Αγορά Τηλεόρασης 37"-40" για μονόχωρη γκαρσονιερα

JayReth

New member
15 April 2008
16
Ρέθυμνο, Κρήτη
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους & όλες.

Μπήκα ξανά στο φόρουμ ψάχνοντας τηλεόραση για να ζητήσω τη βοήθεια σας. Τα στοιχεία της ζήτησης μου είναι τα παρακάτω:

Ίντσες Οθόνης & Θέση Τοποθέτησης
37"-40" με μέγιστο πλάτος 96cm (ανελαστικό κριτήριο). Η τοποθέτηση θα είναι επιτοίχια σε βάση, ανάμεσα σε 2 παράθυρα που αφήνουν "αέρα" μεταξύ τους, ακριβώς 97cm. Θα πρέπει, για να ανοίγουν το ελάχιστο 90 μοίρες (σταμάτημα παραθύρου με στοπ) και να παραμείνει ασφαλής η TV, το πλάτος της να είναι 96cm μέγιστο.

Απόσταση Θέασης
Η τηλεόραση θα μπει σε μονόχωρη γκαρσονιέρα με μεταβλητή απόσταση θέασης 2-4μ, συνήθως η θέαση θα γίνεται στα 2,5-3μ.

Μέγιστο Κόστος
Διαθέτω μέχρι 500 .

Χρήση
60% ταινίες μέσω media player (υπάρχει διαθέσιμο εξωτερικό WD TV Live player αλλά θα το προτιμούσα αν το ενσωματωμένο είναι τόσο καλό που να μην χρειάζεται να συνδέσω το Live), 30-35% τηλεοπτικό σήμα (προς το παρόν αναλογικό μέχρι να έρθει το ψηφιακό στη Κρήτη), 5-10% gaming (X-Box 360) όπου σπάνια θα παίξουμε με φίλους κανένα ποδοσφαιράκι.

Χαρακτηριστικά επιπλέον
Σύνδεση με laptop, 3D, σύνδεση με το κινητό μέσω router (αυτό δεν κάνει το DLNA-Allshare?) & Smart TV, με τη σειρά που τα αναφέρω, είναι επιθυμητά αν υπάρχουν διαθέσιμα στις προτεινόμενες συσκευές, αλλά δεν τα θεωρώ και άκρως απαραίτητα.

Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές κατά τη γνώμη σας; Να ενημερώσω ότι αρχικά σκεφτόμουν οθόνη 32" αλλά διαβάζοντας κάποια thread εδώ στο forum άλλαξα γνώμη μια και όντως θα είναι μικρή για το χώρο μου. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Κανονικά θα έπρεπε να κοιτάζεις για 50". Αφού όμως υπάρχει ο περιορισμός στο μέγεθος κοίτα την Samsung EH6030.

Μιχάλη σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθεια. Εναλλακτικές πέρα από την 6030 της Samsung έχουμε; Γνωρίζει κάποιος αν το WD TV Live είναι καλό υποκατάστατο των χαρακτηριστικών των Smart TV; Αν ναι, αξίζει να προτιμήσω τη δυνατότητα για 3D αντί για Smart TV δυνατότητες (Samsung UE40EH6030 Vs Samsung UE40ES5500;); Αν θέλω να συνδέσω laptop αυτό γίνεται μέσω hdmi σύνδεσης; Κάπου διάβασα μέτρια σχόλια για το τηλεκοντρόλ της Samsung UE40EH6030, όσοι την έχετε στην κατοχή σας τι άποψη έχετε; Δυστυχώς οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα πλέον και στις τηλεοράσεις και είμαι εντελώς ανενημέρωτος. :chinscratch:

3D στα 3 μέτρα με 40" μην ψάχνεις. Ο ενσωματωμένος media player είναι αρκετά καλός αλλά αν θέλεις κάτι καλύτερο το WD TV Live είναι όντως μια καλή επιλογή. Για λοιπές smart λειτουργίες, internet browsing κλπ δεν είναι και ότι πιο εύχρηστο με τη χρήση του remote control.

Re: Απάντηση: Αγορά Τηλεόρασης 37"-40" για μονόχωρη γκαρσονιερα

37Lg lm611s τσέκαρε την από κοντά σε κατάστημα και σύγκρινε την άμα θες με την samsung eh6030 για εμένα η Lg έχει πιο ζωντανά χρώματα.
Την πήρα αυτό το μήνα σε μια προσφορά που ειχε κανει το πλαισιο για 2 μερες στα 407 ευρωπουλα. Tωρα την εχουνε public και πλαισιο στα 439 ευρω που ειναι που καλη τιμη αν σκεφτεις οτι την ειχανε δεκεμβριο στα 489 ευρω.
Όσο για την αποσταση θεασης ειναι κατι εντελως προσωπικο γουστο του καθενος εγω την εχω στα 3 μετρα και βλεπω φοβερα 3d και 1080p ταινιες αλλοι λενε σε τοση αποσταση θες πιο μεγαλη. Eγω απο μαγαζια που πηγα και εψαχνα και εβλεπα πιο μεγαλη θελει πολυ μεγαλυτερη απόσταση γιατι αλλιως κατα την αποψη μου θα στραβωθεις ή θα ειναι κουραστικη μετα απο κανα 3ωρο θεασης.
Επίσης αυτή που σε προτεινω εχει αν ενδιαφερεσαι για αργοτερα εχει και ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη που με ενα απλο δορυφορικο πιατο και καλωδιο εχεις και δορυφορικη τηλεοραση αν επαιρνες ξεχωριστα και δορυφορικο δεκτη πηγαινες συν 100 με 200 ευρω. Αλλα επειδη ειδα ότι κυρίως για ταινίες την θες θα λιώσεις. Εγω με την κοπελα μου εχουμε λιωσει 2 εβδομαδες τωρα να βλεπουμε 3d και 1080p ταινιες και την ευχαριστιομαστε.
Όπως και να έχει το πράγμα καλό είναι να παίρνεις απόψεις από κόσμο εδώ μέσα είτε σε άλλα φόρουμ αλλά το καλύτερο είναι να πας και να τσεκάρεις με τα μάτια σου τι κάθεται καλύτερα στα δικά σου μάτια και τσέπη...

Last edited:
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις σας. Έχω πιθανότατα καταλήξει μεταξύ των δύο: Samsung-UE40EH6030 και LG-37LM611S. Αν δεν λάβουμε υπόψιν την διαφορά στις ίντσες, ποια από τις δύο θεωρείτε καλύτερη επιλογή (ποιότητα εικόνας, media player, 3D, ρυθμός ανανέωσης κτλ);

Αν εξαιρέσουμε το παθητικό 3D και το σχεδιασμό της LG,σε όλα τα υπόλοιπα είναι ανώτερη η Samsung

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά κατάληξα στην LG-37LM611S. Οι εντυπώσεις μου ήταν αρχικά καλές, αλλά κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής ταινιών από τη θύρα USB μέσω του ενσωματωμένου media player η τηλεόραση παρουσίασε πρόβλημα στον ήχο, κάνοντας ένα δυνατό popping κατά διαστήματα (2-6 φορές ανά ταινία) όπως τον ήχο σαν βραχυκύκλωμα που κάνει ένα "καμμένο" ηχείο. Για το πρόβλημα αυτό έχω συνεννοηθεί με το κατάστημα αγοράς από όπου είπαν πως θα την αντικαταστήσουν, ελπίζοντας να μην παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με την νέα τηλεόραση.
Κατά τα άλλα η ποιότητα εικόνας στις ταινίες είναι καλή ακόμα και αν η ανάλυση της πηγής είναι χαμηλή, το 3D αξιοπρεπέστατο, και η ποιότητα ήχου καλή για μέσες οικιακές απαιτήσεις.