Αγορά supercompact ψηφιακής μηχανής

Για την ετήσια έκθεση PMA που γίνεται κάθε χρόνο τέλη Ιανουαρίου στις ΗΠΑ (Λας Βέγκας) λέμε. Έχουν ανακοινωθεί ένα κάρο νέα μοντέλα, για ρίξε μια ματιά στο dpreview.com, έχει πραγματικά πολλά.

Η Canon 860 κάνει 310, η Panasonic fx30 235 και η Panasonic fx33 255. Καμιά ιδέα που μπορώ να βρω παλιότερα μοντέλα?

Καλά, δεν χρειάζεται να πας και σε... προπολεμικά μοντέλα. Η fx30 είναι μια χαρά.
Μια γενιά πίσω, έχει καλύτερο value4money αλλά συγχρόνως και πολύ καλή απόδοση.

Από κανον δες και τις ixus 70 kai 75. Ωραιο design... και καλες τιμες πλεον (αν και η πανασονικ σε γαλαζιο μου αρεσει περισσότερο).

Θέλω μηχανή με ευρυγώνιο φακό. Έχω μια αναλογική Canon EOS 300, η οποία όμως δεν με βολεύει ορισμένες φορές λόγω μεγέθους και γι´αυτό ψάχνω κάποια να χωράει μέσα σε τσέπη αλλά να μη χάσω, τουλάχιστον πολύ, σε ποιότητα φωτογραφίας.
Αν έβρισκα την Canon 850 σε καλύτερη τιμή από την 860 αυτήν θα έπαιρνα.

Αγόρασα την Ixus 860 πριν τα Χριστούγεννα,πολύ καλές φωτογραφίες την ημέρα και τη νύχτα με φλας,είναι η πρώτη μου ψηφιακή και είμαι πολύ ευχαριστημένος,στα συν η άψογη διόρθωση στα κόκκινα μάτια.

Βγάζει και καλή ποιότητα βίντεο για κόμπακτ,το μόνο πλιν είναι τα 2 καμμένα πιξελακια στην lcd,μου πείρε 1 βδομάδα να το καταλάβω και το κακό είναι ότι γράφονται στο βίντεο όταν έιναι νύχτα,πάλι καλά που είναι κάτω δεξιά στη γωνία,πάντως την ημέρα δύσκολα το καταλαβένεις.

Αν είναι στην LCD γιατι να γράφονται στο video και μόνο την νύχτα? Και δεν το καλύπτει η εγγύηση? Θεωρώ οτι πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με την εταιρία να στο επιδιορθώσουν η αντικαταστήσουν!

Αν είναι στην LCD γιατι να γράφονται στο video και μόνο την νύχτα? Και δεν το καλύπτει η εγγύηση? Θεωρώ οτι πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με την εταιρία να στο επιδιορθώσουν η αντικαταστήσουν!

Ναι είναι στην lcd οθόνη τα καμμένα πιξελ,διαβάζοντας τo εγχειρίδιο χρήσης σε κάποιο σημείο στην αρχή λέει:

H LCD οθόνη της μηχανής παράγεται με κατασκευαστικές τεχνικές εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας.Περισσότερο από το 99.9% των pixels της λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές.Ένα ποσοστό των pixels μικρότερο απο 0.01% μπορεί περιστασιακά να μην λειτουργούν σωστά,ή να εμφανίζονται σαν κόκκινες οι μαύρες κουκκίδες.Αυτό δεν έχει καμία επίδραση στην εικόνα που καταγράφει η μηχανή και δεν αποτελεί βλάβη.

Δεν αναφέρουν για καμμένα pixels όταν τραβάει βίντεο ,στις εικόνες φυσικά και δεν φαίνονται τα 2 κόκκινα καμμένα pixels,και στα βίντεο αυτό που ήθελα να πω στο προηγούμενο post είναι πως καταγράφονται τα καμμένα pixels αλλά με το φως της ημέρας δεν φαίνονται(ή πολύ δύσκολα θα φανούν) την νύχτα όμως είναι ορατά.

Μ'αυτά που γράφει το εγχειρίδιο πιστευεις πως θα μου τη γυρίσουν ή θα την διορθώσουν τουλάχιστον?
Τους καλύβει η εγγύηση,θα το ροτήσω πάντως.

Και πως θα μετρήσω αν τα καμμένα pixels και αυτά που δεν λειτουργούν είναι πάνω απο το 0.01% του συνόλου που λέει η εγγύηση?

Άντε να βγάλω άκρη μ άυτούς τώρα.

Άλλο λεω εγω. Άν ειναι στην LCD δεν είναι λογικό να καταγράφονται στο Video ανεξάρτητα απο το φώς...
Δλδ αν παίξεις το ίδιο αρχείο στον υπολογιστή σου φαίνονται ακόμα? Άν ναι τότε δεν ειναι στην LCD αλλά στον αισθητήρα.

Έχω μπερδευτεί και γω πραγματικά, βλέπω ένα βιντεάκι στον υπολογιστή που είχε τραβηχτεί νύχτα σε δωμάτιο και φαίνεται ελάχιστα το σημαδάκι του pixel,σε κάτι άλλα παλι στο φως της ημέρας δε φαίνεται το παραμικρό!

θα γράψω μερικά ακόμα να σιγουρευτώ.

Γειάς.
Τυχαία έβλεπα το φόρουμ και λέω να πω και εγω 2 λογάκια.
Αγόρασα μια Canon Ixus 860. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά η λειτουργία slow synchro στο flash πως ενεργοποιείται; Δεν μπορώ να το βρώ ή δεν υπάρχει στη δικιά μου. Κατά τα άλλα ακόμα την δικιμάζω. Το μόνο που δεν έχω συνηθήσει ακόμα είναι ο ευρυγώνιος φακός που παραμπρφώνει λίγο είδικά στις άκρες. Έτσι δεν είναι ρε παιδιά;
Αλήθεια θα βγει κάποιο firmware για τη μηχανή;

Last edited:
Ναι είναι στην lcd οθόνη τα καμμένα πιξελ,διαβάζοντας τo εγχειρίδιο χρήσης σε κάποιο σημείο στην αρχή λέει:

H LCD οθόνη της μηχανής παράγεται με κατασκευαστικές τεχνικές εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας.Περισσότερο από το 99.9% των pixels της λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές.Ένα ποσοστό των pixels μικρότερο απο 0.01% μπορεί περιστασιακά να μην λειτουργούν σωστά,ή να εμφανίζονται σαν κόκκινες οι μαύρες κουκκίδες.Αυτό δεν έχει καμία επίδραση στην εικόνα που καταγράφει η μηχανή και δεν αποτελεί βλάβη.

Δεν αναφέρουν για καμμένα pixels όταν τραβάει βίντεο ,στις εικόνες φυσικά και δεν φαίνονται τα 2 κόκκινα καμμένα pixels,και στα βίντεο αυτό που ήθελα να πω στο προηγούμενο post είναι πως καταγράφονται τα καμμένα pixels αλλά με το φως της ημέρας δεν φαίνονται(ή πολύ δύσκολα θα φανούν) την νύχτα όμως είναι ορατά.

Μ'αυτά που γράφει το εγχειρίδιο πιστευεις πως θα μου τη γυρίσουν ή θα την διορθώσουν τουλάχιστον?
Τους καλύβει η εγγύηση,θα το ροτήσω πάντως.
Ναι ρώτα και για εμάς.
Έτσι να ξέρουμε τι γίνεται.
Ευχαριστώ.
Α και κάτι άλλο. Έχει επιλογή στο Flash Slow Synchro που υπάρχει στο manual, γιατί η δικιά μου δε το έχει. Ξέρεις κάτι για αυτό;

Επαναφέρω το θέμα και ζητώ τη γνώμη σας για τις παρακάτω μηχανές:
1. Canon ixus 80 is
2. Panasonic lumix fx 33
3. Panasonic lumix fx 35

Αναμεσα στις παραπανω προτεινω PAN FX35, και εαν μπορεις να περιμενεις λιγο ακομα την FX500. Αυτήν περιμενω και εγώ. Θα σκάσει μυτη κατα τον Μαϊο.

Αναμεσα στις παραπανω προτεινω PAN FX35, και εαν μπορεις να περιμενεις λιγο ακομα την FX500. Αυτήν περιμενω και εγώ. Θα σκάσει μυτη κατα τον Μαϊο.

Θα συμφωνήσω με το φίλο..

Άλλο λεω εγω. Άν ειναι στην LCD δεν είναι λογικό να καταγράφονται στο Video ανεξάρτητα απο το φώς...
Δλδ αν παίξεις το ίδιο αρχείο στον υπολογιστή σου φαίνονται ακόμα? Άν ναι τότε δεν ειναι στην LCD αλλά στον αισθητήρα.

Sorry για την καθυστερηση,

Το ξανατσέκαρα και είναι σίγουρο ότι καταγράφονται τα καμμένα πίξελς στα βίντεο αλλά και στις φωτογραφίες, παίζω τα αρχεία στον υπολογιστή και φαινεται καθαρά το καμμένο πιξελ.
Στα βίντεο το καμμένο πίξελ είναι χρώμα μπλε ενώ στις φωτογραφίες κόκκινο :frown: .

Το πρόβλημα είναι στον αισθητήρα δηλαδή...
τώρα τι να κάνω θα το καλύψει η εγγύηση??

Θα ανεβάσω και φότο μόλις μπορέσω...

Αυτό το καταραμένο πίξελ δύσκολα φάινεται στα φωτεινά σημεία, είναι εύκολο να το δεις όμως την νύχτα και σε σκωτεινά σημεία την ημέρα..

:bigcry:

Α και κάτι άλλο. Έχει επιλογή στο Flash Slow Synchro που υπάρχει στο manual, γιατί η δικιά μου δε το έχει. Ξέρεις κάτι για αυτό;

Ούτε εμένα έχει νομίζω.

ασχετο με τα παραπάνω αλλά μιάς και για supercompact ο λόγος.........
αν θέλετε να μάθετε ποιά είναι η "αρχική φωτογραφική μηχανή γειά σου του γατακιού" πληκτρολογείστε στο γούγλε την φράση μέσα στα εισαγωγικά και μπείτε στην πρώτη διεύθυνση (demujer.es)