Αγορά τηλεόρασης 40-42"

salig

New member
6 September 2006
45
Πεύκη, Αθήνα
Καλησπέρα,

Ψάχνω για μια τηλεόραση 40-42" που θα μπει σε δωμάτιο που το έχω για γραφείο.

- Απόσταση θέασης: 2 μέτρα.
- Ανάρτηση σε τοίχο.
- Το 3D δεν με πολυενδιαφέρει για τον συγκεκριμένο χώρο (δεν με χαλάει όμως).
- Καθόλου gaming, λίγη TV, κύρια χρήση για σειρές & ταινίες.
- Δεν έχω αποφασίσει εάν με θέλω να είναι smart, ίσως δεν με ενδιαφέρει διότι έχω τους υπολογιστές δίπλα για οτιδήποτε internet-ικό θελήσω.

Είμαι ανοικτός σε προτάσεις τόσο για LCD/LED όσο και για Plasma. Αυτό που θέλω είναι να έχω πολύ καλή απόδοση και αξιοπιστία. Το budget είναι άνετο. Τι προτείνετε;

Κάτι ακόμη: Οι τηλεοράσεις με δυνατότητα δικτύωσης (π.χ. DLNA) και ενσωματωμένο media player, αναπαράγουν από δίκτυο αρχεία avi/mp4/mkv με εξωτερικούς (ελληνικούς) υπότιτλους; Διαβάζω ότι από USB το κάνουν, αλλά επειδή υπάρχει NAS όπου έχω τα πάντα θα ήταν πολύ βολικό να αναπαράγω απ'ευθείας από εκεί. Αν γίνεται αυτό, θα προτιμήσω μοντέλα που το έχουν, διότι με ένα ethernet ξεμπέρδεψα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας!

Σωτήρης

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 40-42"

Όπως έγραψα αρχικά:

Καλησπέρα,
Είμαι ανοικτός σε προτάσεις τόσο για LCD/LED όσο και για Plasma. Αυτό που θέλω είναι να έχω πολύ καλή απόδοση και αξιοπιστία. Το budget είναι άνετο. Τι προτείνετε;

Αυτό σημαίνει ότι δεν περιορίζομαι αυστηρά μέχρι ένα μικρομεσαίο ποσό, και είμαι διατεθειμένος να πληρώσω κάτι παραπάνω εάν η τηλεόραση το αξίζει πραγματικά.
Για να μην το δυσκολεύω όμως, ας πούμε ότι δεν πάω πάνω από 900.

Συγγνώμη αν δεν ήμουν κατανοητός εξ αρχής, ευχαριστώ και πάλι!

Αν δεν θα είναι υπό γωνία αναρτημένη στον τοίχο και θα βλέπεις κυρίως στην ευθεία, θα πρότεινα να δεις κάποια LCD με VA panel, όπως η Samsung F6500.

Αν δεν θα είναι υπό γωνία αναρτημένη στον τοίχο και θα βλέπεις κυρίως στην ευθεία, θα πρότεινα να δεις κάποια LCD με VA panel, όπως η Samsung F6500.

Σχετικά με την ανάρτηση σε τοίχο, επειδή το ύψος θα είναι λίγο πιο πάνω από την ευθεία όρασης, σκεφτόμουν βάση στήριξης με βραχίονα ώστε να την "γείρω" όσο χρειάζεται για να βλέπω κάθετα. Πιστεύω ότι αυτό με καλύπτει σε ότι αφορά τη γωνία θέασης.

Ευχαριστώ για την πρόταση Μιχάλη, το μοντέλο είναι στα υπ'όψιν :)

Γωνία στο κάθετο άξονα να μην έχεις και θα είσαι εντάξει. Για τον οριζόντιο μια βάση με βραχίονα είναι αρκετά χρήσιμη.

Γωνία στο κάθετο άξονα να μην έχεις και θα είσαι εντάξει. Για τον οριζόντιο μια βάση με βραχίονα είναι αρκετά χρήσιμη.

ΟΚ καταλαβαίνω, αλλά δεν υπάρχουν βραχίονες που να "γέρνουν" την τηλεόραση; Διότι έτσι λύνεται το θέμα. Δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα να την "καρφώσω" ακριβώς στο ύψος των ματιών μου...

Ναι, σε όλες σχεδόν τις βάσεις μπορείς να έχεις κάθετη κλίση. Απλά αν είναι πολύ ψηλά η τηλεόραση μπορεί να είναι κουραστικό. Για 10 ή 20 ακόμα εκατοστά δε χάθηκε ο κόσμος...

Ναι, σε όλες σχεδόν τις βάσεις μπορείς να έχεις κάθετη κλίση. Απλά αν είναι πολύ ψηλά η τηλεόραση μπορεί να είναι κουραστικό. Για 10 ή 20 ακόμα εκατοστά δε χάθηκε ο κόσμος...

Αυτό έλεγα κι εγώ. Σ'ευχαριστώ :)