Αγορά Smart tv/3D τηλεόρασης, με όριο 600 ευρώ.

Thomas08

New member
4 November 2012
19
Καλησπέρα.

Είναι το δεύτερο μου thread στο forum σας. Καιρό τώρα παρακολουθώ την αγορά, αναζητώντας μια 3D-Smart tv τηλεόραση για το καθιστικό μου.
Η απόσταση θέασης θα κυμένεται από 2 έως 2.5 μέτρα το πολύ, αλλά και κάποιοι περιορισμοί του χώρου δεν μου δίνουν την δυνατότητα για μεγα-
λύτερη από 42" τηλεόραση. Η χρήση της, θα είναι κυρίως για ταινίες, βραχυπρόθεσμα σκοπεύω να βάλω πιάτο, αλλά επίσης και για gaming. H σύνδε-
ση με υπολογιστή θα γίνεται κάποιες φορές. Από κάποιες γνώμες γνωστών μου που άκουσα, μου είπαν να προτιμήσω Samsung η LG, γιατί είναι οι
μόνες εταιρίες που κατασκευάζουν panel. Τώρα, στο ερώτημα Samsung η LG, θα επέλεγα Samsung(είχα βέβαια παλαιότερα μια LG LV4500 από την
οποία είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος) για τον λόγο ότι το passive 3d της LG, δεν με ενθουσίασε καθόλου. Η τηλεόραση θα μου άρεσε να είναι smart
tv, όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, αλλά από περιέργεια πιο πολύ. Από τα μοντέλα της Samsung κατέληξα στο ue40es6100, λόγω τιμής και χαρα-
κτηριστικών, βέβαια περιμένω να πέσει η τιμή της στις επόμενες μέρες των εκπτώσεων(ελπίζω δηλαδή). Θα με βοηθούσε πάρα πολύ μια γνώμη, είτε
για αυτό το μοντέλο, είτε για κάποιο άλλο που εγώ δεν έχω κατά νου. Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή δεκτή. Ευχαριστώ.

Γύρω στα 98 εκατοστά, αλλά θα ήθελα να έχει χώρο η τηλεόραση και όχι να είναι τσίμα τσίμα.

Αυτό το μοντέλο είναι του 2011; Γιατί ενδιαφερόμουν για μοντέλο του 2012. Ξέρω βέβαια πως εάν ένα μοντέλο είναι καλό λίγη σημασία έχει εάν είναι περσινό η φετινό, απλά πέρα απο την εικόνα, με ενδιαφέρουν και άλλα features αλλά και το design.

Συγκρίνοντας τα 2 αυτά μοντέλα, εάν εξαιρέσεις το οικονομικό κομμάτι, ποιο πιστεύεις ότι είναι καλύτερο; Επίσης, πιστεύεις ότι υπάρχει πιθανότητα να πέσει η τιμή της es κατά την διάρκεια των εκπτώσεων(με την λογική ότι θα βγουν τα καινούργια μοντέλα σε κανένα δίμηνο, αλλά και ότι το συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει σε μεγάλο απόθεμα σε πολλά μαγαζιά);

Δύσκολο να πέσει η τιμή της περισσότερο. Μεταξύ των δύο εγώ θα επέλεγα την EH6030, η οποία είναι direct led σε σχέση με την ES6100 που είναι edge led.

Μια χαρά. Συνεπώς σε εικόνα η eh υπερτερεί. Από ότι είδα όμως δεν είναι smart tv αλλά είδα πως δεν έχει και d-sub. Δύσκολη απόφαση και 130 ευρώ διαφορά για 40" δεν είναι λίγα...