Αγορά τελικού ενισχυτή

Απάντηση: Re: Αγορά τελικού ενισχυτή

Χωρίς παρεξήγηση παιδιά, δεν με ενδιαφέρουν μόνο τα Watt αλλά κυρίως η ποιότητα, γι´αυτό σκέπτομαι την προσθήκη ενός πολύ καλού (και δυνατού) τελικού.
Δε νομίζω ότι ο Crown XLS 1500 έχει καλύτερη απόδοση από τον Parasound, σχεδόν σίγουρα ούτε και από τον Pioneer που έχω τώρα και δε μιλάω για ισχύ, αλλά για ποιότητα...
ΥΓ. Στο βίντεο δε βλέπω πουθενά Martin Logan Electromotion, το Big In Japan πάντως το άκουσα...

Συμφωνώ

Το θέμα είναι να σε ευχαριστεί με τον συνδυασμό τον συγκεκριμένο και το μόνο σίγουρο είναι τα ακούσεις από κοντά.

Όταν μίλησα για ποιοτικά ρεύματα και οχι για βατ ,εννοουσα ότι ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας ενός ενισχυτή οφείλεται στο τροφοδοτικό του(ποιότητα Μετασχηματιστη) πάνω από το 50%.

Δεν πα να να έχεις την καλύτερη τοπολογία και τα καλύτερά υλικά αν δεν έχεις την ποιότητα του τροφοδοτικού απλώς ευγενικά δεν...

Είναι σαν να έχεις μια ferrari με ποιότητα κατασκευής με άρτιο μηχανολογικό εξοπλισμό αν δεν του δώσεις το καύσιμο αλλά και την ποιότητα της βενζίνης το θηρίο απλά δεν θα ξυπνήσει.

Τώρα όσον αφορά τα πραγματικά βατ,είναι μια πονεμένη ιστορία :operator:.....Πάντως τα Martin Logan επιζητούν προσεγμένη τροφοδοσια για να παίξουνε σωστά.

Χωρίς παρεξήγηση παιδιά, δεν με ενδιαφέρουν μόνο τα Watt αλλά κυρίως η ποιότητα, γι´αυτό σκέπτομαι την προσθήκη ενός πολύ καλού (και δυνατού) τελικού.
Δε νομίζω ότι ο Crown XLS 1500 έχει καλύτερη απόδοση από τον Parasound, σχεδόν σίγουρα ούτε και από τον Pioneer που έχω τώρα και δε μιλάω για ισχύ, αλλά για ποιότητα...
ΥΓ. Στο βίντεο δε βλέπω πουθενά Martin Logan Electromotion, το Big In Japan πάντως το άκουσα...

Μα εγώ δεν σου πρότεινα να τον αγοράσεις απλά να δοκιμάσεις κάποιον αντίστοιχης τοπολογίας για να δεις πως παίζουν τα ηχεία σου με κάποιον που έχει και βατ και ρεύματα. Πάντως εάν πάρεις κάποιον επιπέδου parasound κ.λ.π. θα χρειαστείς πιστεύω και κάποιον προ ή dac -pro καθώς οι avr για μουσική δεν...

Μα εγώ δεν σου πρότεινα να τον αγοράσεις απλά να δοκιμάσεις κάποιον αντίστοιχης τοπολογίας για να δεις πως παίζουν τα ηχεία σου με κάποιον που έχει και βατ και ρεύματα. Πάντως εάν πάρεις κάποιον επιπέδου parasound κ.λ.π. θα χρειαστείς πιστεύω και κάποιον προ ή dac -pro καθώς οι avr για μουσική δεν...

+1

Σε μεγαλύτερο ποσοστό θα έλεγα...Ο τελικός εχει άλλη αποστολή,αφήνει όμως και αυτός το στίγμα του.

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια, διαβάζω όλες τις παρατηρήσεις και τις παίρνω σοβαρά υπόψη μου.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξω ή να "παρακάμψω" τον Pioneer, ας πάρω πρώτα τον τελικό και αργότερα το βλέπω για ποιοτικότερο προενισχυτή/dac.
Πάντως ο Pioneer δεν τα πάει καθόλου άσχημα με τη μουσική by the way....

Μάλλον με βλέπω να πηγαίνω τελικά προς τον Parasound A23, μια πολύ καλή λύση αρχικά που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές (ισχύς, επάρκεια ρεύματος, απόδοση, τιμή) και αργότερα βλέπουμε...

Επισης νομιζω οτι ο μεγαλος του αδερφος (st1000) η οι αντίστοιχοι μονομπλοκ (sx1000) θα ειναι ο επομενος μου τελικος.

Τελικά με βλέπω να πηγαίνω προς Parasound A23 ή (μεταχειρισμένο) A21 και στο μέλλον ίσως συμπληρωθεί από έναν Parasound P5 προενισχυτή για να δέσει το γλυκό...