Αγορα Thrower, Την εμπειρια σας παρακαλω.+ερωτησεις.

Βλεπω οτι ειναι ρηχο το κατοπτρο για thrower, οποτε σε συνδυασμο με την σχετικα μικρη κεφαλη υπολογιζω χοντρικα οτι το throw περιοριζεται γυρω στα 200-250 μετρα αν οντως βγαζει γυρω στα 800 λουμενς.

Εσυ πως τον αξιολογεις συγκρινοντας τον με αλλους που εχεις που γνωριζεις το throw τους απο τα specs? O Nitecore EA4 εχει 250 μετρα throw για παραδειγμα, με 860 lumens.

νομίζω ειναι ίσως λίγο πιο δυνατός από τον ΕΑ4, θα πρέπει να τον ξανατσεκάρω.

Εγώ πάντως παρήγγειλα αυτό εδώ:
http://www.armytek.com/products/flashlights/search-and-rescue/armytek-barracuda-xml2-u3.html

Θα πω εν συντομία γιατί:
Κύκλωμα Armytek, δε χρειάζονται παραπάνω σχόλια για αυτό, δίνει κάπου max 4,5 - 5 amper στο λεντ
Κατασκευή Armytek, σαν τανκ είναι + αδιάβροχος μέχρι τα 50 μέτρα!
Μεγάλο και βαθύ κάτοπτρο
Led xm-l2 U3, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Το βάζουν και σε βάση χαλκού.

Αν βρείτε καλύτερο με 2χ18650 πείτε μου....(για να τον παραγγείλω!!!)

Φαίνεται πολύ τούμπανο, αν και δεν μου αρέσει το ματ φινίρισμα που έχει. Κάνε μας καμιά παρουσίαση.

E, αμα προσθεσεις σε αυτα που ανεφερες και τα 10 μετρα impact resistance που εχει, δε νομιζω να υπαρχουν ανταγωνιστες σε 2χ18650 σε thrower, ιδιαιτερα αν βαλεις κατω ολα τα χαρακτηριστικα.

Ομως αν ο Catapult, αναβαθμιστει σε U3 oπως αυτος, τοτε δεν ξερω απο πλευρας φωτεινοτητας και throw. Διοτι σημερα με XM-L2 U2, η εταιρεια επικαλειται 1300+ led lumens και 600 μετρα throw!!

Αν εξαιρεσεις τα σαφως ανωτερα τεχνικα χαρακτηριστικα του Barracuda, ο Catapult μου αρεσει περισσοτερο σαν φακος. Και το σχεδιο, και το μικροτερο μεγεθος και το οτι εχει το option της 1χ18650.

E, αμα προσθεσεις σε αυτα που ανεφερες και τα 10 μετρα impact resistance που εχει, δε νομιζω να υπαρχουν ανταγωνιστες σε 2χ18650 σε thrower, ιδιαιτερα αν βαλεις κατω ολα τα χαρακτηριστικα.

Ομως αν ο Catapult, αναβαθμιστει σε U3 oπως αυτος, τοτε δεν ξερω απο πλευρας φωτεινοτητας και throw. Διοτι σημερα με XM-L2 U2, η εταιρεια επικαλειται 1300+ led lumens και 600 μετρα throw!!

Αν εξαιρεσεις τα σαφως ανωτερα τεχνικα χαρακτηριστικα του Barracuda, ο Catapult μου αρεσει περισσοτερο σαν φακος. Και το σχεδιο, και το μικροτερο μεγεθος και το οτι εχει το option της 1χ18650.

Έχοντας στο παρελθόν τον catapult για αρκετό καιρό χρήσης, είναι όντως το μοναδικό που θα έλεγα πως εμπιστευόμουν για βραδινές εξορμήσεις. Ήμουν σίγουρος για την αξιοπιστία του, τέτοια τοιχώματα δεν είχα δει ποτέ σε φακό. Έχει και τύπου αλουμίνιο 7075 σε αντίθεση με τα κλασσικά 6061. Ο Barracuda πρέπει να φέγγει πιο μακριά, γιατί έχει μεγαλύτερο κάτοπτρο, αλλά αυτό είναι μια εικασία και μόνο. Γενικά ο Catapult, στις xm-l εκδόσεις, έχανε σε throw από τους άλλους(olight M3x, crelant 7g9, tn31 κτλ) αλλά τη ποιότητα κατασκευής του δε την είχε κανένας. Οπότε, εγώ συμβιβάζομαι με λιγότερο throw αν ξέρω πως θα επιζούσε παραπάνω, γιατί για μένα είναι δεδομένο πως ο φακός θα φάει κάποια στιγμή μια καλή τούμπα σε βράχους κατά την χρήση του.
Όσον αφορά το σχέδιο, είναι αλήθεια, δε το συζητώ, ο catapult είναι πολύ πιο όμορφος, ο barracuda σχεδιάστηκε σα να μη πω τι...!

Όσον αφορά το σχέδιο, είναι αλήθεια, δε το συζητώ, ο catapult είναι πολύ πιο όμορφος, ο barracuda σχεδιάστηκε σα να μη πω τι...!

Γερμανικη χειροβομβιδα Β ΠΠ.........

και αν θες τσαμπα (budget) thrower, Small Sun ZY-T13.

εχω εναν τετοιο ξεκοιλιασμενο στο σπιτι για επισκευη...δεν αφαιρεσα ακομα την πλακετα, μπας και ο κατοχος τον στειλει πισω για αντικατασταση.
Πολυ φθηνοδουλεια. πλαστικο κατοπτρο και το μπροστινο δακτυλιδι δεν το κοβω για αλουμινιο, Η πλακετα καθεται στον αερα και στηριζεται σε αυτα τα αυτακια στο πλαι που πανε μεσα σε ενα καναλι

εχω εναν τετοιο ξεκοιλιασμενο στο σπιτι για επισκευη...δεν αφαιρεσα ακομα την πλακετα, μπας και ο κατοχος τον στειλει πισω για αντικατασταση.
Πολυ φθηνοδουλεια. πλαστικο κατοπτρο και το μπροστινο δακτυλιδι δεν το κοβω για αλουμινιο, Η πλακετα καθεται στον αερα και στηριζεται σε αυτα τα αυτακια στο πλαι που πανε μεσα σε ενα καναλι

Ναι, ειπαμε ειναι τσαμπα με οτι αυτο συνεπαγεται, αλλα για λιγα ευρω παιρνεις εναν φακο thrower που εχει το μεγαλυτερο/καλυτερο κλασμα "ΜΕΤΡΑ throw/ΚΟΣΤΟΣ" !!!

http://www.thrunite.com/en/Productdetail.aspx?BClassID=69&ClassID=104

Δεν αφηνετε κανέναν ν αγιάσει εσείς, έτσι;

Δεν χαλάω άλλα λεφτά,
Δεν χαλάω άλλα λεφτά,
Δεν χαλάω άλλα λεφτά,
Δεν χαλάω άλλα λεφτά,
Δεν χαλάω άλλα λεφτά,
Δεν χαλάω άλλα λεφτά,
...

Ελα, μη παραπονιεσαι, εσυ τουλαχιστον μπορεις να αντισταθεις εστω και την τελευταια στιγμη :))

Οι πρωτοι παθοντες ειμαστε εμεις. Oμως, μασημενη τροφη σου δινουμε για να παρεις το καλυτερο και να κανεις οικονομια. Δες το κι ετσι :))

Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να πάρω ένα Thrower και όλο κοιτούσα τον Thrunite TN31 τους Olight και τον νέο Fenix RC. Τελικά δεν ξέρω τι μ'έπιασε και σκέφτηκα out of the box..........

Βρήκα λοιπόν και πήρα ένα custom φακό από κάποιον στο CPF. Ο φακός λέγεται Black Bullet για όσους έτυχε να δουν το νήμα εδώ.

Επίσης μιας και την έκανα που την έκαν τη ......ια δεν πήρα τον "απλό" αλλά τον special version που αναφέρει ο Markus στο τελευταίο του μήνυμα. Ο φακός θα έρθει με δυο copper stars το καθένα με διαφορετικό LED. (1X με dedomed XM-L2 U2 1C και ένα με dedomed XP-G2 R5 1A).

Ελπίζω να μην την πάτησα και ο τύπος φαίνεται αξιοσέβαστος και αξιόπιστος στο CPF κι ελπίζω να πήρα το κάτι διαφορετικό από τα εμπορικά μοντέλα.

Το XP-G2 όπως το στέλνει βγάζει πάνω από 700.000 Lux και το κουφό είναι ότι ο φακός λειτουργεί με 4ΧΑΑ! Ο driver είναι στημένος να βγάζει 4.2amp και μου είπε ότι αν θέλω ανεβαίνει και μπορεί να μου το κάνει αλλά ο ίδιος προτίνεις αυτά ως τη χρυσή τομή μεταξύ efficiency, heat & performance. Αν έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλo (και γιατί) ας μου πει.

Ανυπομονώ να έρθει σε κανένα μήνα και να μην χρειαστώ άλλο thrower για πολύ καιρό.

Ενδιαφέρουσα αγορά θα έλεγα - χαρά στο κουράγιο σου!
Ισως να είναι "λίιιιγο" υπερτιμημένος, αλλα αυτό θα φανεί μόνο όταν τον πιάσεις στα χέρια σου

Καλώς να παραλάβεις

Αμα βγαζει και κατευθυνει σωστα τα λουμενς που λεει με τις 4χΑΑ και σε τετοιο μεγεθος, θα εισαι αρχοντας!

Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να πάρω ένα Thrower και όλο κοιτούσα τον Thrunite TN31 τους Olight και τον νέο Fenix RC. Τελικά δεν ξέρω τι μ'έπιασε και σκέφτηκα out of the box..........

Βρήκα λοιπόν και πήρα ένα custom φακό από κάποιον στο CPF. Ο φακός λέγεται Black Bullet για όσους έτυχε να δουν το νήμα εδώ.

Επίσης μιας και την έκανα που την έκαν τη ......ια δεν πήρα τον "απλό" αλλά τον special version που αναφέρει ο Markus στο τελευταίο του μήνυμα. Ο φακός θα έρθει με δυο copper stars το καθένα με διαφορετικό LED. (1X με dedomed XM-L2 U2 1C και ένα με dedomed XP-G2 R5 1A).

Ελπίζω να μην την πάτησα και ο τύπος φαίνεται αξιοσέβαστος και αξιόπιστος στο CPF κι ελπίζω να πήρα το κάτι διαφορετικό από τα εμπορικά μοντέλα.

Το XP-G2 όπως το στέλνει βγάζει πάνω από 700.000 Lux και το κουφό είναι ότι ο φακός λειτουργεί με 4ΧΑΑ! Ο driver είναι στημένος να βγάζει 4.2amp και μου είπε ότι αν θέλω ανεβαίνει και μπορεί να μου το κάνει αλλά ο ίδιος προτίνεις αυτά ως τη χρυσή τομή μεταξύ efficiency, heat & performance. Αν έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλo (και γιατί) ας μου πει.

Ανυπομονώ να έρθει σε κανένα μήνα και να μην χρειαστώ άλλο thrower για πολύ καιρό.

Τον παρήγγειλες τώρα αλλά δες την παρακάτω προσφορά... -bye-

http://wallbuys.com/hourseckill-7430

Ξενοιχτάς και τον παίρνεις, εσύ ή κάποιος άλλος.

Λιγο μoυφα μου φαινονται οι συγκεκριμενες προσφορες στο wallbuys.

Αντε να εχουν 1 απο καθε ειδος (που αξιζει) και δεν ειμαι σιγουρος και ποιος θα το χτυπησει πρωτος..αυτοι η οι πελατες.

Ειδικα μιλω για τους ΤΝ31 και ΕΑ8.

Τον παρήγγειλες τώρα αλλά δες την παρακάτω προσφορά... -bye-

http://wallbuys.com/hourseckill-7430

Ξενοιχτάς και τον παίρνεις, εσύ ή κάποιος άλλος.

Δεν έχει σχέση ο ΤΝ31 με αυτόν που πήρα. Αυτός που πήρα έχει 5 φορές περισσότερα cds σε σχέση με τον TN31.

Χιώτη όταν παραλάβω θα πάω στην Πεντέλη για δοκιμή. Αν θες έλα να φωτίσουμε το σπίτι σου από την Πεντέλη στα Βριλήσσια.........χαχαχαχα.

Τώρα χωρίς πλάκα, αν κάνει αυτά που λέει θα σκοτώνει και μένει να τον δω στην πράξη. Ειλικρινά είμαι περίεργος και πήρα το ρίσκο των $350! Η θα μου βγει............ή θα τον βγάλω για πούλημα ξανά από εκεί που ήρθε.....LOL.

Well............τον custom φακό τον ακύρωσα. Δεν ξέρω κάπως μου φάνηκαν πολλά τα λεφτά καλοκαιριάτικα. Θέλω ένα thrower αλλά μιας και είναι πολύ πολύ περιορισμένη χρήση και με τα μισά λεφτά παίρνω ΤΝ31 ή ΤΚ75 ή BTU το ξανασκέφτηκα. Αιτία ήταν ένα πράσινο laser που έχω και του έβαλα μπαταρίες λιθίου αντί για NiMH και χόρτασα throw! χαχα!

H wallbuys εχει τον ΤΝ31 XM-L2 με $88!!!
Επισης εχει εναν budget thrower 1100 λουμενς (~800 πραγματικα) , δεν θυμαμαι το ονομα, αλλα τον εχω και ειναι αριστος, με $15!!

Διαλεξε και παρε. Υπαρχει λινκ στο νημα των 'ευκαιριων´

Βεβαια, αμα παρεις κανενα πρασινο λειζερακι των 50mw πραγματικα θα χορτασεις throw χιλιομετρων!! :)))