Αγορά Subwoofer

svs pb2000 για μενα! αν και στα 50 τετραγωνικα θελει 2 να γεμισει ο χωρος

Αν εξαιρέσουμε την επιλογή σε sub 10" η 12" κανείς δεν λέει στον άνθρωπο ότι πάει να κάνει κακή επιλογή στη συγκεκριμένη μάρκα για sub.
Magnat Monitor Supreme Sub 302A Frequency Response 16-200hz ( Με 12" γουφερ και σε αυτά τα χρήματα ?) Crossover Frequencies 50-150Hz :slapface:

Last edited:
Αν εξαιρέσουμε την επιλογή σε sub 10" η 12" κανείς δεν λέει στον άνθρωπο ότι πάει να κάνει κακή επιλογή στη συγκεκριμένη μάρκα για sub.
Magnat Monitor Supreme Sub 302A Frequency Response 16-200hz ( Με 12" γουφερ και σε αυτά τα χρήματα ?) Crossover Frequencies 50-150Hz :slapface:

Συγγνώμη αλλά είμαι καινούριος στο χώρο του ήχου και τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά δεν μου λένε και πολλά (δεν ξέρω δηλαδή αν θεωρούνται καλά ή λίγα για 285 ). Τι θες να πεις ότι το Magnat Monitor Supreme Sub 302A είναι μια καλή επιλογή για τα λεφτά του; Ή κακή;

Εγω θα σου πω κάτι άλλο για να κρίνεις μόνος σου .
Σε χώρο ούτε 21 τετραγωνικών για αποκλειστική χρήση home cinema , κάποιος έβαλε 20 σαμπ .
Βέβαια τα είχε τα χρήματα και έκανε εγκατάσταση χωρίς όριο χρημάτων .
Τώρα πως μπορεί κάποιος να λέει οτι ένα 10αρι είναι αρκετό για χώρο 50 τετρ. Και ας χρησιμοποιεί έστω τον μισό εγω δεν μπορω να το καταλάβω . Δεν γίνεται ένα 12αρι να φορτίσει τον χώρο , με πολλους συμβιβασμούς ισως , και πολυ μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης απο του συγκεκριμένου σαμπ , πόσο μάλλον ένα 10αρι .
Για όποιον θέλει να το καταλάβει καλώς .
Για όποιον δεν τον συμφέρει οικονομικα να το καταλάβει πάλι καλώς .
Αλλά όχι και να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε .

και κυριως αυτο ρε makis1973 οπως το πες μη ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε...να υπενθυμισω οτι ολο το boost χαμηλων συχνοτητων το sub το δινει.Ολες μα ολες οι ταινιες ειναι με εφε και χαμηλες συχνοτητες.αλλες γραμμενες με περισσοτερο μπασο αλλες με λιγοτερο αναλογα το ειδος της ταινιας και πως ο σκηνοθετης το εχει ερμηνευσει.

Ομως να φερω και ενα παραδειγμα...δοκιμασε να δεις μια ταινια με χαμηλωμενο το subwoofer....στα πρωτα 10 λεπτα θα αρχισεις να αισθανεσαι οτι κατι λειπει...στα 20 λεπτα θα βαρεθεις.

Καποια στιγμη ειχε γινει και μια συζητηση για τα εφε και την ακουστικη τους απο καποιο μελος και πολυ σωστα ειχε πει οτι...εχετε ιδεα ποσα απο αυτα δεν τ'ακουμε καν επειδη τα ηχεια μας ειναι και τα συστηματα μας ειναι ανικανα ν'αποδωσουν?? σ'αυτο βεβαια παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο απο το χωρο ακροασης,το ποσο ησυχος ειναι,μονωμενος,τα ηχεια που εχεις και παει λεγοντας...

Οποτε μη περιοριστεις σε μικρο sub γιατι ειναι σιγουρο οτι θα το μετανιωσεις και μετα να το διπλοπληρωσεις.Παντα να θυμασαι οτι τουλαχιστον αυτο το ρυθμιζεις οπου θες εσυ και οσο θες.

Συγγνώμη αλλά είμαι καινούριος στο χώρο του ήχου και τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά δεν μου λένε και πολλά (δεν ξέρω δηλαδή αν θεωρούνται καλά ή λίγα για 285 ). Τι θες να πεις ότι το Magnat Monitor Supreme Sub 302A είναι μια καλή επιλογή για τα λεφτά του; Ή κακή;

Φίλε μου δεν είναι ανάγκη να ζητάς συγνώμη.
-Να το πω αλλιώς μια εταιρεία που λέει ότι το 12" sub τις μπορεί να κατέβει στα 16hz με 285 δεν θα την εμπιστευόμουνα. Αν τώρα το θες μόνο και μόνο να πειραματιστής μιας και είναι το πρώτο σου, να το κρατήσεις κάνα χρόνο να απόκτησης εμπειρία και μετά να πας σε κάτι καλύτερο καντο. Άπλα να ξέρεις ότι έχεις πετάξει 285 ( προσωπική εκτίμηση και μόνο ). Συμβουλή κράτα τα λεφτά σου κανε υπομονή και οικονομία και πάρε κάτι καλύτερο.

Φίλε μου δεν είναι ανάγκη να ζητάς συγνώμη.
-Να το πω αλλιώς μια εταιρεία που λέει ότι το 12" sub τις μπορεί να κατέβει στα 16hz με 285 δεν θα την εμπιστευόμουνα. Αν τώρα το θες μόνο και μόνο να πειραματιστής μιας και είναι το πρώτο σου, να το κρατήσεις κάνα χρόνο να απόκτησης εμπειρία και μετά να πας σε κάτι καλύτερο καντο. Άπλα να ξέρεις ότι έχεις πετάξει 285 ( προσωπική εκτίμηση και μόνο ). Συμβουλή κράτα τα λεφτά σου κανε υπομονή και οικονομία και πάρε κάτι καλύτερο.

Φίλε παραπάνω χρήματα δεν έχω σκοπό να διαθέσω για το subwoofer. Σκεφτόμουνα αυτό επειδή έχω ήδη μπροστινά και κεντρικό της ίδιας σειράς. Έχεις κάποια καλύτερη ιδέα στα ίδια λεφτά περίπου;

Απο ποια τιμη ξεκιναει περιπου ενα αξιολογο 10αρι κ απο ποια ενα 12αρι;;

Φίλε μου το ένα έχει 20cm διάμετρο και το άλλο 30cm, η φυσική λέει ότι για χαμηλές συχνότητες όσο μεγαλύτερη η διάμετρος τόσο πιο δυνατά αναπαράγονται. Μπάσο θεωρητικά έχουν και τα δυο, αλλά το μικρό θα αναπαράγει πιο αδύναμα τις χαμηλές συχνότητες . Τι είναι καλό και τι όχι για την περίπτωση σου μόνο θεωρητικά μπορεί να απαντηθεί, και αυτό είναι το μεγάλο.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, είμαι και γω στην αναζήτηση subwoofer. O χώρος είναι μακρόστενος 3*7 (21τμ). Το σύστημα είναι στημένο στα 12τμ και παίζω στην μικρή πλευρά. Απόσταση ακρόασης δηλ. είναι στα 2 μέτρα περίπου. Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για ταινίες. Ηχεία front έχω τα crystal audio tx-b1 . Budget 250-300Ε max. Με λίγο ψάξιμο κατέληξα στο https://www.skroutz.gr/s/335630/Yamaha-YST-RSW300.html και στο https://www.skroutz.gr/s/346707/Crystal-Audio-THX-10SUBT.html . Επειδή είναι η πρώτη φορά που αγοράζω subwoofer θα ήθελα την γνώμη - βοήθεια σας.
Ευχαριστώ.