Αγορά Samsung UE65JU7000 ή Sony KD-65X8509C

paperiss

New member
22 December 2008
56
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα την γνώμη σας για το ποια τηλεόραση να προτιμήσω για αγορά
Samsung UE65JU7000

ή
Sony KD-65X8509C

την θέλω για ταινίες, gaming και για τηλεοπτικό σήμα.
Η μόνη ουσιαστική διαφορά που βρίσκω είναι ότι το panel της SONY είναι 10 bit και υποστηρίζει HDR. Τα συγκριτικά δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στην Samsung .

Και εγώ που κοιτάζω τις ίδιες σε 55ρες διαβάζω παντού κάθετα λόγια για την ,7000.

Για το 10 bit panel και την υποστήριξη του HDR απο τη sony τι λες?
πολυ κουβεντα για το τιποτα?

Και η 7000 διαβάζει τα metadata του hdr αλλά στα τεστ λένε ότι δεν έχει την απαραίτητη φωτεινότητα για να παίξει σωστά.

Η 850Χ δεν ξέρω πόσο καλά αποδίδει στο hdr....

Περιμένω να πέσουν και άλλο οι τιμές να σου πω την αλήθεια, ενώ κρυφοκοιτάω και την 910V oled.

Αν πέσει στο χιλιάρικο η 7000 στις 55 πιθανότατα θα την πάρω.

Πάντως για την sony την 850Χ επειδή πρόσφατα έπεσε αρκετά στα mm και το σκέφτηκα, διάβασα τα review και την απέρριψα.
Πλέον παίζω ανάμεσα σε 7000 και την cx700/710

H 910V είναι αριστη αλλα full hd.
Για την Panasonic δεν εχω άποψη.
Εγω πάω για την 65 αρα 7000 κατα 99%

Πάντως η Sony τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει τις νέες σειρές του 2016, οπότε λογικά θα πέσουν και άλλο οι τιμές σε αυτές του 2015 (ήδη άρχισαν να πέφτουν).

Αναμένουμε και τα review για να δούμε αν αξίζει η νέα σειρά.
Το μόνο σίγουρο που διαβάζω είναι οτι θα έχει Android 6 και πιο γρήγορο επεξεργαστή.

Αυτό όσον αφορά το OS της τηλεόρασης, για το panel μένει να δούμε, πάντως νομίζω καμία δεν είναι FALD

Οκ, μιλούσα για 55-65 εγώ να πω την αλήθεια.

Περιμένουμε reviews λοιπόν σύντομα

Γενικά σε υλικό 1080p και 4Κ είμαι ικανοποιημένος, είναι άριστη από κάθε άποψη.
Το μεγάλο πρόβλημα, και μοναδικό, είναι το τηλεοπτικό σήμα.
Με έχει κάνει να μετανιώσω για την αγορά μου γιατί δεν είναι καθόλου καλό.Απόσταση θέασης 4 μετρα.
Λίγο το upscale που κάνει, λίγο και οι πολλές ίντσες τονίζουν πολύ τις αδυναμίες του τηλεοπτικού σήματος.
Στα μεγάλα κανάλια ας πούμε ότι είναι υποφερτό το πιξελιασμα....σε τοπικά κανάλια απλά δεν μπορείς να δεις.
Ίσως παίξω με τις ρυθμίσεις και βελτιώσω το αποτέλεσμα.

Ε εντάξει, τα τοπικά κανάλια έχουν απαράδεκτη εικόνα σε κάθε τηλεόραση μη σε προβληματίζει και τόσο αυτό.

το upscaling όμως ειναι προβλημμα ακομα και σε 720p για να μην πω και στα 1080p. για αυτό και παλι fullhd tv πηρα παλι. βέβαια τα τηλεοπτικά κανάλια είναι απαράδεκτα ετσι κι αλλιώς.

Σήμετα το έμαθα οτι Αθήνα και Θεσσαλονικη εκπεμπουν HD.
Στην επαρχία τίποτα ακόμα...αλλα είναι θέμα χρόνου.
Ενα μεγάλο βήμα για την ανθρωποτητα.......

καλο πάντως θα ηταν να το τσεκάρει και απο κοντά σε καποιο κατάστημα με usb στικακι και να δει ποσο καλο upscaling κανουν και αν τον ικανοποιεί.