Αγορά συστήματος ενισχυτή - ηχείων για Home Cinema μέχρι....1000 Ευρώ

emperorgr

AVClub Addicted Member
10 June 2010
1,448
Μιας και μας επιασε το μερακι να βαλουμε λιγο ηχο στη ζωη μας, μερικες αποριες για τους γνωστες του αντικειμενου. Διαβασα αρκετα threads πριν ποσταρο το μυνημα ωστε να περιορισω τις ερωτησεις και να βγαλουμε συμπερασμα γρηγορα (λεμε τωρα)...

Εχω μια Panasonic 50S20. Ηχο προς το παρον ακουω μονο απο τα ηχεια της TV και χρειαζομαστε μια γερηηη αναβαθμιση.

Επειδη δεν εχω ξανασχοληθει με το αντικειμενο αρχιζω τις ερωτησεις. Μενω επαρχια και ειναι δυσκολο να ακουσω συνδυασμους ενισχυτη/ηχειων αλλα μπορω να κατεβω και αθηνα αν καταληξω καπου. Η ακροαση θα ειναι κυριως ταινιες και λιγη μουσικη:

1) Ενισχυτης
Μιας και διαβασα οτι τα all-in-one ειναι ναι μεν φτηνη λυση αλλα πολυ κατωτερη των προσδοκιων θελησα να στησω ενα συστημα σε κομματια. Προφανως ο ενισχυτης θα αποτελει σημαντικη επιλογη και για το παρον αλλα και για το μελλον (σε περιπτωση αναβαθμισης). Στα διαφορα threads συναδελφοι προτειναν μοντελα ειτε απο Yamaha ή Denon.

Αυτη την στιγμη στα 300-350Ευρω, ερχονται ο Denon AVR-X1000W και ο Υamaha RX-V475 συμφωνα με τον σκρουτζ. Και οι δυο ειναι 5.1 ενισχυτες με καλα (φανταζομαι) χαρακτηριστικα και γενικα καλες κριτικες. Ειδα οτι και τα 2 ειναι μοντελα του 2013...οχι πως ειναι κακο αλλα ισως να μετραει σε μελλοντικη αναβαθμιση.

Ειδα και στα 500 Ευρω τα νεα μοντελα, τον Denon AVR-X1100W και τον Υamaha RX-V577, με καμποσα καλουδια (wifi, BT, 7.1, 2subs, etc..). Ο Denon ερχεται στα 499 Ευρω με μια προωθητικη ενεργεια για δωρεαν ακουστικα αξιας 160 Ευρω (τα οποια φανταζομαι οτι αν τα πουλησω θα πιασουν τουλαχιστον 100 Ευρω, οποτε ειναι ενα κριτηριο να ανεβω λιγακι στον ενισχυτη). Ο Yamaha ερχεται στα 510 Ευρω ακατεβατα. Αξιζει να δωσει κανεις τα παραπανω χρηματα να ανεβασει απο την παραπανω κατηγορια των 300~350 στα 500?

2) Ηχεια
Ο χωρος που θα καλυψω ειναι γυρω στα 16μ2. H ΤV ειναι απο τον καναπε γυρω στα 3.00μ. Σκεφτομαι προς το παρον να παω σε λυση 2.1 ( αριστερα/δεξια/κεντρικο) και αν το μπασο ειναι λιγο να προσθεσω μελλοντικα ενα subwoofer.

Απο λυσεις ειδα οτι αρκετοι προτεινουν τα Wharfedale Diamond 10.1 (225-240Euro) και σαν κεντρικο το Wharfedale Diamond 10CS (200-210 Euro). Ειδα οτι υπαρχουν και τα Whardefale Diamond 10.2 (252-280Euro) και το Whardefale Diamond 10CM (269,00). Στο σαιτ της wharfedale ειδα οτι υπαρχει και νεα(?) σειρα τα Diamond 121 (250Ευρω) και σαν κεντρικο το 102C (δεν υπαρχει τιμη στο σκρουντζ).

Μερικες ακομα ερωτησεις, τα ηχεια πρεπει να μπουν σε βασεις ή και στο επιπλο της TV? επισης πανω στο κεντρικο μπορω να στηριξω την TV ή θα υπαρξει θεμα?

Τελος, φανταζομαι η συνδεσμολογια ειναι τα παντα συνδεονται με HDMI στον ενισχυτη και μετα με HDMI καλωδιο στην TV (Ειδα απο το Manual οτι το HDMI 2 της Panasonic 50S20 υποστηριζει ΑRC πρωτοκολλο, οποτε και ηχο).... Ξερει κανεις αν θα μπορω με το remote της ΤV να ελεγχω και τον ενισχυτη? Ειναι ευκολο το καλιμπραρισμα των εντασεων ηχου ή θελει ειδικες γνωσεις?

Περιμενω τις απαντησεις και τα σχολια σας. Εβαλα ενα ταβανι σαν συνολο στα 1000 Ευρω ωστε να εχουμε χωρο για πειραματισμους :grinning-smiley-043

Re: Αγορα συστηματος ενισχυτη-ηχειων για Home Cinema μεχρι....1000 Ευρω

1) Θα σου πρότεινα από ενισχυτή να μείνεις στα περσινά μοντέλα , αν δεν σε ενδιαφέρουν τα νέα καλούδια. Για τον χώρο σου θεωρώ το 7.1 υπερβολή, οπότε εγώ θα πρότεινα Yamaha.
2) Να πάς σε λύση 2.0 για αρχή. Πάρε κεντρικό και left right ηχεία βάσης, όχι δαπέδου. Ετσι θα έχουν λίγο καλύτερες μονάδες από ηχεία δαπέδου, εφόσον το sub θα καλύπτει τις χαμηλές συχνότητες. Εχοντας αυτά σαν βάση, τότε θα μπορείς να κινηθείς και για τα περιφερειακά σου ηχεία. Την τηλεοραση επάνω στο κεντρικό την ξεχνάς από ...... χθές. Δες και από Q Accoustics την σειρά 2020i που είναι λίγο "πιο μουσική". Πολύ καλή επιλογή είναι και η σειρά Zensor της Dali

Τσέκαρε και τον vsx-924 από pioneer. Επίσης αν όντως ο Denon 1100W είναι σε αυτή την τιμή έχε τον στη λίστα επίσης. Τον 577 κατά τη γνώμη μου όχι. Για αρκετούς λόγους. Λειψό YPAO άλλα μενού και HDMI με bandwidth της έκδοσης 1.4 αντί της 2.0 (που έχει ο 677, και όλα τα υπόλοιπα που λείπουν από τον 577).

Συμφωνώ με τις προτάσεις του FragoulisNaval για τα ηχεία έναντι των wharfedale.

Εγώ πάντως αν δεν είχα βιαστεί να αγοράσω τον Denon X-1000, επειδή φοβήθηκα μήπως εξαντληθεί, θα έπαιρνα αυτόν τώρα http://www.insomnia.gr/classifieds/gadgets/hifi/311526-denon-avr-x2000/

Τα παιδιά βέβαια ξέρουν να μας πουν καλύτερα καλύτερα, αλλά από το λίγο που έχω ασχοληθεί, μου φαίνεται καλή τιμή και στα δεδομένα που έχεις θέσει

Last edited:

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις!

Εχω μερικες αποριες ακομα, να υποθεσω οτι η αγορα απο το εξωτερικο δεν ειναι συμφερουσα?θα εχουμε προβλημα με την εγγυηση? Ξερετε αν πεφτει παζαρι με μετρητα στα μαγαζια?

Παμε στα πιο ενδιαφεροντα τωρα.

Διαβαζα αρκετα για τον Denon X1000W και τον 1100W (εχω ακομα διαβασμα στο avforums). Γενικα φαινονται καλοι, και με την προσθηκη του μοντελου X2000 εχουμε και λεμε

Προτεινομενοι ενισχυτες:
Denon AVR-X1000 (279Ευρω)
Denon AVR-X2000 (380-390Ευρω)
Denon AVR-X1100W (499 Eυρω+ακουστικα δωρο αξιας (?) 160 Ευρω)
Denon AVR-X2100W (599Ευρω+ακουστικα δωρο αξιας (?) 160 Ευρω
Pioneer VSX-924 (529 Eυρω)
Yamaha RX-V677 (643 Ευρω)

Ειδα οτι η σειρα Χ1000+Χ1100W της Denon δε κανει upscale σε composite σηματα, μονο η σειρα Χ2000 την οποια την προτιμουν και αρκετοι. Διαβαζοντας και σχολια στο αμαζον καποιος εγγραφε οτι δεν ειναι δυνατοι γενικα ενισχυτες οι denon, δε ξερω αν εννοουσε για πληρες 5.1 ή 7.1 συστημα. Εγω νομιζω το μεγιστο μετα το 2.0 να προσθεσω subwoofer...Επισης επεφτε κραξιμο που δεν υποστηριζετε το HDCP 2.2 αλλα το ΗDCP 2.0 οποτε λενε ισως να μην ειναι τοσο futureproof.

Τελος τι λενε απο service οι Denon/Pioneer/Yamaha στην Ελλαδα? Λογω Νακα, η Yamaha θεωρειται πιο δυνατη?

Προτεινομενα σετ ηχειων
- L/R q acoustics 2020i (237~299Ευρω) + Central Q-Acoustics 2000Ci (168~218 Ευρω αναλογα το χρωμα (??)
Συνολο Q-Accoustics: 405~517Eυρω

- L/R Dali Zensor 1 (213 Eυρω) + central dali zensor vokal (199Eυρω)
Συνολο 412Ευρω

Για τα ηχεια θα χρειαστω βασεις...οι οποιες με μια γρηγορη ματια ειδα οτι κοστιζουν αρκετα (???)...θα πρεπει να ειναι της ιδιας εταιρειας με τα ηχεια η μπορεις να παρεις και αλλου κατασκευαστη? επισης ποσο το κοστος για καλωδια (ανα μετρο?). Ειναι και αυτο ενα κοστος που πρεπει να προσμερτηθει :antlers:

Last edited:

Οι βάσεις δεν χρειάζεται να είναι του ίδιου κατασκευαστή εκτός αμ επιβάλλονται καλλωπιστικοί λόγοι. Με 50/βάση θα εις;Ι μια χαρά. Θα την γεμισεις και με άμμο και θα είσαι σούπερ.

Δεν νομίζω στο εύρος που θα κινηθείς να κερδίσεις κάτι φέρνοντας απ έξω....

Καλώδιο ηχείων blue jeans cables είναι μια χαρά. Καλά και φθηνά

Ρωτησα για βασεις, γιατι πχ της Dali εχουν 146Ευρω για τα Zensor 1...Να ρωτησω απο το καταστημα που θα προβω σε αγορα για προτιμησεις σε βασεις ή να ψαξω απο τωρα κατι στο σκρουτζ?

Επανερχομαι στο θεμα μας... Μετα απο ψαξιμο λεω να κινηθω προς τα:

Ενισχυτης: Denon AVR-X2000 (280 used*)
Ηχεια L/R εμπρος: Dali Zensor 3 (339 Euro)
Central: Dali Zensor Vokal (199 Euro)
Sub: Yamaha NS-SW200 (265 Euro)
Βασεις Ηχειων ~50-70 Ευρο

Μου προταθηκαν και ενναλακτικα monitor audio BX2 για L/R (στα 349 Ευρο)

Εχουμε καμια αντιρρηση/εναλλακτικη προταση για το Sub?

Όλα όσα αναφέρεις είναι αρκετά αξιοπρεπή. Το sub επίσης αν και είναι οικονομικό είναι από τα πολύ καλά για τα χρήματά τους. Θεωρώ ότι θα είσαι πολύ ικανοποιημένος από το σύνολο. Θα σου πρότεινα μόνο για τα ηχεία να προσπαθήσεις να τα ακούσεις πριν τα πάρεις γιατί τα Dali είναι λίγο διαφορετικά από τα BX2 (προσωπική άποψη τα BX2 είναι περισσότερο μουσικά αν π.χ. ακούς βυνίλιο)

Τα ηχεια θα ειναι κυριως για ταινιες (80%) και μουσικη (20%) "συγχρονη", οχι βυνιλιο ή κλασσική μουσική, για αυτο επελεξα προς Dali μερια αντι για τα BX2... Εχω βαλε και ενα ταβανι στα 1000-1200 ευρω για τα παντα. Φανταζομαι στο μελλον με την προσθηκη των 2 ακομα πισω ηχειων (θα πρεπει να ειναι ιδια με τα μπροστα?) θα φτιαξω ενα αξιοπρεπες 5.1 συστημα.

Για την ιστορια, τελικα κατεληξα στα παρακατω

Ενισχυτης: Yamaha RX-V675
Ηχεια L/R εμπρος: Dali Zensor 3
Central: Dali Zensor Vokal
Πισω: Dali Zensor 1
Sub: Yamaha NS-SW200

Οταν με το καλο στησω το συστημα θα επιστρεψω με περισσοτερες αποψεις :-)

K γω αναμεσα στα 2 αυτα ηχεια ειμαι, Zensor 3 κ BX2, απλα η μονη σκεψη
που με κραταει λιγο μακρια απο τα Zensor 3 ειναι οτι ειναι 6 ohm ενω τα ΒΧ2 ειναι 8 ohm.

Επισης εχουν μεγαλυτερη ''ευαισθησια'' κ ''ευρος συχνοτητας'' τα BX2 εν συγκριση με τα
ZENSOR 3 αλλα το αφηνω σαν δευτερευον.

Αυτο που με νοιαζει περισσοτερο ειναι οτι τα ΒΧ2 ειναι 8 ohm που το θεωρω
σημαντικο για AV ενισχυτη.
Βεβαια δεν εχω ακουσει κανενα απο τα 2 απο κοντα.

Οι πωλητές γενικά προτείνουν τα monitor audio bx2 σαν πιο Μουσικά ηχεία....ουτε εγω μπορούσα να τα ακουσω και νομιζω γενικα δυσκολα θα τα βρεις και τα δυο σε κάποιο κατάστημα ταυτόχρονα ωστε να βγαλεις συμπέρασμα...οταν τα βαλω μπρος θα σου πω ποιες ειναι οι εμπειριες μου μουσικα και γενικα...

Aναμενουμε να μας πεις εντυπωσεις, k πιστευω οτι αυτα που επελεξες
θα δεσουν καλα μεταξυ τους.
Δεν ξερω μηπως τα BX2 σου ταιριαζαν περισσοτερο μιας κ οι Yamaha
τους θεωρω περισσοτερο μουσικους κ μηπως ταιριαζαν καλυτερα
με τα BX2 σαν πιο μουσικα ηχεια κ αυτα.
Ειδομεν, Good Luck....