Αγορά τηλεοράσεων 40'' & 32''

21 April 2013
5
Καλησπέρα σας! Συγχαρητήρια για το φόρουμ καταρχήν!!:a0210:

Στο ψητό κατευθείαν.

Είμαι ένα βήμα πριν κάνω αγορά νέας TV στο σπίτι και μιας ακόμα tv στο γραφείο. Εν τάχει και περιληπτικά:

Για το σπίτι

Υπάρχουσα tv: Phillips 32’’

Απόσταση θέασης: 5 μέτρα

Χρήση: Γενική χρήση σπιτιού όπως ταινίες από τα ψηφιακά κανάλια, από τον υπολογιστή (μέσω home network), από usb και από media player WD. Μπάσκετ – ποδόσφαιρο. Και όλα τα υπόλοιπα junk της ελλ. Τηλεόρασης.

Bugdet: 350 - 400 ?
Επιπλέον πληροφορίες: Μιας και θα αποφασίσω αναβάθμιση στη τηλεόραση κι αυτό λόγω των ψηφιακών καναλιών θα ήθελα να συνδέεται στο ιντερνέτ με Ethernet καλώδιο κι όχι απαραίτητα με wireless connection. Το 3d είναι ευπρόσδεκτο. Ίσως και να είναι η ώρα να πάω σε 37 - 40’’. Και ίσως να πρέπει να αποφασίσω να είναι slim κολλημένη στο τοίχο (για να είναι ασφαλής από τους μπόμπιρες)

Για το γραφείο

Απόσταση θέασης: 3.5 μέτρα

Χρήση: Πρωινές Εκπομπές, κανένα μπάσκετ και μετά από ιντερνέτ κανένα άθλημα όπως ποδόσφαιρο και μουσική από youtube. Εδώ θα χρειαστώ οπωσδήποτε wifi connection με το router.

Bugdet:
θα το ορίσω βάση τιμών ιντερνέτ 400 – 500.

Επιπλέον πληροφορίες:
Ουσιαστικά στο γραφείο θα είναι διακοσμητική η τηλεόραση οπότε επιβάλλεται να είναι slim μιας και θα μπει στο τοίχο. Επίσης το 3d δε με καίει. Θέλω όμως να είναι smart TV και κυρίως οι λειτουργίες του usb-media player και σύνδεση στο ιντερνέτ να είναι available for good use.

Κλείνοντας….

Απ' ότι διαβάζω μάλλον προς LG και Samsung θα κινηθώ.? Ήδη το μαγαζί που θα πάω να αγοράσω έχει προτείνει την 32LN570s της LG. Το χαρακτηριστικό που με ωθεί για την αγορά της, είναι ο διπύρηνος επεξεργαστής που φοράει. Και θα ήθελα τη γνώμη σας κατά πόσο αξίζει να έχει διπύρηνο επεξεργαστή η τηλεόραση. Θα βοηθήσει λογικά στην αναπαραγωγή βίντεο από ιντερνέτ και usb.? ? Μετά έχω δει και την 32LM6205. Κοινώς δεν έχω ψαχτεί πολύ…Να τονίσω πως η αγορά από το συγκεκριμένο μαγαζί δε με εμποδίζει να διαλέξω από το ιντερνέτ άλλα μοντέλα από αυτά που εμπορεύεται.

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι μένω Κρήτη και όπως γνωρίζετε από τέλος του μήνα θα έχουμε ψηφιακό σήμα. Δε ξέρω αν μπορεί να γίνει τέτοιου είδους συζήτηση σε αυτό το ποστ ή να το γράψω σε άλλο μέρος του φόρουμ. Γενικά τι πρέπει να κάνω για το ψηφιακό? Μένω σε πολυκατοικία….

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.:gossip:

Καλωσόρισες. Τώρα, περί της επιλογής τηλεόρασης, εφόσον το budget είναι περιορισμένο και η απόσταση θέασης τόσο μεγάλη, λίγη σημασία έχει τι θα σου προτείνουμε αφού η διαφορά που θα δεις θα είναι πολύ μικρή. Ιδανικά για πέντε μέτρα θα έπρεπε να κοιτάζεις από 60" και πάνω και για τρεισήμισι μέτρα από 50" και πάνω.

Πάρε όσο μεγαλύτερη γίνεται , στα 5 μέτρα 40" είναι σαν θυροτηλεόραση , αν μπορείς να ανεβάσεις λίγο τα λεφτά που δίνεις τότε μπορείς να δεις κάποια πλάσμα στις 50-51" με γύρω στα 500-550 ευρώ.

Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Μέτρησα με μέτρο τις αποστάσεις και στο σπίτι είναι στα 4.5 μέτρα και στο γραφείο στα 3.5 όπως έγραψα.

Όμως τόσο μεγάλες τηλεοράσεις των 50 και 60 ιντσών δε χρειάζομαι. Μέχρι τώρα στο σπίτι με την 32 ήμουνα μια χαρά. Και αν ανέβω σε 40'' θα είμαι ικανοποιημένος. Για το γραφείο δε είναι η 32 είναι όσο πρέπει για το χώρο και το στήσιμο.

Οπότε αν μπορείτε θα εκτιμούσα πολύ να μείνουμε στις 40 και 32 ίντσες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αν κάνουμε delete τις αποστάσεις θέασης και επικεντρωθούμε στο τίτλο του θέματος και στο οικονομικό...υπάρχει περίπτωση να προταθούν value for money tv (smart or not)?

:drummer:

Συγγνώμη, αλλά εγω ακόμα θυμάμαι τον καιρό που όλα τα σπίτια είχαν 21, άντε 28 ίντσες τηλεόραση στο σαλόνι. Προφανώς έχετε δίκιο για τις ιδανικές αποστάσεις θέασης, αλλά μου φαίνεται λίγο απόλυτο όλο αυτό.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεοράσεων 40'' & 32''

Δε γίνεται... :smile:

:earmuffs::earmuffs:

Ε τότε ξαναδιατυπώνω το ερώτημα μου.

Θέλω να αγοράσω μια 40'' και μια 32'' . Το budget μου είναι γύρω στα 800 ευρώ. Μου έχουν προτείνει από το μαγαζί τις παρακάτω τηλεοράσεις: 32LN570s της LG και την 32LM6205. Πως σας φαίνονται σα μοντέλα? Είναι καλά? Καμία άλλη πρόταση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :afro:

http://www.skroutz.gr/s/1948841/Samsung-UE46EH6030.html
http://www.skroutz.gr/s/1567867/LG-32CS460.html

Γύρω στα 900 και οι δυο μαζί. Αν το σκεφτείς και για 51" μπορείς να δεις και αυτή...

http://www.skroutz.gr/s/3006212/Samsung-PS51F4500.html

Αν παρόλα αυτα επιμένεις σε 40" από τα 4 μέτρα όποια και να αγοράσεις το ίδιο είναι γιατί από τόσο μεγάλη απόσταση δεν θα διακρίνεις διαφορές.

Υperion σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τελικά αποφάσισα να μείνω με τη παλιά στο σπίτι και να πάρω τέλος του επόμενου μήνα ένα αποκωδικοποιητή με 30 ευρώ. Και θα περιμένω να πέσουν κι άλλο οι τιμές στα υπάρχον μοντέλα smart tv για να προχωρήσω σε αγορά νέας.

Για το γραφείο πάλι αποφάσισα να μη πάρω ούτε εκεί smart tv. Και είδα το μοντέλο 32LS5600 της LG. Αυτή θα αγοράσω από το μαγαζί. Πως σου φαίνεται σαν επιλογή?