια θα προτίνατε από τις 2 που σκέυτομαι να αγοράσω (C6000 ή 7605)?

Eγω δεν ειπα τι να προτιμησει καποιος απλως εξηγω την διαφορα που ειναι καθαρα σε σχεδιαση και παχος. Σε εικονα οι Edge LED δεν ειναι καλυτερες απο τις κλασσικες LCD. Μαλιστα πολλες φορες συμβαινει και το αντιθετο. Πχ. η C750 ειναι καλυτερη σε εικονα απο την C6000.

Eγω δεν ειπα τι να προτιμησει καποιος απλως εξηγω την διαφορα που ειναι καθαρα σε σχεδιαση και παχος. Σε εικονα οι Edge LED δεν ειναι καλυτερες απο τις κλασσικες LCD. Μαλιστα πολλες φορες συμβαινει και το αντιθετο. Πχ. η C750 ειναι καλυτερη σε εικονα απο την C6000.

Μάλιστα..επειδή το θέμα εικόνα είναι πολλές φορές υποκειμενικό (π.χ. κάποιοι ψηφίζουν δαγκωτό πλάσμα) η ερώτησή μου αφορούσε στην σύγκριση των δύο μοντέλων c6000 και 7605, πάντα σε 37'' λόγω περιορισμού χώρου, όσων αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά πέραν της εικόνας και των χρωμάτων....

Όπως προείπα και τα δύο μοντέλα μου φαίνονται κορυφαία στο θέμα εικόνας (είμαι με μια crt sony 21''...) και πιο συγκεκριμένα στο θέμα της εμφάνισης/εικόνας/χρωμάτων τείνω προς samsung, ενώ ως προς τον ήχο/αξιοπιστία/ποιότητα τείνω προς την psilips....
Και είμαι σε δίλλημα......

....και σαν σύνολο?....λαμβάνοντας υπόψην όλες τις άλλες παραμέτρους?

Και πάλι η Samsung...βέβαια εγώ θα σου έλεγα να πήγαινες στην 37C650 ή έστω στην 6500.Η εικόνα της philips δεν συγκρίνεται...είναι αρκετά χειρότερη θα έλεγα.