Αγορά subwoofer έως 500-550 ευρώ

Re: Απάντηση: Αγορά subwoofer έως 500-550 ευρώ

Είναι όντως πίκρα και ρίσκο τα sub... γνώμη μου είναι να προσέχουμε πολύ...
Ακρόαση ηχείων ακόμα και σε ακατάλληλο χώρο μπορεί να δώσει κάποια συμπεράσματα... sub με τίποτα... και δεν δίνουν όντως για ακρόαση στο σπίτι οι αντιπρόσωποι (καλά... ούτε ηχεία δίνουν αλλά λέμε τώρα...)

Ίσως για τους παραπάνω λόγους να υπάρχει και μια μικρή υστέρηση σε εντυπώσεις για sub... αφού οι εντυπώσεις του κατόχου σε συγκεκριμένο χώρο και σύστημα, αλλά και γούστα... δεν επαρκούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων... άσε που δεν είναι εφικτό και συγκριτικό...

Γι' αυτό το λόγο δεν πουλάω και το δεύτερο 515 που έχω... ώστε να έχω άμεση σύγκριση...

OK. To βλέπουμε απο Μάη λοιπόν, εκτός αν παρουσιαστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι οπότε το ξανασυζητάμε... καλύτερα με pm για να μην χαλάμε το νήμα του pitbull και αν υπάρξει ενδιαφέρον θα ανοίξω νέο νήμα.

Αυτό είπα κι εγώ σε πιο πάνω ποστ, ότι οποιαδήποτε συσκευή αν δεν δοκιμαστεί αποκλειστικά στο χώρο για τον οποίο προορίζεται, ασφαλές συμπέρασμα δεν βγαίνει. Παρόλα αυτά επιμένω πως στην περίπτωση του pitbull είναι τέτοιες οι απαιτήσεις του χώρου του που οποιοδήποτε 10ιντζο με τουλάχιστον 200-300 watt ενισχυτή θα τον καλύψει ανετότατα. Στην περίπτωση του κολλητού μου από την Κέρκυρα με το yamaha sw700, 10" 300watt, αντικατέστησε 2 υπογούφερ των 2χ7ιντζα με 100watt το καθένα, και κυριολεκτικά τα εξαφάνισε, της Rell αν θυμάμαι καλά κι αν το λέω καλά. Εξάλλου κι εγώ δεν είχα τη δυνατότητα να το δοκιμάσω το δικό μου, εμπιστεύτηκα τα παιδιά απ τα οποία έχω αγοράσει το 80% των συσκευών μου και πραγματικά να μου πεις τώρα να το αλλάξω δεν το κάνω, τεράστιο όγκο αφού γεμίζει 40 τ.μ (σαλόνι, χώρο υποδοχής κι ενιαία κουζίνα) ταχύτητα, έλεγχο και κυρίως μουσικότητα, πραγματικά δεν το περίμενα οπότε με 20 τ.μ που θέλει να καλύψει ο φίλος δεν το βλέπω και τόσο για ρίσκο επιτρέψτε μου.

Υ.Γ Σε μετρησεις που εκανε ο κατοχος του 12" CHT εδειξαν: 162db και 14hz δεν τα ξερω και καλα τα πραγματα μπορει να λεω και π@π@ριες :p Γραφω απλα τι ειπε

KROMPOTIS η διαφορά τιμής από 10" σε 12" για το Velodyne δεν είναι και πολύ μεγάλη, ο όγκος με προβληματίζει περισσότερο. Είδα κατι βιντεάκια στο youtube και το CHT 12"´έδειχνε τέρας μπροστά στα ηχεία :o σαν πλυντήριο πιάτων ένα πράμα :p Έχεις υπόψιν σου τιμή για το Martin Logan; Δεν βρίσκω το συγκεκριμένο στο Skroutz και όσα ML βλέπω είναι από 900 ευρώ και άνω

Λοιπόν, βρήκα τιμές για το Martin Logan DYNAMO . Έλκυστικότατο το 700 αλλά απαγορευτική η τιμή! Είπαμε... έκανα σχετική "οικονομία" σε ηχεία, ενισχυτή κτλ... ε όχι να δώσω και 670 γιούρια για sub :s

Martin Logan DYNAMO - Ισχύς: 120 watts rms (360 watts peak) τιμή 529

EARTHQUAKE Kompressor S10 - Ισχύς 400W τιμή 300

Velodyne CHT 10" - Ισχύς 195WRMS/390W τιμή 468

Last edited:
Eιχε προσφορα η Location Sound τα REL T3 στα περιπου 400 ευρω εαν θυμαμαι καλα
http://www.locationhiend.com/rel/t3.html

Καντε μια ερωτηση, ισως υπαρχουν καποια κομματια ακομη.

Το εχω σε χωρο περιπου 22τμ, συνοδευει μια πενταδα xavian, και για την τιμη του σε συναρτηση με τις απαιτησεις μου ειναι παρα πολυ καλο

Eιχε προσφορα η Location Sound τα REL T3 στα περιπου 400 ευρω εαν θυμαμαι καλα
http://www.locationhiend.com/rel/t3.html

Καντε μια ερωτηση, ισως υπαρχουν καποια κομματια ακομη.

Το εχω σε χωρο περιπου 22τμ, συνοδευει μια πενταδα xavian, και για την τιμη του σε συναρτηση με τις απαιτησεις μου ειναι παρα πολυ καλο

Αυτό βγαίνει και σε μαύρο έτσι; ειναι 8" αποτι βλεπω ομως. Ψαχνω για 10" και ανω

Last edited:

Φίλτατε pitbull καλημέρα! :smile:

Ρίξε μια ματιά και στο πρόσφατα βραβευμένο Crystal Audio TX-12 με πιστοποίηση ΤΗΧ Ultra2, το οποίο φυσικά μπορείς και να ακούσεις, μετά από κλείσιμο σχετικού ραντεβού στα γραφεία μας!

-bye-

Το sub που προτείνεις στην περιγραφή στο τέλος γράφει το εξής
Για την επίτευξη της μέγιστης στάθμης κατά THX Ultra2 σε οικιακό χώρο 85 κυβικών μέτρων, απαιτείται η χρήση 4 υπογούφερ TX-12SUB.

Πως θα συνδεθούν 4 Subs σε έναν AV που έχει μία έξοδο LFE ?

Πάντως για πίσω ηχεία παράγγειλα τα δίπολα THX της Crystal Audio. Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί το σετακι μου, δεν τα έχω παραλάβει ακόμα, και απομένει ένα καλό sub

Ναι, σε μαυρο το εχω και εγω.

Δεν ειναι απαιραιτητο παντως το οποιοδηποτε 10αρι να ειναι καλυτερο/σωστοτερο απο το οποιοδηποτε 8αρι. Ειναι σιγουρο οτι ο καθε κατασκευαστης εχει τους (πρακτικους) τουλαχιστον λογους του να κατασκευαζει διαφορων μεγεθων sub.

H προσωπικη μου εμπειρια λεει οτι ενα καλο 8αρι ειναι υπερ του δεοντος επαρκες για να αποδιδει σωστα σε μουσικη/ταινιες τοποθετημενο (επισης σωστα) σε εναν χωρο 20 τμ πχ για τον οποιο συζητουμε.

Εχω αυτο και αυτο σε αλλο σεταπ σε 29 τετραγωνικα, εχω την αισθηση της συγκρισης, και η ταπεινη μου αποψη ειναι η παραπανω

Λοιπόν, βρήκα τιμές για το Martin Logan DYNAMO . Έλκυστικότατο το 700 αλλά απαγορευτική η τιμή! Είπαμε... έκανα σχετική "οικονομία" σε ηχεία, ενισχυτή κτλ... ε όχι να δώσω και 670 γιούρια για sub :s

Αυτό με τα 700 ευρώ είναι το 12άρι, το 10άρι με τα 529 είναι σαν αυτό που έχω εγώ μόνο που το δικό μου είναι το προηγούμενο μοντέλο στα 200watt κι έκανε 450 ευρώ.

Ta watt είναι πραγματικά το τελευταίο που πρέπει να κοιτάς σε ενα sub
Είσαι σε καλό δρόμο , πάρε Velo η Earth αλλά θεωρώ ριψοκίνδυνο να πάρεις 12άρι στον χώρο σου
Για το sub μετράμε όγκο και οχι τμ άρα είσαι γύρω στα 50 κυβικά μέτρα , τέλεια θα είσαι με 10' ούτε μέχρι την μέση την έντασης δεν θα φτάνεις

Database Error: Το Klipsch πρεπει να τα σπάει. Δεν ξερω αν ακουσα αυτο που έχεις πριν κανα 2βδομαδο αλλα ενα Klipsh 10αρι που ειχα ακουσει (λιγο ακριβο βεβαια) ήταν και στα χαμηλα και στα δυνατα κολαση!

KROMPOTIS: Ναι το ξερω οτι το "φθηνο" ειναι το 10αρι απλα για το 700 είχα διαβάσει ύμνους στο ΗΧΟΣ&ΕΙΚΟΝΑ :p

SERGIOSK: Πληροφοριακά έγραψα τα watts, απλά για να έχουμε να λέμε.

Άπό τα 3 που ανέφερα πιο πάνω, δηλαδη EARTHQUAKE, VELO και ML, γιατί το earthquake είναι κατά πολύ φθηνότερο των άλλων δύο; Αν και τα τρία είναι πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία τότε ας παω στο Kompressor με 300 γιούρια. (αν και η κα...α μου είναι το Velo CHT.. :p ) Δεν ξέρω.. μάρεσε πολύ και σαν design. Σαν κατασκευή ήταν αρκετά γυαλιστερό πάνω αλλά βαρύ, δυστυχως δεν εχω ακουσει κανενα απο τα τρια να παιζει :( είδα μόνο το CHT από κοντά σαν κατασκευη

Eμένα πάλι η εμφάνισή του velo δεν μου γεμίζει το μάτι.

Μπαούλο, όχι γυαλιστερό (black ash φαίνεται στη φωτό) και οι ενδείξεις δύσκολα θα ταιριάξουν με κάτι άλλο σε σπίτι...

Γούστα βέβαια... και ίσως "ζωντανό" να φαίνεται πιο όμορφο...

Eμένα πάλι η εμφάνισή του velo δεν μου γεμίζει το μάτι.

Μπαούλο, όχι γυαλιστερό (black ash φαίνεται στη φωτό) και οι ενδείξεις δύσκολα θα ταιριάξουν με κάτι άλλο σε σπίτι...

Γούστα βέβαια... και ίσως "ζωντανό" να φαίνεται πιο όμορφο...

Είναι όντως γυαλιστερό (πάνω) δεν ξέρω σε θεάσεις με κλειστά φώτα (ταινία) πως θα είναι. Συγκριτικά με EARTHQUAKE S10 KOMPRESSOR που ειναι και πιο οικονομικό.... υπάρχει μεγάλη διαφορά των δύο;;; Δύσκολο να απαντηθει μάλλον

Glossy ειναι μονο η μπροστινη μερια που εχει το λογοτυπο και την μικρη "οθονη" το υπολοιπο πανω-κατω-δεξια-αριστερα ειναι ξυλο.
Οχι δεν υπαρχει προβλημα σε προβολη,ακομα και την "οθονη" χρωματος μπλε μπορεις να κλεισεις για να μην ενοχλει.

Last edited:
Έπανέρχομαι στην αγορά subwoofer αν και αρχές Ιουνίου με βλέπω να προχωρώ στην εν λόγω αγορά. Με το Velodyne τι κάνουμε; (απευθύνομαι στα παιδια που εγραψαν για δοκιμη διά 3-4 στο σπίτι καθενός.

Έχω καταλήξει σε ένα εκ των τριών:

Velodyne CHT 10" - 470 ευρώ

Earthquake S10 Kompressor - 300 ευρώ

Sunfire SDS - 430 ευρώ

Για το Velo εχω διαβασει εξαιρετικά σχόλια αλλά είναι λίγο τσιμπημένο στην τιμή. Το Sunfire νομίζω έχει πάρει βραβείο best buy (πέρυσι;) Κλείνω περισσότερο προς Earthquake κυρίως λόγω τιμής.

Υ.Γ Ψάχνω sub 10" όχι μεγαλύτερο.