Αγορα τηλεόρασης 40'' / 42'' smart 3D

mouxritsas

New member
12 February 2013
22
Γεια σας παιδιά.
Θα ήθελα τη γνώμη σας και γω για την αγορά tv.Τα δεδομένα είναι τα εξής:
Διαστάσεις 40 με 42 ίντσες (η απόσταση είναι 3 μέτρα αλλά δυστυχώς δε μπορώ να πάω σε μεγαλύτερη λόγω χώρου...) με ενδιαφέρει να είναι smart και 3D και η χρήση της θα είναι περισσότερο (80%) για τηλεοπτικό σήμα Digea και 20% για ταινίες/σειρές κυρίως μέσω στικακίου (καλό ε?);) οπότε με ενδιαφέρι και ο ενσωματωμένος media player.Το smart κομμάτι επίσης με ενδιαφέρει πολύ γιατί σκοπεύω να την χρησιμοποιώ αρκετά για πρόσβαση στο internet.Τέλος το κόστος κυμαίνεται γύρω στα 1000 ευρώ (με +- 100) χωρίς να είναι και απόλυτο.Αν κάτι αξίζει δε θα τα χαλάσουμε για λίγο ακόμα παραπάνω.:proud:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλωσόρισες. Για τέτοια απόσταση και στις 40"-42" απλά ξεχνας το 3D. Περισσότερο "διακοσμητικό στοιχείο" θα είναι. Επειδή βλέπω πως το budget είναι αρκετά μεγάλο, δεν υπάρχει καμμία περίπτωση για μεγαλύτερη ? Θα μπει δηλαδή στην εσοχή κάποιου επίπλου ?

Καλώς σας βρήκα.Το πρόβλημα με τις διαστάσεις είναι στο ύψος.Περιορίζομαι στα 65cm.Για να χωρέσει μεγαλύτερη πρέπει να ξηλώσω τη μισή σύνθεση.Θεωρητικά γίνεται αλλά πρακτικά.....χλωμό.....

Φίλε Yperion κοίταξα στο site της Samsung για την UE46ES6710 που μου προτείνεις.Βασικά επειδή κοίταζα για 40άρα και μετά από σχετικό διάβασμα και ψάξιμο είχα περιορίσει τις επιλογές μου μεταξύ es8000 και hx850.(γύρω στα 1100 ευρώ).Βέβαια εδώ θέλω να σημειώσω ότι σήμερα το απόγευμα πήγα και είδα και τις 2 live σε τηλεοπτικό σήμα.Δε ξέρω αν ήταν η ιδέα μου αλλά μου φάνηκε ότι σε 2d (digea) η sony ήταν καλύτερη.Αντίθετα η es8000 μου φάνηκε,άκουσον άκουσον,ότι στα πρόσωπα πιξέλιαζε!!!Δε ξέρω,μπορεί να λέω και βλακείες αλλά έδειχνε alpha και ενώ τα χρώματα και η εικόνα στο πλάνο ήταν καλά όταν παρατηρούσα πρόσωπα και ειδικά όταν κάποιο δεν καταλάμβανε μεγάλο μέρος της οθόνης αλλά ήταν στο ψιλοβάθος του πλάνου μου φαινόταν σαν "θολό" και πιξελιασμένο.Εχει κανείς άποψη για το συγκεκριμένο θέμα?Γιατί όπως έχω γράψει η τηλεόραση προορίζεται κυρίως για τηλεοπτικό σήμα οπότε τι να το κάνω εγώ που το bd δείχνει χαρτί?Να δώσω 1124 ευρώ και να έχει χειρότερη εικόνα και από την philips crt που έχω....? (Συγνώμη για το μακροσκελές του θέματος)

Αν μπορείς να χωρέσεις 46"-47" καλώς, διαφορετικά μη δώσεις τόσα πολλά χρήματα για μόλις 40", όσο στοιχίζουν δηλαδή οι δύο που είδες από κοντά. Μπορείς να κάνεις κάλλιστα τη δουλειά σου και με την ταπεινή και τίμια Samsung E450. ;)

Michalis3 νομιζω πως αυτη που μου προτεινεις δεν ειναι smart,πραγμα που με ενδιαφερει.
Ασε που ειναι και sd .Απο τη στιγμη που το budget μου το επιτρεπει,θα ηθελα να μου προτεινεις κατι καλυτερο.
Πολυ καλυτερο.Να σημειωσω πως plasma δεν παιζει λογω μπαλκονοπορτας.
Σχετικα με αυτο που ανεφερα περι πιξελιασματος στο τηλεοπτικο σημα εχει κανεις αποψη?

Δε θα καταλάβεις διαφορά μεταξύ HD ready και full HD στις 40" στα τρία μέτρα. Επίσης σε τηλεοπτικό είναι μάλλον καλύτερη από τις πιο πάνω επιλογές. Όσο για το smart, πάρε ένα laptop ή tablet και σου μένουν και ρέστα. ;)

Φίλε Yperion κοίταξα στο site της Samsung για την UE46ES6710 που μου προτείνεις.Βασικά επειδή κοίταζα για 40άρα και μετά από σχετικό διάβασμα και ψάξιμο είχα περιορίσει τις επιλογές μου μεταξύ es8000 και hx850.(γύρω στα 1100 ευρώ).Βέβαια εδώ θέλω να σημειώσω ότι σήμερα το απόγευμα πήγα και είδα και τις 2 live σε τηλεοπτικό σήμα.Δε ξέρω αν ήταν η ιδέα μου αλλά μου φάνηκε ότι σε 2d (digea) η sony ήταν καλύτερη.Αντίθετα η es8000 μου φάνηκε,άκουσον άκουσον,ότι στα πρόσωπα πιξέλιαζε!!!

To έχω γράψει πάλι ότι η Sony είναι λίγο πιο soft σε τηλεοπτικό. Αντίθετα οι 7000/8000 έχουν και αρκετά ψηλά ρυθμισμένη την οξύτητα οπότε οι αδυναμίες του σήματος σε κρύβονται. Σε 1080p όμως είναι στις 2-3 κορυφαίες της αγοράς.

Φίλε Michalis3 πιθανότατα να έχεις δίκιο αλλά δε μου κάθεται να αγοράσω HD ready ενώ είχα ξεκινήσει για μεγαλεία!!!(es8000 / hx850).Και επειδή σκοπεύω να την κρατήσω για αρκετά χρόνια πριν μπω ξανά σε διαδικασία αγοράς νέας κοιτάω λίγο και το μεθαύριο.Αν τελικά μπω στην διαδικασία να χωρέσω την 46άρα ποια προτείνετε τότε?

Μετά από διεξοδική μελέτη του χώρου ο κύβος ερρίφθη.Πάω για 46άρα.Οπότε τι προτείνετε στα +-1100 ευρώ? Κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη γιατί δεν σας κρύβω πως όσο πιο πολύ διαβάζω και το ψάχνω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι.....

Γιατί να πάρω το wd?Δεν τα παιζουν όλα οι ενσωματωμένοι players?(ειδικά της samsung)

Αν θες καλυτερο media player μαλλον πολυ καλυτερο απο τον ενσωματεμενο των τηλεορασεων και σε ενδιαφερει πολλυ η σωστη αναπαραγωγη των 24p τοτε παρτον.Παντως η samsung παιζει τα περισσοτερα που θα της βαλεις για την sony δεν ξερω.