Αγορά Subwoofer

Pantos

AVClub Addicted Member
29 December 2013
1,644
Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα subwoofer για να ολοκληρώσω το σύστημα 5.1. Είμαι μεταξύ των Magnat Monitor Supreme Sub 202A και Magnat Monitor Supreme Sub 302A . Τα έχει κανένας ώστε να έχει σχηματίσει άποψη; Αξίζει το 302 τα παραπάνω χρήματα; Προτείνετε κάτι άλλο σε παρόμοια τιμή;

Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο. Το 302Α είναι πολύ μεγαλύτερο με βαθύτερο μπάσο. Αν το δωμάτιο είναι από 17-20 τ.μ. και πάνω, να το προτιμήσεις.

καλυτερα να βαλεις ενα μεγαλο γιατι το μικρο μπορει να σε προδωσει και μετα τσαμπα τα λευτα.....

τα μικρα sub παντα υποφερουν ειδικα σε μεγαλες εντασεις.επισης αν αλλαξεις χωρο θα πρεπει να παρεις και αλλο sub.οποτε παιρνεις ενα μεγαλουτσικο δεν ειπαμε και τερας αλλα ενα κλικ πανω απ αυτο που υπολογιζεις και σε καλυπτει σε ολα.το βαζεις και λιγο πιο χαμηλα και μετα το ρυθμιζεις οπου θες.αργοτερα ισως θελησει παραπανω μπασο...ας το εχει αβιαστα.

Απάντηση: Re: Αγορά Subwoofer

επισης αν αλλαξεις χωρο

Με τη λογική οτι ίσως κάποτε αλλάξουμε χώρο, δεν πρέπει ποτέ να αγοράζουμε τίποτα. Πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα μετά οτι έχουμε πάρει να ειναι πολύ λίγο.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά Subwoofer

Όταν λέμε χώρο τι εννοούμε; Ολόκληρο το δωμάτιο ή την περιοχή ακρόασης που περικλείεται από τα ηχεία;

Με τη λογική οτι ίσως κάποτε αλλάξουμε χώρο, δεν πρέπει ποτέ να αγοράζουμε τίποτα. Πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα μετά οτι έχουμε πάρει να ειναι πολύ λίγο.

οχι φιλε μου αλλο εννοω,το μπασο ειναι κατι που το ρυθμιζεις ανεξαρτητα,επισης επεμβαινεις σ αυτο πιο αμεσα ειδικα οταν καποιες ταινιες το εχουν χαμηλα και οταν θα θελησεις περισσοτερο το χεις.το αν θ αλλαξει χωρο η οχι ειναι κατι που κανεις δε το ξερει ομως παντα θα υπαρχει αυτη η πιθανοτητα.

Όταν λέμε χώρο τι εννοούμε; Ολόκληρο το δωμάτιο ή την περιοχή ακρόασης που περικλείεται από τα ηχεία;

την περιοχη του σπιτιου σου που το εχεις στημενο

το αν θ αλλαξει χωρο η οχι ειναι κατι που κανεις δε το ξερει ομως παντα θα υπαρχει αυτη η πιθανοτητα.

Σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα. Όπως υπάρχει και η πιθανότητα να πάει σε μικρότερο δωμάτιο. Άρα γιατί να πάρει μεγαλύτερο sub από ότι του χρειάζεται ? καλό είναι να αγοράζουμε μηχανήματα σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Είναι σε ενιαίο σαλόνι - κουζίνα, 45 -50 τ.μ.

Εγώ πιστεύω οτι είναι προτιμότερο το μεγάλο απο απο το ποιο μικρό .
Το μεγάλο ρυθμίζεται να γίνει μικρό , το μικρό να γίνει μεγαλύτερο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ .
Βέβαια μιλάω εγω που έχω 4 σαμπ στο Σαλονι μου και αποδεδειγμένα παίζω πλέον χαμηλότερα σε εντασεις και δεν μου λείπει τίποτα ...

τοσα τετραγωνικα θα ειναι ολο το σπιτι φανταζομαι και οχι ο χορος που ειναι στημενο το συστημα...
εγω με το δεκαρι το εχω περιπου στο 30% σε παρομοιο χωρο και γινεται χαμοςοποτε ολα ειναι σχετικα....

Re: Απάντηση: Αγορά Subwoofer

τοσα τετραγωνικα θα ειναι ολο το σπιτι φανταζομαι και οχι ο χορος που ειναι στημενο το συστημα...
εγω με το δεκαρι το εχω περιπου στο 30% σε παρομοιο χωρο και γινεται χαμοςοποτε ολα ειναι σχετικα....

45-50 τ.μ. είναι το ενιαίο σαλόνι - κουζίνα που έχω το ηχοσύστημα. Όλο το δωμάτιο δηλαδή. Βέβαια τα ηχεία δεν τα έχω στις 4 γωνίες του δωματίου, οπότε ο νοητός χώρος που περικλείεται από τα ηχεία είναι μικρότερος.
Όταν λέτε δεκάρι τι εννοείτε; Δεν βλέπω κάτι σχετικό στα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο ηχείων.
http://www.magnat.de/media/image/articles/datenblatt/en/Monitor_Supreme_II_en.pdf

Οχτάρι, δεκάρι και δωδεκάρι είναι η διαγώνιος του κώνου η οποία μετριέται σε ίντσες.

Re: Απάντηση: Αγορά Subwoofer

Όταν λέτε δεκάρι τι εννοείτε; Δεν βλέπω κάτι σχετικό στα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο ηχείων.
http://www.magnat.de/media/image/articles/datenblatt/en/Monitor_Supreme_II_en.pdf

τη διαμετρο του woofer,την εχει σε χιλιοστα στα χαρακτηριστικα.Το 302Α εχει 300mm woofer αρα περιπου 12 ιντσες κ το 202Α εχει 200mm περιπου 8 ιντσες

Εγω θα σου πω κάτι άλλο για να κρίνεις μόνος σου .
Σε χώρο ούτε 21 τετραγωνικών για αποκλειστική χρήση home cinema , κάποιος έβαλε 20 σαμπ .
Βέβαια τα είχε τα χρήματα και έκανε εγκατάσταση χωρίς όριο χρημάτων .
Τώρα πως μπορεί κάποιος να λέει οτι ένα 10αρι είναι αρκετό για χώρο 50 τετρ. Και ας χρησιμοποιεί έστω τον μισό εγω δεν μπορω να το καταλάβω . Δεν γίνεται ένα 12αρι να φορτίσει τον χώρο , με πολλους συμβιβασμούς ισως , και πολυ μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης απο του συγκεκριμένου σαμπ , πόσο μάλλον ένα 10αρι .
Για όποιον θέλει να το καταλάβει καλώς .
Για όποιον δεν τον συμφέρει οικονομικα να το καταλάβει πάλι καλώς .
Αλλά όχι και να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε .