Αγορά SONY 49x8005c vs 50w809c

tsia

New member
27 December 2015
5
Καλησπέρα σας.

1) 49x8005c
-----------------
a) 4k
b) 200hz
c) no 3d
d) 700 euro

2) 50w809c
----------------
a) 1080p
b) 1000hz
c) 3D
d) 780 euro

Αρχικά να σημειώσω ότι αυτό που με κέρδισε εξαρχής είναι η τοποθέτηση android OS στις νέες τηλεοράσεις SONY. Παρακάτω αντιπαραθέτω τις διαφορές που παρατηρώ αλλά πραγματικά δεν γέρνει πουθενά η ζυγαριά.
a) Aπ' οτι διαβάζω το 4Κ δεν κάνει τη διαφορά έναντι του FHD στις 49-50 ιντσες από απόσταση θέασης στα 2.5, 3 μέτρα. Συμφωνείτε σε αυτό?
b) Tα 1000hz στο 2) δεν με εντυπωσιάζουν επίσης, καθώς το soap opera effect μου χτυπάει πολύ άσχημα στο μάτι. Η μήπως στα τόσα Hz θα είναι πιο ευχάριστη η εμπειρία?
c) To 3D επίσης δεν αποτελεί παράγοντα, καθώς δε μου αρέσει παρά μόνο στο κινηματογράφο. Ασε που τα active γυαλιά δεν συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο.
d) 80 ευρώ διαφορά επίσης δεν ειναι κανένα τρομακτικό ποσό.

Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει τα 2 panels? Ποια ειναι τα πραγματικά hz της κάθε μίας. Επίσης καθ' οτι διαβάζω στα reviews, το android TV είναι απαιτητικό και παρατηρούνται καθυστερήσεις. Υπάρχει διαφορά σε επιπεδο επεξεργαστη και ram? Αυτά τα 2 νομίζω είναι τα σημαντικα προκειμένου να πάρω μία απόφαση. Αν έχετε καμία πρόσθετη παρατήρηση ευχαρίστως να σημειωθεί.

Ευχαριστώ.

Καλωσόρισες. 100 Hz έχουν ρυθμό ανανέωσης και οι δύο. Άμα μπορείς να ανεβάσεις το budget, πήγαινε για κάποια W8xxC ή W75xC στις 55" ή εναλλακτικά κάποια Samsung σειράς 6 με την ίδια διαγώνιο.

Michalis3.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Επέμεινα για 55' από την αρχή αλλά διαφώνησαν οι συγκάτοικοι. Με το ζόρι τους έπεισα για 50.

Πήγα τις είδα και τις 2 από κοντά και με κέρδισε η 50w809c. Σε ποιότητα υλικού η 50w809c είναι πολύ ανώτερη. Λεπτότερο, αλουμινένιο πλαίσιο σε αντίθεση με το πλαστικό και παχύτερο της 49x8005c. Επίσης παρατήρησα καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα. Στο ίδιο FHD demo που έπαιζαν δεν παρατήρησα διαφορές. Ίσως λόγω του λεπτότερου πλαισίου μου άρεσε πιο πολύ η 50w809c. Δε μπόρεσα να δω την 49x8005c με 4Κ υλικό.

Έτσι προχώρησα στην αγορά της 50w809c.
Σύντομη περιγραφή της δίωρης εμπειρίας που πρόλαβα να έχω :
1) 1ο άνοιγμα της τηλεόρασης περίπου 1 ώρα αναβαθμίσεις.
2) Τα ηχεία της τηλεόρασης είναι λες και παίζει Tablet (αθλια).
3) Σύνδεση καλωδίου HDMI (ARC) στο YAMAHA AV receiver 5.1. Εξεπλάγην όταν είδα ότι αναγνωρίστηκαν όλα αυτόματα. Ο ενισχυτής ενεργοποιείται/απενεργοποιείται αυτόματα με την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της τηλεόρασης. H ένταση του ήχου αλλάζει και από την τηλεόραση και από τον receiver(Ένδειξη της ίδιας έντασης και στα 2).
4) Δεν έχει Spotify στο Play Store. Τραγικό, ελπίζω να το βάλουν.
5) Download Kodi και δοκιμές.
6) Αναπαραγωγή ταινιών μέσω δικτύου (SAMBA) απροβλημάτιστα.
7) Αναπαραγωγή ταινιών περιεχομένου 5.1. Απλά πάτησα ενεργοποίηση passthrough στο KODI και όλα γίναν μόνα τους. Dolby Digital και DTS αναγνωρίστηκαν με τη μία. Όχι όμως το TRUE HD, ίσως φταίει το KODI? Ο ενισχυτής είναι TRUE HD capable.
8) Απίστευτη εικόνα για τα δικά μου δεδομένα. Ελάχιστο bleeding στο απόλυτο σκοτάδι. Τον πολλαπλασιασμό των Ηz(Motion Flow) τον απενεργοποίησα καθώς παρατήρησα Soap Opera effect και ενίοτε άλματα στα frames.
9) Πολύ ικανοποιημένος με τις smart λειτουργείες. Mirror view,καλή εφαρμογή τηλεχειριστήριο στο android κινητό(sideview). Το chromecast δε μου βλέπει την τηλεόραση, ίσως κάνω κάτι λάθος).
10) Στη 2ωρη λειτουργία δε παρατήρησα lag και κολλήματα που συνήθως αναφέρουν.

Γενικά :Banane0: