Aγορα συγχρονου 5.1 ενισχυτη και μπροστα ηχεια.

axibde

Established Member
14 November 2010
100
Καθοτι ο ενισχυτης Panasonic 8ετιας που εχω, εχει αρχισει να μου κανει τσαλιμακια στο μπροστα δεξι ηχειο,
σκεφτομαι να προχωρισω σε συνολικη αναβαθμιση.
Η χρηση που κανω ειναι 40% μουσικη, 40% xbox360 και 20% ταινιες και γι' αυτο σκεφτομαι να παρω κατι,
που προσανατολιζεται περισσοτερο προς το κομματι της μουσικης.
Θελω να ειναι αυστηρα 5.1 διοτι θα βρισκεται σε υπνοδωματιο και δεν υπαρχει χωρος για πολλα ηχεια, ουτε εχω (ουτε θελω να παρω) blueray player και ετσι ο hd ηχος με πολλους εξοδους hdmi δεν μου ειναι απαραιτητος.
Μεγιστα watt rms 100 θα ηταν καλα.
Να εχει 3 εισοδυς οπτικης ινας αν δεν εχει hdmi.
Γενικα τα μονα που θα εχω συνδεδεμενα στον ενισχυτη θα ειναι το xbox, η τηλεοραση samsung c530 fullhd, το laptop στερεοφωνικα για να ακουω τα mp3 μου και ισως αργοτερα καποιο εξωτερικο media player αν δω οτι δεν τα βγαζει περα η τηλεοραση. Ταινιες βλεπω μονο mkv απο το ιντερνετ.
Πολυ καλα θα ηταν να μπορουσε αν δεν ξεφευγει στην τιμη να ακουω ασυρματα μουσικη απο το laptop,
ειτε απ' ευθειας με wifi ή μεσω του router απο dlna δικτυο (σ' αυτο θα ξαναζητησω βοηθεια γιατι ειμαι ψιλοασχετος)
Διαθετω μεχρι 500-600 ευρω.

Καντε και καμμια προταση για δυο μπροστινα ηχεια κολωνες επισης στα 500-600 ευρω.

Και στα δυο δινω ιδιαιτερη σημασια στην ποιοτητα του ηχου και οχι στην ενταση.

Last edited:
Οτι και να επιλεξεις σε αυτη την κατηγορια τιμης θα παρεις περιπου τα ιδια αποτελεσματα ριξε μια ματια στους denon 1911,yamaha 667,pioneer vsx920.

Επισεις καλη λυση ειναι και μεταχειρισμενος απο τι στιγμη που δεν σε ενδειαφερουν τα νεα φορμα.Καπου ειδα στις αγγελιες εναν yamaha 659 για τι δουλεια που θες μια χαρα ειναι..

Εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάτι σε δικάναλο και όχι πολυκάναλο. Διαφορετικά οι προτάσεις των παιδιών είναι καλές.

Re: Απάντηση: Aγορα συγχρονου 5.1 ενισχυτη και μπροστα ηχεια.

Οτι και να επιλεξεις σε αυτη την κατηγορια τιμης θα παρεις περιπου τα ιδια αποτελεσματα ριξε μια ματια στους denon 1911,yamaha 667,pioneer vsx920.

Επισεις καλη λυση ειναι και μεταχειρισμενος απο τι στιγμη που δεν σε ενδειαφερουν τα νεα φορμα.Καπου ειδα στις αγγελιες εναν yamaha 659 για τι δουλεια που θες μια χαρα ειναι..

Ολοι οι ενιστυτες που μου προτεινεις ειναι 7.1, ενω εγω θελω 5.1

Ο ενισχυτης καλος φαινεται.
Δεν ηξερα οτι υπαρχουν ενισχυτες με bluetooth.
Οι αντιστοιχοι σε denon και yamaha ποιοι ειναι?

Εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάτι σε δικάναλο και όχι πολυκάναλο. Διαφορετικά οι προτάσεις των παιδιών είναι καλές.

Επειδη παιζω αρκετο xbox θελω να εκμεταλευτω πληρως το dolby digital.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα συγχρονου 5.1 ενισχυτη και μπροστα ηχεια.

Ολοι οι ενισχυτες που μου προτεινεις ειναι 7.1, ενω εγω θελω 5.1

Δεν πειράζει να υπάρχουν και τα επιπλέον κανάλια. Απλα εσύ δεν θα τα εκμεταλευθείς.

Επειδη παιζω αρκετο xbox θελω να εκμεταλευτω πληρως το dolby digital.

Ναι αλλά θα χάσεις σε μουσική. Και όπως είπες σε ενδιαφέρει το ίδιο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα συγχρονου 5.1 ενισχυτη και μπροστα ηχεια.

Δεν πειράζει να υπάρχουν και τα επιπλέον κανάλια. Απλα εσύ δεν θα τα εκμεταλευθείς.

Ναι αλλά θα χάσεις σε μουσική. Και όπως είπες σε ενδιαφέρει το ίδιο.

Γι αυτο δινω 500-600 ευρω και παραπανω αν χρειαστει,
για να παρω πολυκαναλο 5,1 με αντιστοιχη μουσικη ικανοτητα με εναν τουλαχιστο μετριο 2.1.
Ή δεν γινετε αυτο και ακομα και ο χειροτερος 2.1 θα ειναι παντα καλυτερος σε μουσικη απο τους πολυκαναλους?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα συγχρονου 5.1 ενισχυτη και μπροστα ηχεια.

Γι αυτο δινω 500-600 ευρω και παραπανω αν χρειαστει,
για να παρω πολυκαναλο 5,1 με αντιστοιχη μουσικη ικανοτητα με εναν τουλαχιστο μετριο 2.1.
Ή δεν γινετε αυτο και ακομα και ο χειροτερος 2.1 θα ειναι παντα καλυτερος σε μουσικη απο τους πολυκαναλους?

Σίγουρα οι δικάναλοι για μουσική είναι καλύτεροι. Απ'οτι είδα όμως εκτός απο τη μουσική σε ενδιαφέρουν και οι ταινίες και τα παιχνίδια, αρα το να παρεις δικάναναλο για μουσική θα σε περιορίσει. Οπότε συμφωνώ όπως το σκέφτεσαι, να πάρεις ένα πολυκάναλο για να έχεις 5.1 και να ακούς και τη μουσική σου. Πιστεύω με ένα πολύ καλό πολυκάναλο θα την κάνεις τη δουλειά σου και δε θα σε απογοητεύσει ακόμα και στη μουσική. Προσπάθησε να ακούσεις μερικούς για να καταλάβεις ποιός σου κάνει γιατί οι πολυκάναλοι που μου ερχονται στο μυαλό που παίζουν ικανοποιητικά και μουσικοί είναι πολύ ακριβοί. Ίσως μπορούν να σε καλύψουν και φθηνότεροι.

Κεντρικο ηχειο εχω ενα tannoy mercury vc.
Θελω να παρω και δυο μπροστινα δαπεδου, αλλα τα αντιστοιχα tannoy mercury v4 εχουν υψος με τις "βασεις" τους 97 εκατοστα,
ενα δηλαδη εκατοστο παραπανω απο το σημειο που μπορω να τα βαλω.
Το ερωτημα μου ειναι να παρω αυτα και να βγαλω τις βασεις
ή να παρω καποια αλλα οπως τα
Dali Concept 6
Kef IQ50
Jamo c 405
Wharfedale Diamond 10.5
τα οποια ειναι ιδια κατηγοριας με τα tannoy, αλλα ταιριαζουν στον χωρο μου.
Ειδικα τα dali και τα kef εκτος του οτι μου αρεσουν στο ματι παρα πολυ, εχουν και πλατος εως 20 εκ. το οποιο και αυτο με ενδιαφερει.