Αγορά τηλεόρασης 32 ιντσών (ως δεύτερης)

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,566
Καλημέρα στους αγαπητούς φίλους.
Μετά από αρκετή σκέψη και γκρίνιες της συζύγου σκέφτομαι για αγορά τηλεόρασης 32 ιντσών. Η τηλεόραση προορίζεται για κύρια συσκευή στη γκαρσονιέρα που ζει η σύζυγος, η οποία λόγω εργασίας (εκπαιδευτικός) ζει μακριά από την κύρια κατοικία μας, όπου εδώ και 5 ακριβώς έτη παίζει μια Panasonic TH-PX42E (για όσους θυμούνται, αυτή με την προβληματική οθόνη, αγορασμένη τότε 1190 ευρώ, η οθόνη αλλάχθηκε εντός εγγύησης στο 10μηνο...).
Παρότι η απόσταση θέασης δεν είναι μικρή (γύρω στα 2,5 μέτρα), η απαίτηση για αυστηρά 32 ίντσες τέθηκε για τους εξής λόγους:
α) Ευκολία μεταφοράς από και προς Αθήνα με ΙΧ αυτοκίνητο.
β) Η βάση (έπιπλο) όπου θα τοποθετηθεί η τηλεόραση είναι μικρή και περιβάλλεται από άλλα έπιπλα που δυσκολεύουν την τοποθέτηση μεγαλύτερης συσκευής.
γ) Κάποια στιγμή (ενδεχομένως μετά από 1 έτος) η τηλεόραση θα έρθει στο σπίτι της Αθήνας όπου λογικά θα χρησιμοποιηθεί ως δεύτερη στο υπνοδωμάτιο όπου επίσης οι διαστάσεις είναι περιορισμένες.
δ) Οικονομικά θέλω τα χρήματα να είναι κατά το δυνατόν μειωμένα, στα πλαίσια όμως ικανοποιητικής ποιότητας εικόνας.
Αυτή τη στιγμή στο σπίτι της συζύγου παίζει μια παλιά CRT Sony Trinitron 21 ιντσών, αγορασμένη τέλη του 1995, η οποία παρά την ηλικία της, παίζει αξιοπρεπώς για CRT και δεν έχει προβλήματα εικόνας (έχει δουλέψει και σχετικά λίγες ώρες σε σχέση με την ηλικία της).
Ακούω με ενδιαφέρον τις όποιες προτάσεις σας. Ξέρω γενικά ότι απλές και ίσως κάπως παλιές LCD υλοποιήσεις στις 32 ίντσες βρίσκονται σε καταστήματα μεταξύ 250-300 ευρώ. Το δίλημμα είναι κατά πόσο αξίζει να ανέβει κανείς κανά 100άρι ευρώ παραπάνω για να κινηθεί σε LED υλοποίηση, πάντα με βάση τα δεδομένα που έθεσα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Κοίταξε την LG 32CS460 και την Samsung 32EH5000 ανάλογα με πόσα θέλεις να δώσεις.

Και οι LED ειναι LCD οπότε δεν παίζει κανένα ρόλο το συγκεκριμένο θέμα εκτός από μια τάση που έχουν οι LCD με LED backlight για ελαφρά υποκορεσμένα χρώματα

Yperion ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Σε σχέση με αυτή τη LED Samsung:

http://www.skroutz.gr/s/442014/Samsung-UE32EH4000.html

η οποία λογικά είναι το προγενέστερο μοντέλο ως προς την αντίστοιχη LED που προτείνεις, αξίζει να ανέβω σε σχέση με την LCD LG κατά 35 ευρώ και να την προτιμήσω;

Μοντέλο 2012 είναι , ένα σκαλί κάτω από την 5000 (HD Ready αντί FullHD). Γενικά ρίξε μια ματιά και σε αυτή και στην LG και αποφασίζεις. Η CS460 έχει πιο μεγάλα πλαίσια γύρω από την οθόνη αλλά είναι πιο λεπτή αν σε ενδιαφέρει και το αισθητικό μέρος.

Σαν ποιότητα εικόνας και μόνο και παίζοντας κατά βάση πρόγραμμα τηλεόρασης (χαμηλής-μέσης ποιότητας σήμα δηλαδή), ποια από τις 3 που έχουμε βάλει θεωρείς πως θα έχει την πιο συμπαθητική/καλή εικόνα; Αν βέβαια κάποια από τις 3 ξεχωρίζει σε αυτό τον τομέα..

Η ΕΗ5000 ξεχωρίζει από τις τρεις κατά την άποψη μου , όχι βέβαια γιατί είναι fullHD αλλά γιατί φοράει καλύτερης ποιότητας πάνελ (αυτή που έχω δει αρκετά διεξοδικά τουλάχιστον).

Και οι άλλες δυο είναι συμπαθητικές για τα λεφτά τους (μην έχουμε και τρομερές απαιτήσεις στα 300 ευρώ) και ένα σκαλί πιο κάτω.