Αγορά στις 32" ή παραπάνω??

desp0ina

New member
11 June 2009
7
Ήρθε και η δική μου ώρα να αγοράσω την πρώτη μου LCD τηλεόραση και χρειάζομαι την βοήθειά σας και την γνώμη σας.

Λόγω του χώρου και των οικονομικών προσανατολίζομαι στην αγορά τηλεόρασης 32" (αν και με τόσα που έχω διαβάσει είμαι ανοιχτή σε προτάσεις και για μεγαλύτερη). Στην θέση που θα τοποθετηθεί θα εξυπηρετεί κουζίνα (κυρίως) και υπνοδωμάτιο (λιγότερο). Η απόστασης θέασης θα είναι για την κουζίνα στα 1,5-2 μέτρα και για το υπνοδωμάτιο στα 3-4 μέτρα. Η χρήση της θα είναι κυρίως για τηλεοπτικό σήμα, μετά για HD videos (είναι πολλά οπότε θέλω κάτι καλό στο θέμα HD) και μερικές φορές για dvd. Gaming καθόλου. Το budget είναι κάπως περιορισμένο, δηλαδή σκέφτομαι τα 500 ευρώ (άντε βία τα 550) να είναι το ανώτερο ποσό. Η τηλεόραση θα μείνει για χρόνια οπότε θέλω κάτι που να καλύπτει τόσο τις τωρινές ανάγκες αλλά και αυτές που θα προκύψουν στο μέλλον. Αργότερα θα της πάρω για παρέα home cinema και πιθανώς blu-ray player (το τελευταίο θα αργήσει κάπως).

Υπάρχουν όμως αρκετές απορείες σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες μου, την ποιότητα της εικόνας και την σχέση της με την τιμή. Σκεφτόμουν 32", Full HD στα 100Hz, ψηφιακό δέκτη και αντίθεση από 50000:1 και πάνω. Το θέμα όμως είναι: αξίζει??
1) Μήπως το Full HD και πόσο μάλλον στα 100Hz θα πάει "χαμένο" σε μια 32αρα? Άρα μήπως πρέπει να διαλέξω είτε 32" HD Ready στα 50 είτε Full HD από τις 37" και πάνω?
2) Τα περισσότερα videos μου (ας πούμε 90%) είναι στα 720p. Επομένως, μήπως το Full HD (ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης) δεν μου χρειάζεται?
3) Μια 32αρα είναι αρκετή για να απολαύσω δίσκους blu-ray ή είναι "λίγη" οπότε για να εκμεταλλευτώ πλήρως την ποιότητα της ταινίας θα πρέπει να πάω σε κάτι καλύτερο?
4) Τέλος, κάτι σημαντικό για εμένα που θα κρίνει και την τελική απόφαση είναι πως μέσω του skroutz βλέπω μεγάλες διαφορές στις τιμές. Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη και όσες εταιρείες έχουν φυσικό κατάστημα στην πόλη μου έχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές σε σχέση με κάποια μικρότερα καταστήματα στην Αθήνα. Ακόμη και αν υπολογίσω τα μεταφορικά η διαφορά παραμένει στα 80-100 ευρώ. Αυτο που σκέφτομαι όμως είναι ότι αν πάθει κάτι η τηλεόραση και χρειαστεί να την στείλω πίσω απ' όπου την αγόρασα για επισκευή, τα χρήματα που γλίτωσα κατά την αγορά της θα τα πληρώσω στο πήγαινε-έλα και μάλιστα θα ταλαιπωρηθώ περισσότερο, ενώ αν την πάρω από τοπικό κατάστημα θα πληρώσω περισσότερα κατά την αγορά της αλλά θα μπορώ να έχω καλύτερη επικοινωνία και εξυπηρέτηση. Οι φόβοι μου είναι δικαιολογημένοι ή υπερβολικοί? Όσες φορές έχω αγοράσει κάτι μέσω ίντερνετ δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα αλλά οι τηλεοράσεις, πέρα από το ότι είναι μια ακριβή αγορά, νομίζω είναι ειδική περίπτωση και η εγγύηση είναι σημαντικός παράγοντας. Να πάρω το "ρίσκο" να παραγγείλω μια καλύτερη τηλεόραση από κατάστημα σε άλλη πόλη ή να αγοράσω μια άλλη, όχι τόσο καλή αλλά με τα ίδια χρήματα από τοπικό κατάστημα?

Είχα δει κάποια μοντέλα αλλά λέω πρώτα να ξεμπερδευτώ λίγο και μετά να αρχίσω να ρωτάω πιο συγκεκριμένα.

Ευχαριστώ όσους διάβασαν το post μέχρι το τέλος :p

Θεωρώ πως οι 32 είναι λίγες έτσι κι αλλιώς ειδικά αν όπως αναφέρεις πρόκειται να βλέπεις και αρκετό HD. Από τα 3-4 μέτρα δε που είναι η απόσταση από την κρεβατοκάμαρα, δεν το συζητάω θα είναι μινιατούρα.

Προτείνω να ρίξεις μια ματιά στην 42άρα LG 42PQ6000 που είναι πολύ τίμια αγορά για τα χρήματα που ζητάει.

Τί το θέλεις το HD και τα 100Hz στην κουζίνα?

Γιώργος

η τηλεόραση αυτή θα είναι η μεγαλύτερη του σπιτιού. Οπότε σκέφτηκα να είναι μία και καλή. Αλλά απ' ότι διάβασα τα 100Hz θα πάνε χαμένα σε 32αρα οπότε θα πάω στα 50. Όσο για το HD... υπάρχει κάτι άλλο πέρα αυτό???? :grinning-smiley-043

Προτείνω να ρίξεις μια ματιά στην 42άρα LG 42PQ6000 που είναι πολύ τίμια αγορά για τα χρήματα που ζητάει.
η αλήθεια είναι πως δεν είχα κοιτάξει καθόλου για plasma για διάφορους λόγους. Παρόλο που η τηλεόραση που προτείνεις φαίνεται καταπληκτική, μετά από επισκέψεις σε καταστήματα είδα πως 42" δεν χωράνε με τίποτα εκεί που θα μπει η τηλεόραση. Αν δεν υπήρχε θέμα χώρου νομίζω πως η αναζήτησή μου θα τελείωνε εδώ

από Sony δεν είχα δει καθόλου και δεν νομίζω να την προτιμήσω. Αν και το PIP για αυτά τα χρήματα σε κάνει να την προσέξεις. H samsung είναι καλή και έχει dvi αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω πόση αντίθεση έχει. Την Philips την έχω στις πρώτες επιλογές, νομίζω πως είναι πολύ κοντά σε αυτό που ψάχνω. Ελπίζω να μπορέσω να τις δω και να τις συγκρίνω από κοντά σε κάποιο μαγαζί, μιας και καλές είναι στην θεωρία αλλά καλό είναι να τις δω και στην πράξη και να μην πάρω γουρούνι στο σακί.

Επίσης, έτυχε να δω από κοντά μερικά μοντέλα της LG και είχαν πολύ καλή εικόνα.Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω για τα παρακάτω μοντέλα και αν θα ήταν καλύτερη επιλογή από την Philips. LG 32LH2000 : έχει πιο χαμηλή αντίθεση από τις άλλες αλλά καλή βαθμολογία στο θέμα του ήχου. LG 32LH3000 έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και είναι FullHD. Είναι όμως καλύτερη από την Philips ή αξίζει τα χρήματα που έχει διαφορά από την Η2000? Τέλος, έχω δει και τις LG 32LF2500 & LG 32LG5600 αλλά μου φαίνεται πως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω από την LH 3000 και την Philips

Γενικα στις 32" μην περιμενεις μεγαλες διαφορες της μιας τηλεορασης απο την αλλη , ειδικα οταν μιλαμε για κοστος κατω απο 500 ευρω...

Απάντηση: Re: Αγορά στις 32" ή παραπάνω??

Γενικα στις 32" μην περιμενεις μεγαλες διαφορες της μιας τηλεορασης απο την αλλη , ειδικα οταν μιλαμε για κοστος κατω απο 500 ευρω...
+1....:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Αγορά στις 32" ή παραπάνω??

Ως προς το θεμα της αγορας μεσω internet, στις περισσοτερες περιπτωσεις οι τηλεορασεις καλυπτονται απο την εγγυηση της αντιπροσωπειας, οποτε αν σου χαλασει ακομα και την πρωτη εβδομαδα, παλι στην αντιπροσωπεια θα τη στειλεις, ανεξαρτητα απο την εχεις αγορασει.
Ακομα και σε περιπτωσεις παραεισαγωγης, πολλες φορες σε καλύπτει η πανευρωπαική εγγυηση. (αναλογα και με την εταιρεια)
Δεν εχεις παρα να ρωτησεις απο που παρεχεται η εγγυηση στο μοντελο που κατεληξες.

Στην κατηγορια entry level των 32 ιντσων γενικα ο ανταγωνισμος εχει ηδη φερει τις τιμες κοντα.

τελικά παιδιά πήρα την LG 32H4010 που είχε βγει σε προσφορά από την expert στα 450 . Το μόνο κακό είναι ότι πέρασαν 4 βδομάδες μέχρι να την πάρω στα χέρια μου... :AFADF0: Αν κάποιος ενδιαφέρεται για TV σε αυτά τα λεφτά μπορεί να ρωτήσει στα καταστήματα για λεπτομέρειες, μιας που απ' ότι είδα τιμή στο site τους δεν αναφέρει, άρα μπορεί η προσφορά να ισχυει ακόμη.

καλή φαίνεται.. Δεν είχα πριν LCD για να μπορώ να κάνω σύγκριση. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της μου φαίνεται λίγο σκοτεινή (χωρίς energy saving κτλ) αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Μπορεί να φταίει το σημείο που είναι τοποθετημένη (λίγο ψηλά και απέναντι από μπαλκονόπορτα). Τα HD βίντεο έχουν καλή κίνηση. Παιχνιδομηχανές δεν συνέδεσα, ούτε pc, μόνο media player. Κάποιο σύστημα home cinema είναι καλό να προστεθεί για να έχει καλύτερα μπάσα. Επίσης, η επιλογή απενεργοποίησης της οθόνης ώστε να ακούγεται μόνο ο ήχος εμένα μου είναι πολύ χρήσιμη. Το μόνο κακό είναι ότι τα κανάλια αλλάζουν κάπως αργά και ότι ακόμη δεν μπόρεσα να βρω ψηφιακά κανάλια (Θεσσαλονίκη μένω.). Νομίζω ότι χρειάζομαι και κάποιο εξάρτημα, σωστά?
Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένη από την αγορά μου και ακόμη περισσότερο με βάση τα χρήματα που έδωσα.