ΑΓΟΡΆ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗΣ 39'' - 42''

nikosstorm

New member
5 May 2014
31
Κατ αρχήν καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη δουλεία που κάνετε στο site.

Έχω καταλήξει στο μέγεθος 39'' - 42'' τα χρήματα που διαθέτω είναι 300 +/- 30 .
Θα ήθελα να μου δώσετε τις συμβουλές σας για αυτές που έχω βρει μέχρι τώρα και να μου προτείνεται κάποιες.

Η απόσταση θέασης είναι περίπου στα 2 μέτρα +/- 20εκ.
Χρήση για : ταινίες όχι απαραίτητα πολύ καλής ποιότητας , digea και youtube από η/υ που θα είναι συνδεδεμένη.
Δεν με ενδιαφέρει να είναι smart έχω δίπλα η/υ και το 3D αδιάφορο και ειδικά για χάρη οικονομίας.
Ψάχνω μια τηλεόραση για τα επόμενα 3-4 χρόνια περιοδικής χρήσης.
Δεν είμαι συνέχεια στο σπίτι μέχρι τώρα καλύπτομαι με ένα monitor tv 22'' philips Philips 221TE2LB από media markt προσφορά 180 πριν 3 χρόνια !!!!!!! στην τηλεόραση δεν μπορείς να αλλάξεις τη σειρά των καναλιών και πολλά άλλα αργεί τρομερά γι αυτό θα μεταφερθεί σε περιοχή με πολύ λιγότερα κανάλια.
Στον η/υ θα βάλω ένα καλό σκέτο monitor που έχω και συνδυαστικά να παίζω και στην μελλοντική τηλεόραση .

Άρα ψάχνω την καλλίτερη εικόνα που μπορώ να έχω σε αυτά τα χρήματα χωρίς 3D και όχι smart

1 . Αρχικά σκεφτόμουνα να πάρω Turbo-X LED TXV-4010 40'' στα 299 αλλά μετά από αυτά που άκουσα το ακύρωσα έκανα καλά ;

2. LG LED 39'' 39LN5400 στα 299 ; ( έχει μεγάλη διαφορά το triple xd engine από twin xd engine ) ;

3. LG LED 42'' 42LN5200 στα 319 (twin xd engine) ;

4. Sony 40'' KDL40R473AB στα 339 ;

5. LED LG 42'' 42LN5400 στα 359 ;

6. SAMSUNG UE40EH5000 στα 329 50 Hz μόνο λίγα δεν είναι ;

7.Τηλεόραση LED Samsung 40'' UE40F5000 (Full HD, 100Hz) στα 369 ;

7. SONY KDL-40R480BB στα 379 έτσι τι βάζω .

8. Τηλεόραση LED LG 32' 32LN5400 στα 249 κάτι ποιο μικρό και πιο οικονομικό αν με καλύπτει ;

Κάπου διάβασα ότι κάθε Απρίλη έρχονται οι καινούργιες TV να περιμένω για νέες προσφορές ή έχουν βγει είδη

Περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας , ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων .

Καλωσόρισες. Όλες οι πιο πάνω είναι στα 50 Hz. Οπότε επιλέγεις ουσιαστικά μεταξύ IPS panel (LG LN5200/LN5400) και VA panel (Sony R473, Samsung F5000) στις 42" και 40" αντίστοιχα. Οι μεν με IPS έχουν καλύτερες γωνίες θέασης, οι δε με VA έχουν καλύτερο μαύρο και αντίθεση. Πήγαινε να τις δεις από κοντά και αποφάσισε.

Καλωσόρισες. Όλες οι πιο πάνω είναι στα 50 Hz. Οπότε επιλέγεις ουσιαστικά μεταξύ IPS panel (LG LN5200/LN5400) και VA panel (Sony R473, Samsung F5000) στις 42" και 40" αντίστοιχα. Οι μεν με IPS έχουν καλύτερες γωνίες θέασης, οι δε με VA έχουν καλύτερο μαύρο και αντίθεση. Πήγαινε να τις δεις από κοντά και αποφάσισε.
και το 100 Hz που αναφέρουν είναι εικονικό ?

1.turbo x ?

2.lg 5200 από 5400 έχει διαφορά ;

3. LG LED 39'' 39LN5400 στα 299 ή Sony 40'' KDL40R473AB στα 339 ?

Ευχαριστώ

Sony 40'' KDL40R473AB και έφυγες όπως είσαι.

Πάντως επειδή αυτά είναι και γούστα , πάνε μια βόλτα και κοίτα 39LN5400 και την Sony από κοντά.
Τι σαπίλα τις LG δεν πρόκειται να την αντιληφθείς πολύ όσο τουλάχιστον είσαι με αναμμένο φως.
Αν σκοπεύεις πάλι να κανεις χρήση με κλειστό το φως , θα απαγοιτευτης.
Καλύτερα να δόσεις τα 39 παραπάνω euro για να μην τρέχεις μετά και δεν φτάνεις.
Χωρια που μιλάμε για Sony εγγύηση , που πας τώρα να μπλέξεις με κορεάτες :p (LG).

Η LG στην Ελλάδα έχει αρκετά καλή υποστήριξη, μια από τις καλύτερες...

Να προσθέσω άλλη μια επιλογή που βρήκα στα Media Markt

THOMSON 40FW3323 299 http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/THOMSON-40FW3323,99452,498527,1079665.html?langId=-18[/URL]

Τι λέει σαν εταιρία η Thomson η τιμή είναι η χαμηλότερη μαζί με turbo x 40'' στα 299

Μετά από ψάξιμο κατέληξα στο εξής δίλημμα :

Αγοράζω:
Α)LG LED 39'' 39LN5400 στα 299 (triple xd engine είναι ο ίδιος που έχουν και τα νέα μοντέλα;) οι 39'' με καλύπτουν , οι διαστάσεις είναι ακριβώς αυτές που μου ταιριάζουν στο χώρο μου και είναι ότι πιο οικονομικό σε αυτήν την ποιότητα .

ή

Β) Ανεβαίνω 80 - 100 και έχω αυτές τις επιλογές :

Samsung 40'' UE40F5000 στα 359
Samsung 40'' UE40F5500 στα 399 Πολύ καλές κριτικές είναι το ίδιο μοντέλο με το UN 40F 5500AF ;
LG 42'' LB5500 στα 389 ( μοντέλο 2014) δεν βρήκα κριτικές
Sony 40'' KDL40R473AB στα 339 Οι κριτικές που διάβασα δεν ήταν πολύ καλές
Sony 40'' KDL40R480BB στα 379 (μοντέλο 2014) δεν βρήκα κριτικές

Αξίζει να δώσω +100 παραπάνω και να πάω στην Samsung 40'' UE40F5500 ;

Να ρωτήσω κάτι ακόμα

Samsung 40'' UE40F5000 AW, είναι ίδια με τη ,Samsung 40'' UE40F5500 AW εκτός του ότι η δεύτερη έχει και χαρακτηριστικά smart ;
Τελικά προσανατολίζομαι σε αυτά τα μοντέλα .

Δεν είμαι πράκτορας :p

Η 5500 , έχει επιπλέον διπύρηνο επεξεργαστή , κάτι που έχει σημασία όσον αφορά τα Hertz , άσχετα αν είναι 50....Ακόμα βεβαια βοηθάει τα applications ( σαν smart tv που είναι ) να εκτελούνται στο μισό χρόνο.

Το πιο βασικό , όπως και είπα στο adslgr , είναι να μάθουμε ( κύριος εσύ ) αν αυτό που άκουσα για VΑ panel λοταρία , ισχύει για F5000 μονο η και για 5500.
Είναι παρα πολύ σημαντικό το panel να είναι VΑ και αν είναι , θα μας θυμηθείς.
Αυτά είναι πράματα με τα οποια δεν ασχολούνται οι περισσότεροι , εγώ απλά λατρεύω την τεχνολογία τον τηλεοράσεων και από το πρωί ως το βραδυ ψάχνομαι.Είναι εξωφρενικά απίστευτο και συνάμα όμορφο πως γίνετε να είναι τόσο ραγδαία η ανάπτυξη και ταυτόχρονα η μείωση τον τιμών.
Ξέρεις ποσα λεφτά ήθελες για μια 37 inches τηλεόραση το 2007?
5.000 EURO και ήταν και μάπα.
Λοιπόν , σε 5500 θα κατάληξης , εκτος αν οι διαφορες στην εικόνα με F5000 δεν είναι μεγάλες.
Αν πάλι εκφράσουν οι ειδικοί , σιγουριά για VΑ panel σε F5500...Σε βλέπω να ξηλώνεσαι , αξίζει όμως

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις tektona .

Ας ακούσουμε τους ειδικούς ......

Ίδια εικόνα έχουν F5000 και F5500. Ο επεξεργαστής δεν σχετίζεται με το ρυθμό ανανέωσης του panel, στην επεξεργασία της εικόνας και άλλες επιπλέον λειτουργίες βοηθάει.

Να προχωρήσω στην αγορά της 40F5500AW στα 400 είναι η καλλίτερη value for money επιλογή ή σε αυτά τα χρήματα μπορώ να βρω κάτι καλλίτερο ;
Προσέχοντας και το πάνελ που θα έχει , έχω κάνει ερώτηση στο σχετικό νήμα .

Sony 40'' KDL40R473AB και έφυγες όπως είσαι.

Πάντως επειδή αυτά είναι και γούστα , πάνε μια βόλτα και κοίτα 39LN5400 και την Sony από κοντά.
Τι σαπίλα τις LG δεν πρόκειται να την αντιληφθείς πολύ όσο τουλάχιστον είσαι με αναμμένο φως.
Αν σκοπεύεις πάλι να κανεις χρήση με κλειστό το φως , θα απαγοιτευτης.
Καλύτερα να δόσεις τα 39 παραπάνω euro για να μην τρέχεις μετά και δεν φτάνεις.
Χωρια που μιλάμε για Sony εγγύηση , που πας τώρα να μπλέξεις με κορεάτες :p (LG).
Ποια σαπιλα ρε μαγκα? Πας καλα? Υπερασπισου οποια αλλη εταιρια 8ελεις.. αλλα οχι και τη σονυ.. ειπαμε...
Οσο για σερβις της σονυ.. εχω να σου πω ιστοριες που τηλεορασεισ χαλανε 3-4 φορες στα 5 χρονια και στις φερνουν πισω με γραντζουνιες.
Οποτε μη το παιζεις ειδικος.

Last edited:
Ποια σαπιλα ρε μαγκα? Πας καλα? Υπερασπισου οποια αλλη εταιρια 8ελεις.. αλλα οχι και τη σονυ.. ειπαμε...
Οσο για σερβις της σονυ.. εχω να σου πω ιστοριες που τηλεορασεισ χαλανε 3-4 φορες στα 5 χρονια και στις φερνουν πισω με γραντζουνιες.
Οποτε μη το παιζεις ειδικος.

:BDBDG54: :slapface:

Τραβα να κοιτάξεις καμια LG υπό γωνια , γιατί είναι το μονο καλο που μπορεί το IPS να σου προσφέρει από θέμα εικόνα.
Ακόμα και στην OLED η Samsung αποδείχτηκε καλύτερη... :flipout:

Αν πaλι συμφωνοuμε στο θeμα LG και το πρoβλημα σου εναι καθαρa με τι sony τoτε : w905. Nuff'Said.Το θeμα εiναι να μη σου χαλaσει , αν καθiσουμε τoρα να συζητiσουμε για το service τηs κaθε εταιρiαs , η oled θα χει φτaσει 500 euro.

Αρκετές Sony έχουν πάνελ IPS της LG , άλλες έχουν AUO από Ταϊβάν. Δεν έχει νόημα να φανατίζεσαι τόσο πολύ με καμία μάρκα , μπορεί να χάνεις εναλλακτικά προϊόντα σε άλλες εταιρείες.

ΥΓ. Η W905 ήταν πολύ καλή αλλά μην ξεχνάμε ότι ο αντικαταστάτης της είναι η W955 που είναι μάπα.

A...Δεν ήμουν ξεκάθαρος.
LG=IPS , Sony = Reliable tv , good panels , strong structure and SOME IPS.
Αν και έχεις δίκιο , κάθε χρόνο η panasonic και η sony το ξεφτιλίζουν , τώρα αρχίζουν και στα uhd να βάζουν ips.
Όπως είπα και κάπου αλλου , στο τέλος , όλοι θα καταλήξουμε samsung , αλλα μέχρι τότε θα τα έχω τινάξει , εκτος αν η samsung κατεβάσει input lag.
Βασικά....Και τώρα για samsung ήμουν , αλλα το μοντέλο μου έχει πολύ μικρό input lag και ΜΑΛΛΟΝ 100 hz panel , πέρα από το x-reality που είναι ίσος ο πιο δυνατός processor.
Είναι κρίμα που η samsung το έχει ξεφτιλίσει στα μικρά μοντέλα.
Βασικά , μου πρότειναν F6200 σε πολύ καλή τιμή που έχει και κατοστάρι panel , αλλα ήμουν στο...Tsak...Μέχρι να ρίξει , αν ποτε , η samsung το input , θα επιμένω sony.
Αν πάλι η sony "κανιβαλιστη" και δεν αφήσει panel για panel που να μην είναι IPS , τότε θα κάνω επίθεση αυτοκτονίας στο πρώτο sony center που θα βρω.