Αγορά Subwoofer έως 450 ευρώ για 5.1

Vasilis21

Established Member
12 April 2014
256
Καλησπέρα σας,

Έχω αγοράσει 4 ηχεία MONITOR AUDIO BRONZE BX2 και το κεντρικό ηχείο MONITOR AUDIO BX LCR τα οποία τα έχω πάνω σε έναν dennon X1000. Είμαι πολύ ευχαριστημενος από τα ανωτέρω ηχεία και όταν ακούω μουσική αλλά και όταν βλέπω ταινίες. Ο χώρος που τα έχω στημένα τώρα είναι μικρός περίπου 15 τετραγωνικά μέτρα αλλά λόγω μετακόμισης θα πρέπει να τα στήσω σε χώρο 25 τετραγωνικά μέτρα. Θα ήθελα την πρόταση σας για ένα subwoofer έως 450 maximum. Από τα sub που έχω δει μέχρι στιγμής κλίνω προς το VELODYNE IMPACT 12inch. Παρακαλώ για τις απόψεις σας διότι δεν γνωρίζω πολλά περί sub.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Τζαννετης Βασίλης

Re: ΑΓΟΡΑ SUBWOOFER ΕΩΣ 450 ΓΙΑ 5.1!!!!!

Οι περισσότεροι από μας στην ίδια μοίρα με σένα είμαστε αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα ακρόασης στο χώρο μας ώστε να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Εγώ για παράδειγμα μαζί με το δικό μου έχω ακούσει 3 διαφορετικά υπογούφερ, Yamaha, Velodyne, και το δικό μου Martin Logan που βέβαια σε σχέση με τα άλλα δύο είναι κλειστής καμπίνας γιατί τότε κακώς ζήτησα ένα υπογούφερ που να ικανοποιεί και τις μουσικές μου ανησυχίες. Τα 3 προαναφερόμενα βέβαια ήταν 10ιντζα. Αν μου έλεγες τώρα ποιο απ τα 3 θα διάλεγα θα σου λεγα Yamaha, δεν ξέρω αλλά ο τρόπος που ηχητικά ακούστηκε στα δικά μου αυτιά το συγκεκριμένο subwoofer, δεν ακούστηκαν τα άλλα δύο. Βέβαια μιλάμε σε διαφορετικούς χώρους με διαφορετικές ισοσταθμίσεις αλλά το ίδιο υλικό σε ταινίες πάντα. Τώρα αυτά είναι υποκειμενικά, τα αντίστοιχα 12ιντζα δεν τα χω ακούσει, όπως και να χει αυτό που εσύ προτείνεις για 25 τ.μ. χώρο θα σε καλύψει άνετα αφού στα ίδια ακριβώς τετραγωνικά με καλύπτει εμένα το κλειστό 10ιντζο!!

Καλησπέρα,

Καταρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και θα ήθελα να σε ρωτήσω (αν γνωρίζεις φυσικά) αν το Velodyne θεωρείτε αξιόπιστο γιατί δεν έχω σκοπό να αγοράσω άλλο τουλάχιστον στα επόμενα 3-4 χρόνια και αν θα έχει τόση δύναμη για να προκαλεί αυτό το "χτύπημα" στο στήθος διότι σε reviews διάβασα πως χάνει σε δύναμη (οταν δηλαδη ανεβάζεις το volume) σε σχέση με άλλα της κατηγορίας του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν το ξέρω για το συγκεκριμένο γιατί σου είπα αυτά που είχα ακούσει ήταν 10ιντζα. Τα άλλα που λένε της κατηγορίας του ποια εννοούνε; Τώρα τα reviews δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να τα λαμβάνεις υπόψιν, σ αυτά τα πράγματα είμαι της άποψης ακούω και κρίνω. Το θέμα υπογούφερ δυστυχώς είναι πιο δύσκολο γιατί παίζουν ρόλο πολλά πράγματα και ένα απ αυτά είναι κι η θέση τοποθέτησής του. Οσον αφορά το θέμα αξιοπιστίας όπως όλα πιστεύω είναι και θέμα τύχης, πάντως δεν ακούγεται κάτι για κακή ποιότητα κατασκευής κι όσο να ναι καμία συσκευή δεν θεωρείται τέλεια ή άφθαρτη, πάντα ένας άτυχος στους 50 ή 100 θα υπάρχει. Το καλό είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει πολύ καλό όνομα στο χώρο των υπογούφερ, κάνε υπομονή να πάρεις κι άλλες απόψεις πριν κάνεις την αγορά σου.

να σου πω εγω για το βελο που το εχω σε 10αρι...
εχει παρα πολυ δυναμη που δεν το περιμενα.ειμαι σε 35τμ και το εχω χαμηλωσει κιολας γιατι βαραει πολυ.απο ενταση μην το φοβασαι καθολου και θα το εχεις για πολυ καιρο ανετα....!!!!

Καλησπέρα και πάλι,

Κατόπιν έρευνας διαπιστωσα δυστυχως οτι υπάρχουν πολλα sub όπως τo Epik Legend και το BIC Acoustech PL-200, ( το πρώτο είναι λίγο πιο ακριβο και το δευτερο είναι φθηνότερο απο το Velodyne) τα οποια σύμφωνα με αξιολογήσεις και reviews θεωρούνται καλυτερα από το Velodyne Impact 12 αλλά τα βρίσκεις μόνο στην Αμερική!!!

Φίλοι μου το παρήγγειλα αλλά ένας φίλος μου είπε οτι το μόνο που θα τον απασχολούσε είναι οτι η ανάρτηση του μεγαφώνου είναι foam και οτι το υλικό αυτό καταστρέφεται με την πάροδο του χρόνου. Από την άλλη στα 400 δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.
Είμαι σε αδιέξοδο!!!!!!!!!!!!!!!
Παρακαλώ για τα φώτα σας τώρα που προλαβαίνω να ακυρώσω την παραγγελία!!!!!!!

Ευχαριστω εκ των προτέρων

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φίλοι μου το παρήγγειλα αλλά ένας φίλος μου είπε οτι το μόνο που θα τον απασχολούσε είναι οτι η ανάρτηση του μεγαφώνου είναι foam και οτι το υλικό αυτό καταστρέφεται με την πάροδο του χρόνου. Από την άλλη στα 400 δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.
Είμαι σε αδιέξοδο!!!!!!!!!!!!!!!
Παρακαλώ για τα φώτα σας τώρα που προλαβαίνω να ακυρώσω την παραγγελία!!!!!!!

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Επίσης θα ήθελα καμία πρόταση για αξιόπιστο καλώδιο RCA που να μη είναι ακριβό διότι ξέφυγα πολύ με την αγορα του sub, θα χρειαστώ 6 μέτρα.

ευχαριστώ εκ των προτέρων