Αγορά στερεοφωνικού

naptoy

New member
23 April 2008
2
Καλησπέρα,
θέλω να αγοράσω ένα στερεοφωνικό και διαθέτω γύρω στα 1000 . Επειδή δεν έχω ιδέα τι παίζει απο τιμές και μάρκες θα ήθελα να με κατατοπίσετε λίγο...Να αγοράσω έτοιμο ή ξεχωριστά cd player, ενισχυτή και ηχεία? Το θέλω για χώρο περίπου 10τ.μ.
Ευχαριστώ πολυ...

Δεν σε βοηθά κανένας ε???

Λοιπόν για 10 μέτρα τα πράγματα είναι εύκολα.

Θα πάρεις ένα BS 30 ευρά (ντιβιντί από το κραφούρ).
Έναν προ Gemini, 99 ευρά.
Έναν τελικό Alesis, 150 ευρά.
Τι έχουμε 30+99+150= 279 ευρά.
Μέχρι τα 1000 έχουμε ακόμα...
Πάρε και δυό ηχεία π.χ τίποτα Quad φθηνά βάσης.
Με τα ρέστα πάρε και μια 32άρα LCD να βλέπεις και καμιά ταινία!
Και αν είναι φθηνή η TV, βάλε και κανένα καλωδιάκι σύνδεσης... να το φας το έρμο το χιλιαρικάκι.

Ρε Γιάννη μου μαύρισες την καρδιά:afro:

Εγώ που είμαι στα 12-13 κι έχω ρίξει ένα σκασμό μέσα;
Κι οι μικροδωματιούχοι έχουν ψυχή.

Σαν ομοιοπαθής φίλε μου(μην ακούς τους τσιφλικάδες:flipout:),θα σου έλεγα να πάρεις ένα συνολάκι cdp,ενισχυτή κι ηχείων βάσης.Προτεινόμενες μάρκες:NAD,ROTEL κι απο ηχεία κάτι απο QUAD,EPOS,KEF.

Κράτα κανά 100αρι ευρά για τις βάσεις των ηχείων και καλώδια.

Re: Απάντηση: Αγορά στερεοφωνικού

Ρε Γιάννη μου μαύρισες την καρδιά:afro:

Εγώ που είμαι στα 12-13 κι έχω ρίξει ένα σκασμό μέσα;
Κι οι μικροδωματιούχοι έχουν ψυχή.

Σαν ομοιοπαθής φίλε μου(μην ακούς τους τσιφλικάδες:flipout:),θα σου έλεγα να πάρεις ένα συνολάκι cdp,ενισχυτή κι ηχείων βάσης.Προτεινόμενες μάρκες:NAD,ROTEL κι απο ηχεία κάτι απο QUAD,EPOS,KEF.

Κράτα κανά 100αρι ευρά για τις βάσεις των ηχείων και καλώδια.
Μη στενοχωριεσαι φιλε μου, η μεχρι τωρα εμπειρια μου λεει πως ελαχιστοι στην Ελλαδα εχουν τον καταλληλο χωρο για τα μηχανηματα τους...

Tσέκαρε και τις φτηνές σειρές της cambridge audio,για ηχεία epos.
Kαι να μην απογοητέυεσαι αν σου λένε οτι τα χρήμματα που διαθέτεις δεν επαρκούν.Με σωστές επιλογές μπορείς να φτιάξεις ένα μουσικότατο σύστημα που θα ανεβάζει την πίεση σε πολούς "χαιεντάδες" όταν θα το ακούν.

μια χαρα φτανουν και παρα φτανουν, θελει προσεκτικες επιλογες και μελέτη..ενδεικτικα το συστημα μου κοστιζει πολυ λιγοτερα και το χαιρομαι οσο δεν παει...

Ηχεια roister status 1, ex demo τοτε γυρω στα 350-400
Ενισχυτης tripath tc-820 150 ευρω
Αθανατο digital 30 ευρω
M/x Κenwood ραδιο προσφορα φίλης
Μ/χ systemdek IIX τοτε γυρω στα 300 με αναβαθμισεις και phono 600-700 (αλλα δεν ενδιαφέρει τον φίλο μας)

χωρος βαρια 10τ.μ

Πανευτυχης, αν θα αλλαξω κατι θα ειναι ο ενισχυτης για να παιξω και εγω λιγο με προ-τελικους (θα μεινω ομως σε tripath υλοποιησεις)

Συμβουλη μου ειναι να παιξεις με μεταχειρισμενα και στα καινουργια μην κρινεις απ το ταμπελακι της τιμης

Για την περίπτωση του ενισχυτή θα πρότεινα αδιαμφισβήτητα τον Trends 10.1 στα 150 ευρώ. Ένα μουσικότατο μικρό θαύμα που έχει αφήσει άφωνο πολύ κόσμο. (δες και την ελληνική κριτική στο Hi-Fidelity που κυκλοφορεί.) Προσωπικά δεν πίστευα τι άκουγα από αυτό το σπιρτόκουτο. Πρόκειται για ενισχυτή αξιώσεων με μόνο περιορισμό τη μία είσοδο. Θα μείνεις δηλ. μόνο με την πηγή του cd. (αν θέλεις να τοποθετήσεις δεύτερη πηγή, θα μπορούσες, χωρίς πλάκα, να πάρεις άλλον ένα ενισχυτή!)

Σαν πηγή θα πρότεινα το Marantz 6002, στα 400 ευρώ, ένα μηχάνημα που βραβεύτηκε το 2007 και "φωνάζει" ότι ανήκει σε υψηλότερες κατηγορίες. Με κλειστά μάτια. (όχι ότι δεν υπάρχουν και άλλες επιλογές βέβαια.)

Σου μένουν 450 ευρώ για να πάρεις οποιοδήποτε μικρό ηχείο αξιώσεων, καλύτερα υψηλής ευαισθησίας (γύρω στα 90db). Το KEF IQ3 στα 89db νομίζω ότι οδηγείται εύκολα. To Quad 12L είναι πολύ καλό, αλλά και το λίγο ακριβότερο Epos els 303. Ή το φτηνότερο και ευκολοδήγητο Roister Status 4. Αν ανοίξεις ένα περιοδικό (τον Ήχο για παράδειγμα) θα βρεις πάμπολες επιλογές…Με προηγούμενο τηλέφωνο στα μαγαζιά, θα διαπιστώσεις ότι πολλές από τις αναγραφόμενες τιμές δεν ισχύουν και μπορείς να κινηθείς σε πιο ακριβή κατηγορία. Με το σπιρτόκουτο ανά χείρας πηγαίνεις στο κατάστημα και ακούς το ηχείο που θέλεις…

Δικό μου συμπέρασμα (το λέω συχνά και σε φίλους): Με δεδομένη την τιμή αυτού του ενισχυτή, με δεδομένη την εξέλιξη στα cdplayer που ενσωματώνουν τεχνολογία από υψηλότερα μοντέλα, διαλέγεις με ευκολία ένα ηχείο μέχρι πρότινος απρόσιτο για χαμηλό budget και φτιάχνεις πραγματικά ένα ζηλευτό σύστημα στα 1000 ευρώ.
Καλή επιτυχία, φίλε.

Υ.Γ. πριν αγοράσεις οτιδήποτε, τσέκαρε στο http://www.skroutz.gr/ τις τιμές.
Τρομερό εργαλείο.

Σε συνέχεια του φιλου gas gas,

Πηγή Marantz 6002 (+100) :a0210:
Ηχεία Quad 12L or Epos Els 303 (+100) :a0210:

Στον ενισχυτή διαφωνω, όχι απο πλευράς απόδωσης όσο από πλευράς ευκολιών και δύναμης.
Δες την σειρά των NAD.

Bart

Bart, θα συμφωνήσω κι εγώ για τους Nad.
Όμως το σκεπτικό μου είναι να κερδίσουμε χρήματα από τον ενισχυτή και να τα ρίξουμε στα ηχεία. Αυτό σου λύνει τα χέρια όταν έχεις όριο τα 1000 ευρώ.
Η απόδοση του TRENDS είναι, κατά την κρίση μου, εκτός αυτής της κατηγορίας ενισχυτών. Υπάρχουν ποιότητες στον ήχο του που έρχονται από audiofile κατασκευές--ποιότητες τις οποίες πρέπει να πληρώσεις αδρά για να τις πάρεις.

Όσο για τις οδηγικές ικανότητες το είδα να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου: οδήγησε τα spendor s5e με άνεση. Δεν έφαγα και γροθιά στο στομάχι από το μπάσο, όμως ο χώρος γέμισε μουσική. Απολαυστική μουσική.

Όμως αυτή η πρόταση για τον φίλο μας (ο οποίος δεν ξέρω αν μας διαβάζει ακόμα ή πήρε τελικά ...τηλεόραση) προϋποθέτει ότι τον ενδιαφέρει κι εκείνον ένας ήχος τέτοιας ποιότητας και ευγένειας.
Έχει τύχει πολλές φορές να παθιάζομαι για κάποιον που ρωτάει τη γνώμη μου και εκείνος να λέει "έλα μωρέ, πώς κάνεις έτσι"

(όσο για την epos με μπερδεύει με τις ονομασίες... τα ηχεία λήγουν σε 3, 303...τέλος πάντων, κάποιο μικρό epos...)

cdplayer NAD C515BEE,ενισχυτης NAD C315BEE, ηχεια EPOS ELS3,QUAD 11L.Με αυτα που περισσευουν παρε και ενα TRENDS TA10.1 για πολυ ειδικες ακροασεις αργα το βραδυ.

Gas Gas σας διαβάζω ανελλιπώς, δεν έχω καταλήξει κάπου όμως ...Πολλές διαφορετικές προτάσεις βλέπεις...οπότε το ψάχνω ακόμα, δεν θέλω να πάρω κάποια βιαστική απόφαση...
Τι λέτε για την πρόταση ενισχυτής Yamaha RX797 και ηχεία chario hiper 2000 mk2?

Πολύ καλά κάνεις, να μη βιαστείς... Είναι άπειρες οι επιλογές που έχεις. Χαίρομαι που πηγαίνεις στη λύση των ξεχωριστών κομματιών...

Τώρα οι δικές μου προτάσεις ( αλλά και του Τάσου Αντ., Burt) είναι περισσότερο προς την κατεύθυνση ενός λιγάκι πιο ψαγμένου ήχου. Πιο φινετσάτου, αν δεν ενοχλεί η λέξη. Προσωπικά επιμένω στη σημασία του ηχείου. Γύρω από αυτό χτίζουμε, αυτό δίνει την τελική φυσιογνωμία στον ήχο. Άρα εκεί τα χώνουμε. (σχετικά με το budget μας)

Το συγκεκριμένο ηχείο δεν το ξέρω.
Πάντως για φτηνή λύση, το KEFΙQ3 (που ήταν και ηχείο της χρονιάς 2005-06). Δες εδώ. To βρίσκω και πολύ όμορφο.

Ως προς τον Yamaha πρόκειται για ένα τυπικό, αξιόπιστο μηχάνημα. Αλλά στα ίδια χρήματα υπάρχει ο pioneer A-A6-J, πιο σύγχρονη και "μουσική" πρόταση. Με καλή πορεία έξω.
Αλλά οι Nad είναι πάντα το δίχτυ ασφαλείας όταν πελαγώνουμε :2thumb22sup:

Κρίνε όμως και από τη μουσική που ακούς. Αν θέλεις γκάζια, πάρε Yamaha, Rotel κλπ. Πλούσια τα ελέη της βιομηχανίας.

Θα προτιμήσεις ενισχυτη με σοβαρό τροφοδοτικο , το TRENDS TA10.1 μπορεί να παίζει καλά (δεν το εχω ακούσει αλλά δεν θα το ήθελα κιολας) καλύτερα ομως να το τροφοδοτήσεις με μπαταρία αυτοκινήτου.
Cd player : Marantz πολύ καλά (μουσική-κατασκευή-αντοχή-χρηματα)
Ηχεία : δύο δρόμων με ευαισθησία από 89db έως 93db και ευκολο φορτίο (6-8 Ω).
Αυτή είναι η άποψη μου ,εσύ θα βάλεις τα ευρόπουλα ,εσύ θα τα τρώς στην μάπα κάθε μέρα .Μην αγοράσεις κανένα «εξειδικευμένο» (και καλά) περιοδικό, ότι θέλεις θα το βρείς στο net .
Ότι λάμπει δεν είναι χρυσος.
Καλή επιτυχια.

Ο ενισχυτής Nαd C320BEE (ή c325 ο οποιος αντικατέστησε τον 320) και τα ηχεία Quad 12L που έχω, είναι αστέρια. Πολύ καλά μηχανήματα και τα δύο. Ειδικά τα ηχεία από τα οποόια είμαι απόλυτα ευχαριστημενος. Για τον χωρο που μιλάμε ένας τέτοιος ενισχυτής (2Χ50watt) είναι υπεραρκετός και αποδίδει φοβερές εντάσεις όταν χρειαστεί (αυτό εξαρτάται βεβαια και από τα ηχεία). Η Nad έχει και τον C315 στους καταλόγους της τον οποόιο πιστέυω ότι μπορείς να τον βάλεις στην λίστα με τις υποψήφιες αγορές σου. Γνώμη μου να μην υπερβάλεις με τα Watt. Λίγα και καλά.

Χθές αγόρασα και τον RX-397 της Yamaha για έναν άλλο χώρο που έχω. Πολύ όμορφο μηχαμημα (και άνευ λόγου ογκώδες). Ο ενσωματομένος δέκτης του και το phono stage το καθιστούν φοβερό εργαλείο. Ο ήχος του φαινεται να είναι αρκετά καλός με κάτι φτηνά magnat που του έχω συνδέσει και περιμένω να απογειωθεί μόλις τον ακούσω με τα Quad 12L.

Από CD player θα έλεγα να στον φίλο να αποφύγει το Nad 525 που έχω εγώ. Ήχος σκληρός, τραχύς (αλλά τουλάχιστον καθαρός), χωρίς βάθος και χωρίς καλή απόδοση χαμηλών συχνότήτων (όλα αυτά σχε σχέση με το harman kardon HD970) το οποόιο μετάνιωσα που το πούλησα. Γενικά θεωρώ τα CDp της Nad ακριβά σε σχέση με αυτό που προσφέρουν.

Σημαντικό κατα τη γνώμη μου είναι και τα καλώδια που θα χρησιμοποιήσεις. Περισότερο πιστέυω ότι βοηθάνε στον ψυχολογικό τομέα αφού δεν είμαι σίγουρος ότι μηχανήματα της είσαγωγικής κατηγορίας μπορούν να αναδείξούν διαφορές που προέρχονται από τα καλώδια. Τουλάχιστων όμως έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και ότι ήταν να κάνεις το έχει κάνει σωστά.

Με λίγα λογια είμαι υπέρ του συνδιασμού nad-quad (Nad C315bee με quad11L) ή (Nad C325bee με quad12L). Από πηγή δεν έχω ακόμη κατασταλαγμένη άποψη.

Last edited:
Να κάνω και εγω μια ολοκληρομένη πρόταση .
creek evo - marantz cd-5001 - epos els-3 ,σύνολο 1200,00
Εαν θέλεις ηχείο demo θα πρότεινα το epos M-5 (οχι το i ) της προηγούμενης σειράς και το σύνολο διαμορφώνετε στα 1250,00

Καλησπέρα, μια ερώτηση: Βρήκα ένα καλο ηχειάκι Heco Metas 700 σε πολύ καλή τιμή (400Ε ) και θέλω να δώσω τα roister status 5 που έχω.Επίσης έχω έναν ενισχυτή marantz pm30 που θα έδινα μαζί με τα ηχεία αν τον θέλει κάποιος... Τι τιμή λέτε ότι μπορώ να πιάσω? Ευχαριστώ,
Βασίλης