Αγορά soundbar

freak

New member
3 March 2011
15
Καλησπέρα στην παρέα.
Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την αγορά ενός soundbar με support Dolby atmos. Η χρήση θα είναι mixed( ταινίες>gaming>μουσικη) και το σαλόνι είναι 3,5m x 6m ( απόσταση θέασης 3,2m από μια lg c2 77”. Όσον αφορά το μέγεθος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6cm υψος και τα 11 βάθος το μήκος δεν πειράζει.Λόγω black Friday έχω βρει κάποια μοντέλα αλλά έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να διαλέξω. Το εύρος τιμής είναι 500-600 ευρώ και βρίσκομαι στο εξωτερικό.
Σε αυτήν την τιμή θα έπαιρνα την Samsung Q990C αλλά είναι γουρούνι και το ξεχνάμε.
Έχω βρει τα εξής μοντέλα σε προσφορά ή μη:
Bose smart ultra (μόνο η μπάρα)
Sonos arc (μόνο η μπάρα)
JBL 1000 (διάβασα ότι έχει θέμα με τους διαλόγους αλλά μου αρέσουν οι ασύρματοι δορυφόροι)
Δεν έχω βρει κάτι άλλο νομίζω που να είναι στα πλαίσια τιμής και μεγέθους, αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Ποια θα προτείνατε με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις σας;

Σκέτη χωρίς sub η Bose είναι καλύτερη από τη Sonos. Με το/τα sub τους και οι δύο καλύτερη είναι η Sonos.

Η JBL έχει και sub μαζί. Εάν τα βάζαμε όπως είναι να παίξουν με αυτά που έρχονται μόνο, δηλαδή Sonos arc μόνη, Bose smart ultra μόνη και JBL Bar 1000 αναγκαστικά μαζί με το sub και τα surrounds, είναι καταδικασμένες οι πρώτες δύο ασυζητητί.

jbl με μπαταρία στους δορυφόρους ΔΕΝ με την καμία, κάτι σε τραντζιστορακι μου φέρνει...

Πολύ λογικό αυτό που λες φίλε μου όντως δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Από την άλλη δεν πρόκειται να παίζει πολύ δυνατά και το γούφερ θα το έχω στο φουλ χαμηλό για να μην ενοχλώ τους γείτονες. Διάβασα πολύ καλά σχόλια για την Bose απλά δεν ξέρω αν η τεχνολογία της είναι αρκετή για την αίσθηση του Dolby atmos χωρίς τους δορυφόρους όπως η jbl. Το θέμα που με απασχόλησε είναι ότι διάβασα πως η jbl 1000 είχε θεματάκια με τους διαλόγους στις ταινίες αλλιώς θα την έπαιρνα καρφωτά.

@kleanthis1 Εννοώ ότι είναι μεγάλη κι δεν χωράει στο έπιπλο μου γτ δεν θα κρεμάσω την τηλεόραση στον τοίχο όχι ότι είναι γουρούνι στο σακί κάθε άλλο.

@kleanthis1 Εννοώ ότι είναι μεγάλη κι δεν χωράει στο έπιπλο μου γτ δεν θα κρεμάσω την τηλεόραση στον τοίχο όχι ότι είναι γουρούνι στο σακί κάθε άλλο.
ναι μετα ειδα τι ακριβώς έγραψες και άλλαξα το post.
Η 990 είναι μια απο τις κορυφαίες μπάρες ήχου και όσο για την jbl πέραν του μπάσου που και αυτό έχει τα θέματά του μακριά.......

Πολύ λογικό αυτό που λες φίλε μου όντως δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Από την άλλη δεν πρόκειται να παίζει πολύ δυνατά και το γούφερ θα το έχω στο φουλ χαμηλό για να μην ενοχλώ τους γείτονες. Διάβασα πολύ καλά σχόλια για την Bose απλά δεν ξέρω αν η τεχνολογία της είναι αρκετή για την αίσθηση του Dolby atmos χωρίς τους δορυφόρους όπως η jbl. Το θέμα που με απασχόλησε είναι ότι διάβασα πως η jbl 1000 είχε θεματάκια με τους διαλόγους στις ταινίες αλλιώς θα την έπαιρνα καρφωτά.

Μια μικρή συμβουλή αν μου επιτρέπεις. Η πληρότητα του ήχου δεν έχει να κάνει με την ένταση του ήχου. Το sub το θέλεις για να ακούς λεπτομέρειες στο σημείο του φάσματος που ο άνθρωπος είναι κουφός. Δεν το θες για καγκουριές, αλλά για πιο πλήρες απότέλεσμα.

Μην το ψάχνεις εάν μιλάμε για ηχομπάρα χωρίς sub. Η Smart Ultra είναι καλύτερη από την ARC σε ό,τι αφορά το intelligibility των διαλόγων και την αίσθηση surround. Εάν προσθέσουμε τα surround ή και το sub, τότε η Sonos υπερέχει.

Η 990 είναι μια απο τις κορυφαίες μπάρες ήχου

Και δεν χωράει όπως είναι λογικό για τις περισσότερες ηχομπάρες κάτω από κάποιες ίντσες TV και πάνω όταν θέλεις να τα έχεις όλα στο σωστό ύψος (TV+ηχομπάρα).

Αφού δεν του χωράει είναι no option οπότε πάμε παρακάτω... .

• Like
Reactions: kleanthis1
ναι μετα ειδα τι ακριβώς έγραψες και άλλαξα το post.
Η 990 είναι μια απο τις κορυφαίες μπάρες ήχου και όσο για την jbl πέραν του μπάσου που και αυτό έχει τα θέματά του μακριά.......
Κλεανθη γιατι μακρυα από jbl ?

Άκυρη η Sonos Arc γτ δεν χωράει οπότε μάλλον την Bose θα πάρω. Απλά απορώ γτ η JBL 1000 παίρνει πολύ καλύτερη βαθμολογία στο Rtings. Είναι λόγω των έξτρα δορυφόρων κ γούφερ όπως είπε ο φίλος Pleo;

Άκυρη η Sonos Arc γτ δεν χωράει οπότε μάλλον την Bose θα πάρω. Απλά απορώ γτ η JBL 1000 παίρνει πολύ καλύτερη βαθμολογία στο Rtings. Είναι λόγω των έξτρα δορυφόρων κ γούφερ όπως είπε ο φίλος Pleo;

Έχω περίπου ένα χρόνο την jbl 1000 και την αγόρασα όσο έχει αυτές τις μέρες η 1300. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θετική είναι η ανυπαρξία καλωδίων. Χρειάζεσαι ένα hdmi για σύνδεση με την tv και δύο ρεύματα, ένα της ηχομπάρας και ένα του sub και καθάρισες, είναι η μέρα με την νύχτα όσο αφορά τον ήχο της τηλεόρασης. Προσοχή όμως, μιλάω για ευκολία μόνο και αναβάθμιση του ήχου της τηλεόρασης μιας και οι δικές μου ανάγκες για ήχο και λοιπά συνοδευτικά ηχοεθνικοφροσύνης και πιστότητας είναι ελάχιστες. Mε συνδεδεμένο και το PS5 στην tv βάζοντας και τα πίσω αποσπώμενα ηχεία σε δύο βάσεις (ένα λεπτό υπόθεση είναι να τις βάλω γιατί μετά πάνε αποθήκη λόγω απαγορευτικού από τη σύζυγο) ευχαριστιέμαι και το gaming.
'Ενα αρνητικό αλλά στο λέει από την αρχή, είναι ότι η usb είσοδος δεν είναι λειτουργική σαν player αλλά είναι μόνο για service. Κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα την ξανααγόραζα αν και τώρα με τις τιμές όπως διαμορφώθηκαν θα έπαιρνα τη 1300 για το πλεονέκτημα να ζευγοποιώ ανεξάρτητα τα πίσω ηχεία.