Αγορα "συντεχνιακης" τηλεορασης

liakjim

New member
6 April 2009
94
Χαιρεται , εφτασε κ η σειρα μου για βοηθεια.

Ανελαβα να επιλεξω τηλεοραση η οποια θα αγοραστει ομαδικα απο 25 ατομα κ θα τοποθετηθει σε χωρο διασκεδασης οπου εχουμε τις εξης παραδοχες:

1. Μεγιστο πλατος επιπλου 125cm. Αποτελει λοιπον κριτηριο για μεγεθος. Οτι χωραει εκει, θα μπει.
2. Θα παιζει σε συνθηκες τεχνητου φωτος (λαμπτηρες φθορισμου) .
3. Θα ειναι συνδεδεμενη με Nova. (οχι HD)
4. Θα πρεπει να εξηπηρετει ολα τα γουστα (πρωιναδικα, ταινιες, αθλητικα κτλ)
5. Αποσταση παρατηρητη/των απο 2 εως 7 μετρα κ απο διαφορετικες γωνιες.
6. Κοστος θα δουμε αλλα γενικα φθηνη.

Δυσκολα τα πραγματα λοιπον. Σκεφτομουν αρχικα για πλασμα (πχ http://www.katokato.gr/index.php?module=product_inner&cat2_code=000&cat1_code=001&code=0002462 ή http://www.katokato.gr/index.php?module=product_inner&cat2_code=000&cat1_code=001&code=0002507) αλλα λογω φωτεινοτητας χωρου κ κυριοτερο επειδη ξερω οτι δεν προκειται να προσεχτει η τηλεοραση , λεω για lcd/led στα 100ΗZ κ μαλλον HD Ready.

Περιμενω προτασεις. Ευχαριστω.

Last edited:
Δυσκολα σε βλεπω φτηνη led 100αρα...Ειδικα αν μιλαμε και για μεχρι 7 μετρα τοτε ακομα πιο δυσκολα πραγματα...Θες τουλαχιστον 50 για μενα αλλιως θα πρεπει να συμπεριλαβεις και το κοστος κυαλιων στην τιμη :P

Last edited:
Να προσθεσω ακομα τα εξης:

Η τηλεοραση που προκειται να αντικατασταθει , ειναι μια 43-αρα πλασμα Panasonic HD Ready , παλιο μοντελο της οποιας ειχε καει τοσο πολυ ο φωσφορος που οταν βλεπαμε μπαλα , στο τελος απο τις σκιες των ποδοσφαιριστων αντι για χορταρι εβλεπες μαυριλες. Επειδη η τηλεοραση δεν θα ειναι κανενος αλλα θα μεινει στον χωρο , φοβαμαι αν παω για πλασμα μηπως σε 3-4 χρονια γινει κ αυτη ετσι. Εκτος κ αν υπαρχει καποιο μοντελο που ειναι ανθεκτικο σε αυτον τον τομεα. Παρολα αυτα , δεν ειχε προβλημα με τον φωτισμο.
Επισης για το θεμα ατης αποστασης , δεν περιμενω φυσικα αυτος στα 7 μετρα να βλεπει με κινηματογραφικη αισθηση. Με την 43-αρα ετσι κι αλλιως βλεπαμε (καπως).

Δεν χωραει στο μηκος.

Κοιταγα τιμες κ καταληγω μου γαινετσι σε πλασμα 50'' HD Ready. Καποια προταση ?

Ναι τις κοιταζα (εχω βαλει κ λινκ στο 1ο ποστ) αλλα μεταξυ των 2 ή κ αλλων ,ποια ειναι πιο ανθεκτικη στην κακομεταχειριση?

Ευχαριστω , αλλα δεν χωραει στο επιπλο.

H μη απαντηση στα ερωτηματα μου , με οδηγουν στα επομενα συμπερασματα:
1. Δεν ασχολειται καποιος αλλος
2. Δεν υπαρχει λυση στο ζητημα μου
3. "Παρε την ποιο φθηνη πλασμα , ολες αντεχουν"
4. "Παρε την ποιο φθηνη πλασμα , ετσι κι αλλιως ολες υποφερουν ανεξαρτητου τιμης"
5. "Βαλτε παραπανω λεφτα κ παρε μια 50-αρα lcd 100Hz

Λοιπον?

Το ν5 με την προσθήκη: να είναι sony (ή οποιαδήποτε άλλη με ματ πάνελ).

Ο λόγος είναι απλός: στον κοινόχρηστο χώρο όλο και κάποιο φως θα βρίσκεται πίσω από τους θεατές/απέναντι από την τηλεόραση. Οι τηλεοράσεις με γυαλιστερό πάνελ είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές όταν "καθρεφτίζουν" το φως που υπάρχει απέναντί τους.

Last edited:
Η Samsung έχει 1" παραπάνω, καλύτερο μαύρο και υψηλότερη αντοχή σε στατικές εικόνες, το μοναδικό της μειονέκτημα έναντι της LG είναι ότι δεν υποστηρίζει σωστή αναπαράσταση των 24p, αλλά τα παίζει στα 60Hz με 3:2 pulldown (αν οι ταινίες που βλέπετε είναι μόνο από DVD ή τηλεοπτικό, κάνε ότι δεν το διάβασες αυτό)...

Μία ακόμα διαφορά μεταξύ των δύο, είναι ότι η Samsung φέρει το νέο προστατευτικό πάνελ τύπου φιλμ, ενώ η LG έχει το κλασικό χοντρό γυαλί. Αυτό σημαίνει ότι η LG εμφανίζει τα κλασικά είδωλα σε θέαση υπό μεγάλη γωνία, αλλά προστατεύει κάπως καλύτερα το πάνελ της από μικρο-ατυχήματα...

Σε κάθε περίπτωση, πήγαινε να τις δεις και ο ίδιος από κοντά, είναι μοντέλα που τα συναντάς πολύ εύκολα σε εκθέσεις καταστημάτων...

το μοναδικό της μειονέκτημα έναντι της LG είναι ότι δεν υποστηρίζει σωστή αναπαράσταση των 24p, αλλά τα παίζει στα 60Hz με 3:2 pulldown (αν οι ταινίες που βλέπετε είναι μόνο από DVD ή τηλεοπτικό, κάνε ότι δεν το διάβασες αυτό)...

Η τηλεοραση θα συνδεθει με νοβα , αλλα θα συνδεω που κ που καποιο usb flash drive ή κανα wd tv player (απο το σπιτι ) για κανα mkv (720p/1080p). Εκει θα εχω προβλημα?

Η τηλεοραση θα συνδεθει με νοβα , αλλα θα συνδεω που κ που καποιο usb flash drive ή κανα wd tv player (απο το σπιτι ) για κανα mkv (720p/1080p). Εκει θα εχω προβλημα?

Aπλά δεν θα βλέπεις τη σωστή κίνηση των 24p. Bέβαια, δεν είναι ακριβώς χαρακτηριστικό που θα σου λείψει σε σχέση με την παλαιότερη plasma που είχατε στον χώρο, μιας και δεν το υποστήριζε ούτε εκείνη. Επίσης, αφορά μόνο στη σύνδεση με εξωτερικές συσκευές, από τον ενσωματωμένο media player καμμία τηλεόραση δεν υποστηρίζει σωστή αναπαράσταση των 24p...