Αγορά τελικού

BILLFOTO

New member
15 March 2008
44
Παιδιά Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Θέλω τα φώτα σας σε ένα πείραμα που σκέπτομε να κάνω. Εχω ενα ολοκληρωμένο Cambridge Azur 740a
για τις ακροασεις μου αλλάελα που μου αρέσουν και τα παρτάκια στο σπιτι και φυσικα δεν θελω να χρησιμοποιώ τον Azur για τετοια.Σκεφτηκα αν αγόραζα εναν τελικο και να παίρνει προενισχυση απο τον Cambridge, που εχει και την έξοδο τι αποτελεσμα θα εχω; Αξίζει τον κόπο ή θα τα κανω κουλουβάχατα

Στα πάρτυ συνήθως δεν την πληρώνουν οι ενισχυτές αλλά τα ηχεία...
Τι ηχεία έχεις;

Δε νομίζω ότι θα σου δώσει κάτι παραπάνω ο τελικός με αυτά τα ηχεία, ούτε και ο Cambridge θα έχει πρόβλημα. Πεταμένα λεφτά κατά την γνώμη μου.

Σε πρωτη φαση,καλυτερα να κοιταξεις για πιο καταλληλα ηχεια,γιατι καποια στιγμη σε ωρα κρισιμη και χωρις να το καταλαβεις,θα αποδημησουν εν τοπο χλοερο. Απο κει και περα,το ποια ηχεια ειναι καταλληλα και για την ευχαριστηση σου στις προσωπικες σου ακροασεις αλλα και να μπορουν να ανταπεξελθουν με επιτυχια ( σχετικη...) στα παρτυ,ειναι μια αλλη συζητηση. Κατασταλαξε στο τι και πως το θελεις και εδω ειμαστε-bye-

Δε λέω οτι ο Cambridge θα έχει καποιο πρόβλημα αλλά απλώς για ποιό ξεκούραστες εντάσεις .Τώρα όσο για τα ηχεία ειναι μιοα άλλη κουβέντα.Ειναι ισως τα μόνα που πάνε στο τοιχο και ετσι γλυτώνω την γκρινια λογω περιορισμενου χώρου στο σαλονι

Εφ' όσον τα ηχεία είναι ποιό "μικρά" από τον ενισχυτή και από την στιγμή που έχει κι όλας και κύκλωμα προστασίας αν θυμάμαι καλά, δεν παθαίνει τίποτα, ούτε "κουράζετε". Γι´αυτό είναι φτιαγμένος εξάλλου, για να δουλεύει και να ζεστένεται. Άστον να δουλέψει και ευχαριστήσου τον.

Πάντως, αν έχεις χώρο για ένα "όμορφο" sub (για να περιορίσεις και την γκρίνια με την εμφάνιση), μπορείς να βάλεις 2 δορυφόρους στον τοίχο και να κάνεις τον Cambridge να κελαϊδήσει, γιατί όπως και να το κάνουμε χάνετε με τα BOSE. Και να κάνεις και τα παρτάκια σου μια χαρά.

http://www.focal.tm.fr/catalogue-docs/EN/29/files/1974.pdf

Γενικά υπάρχουν λύσεις. Ο τελικός όμως δεν θα σου προσφέρει τίποτα με τα συγκεκριμένα ηχεία.

Τη λύση με το SUB την εχω σκεφθεί. Βασικα δεν ξέρω ποιο ταιριάζει με τα ηχεία που έχω. Πιστεύω οτι ο ήχοσ θα βελτιωθεί αρκετά.Ακουω προτάσεις και watt
για αγορα ενος sub

Re: Απάντηση: Αγορά τελικού

Τη λύση με το SUB την εχω σκεφθεί. Βασικα δεν ξέρω ποιο ταιριάζει με τα ηχεία που έχω. Πιστεύω οτι ο ήχοσ θα βελτιωθεί αρκετά.Ακουω προτάσεις και watt
για αγορα ενος sub

Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου?

Αλλαξε τα ηχεία,δεν παίζουν με τίποτα...

Υπάρχουν ηχεία ακόμα κι επαγγελματικά με 150 ευρά,που παίζουν πολύ καλύτερα κι μπαίνουν και στον τοίχο(δές Magnat,που έχω πάρει του γιού μου και τάχει βάλει στον τοίχο κι αυτός).

Έχει δίκιο....

Ή πέρνεις σετάκι δορυφόρους με sub, ή αλλάζεις ηχεία ή μένεις όπως είσαι.

Από την άλλη ο χώρος είναι μικρός για sub, αλλά ίσως να μπορείς να το ρυθμίσεις για να παίζει σωστά.

Μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας και θα κοιτάξω να τα αλλάξω τα ηχεία.Κάποια συμβουλή για ηχεία ραφιού;Και μην μου πείτε για ακροάσεις διαφόρων ηχείων γιατι στην επαρχία υπάρχει άλλος θεος απο καταστήματα σχετικά με ήχο Πάντως ευχαριστώ για τις συμβουλές σας

Υπάρχουν πολλά αξιόλογα ηχεία τοίχου απο 300-1000 ευρά.Μέχρι και Magnepan βρίσκεις... Βάλε στο Google "on & in wall speakers" και διάλεξε-θα σου βγάλει πολλά και κάθε τιμής.