Αγορά συστήματος 5.1 η 7.1?

Απάντηση: Re: Αγορά συστήματος 5.1 η 7.1?

έχω χαθεί.....
όντως οι κολόνες οι μπροστινές στο BPT System with TX-8SUB δεν είναι πολύ βολικές!
ο pioneer φαίνεται καλός αλλά 2-3 φίλοι έχουν yamaha και είναι ευχαριστημένοι!
για αρχή αν είναι δεν παίρνω blu-ray και κάνω δουλειά με το wd live tv και σπρώχνω χρήμα στον ενισχυτή και τα ηχεία!

Αν οι κολόνες δεν σε βολεύουν και θες ηχεία μικρά κοιτάς άλλη σειρά ή άλλης εταιρίας ηχεία (εγω ανεφερα κολόνες γιατί τα all in one που συζητούσατε ήταν κολόνες).
Σχετικά με τον ενισχυτή ότι και να διαλέξεις είναι το ίδιο. Οι διαφορές τους είναι μικρές. Διάλεξε πρώτα τα ηχεία και μετά επιλέγεις και τον ενισχυτή.

δεν μας είπες συνολικά τετραγωνικά του χώρου σου που θα ακούς....επίσης η άποψη σου για κολόνες ποιά είναι ..??θες και τα τέσσερα να είναι bookshelf.....η τελοσπάντων μικρά και να κρύβονται..?

θα ανεβάσω φώτο
δεν έχω πρόβλημά με τις κολόνες απλά να μην είναι κάτι τεράστιο

Γι αυτό το λόγο σου είπα για τις κολόνες της crystal. Είναι οι μοναδικές μικρές που ξέρω.

Βλέποντας την φωτο η πρώτη απορία που είχα ήταν που θα βάλεις τα περιφερειακά ηχεία. Θα πρέπει αν πάρεις ηχείο βάσης να το στήσεις και σε βάση πράγμα επικίνδυνο λόγο του παιδιού (αυτός ήταν και ο λόγος της τελευταίας αλλαγής σε ηχεία που έκανα εγώ). Για μένα η επιλογή των crystal (ή αντίστοιχων λεπτών κολονών) θα είναι η ιδανική για την περίπτωση σου. Οσο για τα καλώδια, με λίγη δουλίτσα τα κρύβεις και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Έχεις δίκιο σε αυτά που μου λες.
όντως το crystal καλό φαίνεται βλέπω στο site και άλλα συστήματα της crystal μάλιστα ένα πιο ακριβό έχει μικρά μπροστά ηχεία και μεγαλύτερο sub, τι λες?

Έχεις δίκιο σε αυτά που μου λες.
όντως το crystal καλό φαίνεται βλέπω στο site και άλλα συστήματα της crystal μάλιστα ένα πιο ακριβό έχει μικρά μπροστά ηχεία και μεγαλύτερο sub, τι λες?

Δεν ξέρω για ποιό μοντέλο μου μιλάς αλλά μικρά μπρος και κολόνες πίσω είναι απίθανο. Τα κυρίως ηχεία (δηλαδή το δεξί και αριστερό μπρος) είναι τα πιο σημαντικά και δεν γίνετε να είναι κατώτερα των υπολοίπων.
Υποθέτω ότι αυτά που είδες έχουν τα μικρά για περιφερειακά άρα δεν κάνουν για τον χώρο σου.

Αυτό το μοντέλο έλεγα http://www.crystalaudiovideo.com/ProductDetails/61a00699-84b8-48bb-8272-d32867e34876.aspx.
Ο PIONEER VSX-820-K μου αρέσει αν και έλεγα με 100 ευρώ παραπάνω να βάλω τον 7καναλο PIONEER VSX-920-K
, αν και θα έχω 5 ηχεία, περιττό?
Οι yamaha οι ενισχυτές έχουν 2 ενδιαφέρουσες λειτουργίες το silent cinema και το my beam, ξέρουμε αν οι pioneer έχουν κάτι αντίστοιχο?

Αυτό το μοντέλο έλεγα http://www.crystalaudiovideo.com/ProductDetails/61a00699-84b8-48bb-8272-d32867e34876.aspx.
Ο PIONEER VSX-820-K μου αρέσει αν και έλεγα με 100 ευρώ παραπάνω να βάλω τον 7καναλο PIONEER VSX-920-K
, αν και θα έχω 5 ηχεία, περιττό?
Οι yamaha οι ενισχυτές έχουν 2 ενδιαφέρουσες λειτουργίες το silent cinema και το my beam, ξέρουμε αν οι pioneer έχουν κάτι αντίστοιχο?

Σε αυτό το μοντέλο τα μικρά είναι περιφερειακά. Σχετικά με τον ενισχυτή και ο 820 είναι καλός και ο 920 είναι πιο καλός αλλά και ο 1019 είναι καλός (500 ) όπως και ο lx50 που αν και παλιό μοντέλο παραμένει πάρα πολύ καλό και σε καλή τιμή (500)
Σχετικά με τις λειτουργίες για να πω την αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω καν αν ο δικός μου έχει.

Νομίζω ότι ο 920 είναι λίγο καλύτερος από τον 1019.
(κανείς άλλος δεν ασχολείται με το θέμα μου-όλοι στις παραλίες θα είναι)

Εγω για ενισχυτη θα σου πω, μιας και τα ηχεια τα ψαχνω ακομα.Καταρχας πρεπει να αποφασισεις εαν σε ενδιαφερει το hdmi 1.4 (η νεα γενια ενισχυτων δηλαδη) του οποιου η ουσιαστικοτερη διαφορα σχετικα με το 1.3α ειναι η υποστηριξη 3d kai h δυνατοτητα επιστροφης ηχου.Εαν δεν εχεις ή δεν σκοπευεις να παρεις τηλεοραση 3d δεν εχει νοημα να πληρωσεις ενα καινουργιο μοντελο.
Οι pioneer που αναφερεις (920, 820) ειναι καινουργια μοντελα με 1.4. Ο 1019 ειναι με 1.3α αλλα ειναι δυνατοτερος, με καλυτερες δυνατοτητες και γενικως ειναι μια κατηγορια πανω.Εκανα και εγω τις ιδιες σκεψεις πριν μια βδομαδα που εψαχνα για ενισχυτη και κατεληξα σε κατι προηγουμενης γενιας και δυνατοτερο (Marantz 5004) αντι του 820, διοτι η σημαντικοτερη δουλεια του ενισχυτη ειναι να οδηγαει σωστα και ανετα τα ηχεια σου.Καλο ειναι παντως να αρεσει και σε σενα ο ενισχυτης και οχι να αγοραζεις μονο βασει των specs.

Last edited:
Καλησπέρα παίδες. Ενδιαφέρομαι και εγώ σύντομα να κάνω μια αγορά ενός Home Theater και έχω αρχίσει να το ψάχνω λιγο.

Πρίν ζητήσω τη γνώμη σας μεσω αυτού του Forum είχα ηδη κοιτάξει μερικά πράγματα και εχω διαμορφώσει μια πρώτη γνώμη.

Ας αναλύσουμε λοιπόν κάποια πράγματα πρώτα για να γίνουν κατανοητά σε όλους κυρίως εμάς που είμαστε καινούργιοι σε αυτόν το χώρο.

• Είδα οτι όλοι λέτε ΟΧΙ σε έτοιμα πακέτα. Γιατί αυτο? Δεν λέω σίγουρα ποιοτικά μπορεί να μην συγκρίνονται με τα μεμονωμένα ηχεία και ενισχυτές όμως μήπως εδώ μπαίνει και το θέμα κόστους για το τί προσφέρει το καθένα? Για παράδειγμα και εγω οπως και ο φίλος tiniakos ειχα δεί το συγκεκριμένο ΗΤ της Samsung HT C6930 το οποίο εχει και blue ray ειναι και 3D εχει και ασύρματα πίσω ηχεία και είναι και 7.1

• Επίσης χωρις βεβαια εγω να ξέρω απο οτι εχω καταλάβει πέζει μεγάλο ρόλο για τι χρήση το θές. Για μουσική ας πούμε μπορείς να πάρεις και ένα σύστημα 2.1 ενώ για ταινίες και παιχνίδια καλύτερα είναι τα 5.1 η και 7.1. Αν λοιπόν εγώ το ήθελα κατά 50% για HD movies κατα 40% για PS3 κατα 5% απλά να ακούω TV και κατα 5% για μουσική τι θα προτείνατε?

• Και ένας ακόμα λόγος (αν και θα μου πείτε όλοι οτι μεγάλε αμα βαριέσαι πάρε οτι θες και ας σου πιάσουν τον κ**ο) είναι οτι το πακέτο το παίρνεις απο ενα μαγαζί και ξεμπερδεύεις ενω το σπαστό τρέξε βρες ηχεία βρές ενισχυτές κτλ κτλ.

Για να κλείσω λοιπόν γιατί σίγουρα σας κούρασα θα ήθελα και εγώ να σας ρωτήσω με την σειρά μου τι σύστημα μου προτείνετε (είτε πακέτο είτε οχι)
το οποίο να ανταποκρίνετε στα ποσοστά χρήσης που ανέφερα παραπάνω και τιμή maximum τα 800 ευρω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

• Επίσης χωρις βεβαια εγω να ξέρω απο οτι εχω καταλάβει πέζει μεγάλο ρόλο για τι χρήση το θές. Για μουσική ας πούμε μπορείς να πάρεις και ένα σύστημα 2.1 ενώ για ταινίες και παιχνίδια καλύτερα είναι τα 5.1 η και 7.1. Αν λοιπόν εγώ το ήθελα κατά 50% για HD movies κατα 40% για PS3 κατα 5% απλά να ακούω TV και κατα 5% για μουσική τι θα προτείνατε?
Εγώ θα σου πρότεινα τα ηχεία της roister HT-3300 ή ΗΤ-4000 σε κάτι πιο designato και έναν ενισχυτή 5.1 σαν αυτόν εδώ http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=98226&Category=695 και θα είσαι μια χαρά. Καλή πρόταση είναι κ τα crystal audio system 5 και set plasma.

Last edited by a moderator: