Αγορα σκληρου?

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Εφτασε η ωρα για σκληρο...
Σκεφτομαι για 500gb...εξωτερικο....

Το θεμα ειναι usb2.0 ή e-sata?
Θα μπορω να αναπαραγω απροβληματιστα hd αρχεια με τον usb 2.0?

Αλλιως σκεφτομαι για τον turbo-x 500gb(μεσα φοραει seagate!!) που εχει κ e-sata..

Y.Γ Επειδη η μητρικη μου(dfi ultra-d)δεν εχει e-sata,μπορω να τον συνδεω στην sata2?Eιναι ιδιο το βυσμα ή χρειαζεται καποιος ανταπτορας?

Οι USB 2.0 δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την αναπαραγωγή HD αρχείων. Αυτό είναι δοκιμασμένο από όλους μας.

Τώρα, όσο αφορά το e-SATA vs. USB, εγώ θα πήγαινα σε e-SATA για τις επιδόσεις. Είναι σαφέστατα πιο γρήγορο. Εάν ήθελα τον δίσκο μόνο για να αποθηκεύω υλικό HD, δεν θα με πείραζε να ήταν ο δίσκος USB 2.0.

Όσο για την διασύνδεση, υπάρχουν brackets τα οποία σου "βγάζουν έξω" μία από τις κανονικές (on-board) SATA θύρες σου. Χρειάζεσαι βέβαια και το σχετικό καλώδιο, το οποίο είναι λίγο διαφορετικό από το κλασικό SATA.

E-sata δαγκωτό...!
Κουτάκι που πήρα να βάλω μέσα τον δίσκο, περιείχε και αυτό το bracket που μπαίνει στις πίσω ελεύθερες "θύρες" και έτσι συνδέεις αυτό πάνω στο motherboard... Προφανώς το κουτί είχε ΚΑΙ USB 2.0 σύνδεση.

Είχα πάρει 2 κομμάτια από το Ram-Shop (έκλεισε!).
Τα δουλεύω με 2 500άρηδες Samsung, με sata και USB.
Όταν είναι συνδεδεμένοι με το sata θα πρέπει να είναι On οι δίσκοι όταν μπουτάρεις αλλιώς δεν τους "βλέπουν" τα windows (όπως όταν συνδέεις USB δίσκους).
Όλα διορθώνονται βέβαια με ένα "scan for new disks"!
Μόλις πάω σπίτι θα το δω την μάρκα και θα σου πω...

Κατά 99% αυτό είναι:
ww.checkmate.gr/products.php?pid=9757&PHPSESSID=5d10b3e948c6324d84e83092d0b1adc3

Last edited:
Οι USB 2.0 δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την αναπαραγωγή HD αρχείων. Αυτό είναι δοκιμασμένο από όλους μας.

Τώρα, όσο αφορά το e-SATA vs. USB, εγώ θα πήγαινα σε e-SATA για τις επιδόσεις. Είναι σαφέστατα πιο γρήγορο. Εάν ήθελα τον δίσκο μόνο για να αποθηκεύω υλικό HD, δεν θα με πείραζε να ήταν ο δίσκος USB 2.0.

Όσο για την διασύνδεση, υπάρχουν brackets τα οποία σου "βγάζουν έξω" μία από τις κανονικές (on-board) SATA θύρες σου. Χρειάζεσαι βέβαια και το σχετικό καλώδιο, το οποίο είναι λίγο διαφορετικό από το κλασικό SATA.

Ωραια...
Αν παρω esata,υπαρχει καλωδιο απο sata2 σε e-sata?
Ειχα διαβασει σε ενα review(tomshardware νομιζω)για εναν seagate,ο οποιος συνδεδεμενος με το bracket που συνοδευοταν,ειχε τραγικες επιδοσεις σε seek time...Κ εγραφαν οτι ευθυνεται το bracket...
Γιαυτο ελεγα αν υπαρχει καλωδιο-ανταπτορας,ωστε να το εχω μονιμα συνδεδεμενο στην μητρικη κ να βγαζω-βαζω οποτε θελω τον σκληρο..(ο turbo-x 500gb υποστηριζει hot swap,οπως αναφερεται σε αλλο thread....)

Εφτασε η ωρα για σκληρο...
Θα μπορω να αναπαραγω απροβληματιστα hd αρχεια με τον usb 2.0?

Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Βέβαια το υπόλοιπο σύστημα έχει σημασία. Και τι εννοείς ακριβώς με το HD αρχεία πρέπει να ξκαθαρίσεις.