Αγορα technics sl1200mkii

Ευχαριστούμε για το link και φυσικά καλές ακροάσεις στον κ. Κυριάκου. Σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε. Με τι κεφαλή παίζει τώρα;

Και κάτι άλλο. Στο δικό μου ΜΚ2 πήγα να κατεβάσω το ύψος του βραχίονα όταν τον είχα να ισορροπεί πάνω από το δίσκο με 0gr βάρος, επειδή ήταν αρκετά ψηλότερα και δε κατάφερα να περιστρέψω τη ροδέλα. Μήπως κάτι δεν έκανα καλά ή υπάρχει κάποιο άλλο προβλημα;

αν καταλαβα καλα, και αφου δεν γνωριζω το πικαπ, θα σου ελεγα να μην παιζεις με το υψος του βραχιονα γιατι ουτος η αλλως τα περισσοτερα βινυλια ειναι και διαφορετικου παχους. Αν καταλαβα καλα και παλι, η ρυθμιση που λες ειναι το λεγομενο vertical tracking angle η αλλιως vta. Με την αλλαγη υψους του βραχιωνα, ουσιασιτικα αλλαζεις την γωνια με την οποια διαβαζει η βελονα, εξου και το vta. Αρα, οπως μπορεις να καταλαβεις το vta αλλαζει αναλογα και με την παραγωγη του καθε βινυλιου που παιζεις, οποτε ιδανικα θα επρεπε να το αλλαζεις για καθε βινυλιο...Κατα την αποψη μου ειναι περισσοτερο μπελας παρα ωφελος.

Και κάτι άλλο. Στο δικό μου ΜΚ2 πήγα να κατεβάσω το ύψος του βραχίονα όταν τον είχα να ισορροπεί πάνω από το δίσκο με 0gr βάρος, επειδή ήταν αρκετά ψηλότερα και δε κατάφερα να περιστρέψω τη ροδέλα. Μήπως κάτι δεν έκανα καλά ή υπάρχει κάποιο άλλο προβλημα;

Υποθέτω ότι γύρισες την ασφάλεια, σωστά;

Αν ναι, λόγω ηλικίας μερικές φορές παγώνει το λάδι του μηχανισμού και περιστρέφεται δύσκολα. Βάλε λίγη δύναμη ακόμα..

Ναι, γύρισα την ασφάλεια που γράφει lock. Ωστόσο δε γυρνούσε και μάλλον θα θέλει δύναμη, αλλά εκεί που είναι δε βολεύει και να το πιάσεις καλά. Θα ξαναπροσπαθήσω, απλώς ήθελα να κάνω την ερώτηση πριν το ζορίσω και κάνω καμιά ζημιά.

Απάντηση: Re: Αγορα technics sl1200mkii

Ευχαριστούμε για το link και φυσικά καλές ακροάσεις στον κ. Κυριάκου. Σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε. Με τι κεφαλή παίζει τώρα;

Eυχαριστω πολυ φιλε μου,προς το παρων εβαλα μια ortofon super om10 φιλικη προσφορα του μελους tsip.

Απάντηση: Re: Αγορα technics sl1200mkii

αν καταλαβα καλα, και αφου δεν γνωριζω το πικαπ, θα σου ελεγα να μην παιζεις με το υψος του βραχιονα γιατι ουτος η αλλως τα περισσοτερα βινυλια ειναι και διαφορετικου παχους. Αν καταλαβα καλα και παλι, η ρυθμιση που λες ειναι το λεγομενο vertical tracking angle η αλλιως vta. Με την αλλαγη υψους του βραχιωνα, ουσιασιτικα αλλαζεις την γωνια με την οποια διαβαζει η βελονα, εξου και το vta. Αρα, οπως μπορεις να καταλαβεις το vta αλλαζει αναλογα και με την παραγωγη του καθε βινυλιου που παιζεις, οποτε ιδανικα θα επρεπε να το αλλαζεις για καθε βινυλιο...Κατα την αποψη μου ειναι περισσοτερο μπελας παρα ωφελος.

To υψος του βραχιονα πρεπει να ρυθμιστει.
Αναλογα με το υψος της καθε κεφαλης, ρυθμιζουμε και το υψος βραχιονα.
Π.Χ. η ortofon 2m ειναι 18mm.......o βραχιονας του MKII στην συγκεκριμενη πρεπει να ειναι στο 3.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα technics sl1200mkii

To υψος του βραχιονα πρεπει να ρυθμιστει.
Αναλογα με το υψος της καθε κεφαλης, ρυθμιζουμε και το υψος βραχιονα.
Π.Χ. η ortofon 2m ειναι 18mm.......o βραχιονας του MKII στην συγκεκριμενη πρεπει να ειναι στο 3.

Εχεις απολυτο δικιο, εριξα μια ματια στο μανουαλ και το ειδα ,το εχει ως αρχικη ρυθμιση...ατσα το mkii...τα ακους γιαννη θα σου ρθω και διαβασμενος :flipout:

με την κεφαλη ακουμπισμενη πανω στο δισκο , ο βραχιονας θα πρεπει να ειναι ακριβως παραλληλος με την επιφανεια του δισκου.εγω ετσι εχω ρυθμισμενο το υψος του βραχιονα στο δικο μου

Ξέρω ότι είναι άσχετο με το θέμα αλλά από απλή περιέργεια ρωτώ. Προσπαθώ να σκεφτώ κάποιο άλλο προϊόν( του χώρου μας) το οποίο να βγαίνει τόσα χρόνια το ίδιο από μια εταιρία και δεν μου έρχεται τίποτα στο μυαλό. Υπάρχει άραγε????
Καλοακουστο και οσο για το vta πιάνεις την ροδέλα με τα δυο χέρια με συγκεκριμένο τρόπο και βάζεις πολύ δύναμη.

Αλλο 'προιον' δεν ξερω αλλα αν μιλαμε για πικαπ σιγουρα υπαρχουν.. πχ linn sondek αλλα και τα dual φυσικα. Μαλλον πρεπει να υπαρχουν και αρκετα ηχεια...???

Παντως τωρα που κοιταγα στο ebay βρηκα εναν πατριωτη που πουλαει armboards για mkii, για πολλους γνωστους βραχιωνες και δινει και αυτο

http://cgi.ebay.co.uk/Technics-SL-1200-MK2-RB251-Tonearm-Grado-Gold-Cartr_W0QQitemZ150387757049QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Turntables?hash=item2303cf0ff9#ht_2098wt_1165

Δεν χανεις τιποτα να κανεις ενα offer και να δεις ποσο το κατεβαζει...

Αν ενδιαφερθεί κάποιος απ' το φόρουμ μπορύμε να δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει.
Καλορίζικο το πικαπ κι απο μένα στον φίλο, ευχαρίστως να βοηθήσω κι εγώ σε όποιο θέμα,
ρύθμισης, επέμβασης, ενχείρησης, μετασκευής, κλπ.
Υπάρχουν και τα εργαλεία...
"Ο πατριώτης"
;-)

Last edited:

Πρώτα βεβαιώσου οτι τον έχεις ξεκλειδώσει καλά απο το μικρο μοχλό.
Αν ναι τότε έχει πετρώσει το μαμίσιο γράσο. λίξε λίγο WD40 στην περιφέρεια του μεγάλου χειροκίνητου κοχλία.
Μετά απο 5-10 λεπτά και 2-3 κινήσεις θα είναι όπως πρίν.
Η 100% σωστή δουλειά είναι να λυθεί η βάση του βραχίονα, να καθαριστεί και να περαστεί καινούργιο γράσο στις βόλτες που ρυθμίζουν το VTA.

Last edited:
Καλορίζικο. Να ρωτήσω και κάτι: Αυτό είναι το μοναδικό πικάπ σου ή έχεις και άλλο? Ρωτάω, γιατί το έχω κι εγώ απωθημένο και δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου την αγορά αν και με ψήνει πάρα πολύ. Άσε που θα με σκοτώσει και η κοπέλα μου. Χωρίς δισταγμό. Χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό. Φαντάζομαι κοπανόντας με, με το mkii στο κεφάλι...

Α, και αν μπορεί κανείς να σκεφτεί καμιά καλή δικαιολογία να πω, καλό θα ήταν.

Last edited by a moderator:

Πριν τρεις μερες πηρα απο τον Ορφεα ενα ματ φελλου,και απο την αντιπροσωπεια της Μichell ενα clamp
Tιμη του ματ 15 ευρω, και του clamp 50 ευρω.
Εχθες πηρα και το phono Musical fidelity V-LPS σε τιμη προσφορας 50 ευρω.
Εδωσα παραγγελεια και ενα γρανιτη 3 ποντους παχος για βαση του πικαπ.
Θα ηθελα να ρωτησω ο γρανιτης να πατησει κατευθειαν στο επιπλο η να τοποθετησω καποια ποδαρακια? Το παχος του ραφιου του επιπλου ειναι 3 ποντοι.
Καποια προταση για ποδαρακια,η καποιες ακιδες?
Τωρα με το ματ,clamp,και phono o ηχος του πικαπ αλλαξε αισθητα προς το καλυτερο.
Ανοιγμα σκηνης,καλυτερο χαμηλο,καλυτερη στερεοφωνικη εικονα!!!

Re: Απάντηση: Αγορα technics sl1200mkii

Πριν τρεις μερες πηρα απο τον Ορφεα ενα ματ φελλου,και απο την αντιπροσωπεια της Μichell ενα clamp
Tιμη του ματ 15 ευρω, και του clamp 50 ευρω.
Εχθες πηρα και το phono Musical fidelity V-LPS σε τιμη προσφορας 50 ευρω.
Εδωσα παραγγελεια και ενα γρανιτη 3 ποντους παχος για βαση του πικαπ.
Θα ηθελα να ρωτησω ο γρανιτης να πατησει κατευθειαν στο επιπλο η να τοποθετησω καποια ποδαρακια? Το παχος του ραφιου του επιπλου ειναι 3 ποντοι.
Καποια προταση για ποδαρακια,η καποιες ακιδες?
Τωρα με το ματ,clamp,και phono o ηχος του πικαπ αλλαξε αισθητα προς το καλυτερο.
Ανοιγμα σκηνης,καλυτερο χαμηλο,καλυτερη στερεοφωνικη εικονα!!!

Γρανιτη φιλε μου απο που παρηγγειλες και ποσο σου κοστισε?