Αγορά Soundbar μέχρι 150

Πάλι καλά που δεν γράφουν για κεραμικές εστίες και κάδο 7 κιλών... :rolleyes:

Νόμιζα ότι μιλούσαμε για σοβαρά καταστήματα, όχι για αλυσίδες.

Εκλογές εδώ και τώρα!

Υποστηρίζει 3D ψηφίσματα μέσω HDMI :firstprize:

Χαχαχαχα. Ειπαμε για αδαεις βρε φιλε που δεν ξερουν και διαβαζουν τα υποτιθεμενα στοιχεια. Εκει πατανε ολα αυτα τα καταστηματα οκ το ξερω

Οι τύποι των καλωδίων HDMI είναι αυτοί.

https://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx

Σε κάθε περίπτωση ένα HDMI High Speed αρκεί, ειδικά αν μιλάμε για λίγα μέτρα.

Και παλι ευχαριστω φιλε μου.
Διπλα θα ειναι η soundbar (οταν με το καλο ερθει) απο την TV οποτε ολα καλα.

Μετά από 3 μέρες με την JBL 3.1 είμαι υπερευχαριστημένος.
Δυνατός ήχος,καθαρός σε όλο το φάσμα σχεδόν θα έλεγα και το μπάσο του τα σπάει στη κυριολεξία!!
Εύκολη στη σύνδεση και στο χειρισμό με την τηλεόραση και με το κινητό.
Πραγματικά αξίζουν τα παραπάνω χρήματα που έδωσα.

Παρακαλώ, μιας και είσαι χρήστης της JBL Bar 3.1 μπορείς να σχολιάσεις βάσει της εμπειρίας σου εάν:
(1) υπάρχει διακριτό crossover του sub σε περιπτώσεις διαλόγων/ομιλίας,
(2) παρουσιάζει καθυστέρηση 1~2sec στις περιπτώσεις αλλαγής πηγής ήχου και
(3) πώς είναι η απόδοση σε ταινίες/σειρές και πώς σε ακρόαση μουσικής.
Ενδιαφέρομαι να "επενδύσω" σε μία ποιοτική ηχομπάρα και θα ήθελα να μάθω τις απόψεις σου.

Παρακαλώ, μιας και είσαι χρήστης της JBL Bar 3.1 μπορείς να σχολιάσεις βάσει της εμπειρίας σου εάν:
(1) υπάρχει διακριτό crossover του sub σε περιπτώσεις διαλόγων/ομιλίας,
(2) παρουσιάζει καθυστέρηση 1~2sec στις περιπτώσεις αλλαγής πηγής ήχου και
(3) πώς είναι η απόδοση σε ταινίες/σειρές και πώς σε ακρόαση μουσικής.
Ενδιαφέρομαι να "επενδύσω" σε μία ποιοτική ηχομπάρα και θα ήθελα να μάθω τις απόψεις σου.

Η εμπειρία μου και οι γνωσεις μου είναι λίγες βέβαια αλλά θα απαντήσω σε ότι έχω δει μέχρι τώρα.
Το sub ίσως είναι λίγο πιο έντονο για τα γούστα μου αλλά ρυθμίζει ποσό το θες όποτε το φέρνεις εκεί που θες.
Νομίζω πως παίζει το ίδιο καλά και σε ταινίες και σε μουσική που έβαλα,είμαι ικανοποιημένος.
Έχει ρυθμίσεις πάντως να κανείς ανάλογα το τι βλέπεις η ακούς.(music,voice,movie,sports).
Ο κατάλληλος να σου πει πιο εξειδικευμένα είναι ο φίλος Pleo,που με βοήθησε παρά πολύ στο να την επιλέξω.

Μολις ηρθε η Creative Stage, την εστησα και παιζει πολυ ωραια. Κολλησα αρχικα γιατι ενω ειχε γυρισει αυτοματα σε hdmi η εξοδος στην TV, δεν επαιζε αλλα οκ μετα θυμηθηκα οτι πρεπει να επιλεξω εξοδο σε PCM και επαιξε μια χαρα.
Και παλι ευχαριστω φιλε Pleo.

Καλό θα είναι να μας πεις τι διαφορές έχει ο ήχος επιλέγοντας τα διάφορα DSP. Ενδιαφέρει πολύ αυτό το σημείο καθώς υποτίθεται ότι η προσπάθεια είναι για τη βελτίωση του ήχου της TV όσο γίνεται από μια μικρή ηχομπαρίτσα.

Παίζει αρκετά δυνατά πάντως ναι;

Καλό θα είναι να μας πεις τι διαφορές έχει ο ήχος επιλέγοντας τα διάφορα DSP. Ενδιαφέρει πολύ αυτό το σημείο καθώς υποτίθεται ότι η προσπάθεια είναι για τη βελτίωση του ήχου της TV όσο γίνεται από μια μικρή ηχομπαρίτσα.

Παίζει αρκετά δυνατά πάντως ναι;

Οταν λες DSP? Sorry δεν το εχω με τα ακρωνυμια του ηχου.
Οταν ανοιγει η TV και μεχρι να ανοιξει η soundbar παιζει ο ηχος της TV και ακουγεται ενα ξενερωτο ξεπλυμα. Και μετα πιανει η ηχομπαρα και ... ακους τεραστια διαφορα. Και σε βαθος και σε ποιοτητα.
Δεν ειμαι και ο πλεον ειδικος για να κρινω αλλα σε σχεση με το Samsung Home theater 5 + 1 που λογω χωρου ειχε μετατραπει τελευταια σε 3 + 1 (και ειχε και διαφορα αλλα προβληματα εξ'ου και ηθελα να το αλλαξω) η ποιοτητα ηχουν ειναι κοντα . Οκ ειναι και 9ετιας το home theater που ειχα αλλα οκ αλλο τα 400 που ειχα δωσει τοτε κι αλλο τα 80 που εδωσα τωρα.

Εννοώ τι διαφορά κάνουν τα soundmodes που έχει. Ξέρω ότι έχει μπάσα και πρίμα (σε αυτά τα λ7 μπόνους βέβαια αυτό) αλλά αν μπορείς πες μας τι κάνει στα διάφορα soundmodes όπως movie, concert κλπ.

Εννοώ τι διαφορά κάνουν τα soundmodes που έχει. Ξέρω ότι έχει μπάσα και πρίμα (σε αυτά τα λ7 μπόνους βέβαια αυτό) αλλά αν μπορείς πες μας τι κάνει στα διάφορα soundmodes όπως movie, concert κλπ.

Α σορρυ τωρα καταλαβα. Οκ θα το δω το βραδυ και θα σου πω. Αν παω τωρα που βλεπει Μπομπ Σφουγγαρακη η κορη θα με αποκεφαλισει και μετα δε θα μπορεσω να ακουσω τη διαφορα :-p

Βασικα το εβαλα τωρα για λιγο και για να ειμαι ειλικρινης το μονο που ακουσα ως διαφορα ειναι το music και το concert οτι εχουν πιο δυνατο ηχο ενω στο cinema ακουγεται πιο βαθυς ο ηχος.
Δεν το εχω και πολυ για να ειμαι ειλικρινης φιλε μου.

Δεν εμπιστεύομαι κινεζιές του Amazon φίλε μου. Συνήθως έχουν θέματα διάφορα λόγω handshake. Μόνο επώνυμες και σοβαρές λύσεις στο deep(er) integration εμπιστεύομαι.

Όλο και κάποια ρύθμιση θα είναι πάντως με το CEC των συσκευών μεταξύ τους. Ξαναδές όλη την αλυσίδα στο συγκεκριμένο σημείο, δηλ. TV, splitter, boxes, αυτά που έχουν CEC ρυθμίσεις δηλαδή γιατί η ηχομπάρα δεν έχει κάτι τέτοιο απ' όσο γνωρίζω. Αν περνάει ήχος από την TV σε αυτήν, θα παίξει. Αν όχι δεν θα παίξει.

Δεν εμπιστεύομαι κινεζιές του Amazon φίλε μου. Συνήθως έχουν θέματα διάφορα λόγω handshake. Μόνο επώνυμες και σοβαρές λύσεις στο deep(er) integration εμπιστεύομαι.

Όλο και κάποια ρύθμιση θα είναι πάντως με το CEC των συσκευών μεταξύ τους. Ξαναδές όλη την αλυσίδα στο συγκεκριμένο σημείο, δηλ. TV, splitter, boxes, αυτά που έχουν CEC ρυθμίσεις δηλαδή γιατί η ηχομπάρα δεν έχει κάτι τέτοιο απ' όσο γνωρίζω. Αν περνάει ήχος από την TV σε αυτήν, θα παίξει. Αν όχι δεν θα παίξει.

Οταν επιλεγω στα Settings την εξοδο στο HDMI δειχνει οτι παιζει αλλα ηχο δεν εχει. Το Cosmote tv σιγουρα δεν εχει επιλογη HDMI CEC αλλα το Beelink εχει και το εχω ενεργοποιημενο. Λες να φταιει αυτο?
Οταν εχεις δωσει μολις 80 για την soundbar ok δε λεει και πολυ να δωσεις αλλα 50+ για ενα καλο hdmi switch. Τα βασικα θελω να κανω και ειχα τετοιο απλο που εκανε καλη δουλεια αλλα καηκε απο κεραυνο (περασε απο το δορυφορικο πιατο του cosmote μου εκαψε το switch, το cosmote tv, ολα τα HDMI της τοτε tv και το hdmi του home theater ). Θα ξαναεπαιρνα το ιδιο μιας και ειναι δοκιμασμενο αλλα θεωρητικα δεν κανει για 4κ ενω το αλλο που ειχα παρει θεωρητικα περναει 4Κ που το θελω αφου βαζω πανω το media player .
Εσυ οταν λες επωνυμη λυση τι εννοεις?

Σε ποια settings, τίνος κομματιού της αλυσίδας; Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι απλό. Κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας υπάρχει με το που μπήκε το splitter στην αλυσίδα. 4Κ το συγκεκριμένο πάει μέχρι 30Hz.

Σορρυ δε διευκρινησα. Στα Settings της TV εκει οπου επιλεγω την εξοδο ηχου (Sound Output). Εχει επιλογη Tv Speaker, Receiver (HDMI) και οπτικη. Αν επιλεξω σε αυτο το σημειο Receiver, συνεχιζω να ακουω ηχο απο την TV. Για την ακριβεια δοκιμασα, με επιλεγμενο το Receiver, να σβησω το Soundbar και συνεχισε να παιζει ο ηχος ΧΩΡΙΣ να αλλαξει καθολου που συνεβαινε καθε φορα που αλλαζε ο ηχος απο τα ηχεια της TV στο soundbar και τουμπαλιν.
Για ταινιες που το ηθελα νομιζω δε με ενοιαζε να πηγαινε πανω απο 30Hz. Κανω λαθος?

Όταν λέω για σοβαρό integration εννοώ ας πούμε κάτι που θα εμπιστευόταν μια αλυσίδα ηλεκτρονικών για να κάνει split το σήμα σε καμιά... κατοσταριά τηλεοράσεις.

Αυτό εδώ που είναι βέβαια το ανάποδο από αυτό που θες (εσύ θες από πολλά σε ένα ενώ αυτό είναι από ένα σε πολλά) όπως βλέπεις έχει επάνω του διακόπτη για το EDID (το handshake είναι αυτό) και κάποιες άλλες επιλογές.

http://www.gefen.com/product/4k-ultra-hd-14-splitter-hdmi-GTB-HD4K2K-144C-BLK

Γενικά να ξέρεις τα φτηνά splitter είναι ζαριά. Πότε δουλεύουν και πότε όχι, αναλόγως ποιον... κατασκευαστή συμπαθούν, οπότε καλύτερα κάτι γνωστό και αξιόπιστο που να δουλεύει όμως, κι ας κοστίζει.

Όπως κατάλαβα από την περιγραφή που κάνεις, υπάρχει κάποιο θέμα επικοινωνίας που μάλλον δεν λύνεται με τις ρυθμίσεις.

Εγώ θα χτυπούσα αυτό εδώ για να έχω κι όλας να ελέγχω το EDID και HDCP μέσω IP αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματικό switching.

http://www.gefen.com/product/4k-ultra-hd-600-mhz-4x1-switcher-EXT-UHD600-41

Όταν λέω για σοβαρό integration εννοώ ας πούμε κάτι που θα εμπιστευόταν μια αλυσίδα ηλεκτρονικών για να κάνει split το σήμα σε καμιά... κατοσταριά τηλεοράσεις.

Αυτό εδώ που είναι βέβαια το ανάποδο από αυτό που θες (εσύ θες από πολλά σε ένα ενώ αυτό είναι από ένα σε πολλά) όπως βλέπεις έχει επάνω του διακόπτη για το EDID (το handshake είναι αυτό) και κάποιες άλλες επιλογές.

http://www.gefen.com/product/4k-ultra-hd-14-splitter-hdmi-GTB-HD4K2K-144C-BLK

Γενικά να ξέρεις τα φτηνά splitter είναι ζαριά. Πότε δουλεύουν και πότε όχι, αναλόγως ποιον... κατασκευαστή συμπαθούν, οπότε καλύτερα κάτι γνωστό και αξιόπιστο που να δουλεύει όμως, κι ας κοστίζει.

Όπως κατάλαβα από την περιγραφή που κάνεις, υπάρχει κάποιο θέμα επικοινωνίας που μάλλον δεν λύνεται με τις ρυθμίσεις.

Εγώ θα χτυπούσα αυτό εδώ για να έχω κι όλας να ελέγχω το EDID και HDCP μέσω IP αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματικό switching.

http://www.gefen.com/product/4k-ultra-hd-600-mhz-4x1-switcher-EXT-UHD600-41
Χεχεχε. Ήμουν σίγουρος ότι θα τρόμαζα όταν έβλεπα τιμή και δεν έπεσα έξω. Δεν παίζει να πάω σε κάτι τέτοιο φυσικά μιας και σπάνια το χρησιμοποιώ κι αυτό μόνο σε περίπτωση ταινίας 4Κ που το plex στο Nas δεν μπορεί να το παίξει. Θα δοκιμάσω να βγάλω το cec από το beelink και αν δεν παίξει θα το βάλω στην άκρη.
Και πάλι ευχαριστώ φίλε μου

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Μετά από 3 μέρες με την JBL 3.1 είμαι υπερευχαριστημένος.
Δυνατός ήχος,καθαρός σε όλο το φάσμα σχεδόν θα έλεγα και το μπάσο του τα σπάει στη κυριολεξία!!
Εύκολη στη σύνδεση και στο χειρισμό με την τηλεόραση και με το κινητό.
Πραγματικά αξίζουν τα παραπάνω χρήματα που έδωσα.
Φιλέ καλοριζικη . Νομιζω οτι έκανες την καλύτερη επιλογή για το budget σου ,το μονο που μένει είναι να τη λιωσεις στη χρήση τώρα!!!!

Sent from my SM-T320 using Tapatalk

Σε ευχαριστώ φίλε μου,να σαι καλά!
Όσο μπορώ δλδ γιατι στα ψηλά πέφτει κράξιμο από κάτω πάνω διαμέρισματα :)