Αγορά συστήματος 2.1

Από ότι διάβασα στο site της KEF υπάρχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης όλων των ηχείων της αλλά το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, λίγο πάνω από 500 ευρώ.

Μένοντας στην KEF, υπάρχουν και τα 2005.3 σε τιμές κοντά στα 700 ευρώ και με πολύ καλές κριτικές από το What Hi-Fi. Άρα 690 για τα ηχεια, 470 για τον Denon 1910, και 220 για το ipod dock ASD-3W της Denon φτάσαμε τα 1180 αισίως (τιμές από Skroutz).

Νομίζω ότι είναι καλό το πακέτο.....:award:

Εγώ θα σου ξαναπώ να μην αρκεστείς στις κριτικές του what hi-fi, αλλά να πας να ακούσεις τα ηχεία πριν τα αγοράσεις.

Και αυτό είναι στο πρόγραμμα φίλε. Απλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης καθώς τώρα δεν υπάρχει κανένα σύστημα στο σπίτι παρά ένα Home cinema in a box της Sony αγορασμένο πριν 4 χρόνια....

Και μια ερώτηση που με γυροφέρνει. Αν στον 1910 συνδέσω μόνο κεντρικό, μπροστινά και sub, ουσιαστικά δεν θα έχω τα πίσω κανάλια?

Και αυτό είναι στο πρόγραμμα φίλε. Απλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης καθώς τώρα δεν υπάρχει κανένα σύστημα στο σπίτι παρά ένα Home cinema in a box της Sony αγορασμένο πριν 4 χρόνια....

Να εμπιστευτείς το αυτί σου. Σίγουρα σε σχέση με all-in-one σύστημα, αυτό που έχεις καταλήξει θα είναι πολύ καλύτερο.......

Και μια ερώτηση που με γυροφέρνει. Αν στον 1910 συνδέσω μόνο κεντρικό, μπροστινά και sub, ουσιαστικά δεν θα έχω τα πίσω κανάλια?

Οχι. Θα δηλώσεις στο menu του ενισχυτή surround & surround back ηχεία -> none, και η αναπαραγωγή θα γίνεται από την εμπρός τριάδα και το υπογούφερ.

Απάντηση: Re: Αγορά συστήματος 2.1

Από ότι διάβασα στο site της KEF υπάρχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης όλων των ηχείων της αλλά το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, λίγο πάνω από 500 ευρώ.

Μένοντας στην KEF, υπάρχουν και τα 2005.3 σε τιμές κοντά στα 700 ευρώ και με πολύ καλές κριτικές από το What Hi-Fi. Άρα 690 για τα ηχεια, 470 για τον Denon 1910, και 220 για το ipod dock ASD-3W της Denon φτάσαμε τα 1180 αισίως (τιμές από Skroutz).

Για 250euro διαφορά γνώμη μου πάνε στα 3005
Η τιμή τώρα διαμορφώθηκε τόσο χαμηλά, το καλοκαίρι ακόμα κυμαίνονταν στα 1.300 με 1.500euro.
Οπότε καταλαβαίνεις ότι τα 950 για αυτό το set είναι πραγματικά πολύ καλή τιμή.

Απάντηση: Re: Αγορά συστήματος 2.1

Καλησπερα σε ολους,

Με ενδιαφερει και εμενα αυτο το πακετο ( 3005 + 1910 ) , πως μπορει ομως ολα τα ηχεια να ειναι ασυρματα χωρις κανενα καλωδιο ?

Οταν λέμε ασύρματα δεν ενοούμε ότι δεν υπάρχει κανένα καλώδιο,απλά τα καλώδια των ηχείων δεν συνδέονται απευθείας στον ενισχυτή ,αλά σε κάποιο ασύρματο ειδικό κουτί-μηχάνημα, που αυτό με την σειρά του συνέεται ασύρματα με τον ενισχυτή.
Εαν πάλι κάνω κάτι λάθος, μιά και δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα, διορθώστε με.

Καλησπερα σε ολους,
Με ενδιαφερει και εμενα αυτο το πακετο ( 3005 + 1910 ) , πως μπορει ομως ολα τα ηχεια να ειναι ασυρματα χωρις κανενα καλωδιο ?

Οταν λέμε ασύρματα δεν ενοούμε ότι δεν υπάρχει κανένα καλώδιο,απλά τα καλώδια των ηχείων δεν συνδέονται απευθείας στον ενισχυτή ,αλά σε κάποιο ασύρματο ειδικό κουτί-μηχάνημα, που αυτό με την σειρά του συνέεται ασύρματα με τον ενισχυτή.
Εαν πάλι κάνω κάτι λάθος, μιά και δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα, διορθώστε με.

Ετσι είναι Γιάννη.

Φίλε GOLF ρίξε μία ματιά εδώ και θα σου λυθούν οι απορίες:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=982012&postcount=4

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51166

Σας ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Το θεμα ομως ειναι οτι εχω ασυρματο wi-fi στον επανω οροφο της μεζονετας. Θα εχω παρεμβολες ?

Re: Απάντηση: Αγορά συστήματος 2.1

Το θεμα ομως ειναι οτι εχω ασυρματο wi-fi στον επανω οροφο της μεζονετας. Θα εχω παρεμβολες ?

Aυτό δεν το γνωρίζω για να σου απαντήσω. Ασύρματα δίκτυα όμως υπάρχουν παντού, και λογικά θα το έχουν λάβει υπόψην τους οι κατασκευαστές των ασύρματων αυτών δεκτών.

Αυτό που θα έπρεπε να σε ανησυχεί είναι η υπερβολική ακτινοβολία και όχι οι παρεμβολές. Μην κάνεις το σπίτι σου φούρνο μικροκυμάτων. Τράβα καλώδια καλύτερα κατά την γνώμη μου.

Φιλικά,

Ένας συνδυασμός θα μπορούσε να είναι ο Denon 1910 με τα Focal Dome 2.1 αλλά πάμε κοντά στα 1350.

Διάβαζα σε ένα άλλο thread για τα Focal Dome 5.1 πολύ καλές κριτικές. Μία αρώτηση που γεννάται είναι κατά πόσο μπορείς μελλοντικά να αναβαθμίσεις σε 5.1 τα 2.1 της Focal.....

Μπορείς να πάρεις μετά τα 2 ηχεία, τα πουλάνε και χώρια (ελπίζω και στην Ελλάδα).

Αυτό που θα έπρεπε να σε ανησυχεί είναι η υπερβολική ακτινοβολία και όχι οι παρεμβολές. Μην κάνεις το σπίτι σου φούρνο μικροκυμάτων. Τράβα καλώδια καλύτερα κατά την γνώμη μου.

Φιλικά,

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Εγώ στο σπίτι έχω απενεργοποιήσει κάθε τι ασύρματο. Αρκετή ακτινοβολία τρώμε καθημερινά όλη μέρα (κινητά, ασύρματα δίκτυα κ.λ.π.) ας μην τα έχουμε και μέσα στο σπίτι μας εφόσον μπορούμε να τα αποφύγουμε.....