Αγορά τηλεόρασης 40-42 ίντσες

gewanastasia

New member
2 October 2011
31
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να προβώ στην αγορά νέας τηλεόρασης αντικαθιστώντας μια CRT Philips 14'.

Πιστεύω ότι 40-42 ίντσες είναι ικανοποιητικές.
Το ποσό που θα ήθελα να διαθέσω είναι περίπου 500 - 550 ευρώ στη χειρότερη 600 ευρώ.
Θα τοποθετηθεί σε σαλόνι με αρκετό φως με απόστασης θέασης 2,50μ.-2,80μ.
Με ενδιαφέρει να έχω καλή εικόνα για τηλεοπτικά καναλια καθώς θα είναι η κύρια χρήση όπως και για ταινίες που κατεβάζω και θα ήθελα να μπορώ να κάνω χρήση usb. Θα ήθελα επίσης να μπορώ να τη συνδέω με laptop ίσως για λίγα παιχνίδια.
Έχω ξεχωρίσει τις Samsung και δη τη Samsung 40'C650 αλλά ξεφεύγει από το budget. Υπάρχει πιθανότητα να πέσει η τιμή σε 2-3 μήνες; Έχω διαβάσει αρκετά και για τις plasma αλλά είμαι λίγο επιφυλακτική λόγω του γνωστού "στρωσίματος" μη έχοντας όμως ιδιαίτερες γνώσεις πλην αυτών που διαβάζω.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας προτείνοντάς μου κάποια μοντέλα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά και αναμένω τις απαντήσεις σας... -bye-

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Ούτως ή άλλως με βάση το budget σου δε σε παίρνει για 46άρα LCD αφού έχουν πάνω από 600.
40-42 θα βρείς και κάτω από 500.
Samsung LE40D550, αρκετά καλή επιλογή, από USB παίζει τα πάντα.
Αν πας σε LG 42LK450 ή LK530. Η τελευταία είναι και 100Hz χρήσιμα σε γρήγορες σκηνές(ποδόσφαιρο ειδικά), αν σε ενδιαφέρει φυσικά.
Στις LG κερδίζεις μεν 2 ίντσες σε κάποιες ταινίες mkv όμως δε θα'χεις ήχο(DTS) που δεν τον υποστηρίζουν.
Οπότε αυτές τις τρέχεις είτε απ'το PC ή παίρνεις και έναν εξωτερικό media player(γύρω στα 70-80 Ευρώ).

η 40c650 είναι περσινό μοντέλο (2010-2011) και βρίσκεται υπό εξαφάνιση. υπήρξε μια από τις καλύτερες lcd πέρσι και έιναι 100hz

αντικαταστάτες είναι οι 40d550 (Lcd) 40d5000/5500 (led). όλες είναι 50 hz (100cmr).

σε 100hz είναι οι lg που προτείνει ο κώστας.

Σας ευχαριστώ θερμά για τις προτάσεις σας.

Για τη χρήση που ανέφερα, τηλεοπτικά κανάλια, ταινίες κτλ. θεωρείτε οτι πρέπει να πάω στα 100hz; Ποια η διαφορά στα 50hz;

Επίσης θεωρώ περισσότερο αξιόλογες τις Samsung σε αντίθεση με τις LG. Είναι λογικό ή κάνω λάθος;

Τις plasma τις αποκλείω για τέτοια χρήση ή επειδή ανέφερα τους ενδοιασμούς μου δεν αναφέρθηκε κάποιο μοντέλο;

Last edited:
Στην τιμη που ψαχνεις ισως θα επρεπε να κοιταξεις σε plasma και συγκεκριμενα σε panasonic.Αν τωρα επιμενεις σε lcd κοιτα να παρεις κατι με τουλαχιστον 100hz.Υπαρχει διαφορα στις γρηγορες σκηνες-και κατα την γνωμη μου αισθητη(ειμαι και λιγο ψειρας....).

Μην είσαι επιφυλακτική στις plasma λόγω στρωσίματος, δεν είναι τίποτα. Χαμηλές ρυθμίσεις στην αρχή και zoom για να μη φάινεται το logo των καναλιών.
Εκεί που θέλει προσοχή είναι στη σύνδεση με PC που ανέφερες, γι'αυτό και προσωπικά δε σου πρότεινα κάποια Plasma. Πρέπει να προσέξεις γενικότερα τις στατικές εικόνες, αν κάνεις και browsing ακόμη χειρότερα.
Κατά τα άλλα εννοείται πως είναι καλύτερες σε ταινίες ειδικά αλλά καί σε τηλεοπτικό πιστεύω απ´τις LCD.
Τα 100Hz στις αθλητικές μεταδόσεις κάνουν τη διαφορά κι όχι γενικότερα στο τηλεοπτικό.
Στις ταινίες όταν είχα κάποτε την Samsung C630 τα απενεργοποιούσα γιατί έδιναν μια ψεύτικη αίσθηση σαν videogame στην εικόνα.
Αυτά είναι και γούστα βέβαια!

Οντως για χρηση ως μονιτορ καλυτερα LCD.

Δες την LG 42LV4500 , ειναι στα λεφτα που δινεις και εχει 100 Hz (που δεν εχουν οι samsung στην τιμη αυτη) και ειναι και LED LCD , πραγμα που σημαινει πιο λεπτη σε παχος και με ωραιο σχεδιασμο.

http://www.skroutz.gr/s/330949/LG-42LV4500.html?keyphrase=42LV4500

Σε αξιοπιστια και ποιοτητα κατασκευης για εμενα Samsung και LG ειναι στα ιδια επιπεδα. Η δευτερη εχει και εγγυηση "0 pixel".

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 40-42 ίντσες

Καλες οι πλασμα αλλα οχι για χρηση ως μονιτορ (desktop windows κτλ).

Συγγνώμη που ταλαιπωρώ με τόσες ερωτήσεις αλλά δεν είναι καλές γενικώς καθόλου για χρήση monitor ή για περιορισμένη χρήση π.χ. μία ώρα; Ίσως είναι χαζή ερώτηση αλλά δεν έχω ιδέα...

με 1 ώρα δεν νομίζω να πάθεις κάτι αλλά γενικά θέλει προσοχή σε αυτόν τον τομέα.

αν είναι να βάζεις τον φορητό και να επιλέγεις μια ταινία να δείς και μεγιστοποιείς την εικόνα και είναι σαν να βλέπεις από media player δεν υπάρχει πρόβλημα.

Plasma και HTPC...

Μια μικτή χρήση όλων των ανωτέρω υποθέτοντας ότι θα δούμε μια ταινία 2 ώρες, θα δούμε ειδήσεις 1 ώρα , θα ακούσουμε μουσική 1 ώρα, θα δούμε αθλητικά 1,5 ώρα, θα παίξουμε 2 ώρες ένα παιχνίδι και στο τέλος θα αφιερώσουμε 1 ώρα διαβάζοντας το avclub, νομίζω ότι μεγαλύτερο 'κάψιμο' θα προκαλέσει στον εγκέφαλό μας παρά στην τηλεόραση..

Η ύπαρξη στατικών εικόνων λειτουργεί αρθροιστικά μόνο όταν οι στατικές εικόνες είναι ίδιες....

π.χ. φτιάχνεις καφέ το πρωί και κάνεις browsing 2 ώρες, μετά ρίχνεις μια ματιά σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή για 1 ώρα, μετά ξανακάνεις 1 ώρα browsing, μετά βλέπεις μια 2ωρη ταινία, μετά παίζεις 2 ώρες ένα παιχνίδι , μετά βλέπεις 2 ώρες τηλεόραση, μετά ξανακάνεις 2 ώρες browsing, μετά βλέπεις 1 ώρα ειδήσεις και στο τέλος βλέπεις άλλη μια ταινία 2 ώρες ....σύνολο 15 ώρες.

Και τι έγινε που έκανε κάποιος browsing σε μια plasma?....και τι έγινε αν τα ανωτέρω γίνονται κάθε μέρα?

Τίποτα δεν έγινε, οι στατικές εικόνες είναι εντελώς διαφορετικές στα παραπάνω 'είδη' θεάσεων και η εμφάνιση της επόμενης θέασης αναιρεί την προηγούμενη.

Το πρόβλημα υφίσταται ΜΟΝΟ όταν η χρήση είναι πολύωρη, συγκεκριμένη και καθημερινή, όπως π.χ. η χρήση ως monitor για πολύωρη και καθημερινά επαναλαμβανόμενη απεικόνιση των ίδιων εικόνων...για μικτή χρήση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 40-42 ίντσες

Plasma και HTPC...

Τίποτα δεν έγινε, οι στατικές εικόνες είναι εντελώς διαφορετικές στα παραπάνω 'είδη' θεάσεων και η εμφάνιση της επόμενης θέασης αναιρεί την προηγούμενη.

Το πρόβλημα υφίσταται ΜΟΝΟ όταν η χρήση είναι πολύωρη, συγκεκριμένη και καθημερινή, όπως π.χ. η χρήση ως monitor για πολύωρη και καθημερινά επαναλαμβανόμενη απεικόνιση των ίδιων εικόνων...για μικτή χρήση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Κατατοπιστικότατος θα έλεγα... Σ' ευχαριστώ!

Η αλήθεια είναι οτι έχω μπερδευτεί αρκετά με τόσα μοντέλα και τα συν πλην του καθενός...