Αγορά τηλεόρασης 32'' μέχρι 500

migior

New member
25 March 2013
4
Καλησπέρα σε όλους σας,

αυτή την περίοδο είμαι σε διαδικασία αναζήτησης τηλεόρασης 32''. Δυστυχώς δε μπορώ να πάω σε μεγαλύτερη διάσταση καθώς το μέρος που θα τοποθετηθεί με δεσμεύει.
Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται 50% για τηλεοπτικά προγράμματα, 45% για αναπαραγωγή υλικού μέσω usb και ένα 5% για κάνα PRO αλλά σύνδεση μέσω pc.

Έχοντας κάνει και κάποιες βόλτες από το Πλαίσιο για να δω τις τηλεοράσεις να παίζουν, έχω ξεχωρίσει τις εξής:

Samsung UE32ES6100
LG 32LM620S

Αρχικά το 3D δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση αλλά βλέποντας πως τα Hz στις 3D είναι υψηλότερα από τις 2D και δεδομένου του ότι ενδιαφέρομαι να βλέπω αθλητικά προγράμματα, είπα να κοιτάξω προς αυτή την κατηγορία.
Προφανώς το να είναι Smart TV θα είναι στα συν καθώς θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ το live-streaming.

Ανάμεσα σε αυτές τις 2 ποια θα επιλέγατε τελικά και γιατί?
Αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις σε αυτή την κατηγορία χρημάτων, θα ήθελα πολύ να τις ακούσω!!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

Σε 32" το 3D είναι περιττό , ούτε ΗD ουσιαστικά δεν μπορείς να δεις σε τόσο μικρό μέγεθος εκτός και κάθεσαι στο 1-1.5 μέτρο.

Παρόλα αυτά η EH6030 έχει και 3D και είναι καλή πρόταση.

Η αλήθεια είναι όμως πως βλέποντάς τες να παίζουν διάφορα προγράμματα, η 6100 μου φάνηκε ανώτερη...
Και στο 3D η 6100 ήταν καλύτερη από την 6030.
Θα ψηνόμουν περισσότερο για την 6030 αν είχε και λίγο μικρότερο πάχος...

Διάβασα καλά σχόλια και για την Sony KDL-32HX750, αλλά αν τελικά πάω σε εκείνη θα πρέπει ουσιαστικά να αγοράσω και ξεχωριστό media player καθώς οι δυνατότητές της σε αυτό τον τομέα είναι αρκετά περιορισμένες...

Σε εικόνα είναι παρόμοιες έως καλύτερη η 6030.

32" είναι ουσιαστικά λύση ανάγκης (σαν να αγοράζεις κινητό με οθόνη 2.4") οπότε όσα λιγότερα δώσεις τόσο καλύτερα.

Γιατί όμως είναι καλύτερη σε εικόνα η 6030? Έχει καλύτερο panel από την 6100? Την βοηθάει το πάχος της?
Εγώ βλέποντάς τες να παίζουν το ίδιο υλικό στο Πλαίσιο σε 2D πήρα την αίσθηση πως η 6100 ήταν λίγο πιο καλή σε εικόνα. Το ίδιο ισχύει και για αναπαραγωγή 3D περιεχομένου στο Public. ΟΚ, δέχομαι πως οι 32'' δεν είναι η κατάλληλη διάσταση για 3D αλλά έστω σε αυτά που είδα, ήταν καλύτερη η 6100. Η 6030 ήταν σαν να σκοτείνιαζε στις άκρες του panel...

Τώρα, όσον αφορά το ότι μια τηλεόραση 32'' είναι λύση ανάγκης, δε μπορώ να συμφωνήσω. Κρίνοντας το διαθέσιμο χώρο αυτή είναι η μεγαλύτερη διάσταση που μπορώ να τοποθετήσω. Η απόσταση θέασης είναι max 2m καθώς θα τοποθετηθεί σε δωμάτιο. Βάσει των παραπάνω λοιπόν και δεδομένου του ότι είχα υπολογίσει αρχικά ένα budget της τάξης των 500 είπα να αναζητήσω το καλύτερο που θα μπορούσα να αγοράσω για τη συγκεκριμένη διάσταση. Με τη λογική του ότι όσο λιγότερα δώσω, τόσο καλύτερα, θα έπρεπε να έχω πάρει μια TurboX 32'' χωρίς να το πολυψάξω... :P

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που διαθέτεις ώστε να καταλήξω σε κάποια tv που θα με ικανοποιεί!! :)

Η 6030 έχει τσιπάκι Novatek έναντι MSTAR (μικρή η διαφορά των δύο βέβαια) και direct LED έναντι Edge LED (καλύτερη ομοιομορφία).

Η 6030 έχει τσιπάκι Novatek έναντι MSTAR (μικρή η διαφορά των δύο βέβαια) και direct LED έναντι Edge LED (καλύτερη ομοιομορφία).

Επομένως, έναντι όσων μοντέλων ανέφερα το καλύτερο θεωρείς πως είναι η 6030 (και ας μην το ανέφερα :P )?

Για να ανακεφαλαιώσουμε , η EH6030 είναι best value for money , και σε σχέση με αυτές που σκεφτόσουν δεν υστερεί σε εικόνα (αντίθετα είναι καλύτερη) και έχει και χαμηλότερη τιμή.

Το μόνο αρνητικό είναι το πάχος και η έλλειψη του smart tv (το οποίο μεταξύ μας δεν είναι και τίποτα σπουδαίο).