Αγορά Soundbar μέχρι 150

Μόλις αγόρασα και εγώ την creative stage από πλαίσιο στα 85,90.
Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν την συνδέω στην TV μέσω hdmi, αν και φαινομενικά μπορώ να ελέγξω λειτουργίες της ηχόμπαρας από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης(ανεβοκατέβασμα ήχου, άνοιγμα κλείσιμο μαζί με tv) δεν βγάζει ήχο.
Διάβασα πιθανά προβλήματα του cec έτσι αποσύνδεσα για δοκιμή ένα player που είχα επίσης συνδεδεμένο με hdmi, αλλά και πάλι ήχο δεν πήρα από την ηχόμπαρα.Να πω επίσης ότι δοκίμασα να τα κλείσω όλα και να τα ξανανοίξω.
Η TV αν παίζει ρόλο είναι αρκετά παλιά μια plasma panasonic u10.

Τι άλλο να δοκιμάσω και που μπορεί να οφείλεται αυτό;

Μόλις αγόρασα και εγώ την creative stage από πλαίσιο στα 85,90.
Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν την συνδέω στην TV μέσω hdmi, αν και φαινομενικά μπορώ να ελέγξω λειτουργίες της ηχόμπαρας από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης(ανεβοκατέβασμα ήχου, άνοιγμα κλείσιμο μαζί με tv) δεν βγάζει ήχο.
Διάβασα πιθανά προβλήματα του cec έτσι αποσύνδεσα για δοκιμή ένα player που είχα επίσης συνδεδεμένο με hdmi, αλλά και πάλι ήχο δεν πήρα από την ηχόμπαρα.Να πω επίσης ότι δοκίμασα να τα κλείσω όλα και να τα ξανανοίξω.
Η TV αν παίζει ρόλο είναι αρκετά παλιά μια plasma panasonic u10.

Τι άλλο να δοκιμάσω και που μπορεί να οφείλεται αυτό;

Εχει HDMI ARC τοσο παλια TV? Δεν το ηξερα για να ειμαι ειλικρινης. Δοκιμασες με οπτικη να επιβεβαιωσεις οτι δεν εχει θεμα η ηχομπαρα?

νομίζω....no brainer:

sony ht-rt3

149 στις μεγάλες αλυσίδες.

Δε κάθεται τίποτα δίπλα του σε αυτά τα λεφτά+έξτρα μπόνους τα πίσω ηχεία (τα οποία μπαίνουν και μπροστά αν θέλεις).

Τη πήρα σήμερα για μια πλάσμα που τα ηχεία αρχίζουν να παραδίδουν πνεύμα.
Μερικά θεματάκια που διαπίστωσα:
Συνδεδεμένη μεσω οπτικού καλωδίου με τη τηλεόραση, ήθελε ένταση ~ 30 τουλάχιστον να ακούγεται νορμάλ.
Αντίθετα με το που συνέδεσα bluetooth κινητό και ipad, έπρεπε γύρω στο 10 να έχεις την ένταση....
Δεν βρήκα στο πολύ ελλιπές μενού της ρύθμιση έντασης πηγής.

Τα ήχεια surround δεν δούλευαν καθοόλου μέχρι που βρήκα σε ένα φόρουμ οτι πρέπει να έχεις την επιλογή clear.
H οποία όμως χαμηλώνει μπάσα και γινεται "τενεκεδένιος" ο ήχος.
Επίσης με υλικό 5,1 απο bluetooth συχνά παραμόρφωνε ο ήχος στα surround ηχειάκια που έπρεπει να πάνε στο -2 για να στρωσουν κάπως...

Ερώτηση:
Η Νova δίνει ήχο 5,1 σε ταινίες, σειρές κλπ;

Εχει HDMI ARC τοσο παλια TV? Δεν το ηξερα για να ειμαι ειλικρινης. Δοκιμασες με οπτικη να επιβεβαιωσεις οτι δεν εχει θεμα η ηχομπαρα?

Νομίζω δεν έχει hdmi arc αφού δεν το γράφει πάνω στην θύρα.
Την soundbar την αγόρασα εν γνώση μου με το σκεπτικό να συνδεθεί στο απλό hdmi που έχει η τηλεόρασή μου με το μειονέκτημα ότι θα πρέπει να έχω ένα επιπλέον τηλεκοντρόλ. Τώρα όμως διαπιστώνω ότι δεν μου δίνει καθόλου ήχο από hdmi αλλά όπως έγραψα προηγουμένως με το τηλεκοντρόλ της TV ελέγχω ταυτόχρονα και την μπάρα σε βασικές εντολές αυξομείωσης ήχου και άνοιγμα/κλείσιμο ταυτόχρονα με την TV. Φυσικά όλα αυτά στο mute χωρίς να δίνει καθόλου ήχο.
Έχω μπερδευτεί με το τι μπορεί να συμβαίνει, ίσως φταίει το ότι είμαι άσχετος και η απάντηση να είναι πιο απλή για εσάς.

Η ηχόμπαρα δεν νομίζω να έχει θέμα γιατί παίζει κανονικά με σύνδεση jack και bluetooth.Αυτές τις μέρες θα πάρω καλώδιο οπτικής αν δεν βγει άκρη με το hdmi που είχα στο μυαλό μου.

Τη πήρα σήμερα για μια πλάσμα που τα ηχεία αρχίζουν να παραδίδουν πνεύμα.
Μερικά θεματάκια που διαπίστωσα:
Συνδεδεμένη μεσω οπτικού καλωδίου με τη τηλεόραση, ήθελε ένταση ~ 30 τουλάχιστον να ακούγεται νορμάλ.
Αντίθετα με το που συνέδεσα bluetooth κινητό και ipad, έπρεπε γύρω στο 10 να έχεις την ένταση....
Δεν βρήκα στο πολύ ελλιπές μενού της ρύθμιση έντασης πηγής.

Τα ήχεια surround δεν δούλευαν καθοόλου μέχρι που βρήκα σε ένα φόρουμ οτι πρέπει να έχεις την επιλογή clear.
H οποία όμως χαμηλώνει μπάσα και γινεται "τενεκεδένιος" ο ήχος.
Επίσης με υλικό 5,1 απο bluetooth συχνά παραμόρφωνε ο ήχος στα surround ηχειάκια που έπρεπει να πάνε στο -2 για να στρωσουν κάπως...

Ερώτηση:
Η Νova δίνει ήχο 5,1 σε ταινίες, σειρές κλπ;

Έχω την ht rt4. Η διαφορά με την δικιά σου είναι στα μικρά πίσω ηχειάκια (η 4 έχει δαπέδου, αλλά πάλι...μικρά).
Την έχω συνδέσει με μια σύγχρονη σχετικά lg τηλεόραση (3ετίας) μέσω hdmi arc.
Σε σαλόνι 60 μέτρων παίζει άψογα, πάνω από το 20-25 δεν το ανεβάζω ποτέ όταν βλέπω ταινία.
Το sub το έχω στο τέρμα βέβαια, αλλά δεν μπουκώνει με τίποτα.
Στο clear το βάζεις όταν έχεις DD περιεχόμενο.
Το nova δίνει DD περιεχόμενο στις ταινίες (όπως και το netflix).
Δες αν έχεις ρυθμίσει την έξοδο ήχου του nova (ή και της τηλεόρασης) σωστά.
Επίσης έχει και εφαρμογή για android κινητό η μπάρα, κατέβασε την μπορεί να σε βολέψει για τις ρυθμίσεις της.

Νομίζω δεν έχει hdmi arc αφού δεν το γράφει πάνω στην θύρα.
Την soundbar την αγόρασα εν γνώση μου με το σκεπτικό να συνδεθεί στο απλό hdmi που έχει η τηλεόρασή μου με το μειονέκτημα ότι θα πρέπει να έχω ένα επιπλέον τηλεκοντρόλ. Τώρα όμως διαπιστώνω ότι δεν μου δίνει καθόλου ήχο από hdmi αλλά όπως έγραψα προηγουμένως με το τηλεκοντρόλ της TV ελέγχω ταυτόχρονα και την μπάρα σε βασικές εντολές αυξομείωσης ήχου και άνοιγμα/κλείσιμο ταυτόχρονα με την TV. Φυσικά όλα αυτά στο mute χωρίς να δίνει καθόλου ήχο.
Έχω μπερδευτεί με το τι μπορεί να συμβαίνει, ίσως φταίει το ότι είμαι άσχετος και η απάντηση να είναι πιο απλή για εσάς.

Η ηχόμπαρα δεν νομίζω να έχει θέμα γιατί παίζει κανονικά με σύνδεση jack και bluetooth.Αυτές τις μέρες θα πάρω καλώδιο οπτικής αν δεν βγει άκρη με το hdmi που είχα στο μυαλό μου.

Φίλε μου, αν η TV σου δεν έχει HDMI ARC, τότε δεν μπορεί να στείλει ήχο μέσω HDMI. Μάλιστα όσες TV έχουν HDMI ARC, αυτό αφορά μια από τις HDMI θύρες της.

Μη βγάλουμε το... πνευματικό μου παιδί (creative stage 2.1) άχρηστο τώρα :p

Ανάρπαστη έχει γίνει πάντως!
Μάλιστα λένε ότι όταν την παραγγέλνεις από e-shop έρχεται με εγγλέζικο βύσμα τροφοδοσίας (και αντάπτορα προφανώς), ενώ όταν την παραγγέλνεις από το site της creative έρχεται με ευρωπαικό βύσμα.

Όχι και να βγάλω άχρηστη την stage. Το αντίθετο για τα λεφτά της αποδίδει πολύ καλύτερα από ότι θα περίμενα και όλα αυτά με σύνδεση jack και bluetooth που έγιναν οι δοκιμές.
Ερώτηση, η διαφορά αν την συνδέσω με οπτική θα είναι αισθητή σε σχέση με jack/bluetooth; Υπό άλλες συνθήκες δεν το συζητάμε αλλά στην παρούσα φάση και σε αυτή την μικρή κατηγορία των soundbars υπάρχει διαφορά ανάλογα τον τρόπο σύνδεσης;

Πάντως και η δικιά μου από πλαίσιο με αγγλικό βύσμα και αντάπτορα ήταν.

Ενδεχομένως πολύς κόσμος να μπερδεύεται και να νομίζει ότι επειδή ακούει δυνατότερα από κάποια αναλογική είσοδο, να νομίζει ότι είναι καλύτερα.

Στην πραγματικότητα ακούει με παραμόρφωση καθώς υπεροδηγεί την είσοδο χωρίς να το γνωρίζει.

Θεωρητικά δεν θα έχει διαφορά σε στάθμες ο τρόπος μετάδοσης μεταξύ των ψηφιακών τύπων σύνδεσης.

Ωραία τότε να μην μπλέκω με άλλα καλώδια το αφήνω όπως είναι με το jack αν είναι να μην δω διαφορά στην ποιότητα.:a0210:

Ποιο jack; Της αναλογικής εισόδου; Μια επιπλέον μετατροπή D/A (TV) σε A/D (soundbar) υπολόγισε ότι γίνεται από εκεί. Αν μπορείς την αποφεύγεις.

Χαχαχ κατάλαβα ότι όλα είναι τα ίδια.
Οπότε επιστρέφω στο αρχικό σενάριο και συνδέω με optical. :tongue:

Κοντά στα 300, καλύτερα η Samsung HW-N650 ή η jbl 2:1? Για ταινίες και ps4. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χώρου, όλα θα μπουν σε front διάταξη

Edit το παραπάνω μυνημα μου.

Κοντά στα 300, καλύτερα η Samsung HW-N650 ή η jbl 3:1? Για ταινίες και ps4.

Θέλει και ρώτημα; Η JBL έχει δεκάιντσο sub, η Samsung τι έχει; Στην καλύτερη εξιμισάρι.

Ακόμα και η 2.1 της ρίχνει της Samsung που βλέπεις.

για δωματιο σχετικα μικρο και επειδη δεν ειναι στο budget μου η jbl 3.1 η αμεσως μετα καλυτερη επιλογη ειναι η Jbl 2.1?αν και θα ηθελα να ηταν 10αρι το woofer.. ευχαριστω

για δωματιο σχετικα μικρο και επειδη δεν ειναι στο budget μου η jbl 3.1 η αμεσως μετα καλυτερη επιλογη ειναι η Jbl 2.1?αν και θα ηθελα να ηταν 10αρι το woofer.. ευχαριστω

Η JBL 3.1 νομίζω δεν κάνει για δωμάτιο μικρό θα τα ανατινάξει όλα :)
Εδώ στο σαλόνι την έχω και γίνεται πανηγύρι πάνω από 20 ένταση..
Έχω στο υπνοδωμάτιο την JBL CINEMA SB250 ένα μοντέλο πριν την 2.1 και δεν παίζει ούτε πάνω από την μέση να φανταστείς.
Το καλύτερο θα ήταν να πας να την ακούσεις βέβαια.

Ελπίζω να μην εννοείς υπνοδωμάτιο, γιατί η 3.1 εκεί μέσα θα ήταν overkill.

ωχ υπνοδωματιο εννοουσα!!!! δυσκολο @lezas να την ακουσω. μενω λερο οποτε λιγο δυσκολο...οποτε sb250 η 2.1?