Αγορά τηλεόρασης 3D LED μέχρι 1000 ευρώ !

Iasonas0109

New member
9 June 2012
13
Καλημέρα σας.
Ψάχνω για αγορά 3d led tv μέχρι 1000 ευρώ.
H τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ταινίες bluray, bluray 3d αλλά και για gaming σε ps3.
Έχω δει από κοντά αυτήν εδώ και μου άρεσε αλλά δεν είχε στο κατάστημα τη δυνατότητα να δω το 3d της. http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-42LM760S-3D-LED-TV-42-42LM760S.htm

'Oπoιoς έχει δει από κοντά το 3d της θα ήθελα να μου πει αν τα αντικείμενα όταν βλέπεις 3d βγαίνουν έξω από την τηλεόραση.
Αν θυμάμαι καλά έχει passive 3d.
Πάντως είχε τέλειο design με ελάχιστο πλαίσιο.Πολύ ωραία στα 800 Hz
Ακόμη θα ήθελα να μου πείτε σε αυτά τα χρήματα αν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο αλλά να έχει όλα τα καλούδια της παραπάνω τηλεόρασης.

ps: Επίσης είδα και αυτήν στα ίδια χρήματα αλλά είναι στα 400 Hz http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-42LM670S-3D-LED-TV-42-42LM670S.htm

Μέχρι 47 ίντσες μπορώ αλλά όχι παραπάνω λόγω χώρου.Όσον αφορά την πρώτη που ανέφερα ξεφεύγει στην τιμή αν πάω σε 47" γιατί κοστίζει 1499 .
Τώρα η Panasonic δεν λέει και πολλά από design σε σχέση με την lg και επίσης δεν έχει και αυτά:
Local Dimming
Wi-Fi Direct
Δορυφορικός δέκτης (DVB-S)
Dual play
800Hz

Αλλά θα της ρίξω μια ματιά.Ευχαριστώ !!!

Η Panasonic υστερεί σε σχεδιασμό αλλά σε εικόνα για εμένα είναι καλύτερη.

Άσε που 1000 ευρώ για μόλις 42" είναι υπερβολικό ποσό.

Η 760 είναι στα 100 Hz πραγματικά όπως και η ET5. Τα MCI , CMR , XR , PMR δεν είναι ανανέωση πάνελ αλλά νούμερα "μαϊμού".

Καλό είναι να μην αποστηθίζουμε φυλλάδια γεμάτα φουσκωμένα και παραπλανητικά νούμερα χωρίς να γνωρίζουμε.

Φίλε μου ο υπάλληλος στο κατάστημα μου είπε για 800 Hz για την Lg και έτσι γράφει και στο site.
Δεν την είδα σε κάποιο φυλλάδιο.Βέβαια δεν γνωρίζω φυσικά τα πραγματικά νούμερα.
Αν τα γνώριζα δεν θα ζητούσα βοήθεια στο ποια tv να επιλέξω με αυτά τα χρήματα!

Φίλε μου όπως τα λέει ο Yperion είναι.Ειδικά η LG το έχει ξεχειλώσει το θέμα φέτος

Φίλε μου ο υπάλληλος στο κατάστημα μου είπε για 800 Hz για την Lg και έτσι γράφει και στο site.

Οι Ευρωπαικές τηλεοράσεις LED LCD "τερματίζουν" στα 200 Hz από το πάνελ (λόγω PAL ενώ είναι 240 για Αμερικανικά και Ιαπωνικά μοντέλα λόγω NTSC) , τόσο είναι η Sony HX750/850 , Samsung ES7000/8000 , LG LM860V. Τα υπόλοιπα προέρχονται δήθεν από το αναβοσβήσμα κατά τμήματα του οπίσθιου φωτισμού αλλά πορτοκάλια και μήλα δεν αθροίζονται οπότε προκύπτουν τα πλασματικά νούμερα MCI κτλ.

Οι πωλητές των καταστημάτων στην πλειοψηφία δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις. Απλά αν ρωτήσει κάποιος του διαβάζουν τα επίσημα (φουσκωμένα) χαρακτηριστικά.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δεις τις τηλεοράσεις αυτές που σε ενδιαφέρουν και ακόμη καλύτερα σε κατάστημα με τηλεκοντρόλ δίπλα ώστε να τις βάλεις στο "κανονικό" γιατί στο "δυναμικό" που παίζουν στα καταστήματα με τερματισμένη φωτεινότητα , οξύτητα και "καμένα" χρώματα δεν θα βγάλεις άκρη.

Last edited:
Αν προτιμάς το passive την Panasonic ET5 (47"), αλλιώς τη Sony ΗΧ750 (46"). Απλά μη περιμένεις πολλά από το 3D αν η απόσταση θέασής σου είναι κοντά στα τρία μέτρα ή περισσότερο.

Thank you παιδιά.Yperion ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και για την επεξήγηση.
Τώρα αυτό που λες να τις δω από κοντά είναι λίγο δύσκολο μιας και μένω επαρχία και έχουν μόνο ορισμένα μοντέλα και 2 με 3 είναι σε λειτουργία δυστυχώς.
Ποια από τις τηλεοράσεις που αναφέραμε μέχρι στιγμής εδώ θα έχει καλύτερο 3d και τί να προτιμήσω; Active ή passive?

Κάτι που ξέχασα.Μιλάμε για 2 μέτρα απόσταση !

Μην αγορασεις τηλεοραση με βαση το 3d. Ειναι τοσο λιγο το υλικο που θα δεις, που δεν υπαρχει νοημα.

Ποια από τις τηλεοράσεις που αναφέραμε μέχρι στιγμής εδώ θα έχει καλύτερο 3d και τί να προτιμήσω; Active ή passive?

Το active έχει πλήρη ανάλυση αλλά είναι πιο κουραστικό λόγω flicker (τρεμοπαίγμα) από τα γυαλιά. Το παθητικό είναι πιο φωτεινό και ξεκούραστο αλλά έχει την μισή ανάλυση καθώς το κάθε μάτι βλέπει τις μισές γραμμές.

Μάλλον για παθητικό σε βλέπω για πολύωρο gaming.

To αν θα βλέπεις σε βαθος ή έξω απο την οθόνη δεν εξαρτάται απο την τεχνολογία active/passive αλλά από το υλικό και τις ρυθμίσεις του προβολικού μέσου.

Όλες αυτές είναι με active 3d και όχι passive (που αναφέρεις οτι θέλεις πιο πάνω).
Όλες τους πρέπει να είναι καλύτερες σε 2d των passive 3d tv's λόγω των μειονεκτημάτων των lg ips panels. Σαν καλύτερη μεταξύ τους (σε 2d ξανατονίζω) θα ψήφιζα την hx820 που είναι όμως περσινό μοντέλο, η SONY HX750 είναι επίσης πολύ καλή και φετινό μοντέλο (τα φετινά μοντέλα της sony είναι αρκετά καλύτερα σε 3d απο τα περσινά όπως η 820).

Ok thanks απλά είναι πάνω κάτω στα ίδια χρήματα γι'αυτό τις ανέφερα.
Έχω μπερδευτεί και δε ξέρω ποια να πάρω ρε παιδιά!

Καλησπέρα και πάλι.Τελικά ανεβαίνω σε ίντσες και πάω για 47άρα.
Σκέφτομαι γι'αυτήν εδώ http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-TV-47-with-Optimus-4Χ-HD-black-αξίας-599.htm
Πιστεύω είναι αρκετά καλή λύση σε αυτά τα χρήματα και παίρνεις και το κινητό.
Μιας και στο amazon.de έχει 1299 χωρίς το κινητό! http://www.amazon.de/LG-47LM760S-LE...SM1A/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1352649923&sr=8-1
Τι λέτε καλή επιλογή;

Τους προηγούμενους μήνες το plaisio την είχε στα 1499 χωρίς το κινητό !!!

Last edited: