Αγορά συστήματος 2.1 αποκλειστικά για μουσική.

Ναι, δεν υπάρχουν τώρα στην Ελλάδα.
Από amazon πολύ εύκολα γίνεται. Γράφεσαι, βάζεις την πιστωτική σου και τέλος. Γίνεται και με prepaid κάρτα φυσικά.
Για τη μεταφορά ψυχολογικός είναι ο φόβος, παρά ουσιαστικός. Με φορτηγό μεταφέρονται οι κούτες ούτως ή άλλως. Μιλάμε για μεγάλες κούτες με καλές εσωτερικές προστασίες. Το βρίσκω απίθανο να παραλάβεις χτυπημένο ηχείο.
Και αυτός που τα πουλάει στο συγκεκριμένο λινκ http://www.amazon.de/gp/product/B005DQC2SY/ τι είναι; Κατάστημα; Επίσης η τιμή είναι μονάδας άρα πρέπει να επιλέξω 2 αν πάρω από εκεί. Όσο για τα μεταφορικά, δεν πιστεύω να έχουμε τίποτα προβλήματα με παραπάνω χρέωση απ' ότι λέει έτσι;

Ακόμα θα ρωτήσω και στον Νακα μήπως μου πει τίποτα, ότι μπορεί να τα φέρει. Επίσης θα πάω να ακούσω μερικά ζευγάρια, και ενεργά αλλά και αυτά που προτείνει πιο πάνω ο tyler, επίσης καλά λόγια έχω ακούσει και για τα Klipsch F-3, τι λέτε;
Κάθε άλλη πρόταση-άποψη είτε για ηχεία με ενισχυτή είτε για ενεργά ηχεία θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Κατάστημα είναι, φυσικά.

http://www.zisaline.info/Audio-HiFi..._u5584_z7484abf9-1346-4142-9daa-5363b1405834/

Ναι, θα βάλεις δύο στην παραγγελία.

Ο πωλητής δεσμεύεται να στα στείλει με την τιμή που αναφέρεται. Αλλιώς θα πρέπει να ακυρώσει την πώληση εκ των υστέρων, κάτι που αποφεύγουν οι πωλητές για να μη χαλάσουν την εικόνα τους. Σε μένα έφτασα στο τελευταίο στάδιο της παραγγελίας με μεταφορικά το αστείο ποσό των 16,90 .

http://www.zisaline.info/Audio-HiFi..._u5584_zda022a61-0787-4da8-b5a8-4e8d877863ec/

Και με 329 το κομμάτι παίρνεις τα ακόμη καλύτερα και μεγαλύτερα CLS-15.

Τα είχα και αυτά. Τα φωνητικά και τα τουμπερλέκια από το 6,5'' mid ήταν από άλλον πλανήτη.
Θα το προτιμούσα αυτό το μοντέλο μόνο για το mid του. Από μπάσο φυσικά επαρκεί και του VE-12.

Δεν ξέρω, αν δεν γίνετε να τα πάρω από Ελλάδα ίσως να τα αφήσω, έχω κακές εμπειρίες από παραγγελίες εξωτερικού. Μακάρι να τα φέρνει ο Νακας.

Θα ήθελα και άλλες προτάσεις στο στυλ αυτό αλλά από Ελλάδα αν γίνετε.

για δες αυτο....ισως αλλαξεις γνωμη

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

για δες αυτο....ισως αλλαξεις γνωμη

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εντάξει....
Δεν μπορεί σε όλη την Αθήνα-Ελλάδα να μην υπάρχουν πουθενά....

Ο πωλητής δεσμεύεται να στα στείλει με την τιμή που αναφέρεται. Αλλιώς θα πρέπει να ακυρώσει την πώληση εκ των υστέρων, κάτι που αποφεύγουν οι πωλητές για να μη χαλάσουν την εικόνα τους. Σε μένα έφτασα στο τελευταίο στάδιο της παραγγελίας με μεταφορικά το αστείο ποσό των 16,90 .

Κι εγώ πλήρωσα μεταφορικά από Κρήτη στα Τρίκαλα κοντά στο κατοστάρικο!!!

Παιδεία επειδή για τα cerwin vega δεν βλέπω φως... Σε τι άλλο πιστεύετε μπορώ να κινηθώ για να έχω καλό μπάσο αλλά και ποιότητα μέχρι τα 1200 ευρό. Συγκεκριμένα τι πιστεύετε δηλαδή, θα με καλύψουν ενεργά ηχεία (Adam,KRK μαζί με κάποιο sub ίσως) θα έχω δηλαδή ποιότητα και μπάσο ή να κοιτάξω ηχεία με ενισχυτή;

Επίσης αν πάω σε ηχεία (δαπέδου ή βάσεις; ) με ενισχυτή θα κάνω ένα αξιόλογο σύστημα με 1200 ευρό;

Ακόμα η πρόταση για ηχεία επαγγελματικά (jbl,qsc κτλπ.) μαζί με έναν pa ενισχυτή (qsc,yamaha) και έναν προ-ενισχυτή-Dac για σύνδεση με υπολογιστή-λαπτοπ.

Γενικότερα ότι σύστημα πάρω θα παίζει από υπολογιστή-λαπτοπ flac και mp3 αρχεία.

Νομίζω πως τα jbl που προτείνει ο φίλος Tyler με έναν as1000 θα σου προσφέρουν αρκετές συγκινήσεις. Εγώ θα κοιτούσα πιο πολύ στα επαγγελματικά focal τα 60αριά με το vdac στα 1450 και με προοπτική το sub τους. Πάνε άκουσε. Θα μπουν τα πράγματα σε ρεγουλα

Αλλά πρόσεξε μη σε ξεγελάσει ο χώρος. Πήγαινε σε μαγαζί με μικρό showroom να ακούσεις πως παίζει μια βαρβατη κολώνα και για μια near field. Οποία από τις παραπάνω σου είναι πιο εύκολο. Συγκρίνουμε πολύ διαφορετικά πράγματα.

Κι εγώ πλήρωσα μεταφορικά από Κρήτη στα Τρίκαλα κοντά στο κατοστάρικο!!!

μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα

το Amazon χάνει σε ορισμένες περιπτώσεις από τα μεταφορικά, στα πλαίσια της προώθησής τους

άλλωστε έχει άνετα το περιθώριο αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν πληρώνει καθόλου φόρο, οπότε έιναι παιχνιδάκι ο ανταγωνισμός με τον "εμποράκο" που πληρώνει κοντά στο 40%

http://www.guardian.co.uk/technology/2012/apr/04/amazon-british-operation-corporation-tax

7 δισεκατομύρια (7000 εκατομύρια δηλαδή) λίρες πωλήσεις και μηδέν φόρος

(συγνώμη για το οφ τόπικ)

...το Amazon χάνει σε ορισμένες περιπτώσεις από τα μεταφορικά ...

Και επιβάλλει στον πωλητή να χάσει από τα μεταφορικά, όταν η πώληση γίνεται από τρίτο πωλητή. Το Amazon μια χαρά θα πάρει την προμήθεια από την πώληση. Ο έμπορος θα αναγκαστεί να στείλει με τα μεταφορικά που ορίζει το Amazon.

Τα Vega VE-12 που αναφέρουμε στο νήμα, από τα 640 ευρώ, θα δώσει ο πωλητής καμιά 120άρα για μεταφορικά και αφού του αφαιρεθούν και οι κρατήσεις του Amazon, θα πάρει στο χέρι γύρω στα 580 ευρώ και αν αφαιρέσουμε τα 120 των μεταφορικών, θα του μείνουν 460 ευρώ από την πώληση των ηχείων. Αποκλείεται να του μείνει κέρδος από την πώληση. Εκτός και αν ακυρώσει κατόπιν της παραγγελίας την πώληση, αλλά θα επιβαρυνθεί στο feedback του μία ακύρωση.

Κρίμα που ο φίλος μας διστάζει να τα παραγγείλει σε αυτή την τιμή.

Επιμένω ότι είναι μανούλες για dance μουσική. Τα δικά μου ζευγάρια ακόμη και τώρα βαράνε αλύπητα σε φιλικά σπίτια, από τη δεκαετία του '90 που τα είχα πρωτοαγοράσει. (Τα VS-12 και VS-15 που ήταν τα μοντέλα τότε).

Άλλος, τρίτος φίλος, που είχε τα 12ιντσα Vega, όταν έπαιζε στο δωμάτιό του των 12τ.μ. στον πρώτο όροφο, έτριζαν τα γυαλικά του διαμερίσματος στον τρίτο. Μιλάμε για καθαρές εντάσεις και μπάσο επιπέδου ενός πολύ καλού car-audio συστήματος. Φυσικά και είχε θέμα με την πολυκατοικία. Μια μέρα του χτύπησαν για μια ακόμη φορά την πόρτα, αλλά δεν ήταν ένοικοι άλλου ορόφου αλλά δυο κορίτσια από τη γειτονιά, που νόμισαν ότι γίνεται πάρτι και είπαν να έρθουν κι εκείνες. Ναι, τις υποδέχτηκε μέσα φυσικά. :music-smiley-005:

Cerwin-Vega: "Disturbing the peace for over half a century"
"Life in order of importance: Food, shelter and a pair of Cerwin-Vega LOUDspeakers!"

Για να μην παρεξηγηθεί ο ενθουσιασμός περί εντάσεων, να επισημάνω ότι τα συγκεκριμένα VE-12 παίζουν γεμάτα και σε χαμηλές στάθμες, με χορταστικό, λαστιχωτό-ρυθμικό μπάσο με νεύρο. (Για το VE-15 ισχύει αυτό σε μικρότερο βαθμό. Θέλει δηλαδή μεγαλύτερο χώρο και ρεύματα.)

Το 12άρι με έναν 100W ενισχυτή θα προσφέρει δυνατές συγκινήσεις. Ο φίλος τα οδηγούσε με έναν 100άρη παλιό Technics. Εγώ καθ'υπερβολήν τα οδηγούσα με Adcom 5500. Η ποιότητα του Adcom βέβαια ήταν εμφανής, αλλά και ο Technics δεν τα πήγαινε καθόλου άσχημα.

Last edited:
Εφόσον το ζητούμενο είναι να αναπαράγουμε τον ήχο και την ατμόσφαιρα ενός Club, ή την ένταση και το ρυθμό μιάς live συναυλίας, ας ρίξουμε λοιπόν άλλη μία πρόταση στο τραπέζι:

MACKIE HR824 MK2
Η τιμή τους είναι περίπου 1100 ευρώ το ζευγάρι και στην Ελλάδα αντιπροσωπεύονται από δύο εταιρείες:

-Μία για την Αθήνα
Djmania
οδός Θεσσσαλονίκης 45,
Αθήνα Τ.Κ. 11851,
Τηλ: 210-3412-458​

και μία για τη Θεσσαλονίκη
Liquid Pro
Φιλίππου Φλώρου 59,
Ελευθέριο Θεσσαλονίκης (Κορδελλιό) Τ.Κ. 56334
Τηλ: 2310-705-096​

Δεν είναι τυχαίο που τα ηχεία της Mackie χρησιμοποιούνται συχνότατα στα live και τις συναυλίες. Τα συγκεκριμένα τα έχω ακούσει μιά φορά και μ' εντυπωσίασε ο όγκος και η ένταση που μπορούν να δώσουν. Ανήκουν στην κατηγορία των monitors και με αυτή την έννοια είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικά όπως όλα τα ενεργά monitors. Μάλλον όχι όσο τα Adam, Focal και Dynaudio που προαναφέρθηκαν, αλλά σίγουρα πιο πάνω από τα KRK, Fostex PM1, Samson που επίσης συζητήθηκαν. Και είναι τόσος ο όγκος, η ένταση και το χαμηλό που μπορούν να δώσουν, ώστε δεν χρειάζονται κανένα συμπλήρωμα Sub-Woofer.

Απολύτως κατάλληλα για ροκ, House, Heavy Metal, για οποιαδήποτε μουσική απαιτεί "γκάζια"! Και αν επιθυμεί κανείς υπάρχουν μικρότερα ή/και παθητικά αδέλφια τους. Επιπλέον εύκολα θα τοποθετηθούν και σε μικρότερους χώρους.

Αξίζουν τουλάχιστον μία ακρόαση.

Ορίστε και μία από πολλές review...

Εφόσον το ζητούμενο είναι να αναπαράγουμε τον ήχο και την ατμόσφαιρα ενός Club, ή την ένταση και το ρυθμό μιάς live συναυλίας, ας ρίξουμε λοιπόν άλλη μία πρόταση στο τραπέζι:

MACKIE HR824 MK2
Η τιμή τους είναι περίπου 1100 ευρώ το ζευγάρι και στην Ελλάδα αντιπροσωπεύονται από δύο εταιρείες:

-Μία για την Αθήνα
Djmania
οδός Θεσσσαλονίκης 45,
Αθήνα Τ.Κ. 11851,
Τηλ: 210-3412-458​

και μία για τη Θεσσαλονίκη
Liquid Pro
Φιλίππου Φλώρου 59,
Ελευθέριο Θεσσαλονίκης (Κορδελλιό) Τ.Κ. 56334
Τηλ: 2310-705-096​

Δεν είναι τυχαίο που τα ηχεία της Mackie χρησιμοποιούνται συχνότατα στα live και τις συναυλίες. Τα συγκεκριμένα τα έχω ακούσει μιά φορά και μ' εντυπωσίασε ο όγκος και η ένταση που μπορούν να δώσουν. Ανήκουν στην κατηγορία των monitors και με αυτή την έννοια είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικά όπως όλα τα ενεργά monitors. Μάλλον όχι όσο τα Adam, Focal και Dynaudio που προαναφέρθηκαν, αλλά σίγουρα πιο πάνω από τα KRK, Fostex PM1, Samson που επίσης συζητήθηκαν. Και είναι τόσος ο όγκος, η ένταση και το χαμηλό που μπορούν να δώσουν, ώστε δεν χρειάζονται κανένα συμπλήρωμα Sub-Woofer.

Απολύτως κατάλληλα για ροκ, House, Heavy Metal, για οποιαδήποτε μουσική απαιτεί "γκάζια"! Και αν επιθυμεί κανείς υπάρχουν μικρότερα ή/και παθητικά αδέλφια τους. Επιπλέον εύκολα θα τοποθετηθούν και σε μικρότερους χώρους.

Αξίζουν τουλάχιστον μία ακρόαση.

Ορίστε και μία από πολλές review...

Ευχαριστώ για την πρόταση, σίγουρα θα τα ακούσω.

Σκέφτομαι ακόμα μήπως με συμφέρει καλύτερα να αυξήσω λίγο το budget μου και να αγοράσω κάτι που να το έχω για αρκετά χρόνια. Ας πούμε ότι πάμε το budget στα 2.500 ευρό, θα έχω σημαντικές διαφορές απ' αυτά που μπορώ να κάνω τώρα;
Δηλαδή να πήγαινα στην αγορά ηχείων, τελικού ενισχυτή, και προ-ενισχυτή, μαζί με κάποιο dac γιατί και πάλι η αναπαραγωγή θα γίνετε μέσω υπολογιστή (για αρχή τουλάχιστον). Πιστεύετε αξίζει τον κόπο; Έχετε να προτείνετε διάφορους συνδυασμούς, εφόσον πιστεύετε ότι συμφέρει να δώσω παραπάνω χρήματα. (έχετε υπόψιν σας ότι μου αρέσει το μπάσο :cool4:).

Φίλε ΙΜΗΟ μην δώσεις τόσα λεφτά για συγκεκριμένο είδος μουσικής διότι αργότερα ίσως και να αλλάξεις ακούσματα ή να διευρυνθεί το γούστο σου και θα πρέπει να αλλάξεις μηχανήματα. Αν δεν έχεις σκοπό να.κινηθείς σε μια πιο all around προσέγγιση μείνε στο αρχικό budget....